×
سیاسی
شناسه خبر : 208598
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/26 ساعت 09:13
عملیات وعده صادق 3 ؛ بازدارندگی یا تنش بیشتر؟

نورنیوز از چالشها و فرصتهای عملیات وعده صادق ۳ گزارش می دهد؛

عملیات وعده صادق 3 ؛ بازدارندگی یا تنش بیشتر؟

پس از حملات اخیر رژیم صهیونیستی و پاسخ‌های محدود ایران، این سوال مطرح است که آیا ایران عملیات وعده صادق 3 را برای حفظ بازدارندگی اجرا خواهد کرد؟ تصمیم ایران می‌تواند معادلات منطقه‌ای را تغییر دهد و از گسترش تنش‌ها جلوگیری کند.

نورنیوز-گروه سیاسی: پس از حمله رژیم اسراییل به برخی سایت‌های پدافندی ایران تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی به اوج رسید. این بحران پس از حمله این رژیم به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ ایران با عملیات وعده صادق ۱ در سیر فزاینده قرار گرفت.

عملیات وعده صادق ۲ نیز در پاسخ به ترور اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی حماس و برخی شرارت‌ها دیگر رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن شخصیت‌های برجسته جبهه مقاومت انجام شد که با حمله موشکی به اسرائیل همراه بود. این وقایع سوالات بسیاری را درباره راهبرد ایران در مواجهه با تهدیدات رژیم اسرائیل بدنبال داشت.

 بسیاری از کارشناسان و رسانه ها این سئوال را مطرح کرده اند که آیا ایران تصمیم دارد عملیات وعده صادق ۳ را در پاسخ به اقدامات اخیر رژیم اسرائیل اجرا کند یا خیر.

تاکنون توضیحات مختلفی در مقام پاسخ به این سئوال از سوی مسئولین سیاسی، دفاعی و امنیتی کشور عنوان شده اما کمتر به ابعاد راهبردی و آثار پاسخ یا عدم پاسخ ایران پرداخته شده است.

برخی معتقدند که ایران باید برای حفظ بازدارندگی و ارسال پیام قاطع به دشمن، پاسخ شدیدی بدهد. از سوی دیگر، تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد که ایران همواره رویکردی متوازن و سنجیده در پیش گرفته تا از گسترش تنش‌ها جلوگیری کند.

ایران و بازدارندگی در برابر تهدیدات

ایران طی دهه‌های گذشته نشان داده که سیاست خارجی‌اش بر مبنای کنش های هوشمندانه مبتنی بر حفظ بازدارندگی بوده و همواره تلاش کرده ضمن بهره گیری موثر از ظرفیتهای سیاسی، دفاعی و امنیتی خود در مدیریت تهدیدات خارجی از ورود به جنگی گسترده و ناخواسته اجتناب کند.

استراتژی ایران مبتنی بر این اصل است که بازدارندگی لزوماً به معنای پاسخ تند و فوری نیست، بلکه در برخی موارد می‌تواند با اتخاذ رویکردی متوازن و سنجیده محقق شود. این رویکرد با هدف پرهیز از وارد شدن به چرخه‌ای از اقدامات تلافی‌جویانه که می‌تواند به جنگی فراگیر منجر شود، طراحی شده است.

رویکرد متوازن ایران برای کاهش تنش

بر خلاف آنچه برخی تصور می‌کنند، ایران نه به دنبال افزایش تنش است و نه مایل به ورود به جنگی پرهزینه. در عوض، تلاش کرده تا به‌گونه‌ای عمل کند که هم قدرت و اراده خود را نشان دهد و هم از گسترش درگیری‌ها جلوگیری کند. عملیات وعده صادق ۱ و ۲ را می‌توان در این چارچوب تحلیل کرد:پاسخ‌هایی هدفمند و کنترل‌شده برای ارسال پیام به دشمن، بدون دامن زدن به جنگی گسترده.

