×
فرهنگی
شناسه خبر : 208373
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/24 ساعت 12:16

مراسم تشییع فریدون شهبازیان برگزار شد

مراسم تشییع فریدون شهبازیان با حضور وزیر فرهنگ، مدیران موسیقی و جمعی از دوستان و علاقمندان این هنرمند، دقایقی پیش از مقابل تالار وحدت برگزار شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: مراسم تشییع فریدون شهبازیان (موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر)، امروز دوشنبه ۲۴ دی‌ماه از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد.

سراج: دلم از رفتن شهبازیان خون است

در ابتدای این مراسم که اجرای ان بر عهده سهیل محمودی بود، حسام‌الدین سراج _ خواننده کلاسیک ایرانی _ در سخنان کوتاهی گفت: این فقدان را به همه تسلیت می‌گویم و باید بگویم که امروز، روز سختی برای من است‌. او یک پدر مهربان برای موسیقی بود. بسیار پر ابهت بود ولی در عین حال هم بسیار مهربان بود. زنده‌یاد شهبازیان پرمهر، با سلیقه و خوش‌ذوق بود. خاطرات بسیاری خوبی از او دارم و امروز هم دلم از رفتن او خون است.

سراج سخنان خود را با اجرای آوازی به یاد زنده‌یاد فریدون شهبازیان پایان برد.

نوربخش: فکر می‌کنم استاد شهبازیان بر اثر آلودگی هوا فوت شد

حمیدرضا نوربخش _ مدیرعامل خانه موسیقی _ نیز در سخنانی اظهار کرد: عرض تسلیت دارم و قصد سخنرانی ندارم از همه شما ممنونم که در این هوای مسموم و ناسالم به اینجا آمدید که فکر می‌کنم استاد هم به همین علت فوت شدند. درگذشت او غم بزرگی است.

نوربخش ادامه داد: زنده‌یاد شهبازیان، اهتمام و توجه زیادی به مسائل صنفی و هنرمندان جوان داشت. درباره آثار و شأن و شخصیت او باید بارها سخن گفت اما من می‌خواهم درباره اهتمام او به حوزه جوانان بپردازم. فک می‌کنم کمتر کسی در نسل او باشد که در جریان مسائل روز موسیقی باشد. بعضی‌ها در دهه‌های گذشته مانده‌اند ولی او موسیقی روز را دنبال می‌کرد تا ببیند نسل جوان چه می‌کنند.
او به موسیقی ایرانی تعصب و غیرت داشت با اینکه رشته او موسیقی کلاسیک بوده است. در داوری‌هایی که حضور داشت به کارهای نسل جوان توجه و نگاه حمایت‌گری داشت و اصرار می‌کرد به کارهای برجسته آنها توجه و تقدیر شود. کمتر دیده بودم خودش را ببیند ناباورانه ما را ترک کرد. به شما بزرگان موسیقی و خانواده ایشان تسلیت می‌گویم.

حکایت داود گنجه‌ای از یک عکس یادگاری سه‌نفره

در ادامه مراسم، داود گنجه‌ای _ پیشکسوت موسیقی _ در سخنانی گفت: عرض تسلیت دارم خدمت جامعه هنری و تمام کسانی که وظیفه خود دانستن تا به این مراسم بیایند؛ بدون اینکه منتی داشته باشند.

او ادامه داد: هنرمندان تاج سر آفرینش هستند. ابن خلدون می‌گویند هر جایی که دیدید هنر رو به افول بود، بدانید آن حکومت درست نیست. خیلی برای من سخت است که بخواهم صحبتی کنم در صورتی که حافظه قوی دارم. دو هفته پیش با هوشنگ کامکار و فریدون شهبازیان در خانه موسیقی نشسته بودیم و تاریخ را مرور می‌کردیم. به آنها گفتم یک عکس بندازیم، شاید هفته دیگر یکی از ما نباشد.

گنجه‌ای با بیان خاطره‌ای اظهار کرد: از سال ۱۳۴۳ آرزو داشتم پزشک باشم و شهبازیان هم دوست داشت، مهندس معمار باشد. آن زمان هر دو برای دانشگاه می‌ خواندیم اما امروز سرنوشت ما را به اینجا کشاند. من، علی رهبری، کامبیز روشن‌روان و شهبازیان با هم به دانشگاه می رفتیم و یک جا می‌نشستیم‌.

گنجه‌ای اضافه کرد: چند روز پیش که شهبازیان بستری بود به بیمارستان زنگ زدم و از پزشک حالش را پرسیدم و گفتند در حال مراقبت از او هستند و یک باره گفت او را به آی. سی. یو بردند و از تلویزیون صدا آمد که الله اکبر و همان زمان با صدای الله اکبر از دنیا رفت و من به زمین افتادم و گریه کردم به همسرم گفتم به پسرم نگو سکته می کند. فریدون این پسر من را بسیار دوست داشت. 

