×
بین الملل
شناسه خبر : 208423
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/24 ساعت 17:35
هشدار روسیه درباره عواقب تحریم‌های آمریکا بر بازارهای جهانی

هشدار روسیه درباره عواقب تحریم‌های آمریکا بر بازارهای جهانی

کرملین اعلام کرد جدیدترین دور تحریم‌های آمریکا علیه بخش انرژی روسیه، بازارهای جهانی را بی‌ثبات کرده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اظهار کرد: روشن است که آمریکا همچنان تلاش خواهد کرد موقعیت شرکت‌های ما را به شیوه‌های غیررقابتی، تضعیف کند اما انتظار داریم که قادر به مقابله باشیم. در عین حال، چنین تصمیماتی نمی‌تواند به بی‌ثباتی خاص بازارهای انرژی بین‌المللی و بازارهای نفت منتهی شود. ما به دقت، پیامدها را رصد می‌کنیم و کار شرکت‌هایمان را تنظیم می‌کنیم تا عواقب این تصمیمات غیرقانونی، به حداقل برسند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا، روز جمعه، با هدف ضربه زدن به درآمدهای نفتی مسکو، تحریم‌های گسترده‌ای را علیه نفت روسیه اعمال کرد و شرکت‌های «گازپروم نفت» و «سورگوت نفت گاز» و ۱۸۳ کشتی مشارکت کننده در حمل نفت روسیه را هدف گرفت. یک مقام آمریکایی گفت: اگر تحریم‌های به حد کافی اعمال شوند، باید ماهانه میلیاردها دلار برای روسیه هزینه داشته باشند.

این تحریم‌ها باعث شده پالایشگاه‌های چینی و هندی به دنبال تامین نفت بیشتری از منابع دیگر باشند که قیمت و هزینه‌های حمل را افزایش می‌دهد. بسیاری از این نفتکش‌ها برای حمل نفت به هند و چین استفاده شده اند، زیرا محدودیت قیمتی که توسط کشورهای گروه هفت در سال ۲۰۲۲ اعمال شد، مسیر تجارت نفت روسیه را از اروپا به آسیا تغییر داد.

پسکوف گفت: تجربه مدرن نشان داده است که قطع مسیرهای عرضه طبیعی برای انرژی غیرممکن است.

درخواست ۶ کشور اروپایی برای پایین بردن سقف قیمت نفت روسیه

در این بین، شش کشور اتحادیه اروپا از کمیسیون اروپا خواستند سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه که توسط کشورهای گروه هفت برای فروش نفت روسیه تعیین شده است، کاهش یابد زیرا این امر باعث کاهش درآمدهای مسکو برای ادامه جنگ در اوکراین می‌شود و در عین حال شوکی برای بازار ایجاد نمی‌کند.

مکانیزم سقف قیمت گروه هفت برای محدود کردن درآمدهای مسکو از فروش نفت و سوخت و کاهش توانایی این کشور برای تامین مالی جنگ در اوکراین، اعمال شد.

سوئد، دانمارک، فنلاند، لتونی، لیتوانی و استونی در نامه‌ای به بازوی اجرایی اتحادیه اروپا اعلام کردند: اقداماتی که درآمدهای حاصل از صادرات نفت را هدف قرار می‌دهند، بسیار مهم هستند، زیرا مهمترین منبع درآمد روسیه را کاهش می‌دهند. در این بیانیه آمده است: بر این باوریم که اکنون زمان آن فرا رسیده است که با کاهش سقف قیمت نفت، تاثیر تحریم‌هایمان را بیشتر کنیم.

سقف قیمت گروه هفت، ۶۰ دلار برای هر بشکه نفت خام روسیه و ۱۰۰ دلار در هر بشکه برای فرآورده‌های نفتی گران قیمت و ۴۵ دلار در هر بشکه برای محصولات نفتی ارزان‌تر تعیین شده است.

این سقف قیمت‌ها از زمان معرفی‌شان در دسامبر سال ۲۰۲۲ و فوریه سال ۲۰۲۳، تغییری نکرده‌اند؛ در حالی که میانگین قیمت نفت خام روسیه در بازار، ‌در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ کمتر از این سطح بوده است.

در نامه این شش کشور آمده است: بازار بین‌المللی نفت، امروز نسبت به سال ۲۰۲۲ عرضه بهتری دارد و ریسک ایجاد شوک بر اثر کاهش سقف قیمت نفت روسیه را کمتر می‌کند. با توجه به ظرفیت ذخیره‌سازی محدود و وابستگی بیش از حد آن به صادرات انرژی برای درآمد، روسیه هیچ جایگزینی برای ادامه صادرات نفت حتی با قیمت بسیار پایین‌تر ندارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شوک نفتی جنگ به منطقه یورو؛ رقم تورم چقدر شد؟
زمان آغاز دور جدید تمرینات استقلال اعلام شد
هاکبی: بدون اسرائیل، آمریکا وجود نداشت
پایان جنگ یا آغاز آزمون بزرگ صلح؟ جلوگیری از وقوع بحران جدید چگونه ممکن است؟
تکرار توهمات گذشته علیه ایران
فروش فوری 11 محصول ایران خودرو از امروز آغاز شد + جزئیات ثبت‌نام
بحران جمعیت در تهران؛ مهاجرپذیری عامل ناترازی‌ها شد
بازار خودرو در انتظار نرخ‌های جدید ایران‌خودرو
قیمت نقره امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405 +جدول
قالیباف: وقت ساختن زندگی مردم است؛ باید سنگر اقتصاد را تحویل بگیریم
یک‌ داعشی اهل ترکیه در مرز پاکستان و افغانستان بازداشت شد
بازی کودکانه به تراژدی تبدیل شد؛ 2 برادر جان باختند
قدردانی پزشکیان از دست‌اندرکاران برگزاری مناسک حج
احتمال وقوع سیلاب‌ در 8 استان کشور؛ به حاشیه رودخانه‌ها نروید
آغاز پرداخت 140 هزار میلیارد تومان حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
نوراینفو | چه کسانی با 20 سال سابقه خدمت می‌توانند بازنشسته شوند؟
جزئیات قانون جدید بازنشستگی؛ چه کسانی با 20 سال سابقه می‌توانند بازنشسته شوند؟
جزئیات عملیات نجات ناوگان هوایی در جنگ اخیر
راز موفقیت سریال «مادران» از نگاه رضا بنفشه‌خواه
علی‌آبادی: تامین برق صنایع در اولویت دولت است
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405 +جدول
نورنما | سقوط بالگرد در برزیل
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405 / مسیر طلا و سکه از هم جدا شد + جدول
افسانه ملک، خواننده پیشکسوت موسیقی ایران درگذشت
بانک مرکزی: ساختار سودهای بانکی اصلاح خواهد شد
بررسی راهکارهای توسعه تجارت ایران و چین در اتاق بازرگانی
جزئیات گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تحولات منطقه
سیدحسن خمینی: باید از نزاع‌های بی‌حاصل دست بکشیم
کیفرخواست پرونده زمین‌خواری 225 هکتاری سعادت‌آباد صادر شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405/ ریزش قیمت دلار متوقف شد
بورس تهران بازهم رکورد زد
استاندار تهران رئیس ستاد برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی شد
خاطره مرحوم هاشمی از سفر با اولین هواپیمای ساخت ایران به همراه شهید شمخانی
ایران در تست تصادف خودرو خودکفا شد
جزئیات افزایش حقوق و متناسب‌سازی بازنشستگان تأمین اجتماعی
خدمه ایرانی کشتی توقیف شده از پاکستان به ایران باز میگردند
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های مازندران ؛ بازگشت را به تاخیر بیاندازید
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405
حواله دلار 3 هزار تومان ارزان شد
آیا واشنگتن منطقه را ترک می‌کند؟
قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405
پرواز محرمانه از امارات به تل‌آویو؛ پشت پرده یک دیدار امنیتی
تحسین مقاومت ایران در دیدار دیپلمات‌های خارجی با عراقچی
سهم اقتصاد دیجیتال ایران به 7.14 درصد رسید
مرگ مشکوک وکیل نقده‌ای؛ پلیس فرضیه‌های قتل و خودکشی را بررسی می‌کند
عاشورا در آینه عرفان
اطلاعیه مدیریت بحران درباره صدای انفجار امروز تبریز
ادعای مسکو درباره آزادسازی یک منطقه دیگر در دونتسک
قیمت طلای جهانی امروز چهار‌شنبه 27 خرداد 1405 / نوسان مثبت طلا در سایه خوش‌بینی‌های سیاسی
قیمت نفت به کانال 70 دلار برگشت