×
اجتماعی
شناسه خبر : 208520
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/25 ساعت 15:57
مدیریت مرگ در فضا؛ "مومیایی ماه" چیست؟

نورنیوز از نحوه مواجهه با مرگ فضانوردان در ماموریت‌های فضایی گزارش می دهد؛

مدیریت مرگ در فضا؛ "مومیایی ماه" چیست؟

مرگ در فضا، پدیده‌ای عجیب و تأمل‌برانگیز است که شرایط منحصر‌به‌فرد خلاء و نبود عوامل زیستی، سرنوشت متفاوتی برای اجساد رقم می‌زند. از یخ‌زدگی در فضا گرفته تا مومیایی شدن در ماه، دانشمندان به دنبال پاسخ‌هایی برای این چالش بزرگ هستند.

نور نیوز-گروه اجتماعی-آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که اگر یک فضانورد در مأموریت فضایی جان خود را از دست بدهد، سرنوشت بدن او چه خواهد شد؟ محیط خلاء در فضا، با شرایطی کاملاً متفاوت از زمین، چالش‌های پیچیده‌ای را پیش روی دانشمندان و آژانس‌های فضایی قرار داده است. از نحوه مدیریت جسد گرفته تا تأثیرات روانی این اتفاق بر سایر فضانوردان، هر جنبه‌ای از این ماجرا نیازمند راه‌حل‌هایی نوآورانه و دقیق است.

جسد در فضا: راه‌حل ناسا چیست؟

یکی از پیشنهادهای ناسا برای مدیریت جسد در فضا، استفاده از بازوی رباتیکی است که در خارج از فضاپیما قرار دارد. طبق این روش، جسد در یک کیسه محافظ قرار می‌گیرد و به بازوی رباتیک متصل می‌شود. در محیط خلاء، بدن به سرعت یخ می‌زند. سپس بازو کیسه را به مدت ۱۵ دقیقه تکان می‌دهد تا جسد به قطعات کوچک‌تری تبدیل شود. آب بدن نیز از طریق دریچه‌ای تبخیر شده و باقی‌مانده‌ای به وزن تقریبی ۲۵ کیلوگرم باقی می‌ماند که می‌توان آن را به زمین بازگرداند.

این روش، هرچند عجیب به نظر می‌رسد، یکی از عملی‌ترین راهکارها برای مدیریت این شرایط غیرعادی است. اما وقتی مرگ در سطح ماه رخ دهد، داستان متفاوتی پیش می‌آید.

مومیایی ماه: سرنوشت جسد در سطح ماه

اگر فردی در سطح ماه و با لباس فضانوردی بمیرد، باکتری‌های موجود در بدن او، درست مانند زمین، فرایند تجزیه را آغاز می‌کنند. اما این روند بسیار کوتاه خواهد بود، زیرا خلاء ماه باعث تبخیر سریع آب بدن می‌شود.

با آغاز شب طولانی ماه، که حدود ۱۴ روز زمینی ادامه دارد، دمای سطح به شدت کاهش می‌یابد و جسد یخ می‌زند. این یخ‌زدگی کامل، فعالیت باکتری‌های تجزیه‌کننده را متوقف کرده و بدن تبدیل به یک «مومیایی ماه» می‌شود. چنین جسدی ممکن است میلیون‌ها سال در همان حالت باقی بماند، زیرا در سطح ماه هیچ اکسیژن، رطوبت یا جانداری وجود ندارد که بتواند بدن را تجزیه کند.

پیامدهای اخلاقی و روانی مرگ در فضا

مرگ در فضا تنها یک مسئله زیستی یا فنی نیست، بلکه ابعاد اخلاقی و روانی گسترده‌ای دارد. برای مثال، آیا منطقی است که بقایای جسد به زمین بازگردانده شوند؟ هزینه و فناوری مورد نیاز برای این کار چقدر قابل توجیه است؟  آیا بهتر نیست بقایای فرد فوت شده در فضا رها شود؟

از سوی دیگر، تأثیرات روانی چنین حادثه‌ای بر تیم فضانوردان موضوع مهمی است. زندگی در فضا، آن هم با آگاهی از وجود جسد هم‌تیمی در همان سفینه، می‌تواند فشار روانی شدیدی به اعضای تیم وارد کند. به همین دلیل، آژانس‌های فضایی در حال توسعه پروتکل‌هایی هستند که نه‌تنها مدیریت جسد را بهینه کنند، بلکه سلامت روان فضانوردان را نیز تضمین کنند.