گنجه‌ای تاکید کرد: شهبازیان طرفدار موسیقی پاپ بود. او یک نمونه بود، حاشیه نداشت. من از این مرد شریف و درست خاطرات زیادی دارم یک بار ندیدم از کسی بد بگوید. شهبازیان نمرده است؛  او زنده است‌.

علیشاپور: سرمایه اصلی هر مملکت اهل فرهنگ هستند

حسین علیشاپور _ خواننده _ هم ضمن اینکه دقایقی را به خواندن آواز سپری کرد، گفت: سرمایه اصلی هر مملکت اهل فرهنگ هستند؛ نه نفت و گاز!

حسین علیزاده: کاش شهبازیان از رنجی کشید، حرف می‌زد

حسین علیزاده _ موسیقیدان پیشکسوت _  سخنران دیگر این مراسم بود و در سخنانی اظهار کرد: از صمیم قلب تسلیت می‌گویم. این غمی که روی دل ماست، خیلی خیلی عمیق است و در درجه اول به خانواده او تسلیت می‌گویم. خانواده او بزرگ بود و محدود به فامیل خودش نبود. همه ایران خانواده او بودند.

او ادامه داد: از سال‌های نوجوانی و جوانی با شهبازیان آشنا شدم. او مانند برادر بزرگ من بود.
زمانی که هنرستان تمام شده بود از من خواست قطعه ای را که برای ارکستر رادیو تنظیم کرده بود، ضبط کنم؛ خیلی استرس داشتم اما وقتی که رسیدم دیدم خیلی مسلط است؛ با اینکه تمام ارکستر از او بزرگتر بودند ولی چنان باوجود جذبه‌ای که داشت همه هم او را دوست داشتند و رهبری او را با جان و دل می پذیرفتند. اتقاقا آن قطعه خیلی راحت و آسان ضبط شد. هنوز زمانی که آن قطعه را گوش می‌کنم یاد تاثیر او در موسیقی می‌افتم. 

علیزاده همچنین گفت: در مقاطع نه چندان خوب سال‌های اخیر، هر بار او را دیدم پشت من را مانند کوه گرفت. ای کاش الان که درباره او حرف می‌زنیم او هم بود و از رنجی که کشید، صحبت می‌کرد. این رنج شخصی نیست؛ بلکه رنج مردم ایران است. رنجی است که هنوز باید در حضور وزیر فرهنگ و مسئولان از خوبی هنرمند و موسیقی بگوییم؛ بلکه درک کنند.

این هنرمند تاکید کرد: رفتن این هنرمندان بزرگ زخمی بر موسیقی و هنر ایران است. هنرمندان متعلق به جایی نیستند، متعلق به مردم هستند اگر او گاهی با حکومت همکاری می‌کرد، بخاطر مردم بود ولی پای حرفش ماند.

او خطاب به حاضران گفت: یک نفر از شما بیاید بگوید او چگونه بود و چه حرفی داشت نه اینکه بگوییم آدم خوب و خوش‌تیپی بود. متاسفانه هنرمندان بزرگ ما ارج و قرب ندارند و اسمی از آنها در رادیو و تلویزیون آورده نمی‌شود و مردم باید در رسانه‌های خارجی آنها را ببینند. آن چیزی که هنرمندان را هنرمند کرده است و ارتباط آنها را با دنیای واقعی ادامه‌دار کرده، مردم هستند. مردم خاطرات و زندگی خود را با آثار هنرمندان گره زده‌اند من درود می‌فرستم به تمام هنرمندانی که در این سال‌ها از دست دادیم و فقط ما هنرمندان و مردم فهمیدم که چه کسانی را از دست دادیم.

در بخش پایانی مراسم نیز قاسم رفعتی ضمن اجرای آوازی کوتاه در سخنانی گفت: آقای شهبازیان بسیار گردن من حق دارد و در رادیو و تلویزیون بسیار به من کمک کرده و من واقعا مدیون او هستم.

شهرام ناظری، حسین علیزاده، محمد اصفهانی، علی بوستان، علی جعفری‌پویان، شهرام صارمی، بیژن بیژنی، محسن امیر یوسفی، محمدرضا عقیلی، پوریا اخواص، سید جواد طاهری، محسن صفایی ، مجید اخشابی ، ناصر ایزدی ، بابک چمن آرا، حمیدرضا نوربخش، محمد اله‌یاری، ارشام مودبیان، علی تفرشی، همایون رحیمیان، زمان خیری ، بهرام جمالی، مرتضی کاظمی، هوشنگ کامکار، داود گنجه‌ای، داریوش پیرنیاکان،  قاسم رفعتی، کوروش نریمانی، ایرج رحمان‌پور، هنگامه اخوان، علی دهکردی و..‌. از جمله‌ چهره‌های حاضر در این مراسم هستند.

به گزارش ایسنا،  فریدون شهبازیان هنرمند شناخته‌شده عرصه موسیقی ۲۲ دی‌ماه به دلیل مشکلات حاد تنفسی دار فانی را وداع گفت.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی