×
بین الملل
شناسه خبر : 208383
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/24 ساعت 14:00
سنوار دیگری که حماس را به اوج می‌رساند

وال‌استریت‌ژورنال؛

سنوار دیگری که حماس را به اوج می‌رساند

روزنامه «وال استریت ژورنال» در گزارشی با اشاره به «محمد سنوار» عضو ارشد حماس و برادر کوچک‌تر شهید یحیی سنوار می‌نویسد: «حماس اکنون سنوار دیگری در راس قدرت دارد و او در تلاش است تا مجددا حماس را به اوج بازگرداند.»

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه آمریکایی با اشاره به توانمندی‌های جنبش حماس گزارش داد پس از شهادت «یحیی سنوار»، حماس همچنان به قوت خودش باقی است، نیروهای تازه‌ای را جذب می‌کند و توانسته رژیم صهیونیستی را وارد یک «جنگ فرسایشی» کند.

در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۴ (۲۷ مهر ماه) جنبش حماس از شهادت «یحیی سنوار» رئیس دفتر سیاسی این جنبش در درگیری مسلحانه با نیروهای اشغالگر و در حملات توپخانه‌ای در محله تل السلطان در شهر رفح در جنوب نوار غزه خبر داد.

شهید یحیی سنوار به عنوان فرمانده عملیات طوفان‌الاقصی شناخته می‌شود که هفت اکتبر۲۰۲۳ در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مقدسات فلسطین با حمله به شهرک‌های صهیونیست‌نشین غلاف غزه آغاز شد و به دنبال آن رژیم صهیونیستی جنگ ویرانگر غزه را به راه انداخت که با گذشت ۴۶۵ روز به شهادت و زخمی شدن ده‌ها هزار فلسطینی منجر شده است.

روزنامه «وال استریت ژورنال» در گزارشی با اشاره به «محمد سنوار» عضو ارشد حماس و برادر کوچک‌تر شهید یحیی سنوار می‌نویسد: «حماس اکنون سنوار دیگری در راس قدرت دارد و او در تلاش است تا مجددا حماس را به اوج بازگرداند.»

این رسانه آمریکایی در ادامه به توانایی‌ها و قدرت نظامی حماس می‌پردازد و تاکید می‌کند: «حماس همچنان نسل جدیدی از نیروهای مستعد را ایجاد کرده است و آن‌ها می‌توانند از مهمات منفجر نشده‌ اسرائیلی‌ها در غزه بمب‌های دست‌ساز تولید کنند. حماس از این ابزارها برای ایجاد خسارات علیه اسرائیل استفاده می‌کند. ارتش اسرائیل طی هفته گذشته از کشته شدن ۱۰ سرباز در منطقه بیت حانون در شمال غزه خبر داده و حماس هم در هفته‌های گذشته حدود ۲۰ موشک به سمت اسرائیل شلیک کرده است.»

وال استریت ژورنال می‌افزاید: «مسئله استخدام نیروهای جدید تحت سنوار چالش‌های جدیدی برای اسرائیل ایجاد می‌کند؛ به‌طوری‌که ارتش اسرائیل برای ماه‌ها مجبور شده از مناطقی که پیشتر به آنها پیشروی کرده‌ بود، عقب‌نشینی کند. این چرخه نشان‌ می‌دهد که نیروهای اسرائیلی خسته شده‌اند و از طرفی جان اسرای اسرائیلی نیز در خطر است.»

«عمیر آویوی» ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی اذعان می‌کند: «ما در شرایطی هستیم که سرعت بازسازی و تجدید قوای حماس از سرعت پیشروی ارتش اسرائیل بیشتر است. محمد سنوار همه چیز را مدیریت می‌کند.»

سخنگوی جنبش حماس به این گزارش و اظهار نظرات هنوز پاسخی نداده است.

