×
اجتماعی
شناسه خبر : 208328
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/24 ساعت 09:23
رصد «HMPV» در 15 نقطه کشور

رصد «HMPV» در 15 نقطه کشور

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه «HMPV» در 15 نقطه کشور رصد شده است گفت: شیوع آنفلوآنزای در کشور کاهش یافت.

نورنیوز-گروه اجتماعی: معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام اینکه سیر بیماری‌های تنفسی در کشور از جمله آنفلوآنزا نزولی است، در عین حال درباره «متاپنوموویروس» موسوم به ویروس جدید چینی، تاکید کرد: این ویروس جدید نیست، کیت تشخیص آن نیز وجود دارد و در ۱۵ نقطه کشور بررسی می‌شود.

دکتر علیرضا رییسی ، با اشاره به آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی در کشور و با بیان اینکه هر ساله در فصول پاییز و زمستان مانند سایر نقاط دنیا، تجربه بیماری‌های تنفسی را داریم، گفت: خاصیت ویروس‌ها آن است که به سرعت قابلیت انتشار دارند و بر همین اساس هم حتی یک سرماخوردگی ساده در صورت عدم رعایت بهداشت فردی می‌تواند تعداد بسیاری را مبتلا کند.

وی بر لزوم استفاده از ماسک، شست‌وشوی دست‌ها، پرهیز از حضور در تجمعات و در مجموع رعایت بهداشت فردی بویژه در افراد دارای علایم بیماری‌های تنفسی تاکید کرد و افزود: بویژه در خردسالان و دانش‌آموزان در صورت بروز علایم ویروس‌های تنفسی، بهتر است تا بهبودی در منزل استراحت کنند؛ در غیر این صورت یک سرماخوردگی ساده هم می‌تواند یک کلاس را مبتلا کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون سرماخوردگی، آنفلوآنزا، ویروس‌های تنفسی RSV و کرونا (حدود ۲ تا ۳ درصد)، در مجموع بالای ۹۷ درصد عفونت‌های تنفسی کشور را تشکیل می‌دهند، گفت: ویروسی هم که گفته می‌شود در چین شایع شده، ویروس جدیدی نیست و از حدود ۱۸ سال گذشته در دنیا وجود داشته، تنها شاید شیوع آن پایین بوده و ظاهرا اکنون در چین شیوع آن افزایش یافته است.

وی در همین باره با بیان اینکه تنها زمانی که سازمان جهانی بهداشت شیوع یک بیماری را تایید کند، آن ویروس می‌تواند در سایر کشورها هم جدی گرفته شود، افزود: در حال حاضر کیت تشخیصی این ویروس در کشور وجود دارد، در ۱۵ نقطه کشور نیز بررسی می‌شود و پیش‌بینی می‌شود که کمتر از ۱.۵ درصد در سطح کشور داشته باشیم. در مجموع این ویروس نیز از گذشته، همیشه در دنیا بوده است و مبحث جدیدی نیست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: حتی یک سرماخوردگی ساده هم می‌تواند بویژه برای بیماران زمینه‌ای و دچار نقص سیستم ایمنی خطرناک باشد و بنابراین تنها راهکار موثر پیشگیری و رعایت بهداشت فردی است.

وی تاکید کرد: همانطور که گفتم بالای ۹۷ درصد ویروس‌های تنفسی در کشور مربوط به آنفلوآنزا، RSV و کرونا (۲ تا ۳ درصد) است و البته اکنون و در این بازه زمانی بیماری‌های تنفسی و از جمله آنفلوآنزا در کشور سیر نزولی گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، گفتنی است؛ سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز تاکید دارد «متاپنوموویروس انسانی» یا HMPV، ویروسی شناخته شده و نسبتا بی‌خطر است.


نظرات

آخرین اخبار
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد