×
بین الملل
شناسه خبر : 208550
تاریخ انتشار :

سالیوان: آمریکا دیگر کشور برتر نیست

مشاور امنیت ملی کاخ سفید اذعان کرد: «دوران پس از جنگ سرد به پایان رسیده است؛ دوره برتری آمریکا از دهه 90 و اوایل دهه 2000 به پایان رسیده است.»

نورنیوز-گروه بین‌الملل: با نزدیک‌تر شدن به بیستم ژانویه، یعنی روزی که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به‌عنوان چهل و هفتمین رئیس‌جمهور این کشور سوگند یاد خواهد کرد، افراد بیشتری از کابینه بایدن شروع به دفاع از عملکرد او کردند.

در همین راستا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در گفت‌وگو با نشریه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» به آنچه «تصمیمات درست بایدن در حوزه سیاست خارجی» خواند، پرداخت و مدعی شد: «بایدن در تصمیم‌گیری‌های بزرگ موفق بود. آمریکا در جایگاه بهتری قرار دارد زیرا دیگر درگیر جنگی در افغانستان نیستیم.»

دفاع سالیوان از تصمیم بایدن برای خروج از افغانستان در حالی است که بسیاری از تصمیم او و خروج مفتضحانه آمریکا از افغانستان انتقاد می‌کنند.

او در ادامه گفت‌وگوی خود به پایان یافتن نظام تحت سلطه آمریکا اذعان کرد و گفت: «دوران پس از جنگ سرد به پایان رسیده است؛ دوره برتری آمریکا از دهه ۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ به پایان رسیده است. قبل از روی کار آمدن دولت بایدن، دوران برتری آمریکا به پایان رسیده بود.»

با این وجود سالیوان مدعی شد: «اتحادهای کنونی ما قوی‌تر و دشمنان ما ضعیف‌تر هستند. آمریکا دیگر در جنگ نیست و و پایه‌های اساسی قدرت آمریکا، اقتصاد ما، زیرساخت‌های ما، پایگاه نوآوری ما، پایگاه صنعتی دفاعی ما، بسیار قوی‌تر از زمانی است که ما روی کار آمدیم.»

رقابت بلندمدت آمریکا علیه چین

مشاور امنیت ملی بایدن در پاسخ به سوالی درباره سیاست‌های ترامپ علیه چین هم گفت: «به باور من، سیاست‌های او (ترامپ) در برابر چین صحیح است. آمریکا در رقابتی شدید و دراز مدت علیه چین است. چین به‌دنبال کسب برتری علیه آمریکا در ساختار بین‌المللی است. آمریکا باید با چین مقابله کند و تفکر ترامپ در این باره صحیح است.»

او در ادامه از عدم حمایت ترامپ از متحدان آمریکا علیه چین انتقاد کرد و به نیویورک‌تایمز گفت به باور او، عدم «شناسایی» و نادیده گرفتن میزان اهمیت ائتلاف علیه چین، یکی از سیاست‌های اشتباه ترامپ بوده است.

سالیوان مدعی شد: «زمانی که دولت بایدن روی کار آمد، بسیاری می‌گفتند که اقتصاد چین از آمریکا بزرگتر خواهد شد و پکن به رهبر جهان در حوزه هوش مصنونی تبدیل می‌شود. اما اکنون، هیچکس درباره بزرگتر شدن اقتصاد چین در برابر آمریکا صحبت نمی‌کند و آمریکا دست برتر در هوش مصنوعی را دارد.»

احتمال وقوع جنگ بین آمریکا و چین

مشاور امنیت ملی بایدن در ادامه به احتمال وقوع جنگ مستقیم بین آمریکا و چین بر سر تایوان پرداخت و گفت: «چین درگیر بزرگترین تجمع نظامی در زمان صلح در تاریخ بشر است. چرا؟ با هیچ تهدید حاد خاصی روبرو نیست. این کار را در بخش کوچکی انجام داده است، زیرا علنا اعلام کرده است که در مقطعی می‌خواهد اطمینان حاصل کند که تایوان بخشی از چین است.»

تلاش سالیوان برای متهم کردن چین به توسعه توانایی نظامی خود در شرایطی که «با هیچ تهدید حادی روبرو نیست»، در حالی است که واشنگتن در حال تجهیز تایوان به پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی است و پکن همواره خواستار عدم دخالت کشورهای خارجی در مسئله تایوان شده است.

در همین راستا، مشاور امنیت ملی بایدن در دفاع از سیاست‌های آمریکا برای «دفاع از تایوان» گفت: «سیاست آمریکا در قبال چین در طول چندین دهه ثابت بوده است. این سیاست حفظ صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان و جلوگیری از درگیری است. زیرا آن درگیری کاملا فاجعه‌بار خواهد بود. باید به هر قیمتی از جنگ با چین جلوگیری کنیم. باید یاد بگیریم بتوانیم در کنار چین، به‌عنوان یک قدرت جهانی هم‌زیستی داشته باشیم.»

او در ادامه به جنگ اوکراین پرداخت و با وجود پیشتازی‌های مکرر روسیه در تمام جبهه‌های اوکراین مدعی شد: «پوتین در دستیابی به همه اهداف راهبردی خود شکست خورده است. آنها نتوانستند کی‌یف را بگیرند. آنها نتوانستند اوکراین را نابود کنند. آنها نتوانستند ناتو را بشکنند.»

سالیوان افزود: «بنابراین اکنون سوال این است؛ چگونه به سوی صلحی عادلانه و پایدار حرکت کنیم که به اوکراین اجازه می‌دهد به‌عنوان یک کشور آزاد و مستقل که ریشه در غرب دارد ظهور کند؟ فکر می‌کنم این فرصت فراهم است و من فکر می‌کنم کار ما در حال حاضر این است که به اوکراین اهرم‌های مورد نیاز برای دستیابی به یک معامله خوب در میز مذاکره را بدهیم. این همان کاری است که ما سعی می‌کنیم در روزهای پایانی خود قبل از واگذاری دولت به ترامپ انجام دهیم.»

خواست زلنسکی برای پایان دادن به جنگ

مشاور امنیت ملی کاخ سفید افزود: «ولودیمیر زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) علنا گفته است که این جنگ باید با دیپلماسی خاتمه یابد. او این را می‌داند و پیشنهاد اصلی آمریکا را می‌پذیرد که وظیفه ما این است که آنها را در بهترین موقعیت ممکن در میدان جنگ قرار دهیم تا در بهترین موقعیت ممکن در میز مذاکره قرار گیرند.»

سالیوان در پاسخ به سوالی درباره اهرم فشار واشنگتن در برابر کی‌یف گفت: «درست است، آمریکا تسلیحات مورد نیاز اوکراین را تأمین می‌کند و هر موقع بخواهیم می‌توانیم بگوییم فقط در صورت انجام شروطی خاص، ارسال سلاح‌ها ادامه خواهد یافت. اما این اقدام اشتباه است. آمریکا نباید از چنین اهرم فشاری استفاده کند. اوکراینی‌ها باید درباره نحوه پایان یافتن جنگ تصمیم بگیرند.»

دفاع دولت بایدن از جنایات رژیم صهیونیستی

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ادامه مصاحبه خود به جنگ غزه پرداخت و بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی حتی پیش از شروع عملیات طوفان الاقصی، جنایاتی همچون هجوم به مسجد الاقصی و دستگیری گسترده فلسطینیان در سرزمین‌های اشغالی، حماس را تنها عامل شکل‌گیری این جنگ خونین که به شهادت ۴۷ هزار غیرنظامی فلسطینی انجامیده، معرفی کرد.

او گفت: «این جنگ زمانی شروع شد که حماس تصمیم گرفت به بزرگترین جنایت علیه یهودیان پس از هولوکاست دست بزند. اسرائیل به‌دنبال نابودی حماس است تا این گروه مجددا نتواند چنین اقدامی انجام دهد.»

سالیوان در توجیه حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان‌ها، مساجد، کلیساها و دیگر مناطق غیرنظامی غزه مدعی شد: «حماس در حال استفاده از مدارس، مساجد و بیمارستان‌ها برای مصارف نظامی است.»

این ادعا توسط سازمان ملل، کشورهای اروپایی و حتی برخی از مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکایی رد شده است.

با این وجود، او مدعی شد که دولت بایدن برای جلوگیری از کشتار غیرنظامیان «تلاش‌های بسیاری» کرده و در این اقدام «موفق» بوده است. طبق گزارش سازمان ملل، بیش از ۷۰ درصد از شهدای غزه را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. به اذعان نشریه صهیونیستی «هاآرتص» شاید از هر ۲۰۰ شهید، فقط ۱۰ نفر از آن‌ها مبارزین حماس باشند و اکثریت قربانیان جنایات رژیم صهیونیستی را غیرنظامیان و کودکان تشکیل می‌دهند.

ادعا علیه ایران و دفاع از حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو

سالیوان در ادامه سخنان خود، از تصمیم بایدن برای ارسال تسلیحات به رژیم صهیونیستی دفاع کرد و گفت: «نمی‌توانیم ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کنیم. آن‌ها در حال مبارزه با بسیاری از دشمنان ما هستند.»

او افزود: «باید سیاستی اتخاذ کنیم که در راستای آن از اسرائیل برای شکست تروریست‌ها و بازدارندگی علیه ایران حمایت کنیم و به این سیاست ادامه خواهیم داد.»

سالیوان مدعی شد: «ایران در ضعیف‌ترین جایگاه خود از زمان انقلاب در این کشور قرار دارد. اما حتی ایرانی تضعیف‌شده، همچنان یک تهدید جدی است. شاید ایران تصمیم بگیرد به کشوری هسته‌ای تبدیل شود و باید با آن مقابله کنیم.»

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که ایران همواره بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود تأکید کرده است و مقامات آمریکایی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به این مسئله اذعان کرده‌اند.

داعش، بزرگترین خطر در سوریه 

سالیوان در ادامه مصاحبه خود به تحولات در سوریه پرداخت و گفت: «سقوط دولت اسد شرایطی خطرناک رقم زده است. احتمال دارد تندروها و تروریسم در سوریه گسترش یابد و باید در ماه‌ها و حتی سال‌های آینده با این خطر مقابله کنیم.»

او افزود: «باید مانع شکل‌گیری مجدد داعش در سوریه شویم.»

سالیوان در آخر مصاحبه خود مجددا با تأکید بر تغییر نظم جهانی گفت: «بسیاری از کشورها به‌دنبال تغییر نظم جهانی هستند. چین، روسیه و ایران در حال تغییر نظم جهانی هستند. بزرگترین هدف سیاست خارجی آمریکا در چنین شرایط حساسی باید وارد نشدن به هرگونه جنگی گسترده باشد.»


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
X
آگهی تبلیغاتی