محمد سنوار؛ فرمانده‌ای ناشناخته برای اسرائیلی‌ها

وال استریت ژورنال در ادامه با اشاره به نقش محمد سنوار می‌نویسد: «محمد سنوار در مرکز تلاش‌های احیای حماس قرار دارد. هنگامی که سربازان اسرائیلی برادر او را در ماه اکتبر کشتند، مقامات حماس مستقر در دوحه، پایتخت قطر تصمیم گرفتند به جای تعیین رئیس جدید، یک شورای رهبری جمعی تشکیل دهند. اما به گفته میانجی‌های عرب در مذاکرات آتش‌بس با اسرائیل، مقامات حماس در غزه این را نپذیرفتند و اکنون به‌طور خودمختار تحت فرمان سنوار جوان‌تر عمل می‌کنند.»

این روزنامه آمریکایی می‌افزاید: «گمان می‌رود محمد سنوار حدود ۵۰ سال داشته باشد و مدت‌هاست از نزدیکان برادر بزرگترش که بیش از ۱۰ سال از او بزرگتر بود، به‌شمار می‌رود. او همانند یحیی سنوار در سنین پایین به حماس پیوست و از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده کل گردان‌های القسام است. محمد سنوار برخلاف برادرش که بیش از ۲ دهه در زندان‌های اسرائیل سپری کرد، مدت زمان زیادی را در زندان‌های اسرائیل نبوده و بدین ترتیب توسط اسرائیل کمتر شناخته شده است. او بیشتر در پشت صحنه عمل می‌کند و مقامات عربی نام مستعار "سایه" را به او داده‌اند.»

سنوار+دیگری+حماس+را+به+اوج+می‌رساند
یک مقام ارشد صهیونیستی می‌گوید: «ما سخت در تلاشیم تا او را پیدا کنیم.»

طبق آنچه تحلیلگران سیاسی می‌گویند، محمد سنوار به عنوان «بالاترین فرمانده حماس در غزه» شناخته می‌شود.

حماس در موقعیت بسیار قوی قرار دارد

رسانه آمریکایی مذکور درباره تعداد دقیق نیروهای حماس گزارش می‌دهد: «حماس که طبق گفته مقامات اسرائیلی و عربی همچنان کنترل قسمت‌های بیشتری از نوار غزه را به‌دست دارد، نگفته چه تعداد نیرو را از دست داده و همچنین تعداد نیروهایی که اخیرا جذب کرده، معلوم نیست.»

وال استریت ژورنال همچنین به نقل از مقامات عربی می‌نویسد: «محمد سنوار ثابت کرده درخصوص آتش‌بس دائمی سرسخت‌تر از برادر بزرگتر خودش است.»

ماه‌ها تلاش برای برقراری آتش‌بس که به دنبال آن بتواند اسرای صهیونیستی را آزاد کند، همچنان در هاله‌ای از ابهام به‌سر می‌برد.

طی هفته‌های اخیر میانجی‌ها به‌ویژه مصر و قطر با هماهنگی دولت آمریکا تلاش‌های خود را از طریق دیدارها و تماس‌ها با حماس و مقامات صهیونیست برای بحث درباره آتش‌بس غزه تشدید کردند.

محمد سنوار سال گذشته در پیامی به میانجیگران نوشت: «حماس در موقعیت بسیار قوی قرار دارد تا بتواند شروط خود را ارائه دهد. اگر این توافق جامع نباشد و نتواند به پایان درد و رنج مردم غزه منجر شود، حماس به مبارزه ادامه خواهد داد.»


