×
اجتماعی
شناسه خبر : 208520
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/25 ساعت 15:57
مدیریت مرگ در فضا؛ "مومیایی ماه" چیست؟

نورنیوز از نحوه مواجهه با مرگ فضانوردان در ماموریت‌های فضایی گزارش می دهد؛

مدیریت مرگ در فضا؛ "مومیایی ماه" چیست؟

مرگ در فضا، پدیده‌ای عجیب و تأمل‌برانگیز است که شرایط منحصر‌به‌فرد خلاء و نبود عوامل زیستی، سرنوشت متفاوتی برای اجساد رقم می‌زند. از یخ‌زدگی در فضا گرفته تا مومیایی شدن در ماه، دانشمندان به دنبال پاسخ‌هایی برای این چالش بزرگ هستند.

نور نیوز-گروه اجتماعی-آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که اگر یک فضانورد در مأموریت فضایی جان خود را از دست بدهد، سرنوشت بدن او چه خواهد شد؟ محیط خلاء در فضا، با شرایطی کاملاً متفاوت از زمین، چالش‌های پیچیده‌ای را پیش روی دانشمندان و آژانس‌های فضایی قرار داده است. از نحوه مدیریت جسد گرفته تا تأثیرات روانی این اتفاق بر سایر فضانوردان، هر جنبه‌ای از این ماجرا نیازمند راه‌حل‌هایی نوآورانه و دقیق است.

جسد در فضا: راه‌حل ناسا چیست؟

یکی از پیشنهادهای ناسا برای مدیریت جسد در فضا، استفاده از بازوی رباتیکی است که در خارج از فضاپیما قرار دارد. طبق این روش، جسد در یک کیسه محافظ قرار می‌گیرد و به بازوی رباتیک متصل می‌شود. در محیط خلاء، بدن به سرعت یخ می‌زند. سپس بازو کیسه را به مدت ۱۵ دقیقه تکان می‌دهد تا جسد به قطعات کوچک‌تری تبدیل شود. آب بدن نیز از طریق دریچه‌ای تبخیر شده و باقی‌مانده‌ای به وزن تقریبی ۲۵ کیلوگرم باقی می‌ماند که می‌توان آن را به زمین بازگرداند.

این روش، هرچند عجیب به نظر می‌رسد، یکی از عملی‌ترین راهکارها برای مدیریت این شرایط غیرعادی است. اما وقتی مرگ در سطح ماه رخ دهد، داستان متفاوتی پیش می‌آید.

مومیایی ماه: سرنوشت جسد در سطح ماه

اگر فردی در سطح ماه و با لباس فضانوردی بمیرد، باکتری‌های موجود در بدن او، درست مانند زمین، فرایند تجزیه را آغاز می‌کنند. اما این روند بسیار کوتاه خواهد بود، زیرا خلاء ماه باعث تبخیر سریع آب بدن می‌شود.

با آغاز شب طولانی ماه، که حدود ۱۴ روز زمینی ادامه دارد، دمای سطح به شدت کاهش می‌یابد و جسد یخ می‌زند. این یخ‌زدگی کامل، فعالیت باکتری‌های تجزیه‌کننده را متوقف کرده و بدن تبدیل به یک «مومیایی ماه» می‌شود. چنین جسدی ممکن است میلیون‌ها سال در همان حالت باقی بماند، زیرا در سطح ماه هیچ اکسیژن، رطوبت یا جانداری وجود ندارد که بتواند بدن را تجزیه کند.

پیامدهای اخلاقی و روانی مرگ در فضا

مرگ در فضا تنها یک مسئله زیستی یا فنی نیست، بلکه ابعاد اخلاقی و روانی گسترده‌ای دارد. برای مثال، آیا منطقی است که بقایای جسد به زمین بازگردانده شوند؟ هزینه و فناوری مورد نیاز برای این کار چقدر قابل توجیه است؟  آیا بهتر نیست بقایای فرد فوت شده در فضا رها شود؟

از سوی دیگر، تأثیرات روانی چنین حادثه‌ای بر تیم فضانوردان موضوع مهمی است. زندگی در فضا، آن هم با آگاهی از وجود جسد هم‌تیمی در همان سفینه، می‌تواند فشار روانی شدیدی به اعضای تیم وارد کند. به همین دلیل، آژانس‌های فضایی در حال توسعه پروتکل‌هایی هستند که نه‌تنها مدیریت جسد را بهینه کنند، بلکه سلامت روان فضانوردان را نیز تضمین کنند.

مرگ در فضا: چالشی در مسیر کشف ناشناخته‌ها

کاوش در فضا مرزهای جدیدی را پیش روی انسان باز کرده است، اما این مرزها پرسش‌های تازه‌ای نیز مطرح کرده‌اند. مرگ در فضا، هرچند ناگوار، بخشی از این مسیر پرچالش است.

این واقعیت که شرایط غیرعادی فضا می‌تواند تعریف ما از زندگی، مرگ و حتی بقایای انسانی را تغییر دهد، تأمل‌برانگیز است. مواجهه با این چالش‌ها بخشی از پیشروی انسان به سوی ناشناخته‌ها و گسترش حضور او در کیهان است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
پایان بازی؛ پرسپولیس(1) - آلومینیوم (0)/پرسپولیس به صدر برگشت+ فیلم گل اول
ایران حمله در سیدنی را محکوم کرد
X
آگهی تبلیغاتی