مرگ در فضا: چالشی در مسیر کشف ناشناخته‌ها

کاوش در فضا مرزهای جدیدی را پیش روی انسان باز کرده است، اما این مرزها پرسش‌های تازه‌ای نیز مطرح کرده‌اند. مرگ در فضا، هرچند ناگوار، بخشی از این مسیر پرچالش است.

این واقعیت که شرایط غیرعادی فضا می‌تواند تعریف ما از زندگی، مرگ و حتی بقایای انسانی را تغییر دهد، تأمل‌برانگیز است. مواجهه با این چالش‌ها بخشی از پیشروی انسان به سوی ناشناخته‌ها و گسترش حضور او در کیهان است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چطور فعالیت همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی را گزارش دهیم؟+ تصویر
پایگاه آمریکایی در عراق زیر آتش نیروهای مقاومت
آغاز برخورد با ایرانیان خارج‌نشین «همکار دشمن» از سوی قوه قضائیه
اجرای طرح‌های حمایتی در 12 استان برای مسافران
مقر فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل، هدف حمله پهپادی حزب‌الله
اعلام تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای مراسم تشییع پیکر فرماندهان شهید
آغاز سی و پنجم موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های راهبردی فتاح، عماد، خیبر و قدر
مرتس: هیچ منفعتی از یک جنگ بی‌پایان نداریم
تاکید وزیر ارتباطات بر تقویت شبکه ارتباطی در استان‌های مهمان‌پذیر
تاکید قطر بر برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران
سازمان اطلاعات سپاه: تعدادی از عوامل و عناصر وطن فروش دستگیر شدند
برلین: آمریکا برای یک راه‌حل دیپلماتیک آماده است؛ اما ایران نه
واکنش کابینه عربستان به حملات ایران به منافع آمریکایی‌ها
نامه ایران به سازمان ملل درباره شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
دومین تماس تلفنی پوتین و پزشکیان در طول جنگ
دریادار تنگسیری: شناورهای مرتبط با متجاوزان حق عبور از ‎تنگه هرمز را ندارند
فعال شدن ستاد مردمی حمایت و پشتیبانی از دفاع مقدس
صادق خرازی: رژیم صهیونسیتی بعد از ایران سراغ عربستان، امارات و ترکیه خواهد رفت
آخرین اخبار از کیفیت هوای تهران
بقائی: اکنون که لبنان مقاومت می‌کند، ناگهان به یاد «حقوق بین‌الملل» افتاده‌اند!
عارف در گفت‌وگو با الجزیره: به دفاع از کشور ادامه می‌دهیم
گزارش تصویری | حمله آمریکایی - صهیونیستی به بزرگراه شهید باقری تهران
اعلام تمهیدات ترافیکی تشییع پیکر مطهر شهدای جنگ رمضان
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
9 راهکار کاهش ترس و نگرانی در شرایط جنگ
متوسط قیمت بنزین در آمریکا به 3.54 دلار رسید
قالیباف: چشم در برابر چشم را حکم می کنیم
دیدار معاون وزارت خارجه روسیه و سفیر ایران در مسکو پیرامون جنگ علیه ایران
برطرف شدن بخشی از اختلال خدمات بانک سپه
وزیر کشور: امنیت مرزهای کشور تامین است
واریز مستمری اسفندماه مددجویان کمیته امداد
مقاومت یک تانک مرکاوا را منهدم کرد
سناتور آمریکایی: جنگ با ایران هدر دادن روزانه یک میلیارد دلار است
واشنگتن به دنبال طرح صلح سه‌جانبه میان لبنان، سوریه و اسرائیل
درگیری ایران جهانی می‌شود
تا زمان شکست ترامپ، ایران به مبارزه ادامه می‌دهد
هزینه مراکز روزانه، نگهداری فرزندان بهزیستی واریز شد
سردار شکارچی: آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند
انهدام بیش از 100 پهپاد و اف-15 آمریکا و رژیم صهیونیستی
تل‌آویو توانمندی‌های ایران را دست کم گرفته بود
نورنما | شهادت مولای متقیان علی (ع) تسلیت‌باد
ادعای ترامپ: ممکن است با ایران گفتگو کنم!
وزیر جنگ آمریکا: روسیه در جنگ با ایران دخالت نکن
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
تعطیلی مدارس و دور کاری اجباری؛ نتیجه افزایش شدید قیمت نفت
پیش‌بینی بارش باران در 28 استان کشور
ساعت کاری مراکز معاینه فنی شهر تهران اعلام شد
تولید روغن نباتی فله ممنوع شد