نظرات

آخرین اخبار
بازگشت، مأموریت آنها نبود
رئیس جمهور: آینده ایران را مردمش رقم خواهند زد
عون: مرحله آتی، مستلزم استقرار کامل نیروهای نظامی در مرزهای جنوبی لبنان است
راه‌اندازی سامانه 24 ساعته قضایی برخط برای زائران اربعین در عراق
توافق عراق و ترکیه برای ازسرگیری صادرات نفت از مسیر بندر جیهان
اعلام زمان تعطیلی سینماها همزمان با اربعین
مرگ حداقل 67 پناهجو در جریان هجوم به سواحل اسپانیا
مدیرعامل روس‌اتم: حمله اوکراین به کشتی روسی در دریایی سیاه راهزنی دریایی است
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز شنبه 10 مرداد
مراسم اربعین حسینی در مسجد ولیعصر(عج) برگزار می‌شود
آن سوی رتبه 117 چه حقیقتی پنهان است؟
چرا زلنسکی به دنبال خدمات گسترده استارلینک است؟
برنامه قطعی برق گیلان فردا یکشنبه 11 مرداد 1405 |خاموشی برق رشت یکشنبه
مهران مدیری در نقش مرد سه هزار چهره
سهم 45 درصدی سامانه‌های سرمایشی از مصرف برق تهران
مقابله رزمندگان حزب‌الله با نفوذ یگان ویژه رژیم صهیونیستی
تحولات خاورمیانه محور؛ تماس وزرای خارجه عربستان، ترکیه و کویت
انهدام باند سرقت 30 میلیاردی با همدستی پسر خانواده
قدوس و پرسپولیس، فقط برای جذب فالوور
درخشش شناگر ایرانی در قزاقستان؛ هومر عباسی طلایی شد
شایعات درباره تخلیه نقاطی از هرمزگان بی‌اساس است
ورود بیش از 40 هزار مهاجر به سئوتا؛ اروپا در برابر موج جدید مهاجرت
بلومبرگ: کشتی حامل گاز قطر هنگام عبور از تنگه هرمز مورد اصابت قرار گرفت
هشدار امنیتی جدید آمریکا در خاورمیانه؛ پروازها ممکن است مختل شود
قتل هولناک مادر با 80 ضربه چاقو؛ اعتراف تکان‌دهنده پسر 19 ساله در دادگاه
نان کامل در گرو برنامه کامل
افسر سابق ارتش اسرائیل: طرح محاصره زمینی ایران نشانه استیصال راهبردی است
افشای جزئیات جدید از تجاوز مشترک آمریکا و عربستان به مقرهای حشدالشعبی
بارش، رعدوبرق و باد شدید در راه پایتخت
هشدار پلیس راهور درباره موج بازگشت اربعین؛ خواب‌آلودگی رانندگان عامل اصلی تصادفات
جزئیات قتل جوان تهرانی؛ درگیری خیابانی با چاقوکشی پایان یافت
دولت از شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی چقدر طلب دارد؟
طعنه بن‌گویر به اسپانیا و درخواست برای مهاجرت ساکنان غزه
نورنما | آتش‌سوزی گسترده در لوکیشن فیلم‌برداری
چرا قیمت میوه گران شده است؟
علت افزایش قیمت طلا و سکه چه بود؟
سفیر ایران از افزایش خدمات مرزی و رضایت زائران ایرانی در عراق خبر داد
افزایش اجاره مسکن بیش از 25 درصد مجاز نیست
خسارت سنگین زلزله در ژاپن؛ نجات مفقودشدگان ادامه دارد
محرومیت 10 کمک‌داور از قضاوت در نیم‌فصل نخست لیگ برتر
قیمت نقره امروز شنبه 10 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
طلاق بر سر شستن یک پیراهن فوتبالی
رقابت با چین؛ چالش بزرگ سیاست خارجی آمریکا
آخرین اخبار استخدامی آموزش و پرورش امروز شنبه 10 مرداد 1405
ماجرای حذف 10 هزار میلیارد تومان سود بانک تجارت از صورت‌های مالی چه بود؟
علت صدای انفجار در کمربندی اسلام‌آباد غرب مشخص شد
واردات کالاهای اساسی از گمرکات سراسر کشور
پایان حساب‌های بانکی فراموش شده؛ حساب‌های خود را یکجا ببینید
تداوم فشار فروش سهام با افزایش ریسک‌های سیاسی
واکنش به شایعات درباره گوشت برزیلی؛ سلامت محموله‌های وارداتی تأیید شد