چالش‌های پیش‌روی ایران

با این حال، اتخاذ چنین رویکردی چالش‌های خاص خود را نیزدارد. یکی از این چالش‌ها، نحوه مدیریت محاسبات دشمن است. پاسخ‌های محدود و هدفمند ایران ممکن است از سوی برخی بازیگران مانند رژیم اسرائیل به‌عنوان فرصتی برای ادامه حملات تفسیر شود. در این شرایط، هدف ایران باید نه تنها بازدارندگی در برابر حملات جدید، بلکه ایجاد درکی صحیح در ذهن دشمن درباره هزینه‌های اقداماتش باشد.

سناریوهای قابل توجه

اگرچه تحلیل شرایط پیچیده کنونی نشان می‌دهد که ایران تمایلی به افزایش تنش ندارد، اما نمی‌توان از احتمال انجام عملیات وعده صادق ۳ غافل شد. ایران تلاش خواهد کرد تا با انجام این عملیات به دشمن پیام دهد که هرگونه تجاوز به خطوط قرمز، پاسخی درخور خواهد داشت. با این حال، چنین پاسخی باید به‌گونه‌ای طراحی شود که از تشدید درگیری‌ها جلوگیری کند.

ایران همواره تأکید کرده که امنیت و ثبات منطقه اولویت اصلی است. بنابراین، هرگونه اقدامی از سوی ایران باید در راستای تحقق این هدف باشد. اتخاذ رویکردی متوازن که هم بازدارندگی ایجاد کند و هم از گسترش تنش‌ها جلوگیری نماید، کلید مدیریت این بحران است. ایران نشان داده که توانایی ترکیب عقلانیت استراتژیک با قدرت دفاعی را دارد و همین امر می‌تواند به حفظ ثبات منطقه کمک کند.

آینده نشان خواهد داد که عملیات وعده صادق ۳ چگونه به تحقق این هدف جامه عمل خواهد پوشاند. آنچه مسلم است، اولویت ایران بر صلح و ثبات منطقه‌ای است، نه تشدید درگیری‌ها.


نورنیوز
اخبار مرتبط
«وعده صادق 3» پایگاه‌های هوایی رژیم صهیونیستی را هدف گرفت+فیلم
چهارشنبه 1404/03/28 ساعت 06:29
یازدهمین موج حملات موشکی ایران؛
«وعده صادق 3» پایگاه‌های هوایی رژیم صهیونیستی را هدف گرفت+فیلم
در چارچوب عملیات «وعده صادق 3»، بامداد امروز (چهارشنبه) یازدهمین موج از پاسخ‌های موشکی جمهوری اسلامی ایران با هدف قرار دادن مراکز حیاتی و پایگاه‌های پروازی رژیم صهیونیستی انجام شد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد این حملات دقیق، در پاسخ به تجاوزات اخیر دشمن و با تاکید بر توانمندی موشکی ایران صورت گرفته است.
قدرت پدافندی ایران؛ واقعیتها و ادعاها
جمعه 1403/11/19 ساعت 12:33
نورنیوز از بی پایه بودن ادعای اسرائیل در نابودی پدافند هوایی ایران گزارش می دهد؛
قدرت پدافندی ایران؛ واقعیتها و ادعاها
عملیات "وعده صادق 2" که ایران به‌عنوان واکنشی قوی به ترور شهید اسماعیل هنیه در خاک ایران و ترور سید حسن نصرالله انجام داد، یک پیام راهبردی مهم به رژیم صهیونیستی ارسال کرد: ایران از پاسخ به تهدیدات دشمنان خود هرگز نمی‌گذرد.
مدیرکل غرب آسیای وزارت خارجه: عملیات وعده صادق 3 به قوت خود باقی است
جمعه 1403/09/09 ساعت 17:24
مدیرکل غرب آسیای وزارت خارجه: عملیات وعده صادق 3 به قوت خود باقی است
مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت امور خارجه گفت: با وجود آتش‌بس در لبنان، اصل تصمیم برای پاسخ در وعده صادق 3 به جای خود باقی است.
سردار سلامی: وعده صادق 2 تنها یک هشدار بود
پنج‌شنبه 1403/07/26 ساعت 12:29
سردار سلامی: وعده صادق 2 تنها یک هشدار بود
سردار سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: عملیات وعده صادق 2؛ نه همه توان دفاعی ما بلکه صرفا یک هشدار بود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | ژابی در اولین دربی خود سنگین باخت+ خلاصه بازی
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی