×
بین الملل
شناسه خبر : 208248
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/23 ساعت 17:04
انتخابات ریاست‌ جمهوری در کرواسی؛ آیا نامزد غرب‌گرا پیروز می‌شود؟

انتخابات ریاست‌ جمهوری در کرواسی؛ آیا نامزد غرب‌گرا پیروز می‌شود؟

روز یکشنبه 23 دی رأی‌گیری برای دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری در کرواسی آغاز شد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: در این انتخابات زوران میلانوویچ رئیس‌ جمهوری فعلی با دراگان پریموراک وزیر سابق آموزش و نامزد حزب راست میانه اتحاد دموکراتیک کرواسی به رقابت می‌پردازد.

در دور نخست این انتخابات که دو هفته پیش در ۲۹ دسامبر برگزار شد، میلانوویچ با کسب ۴۹.۷ درصد آرا در میان هشت نامزد پیشتاز شد.

با این حال وی برای پیروزی قطعی به اکثریت مطلق نیاز داشت و از همین رو انتخابات به دور دوم رفت.

زوران میلانوویچ مدت‌ها رهبر حزب سوسیال‌ دموکرات‌ها بود و بخش عمده‌ای از دوران فعالیت سیاسی خود را در اپوزیسیون سپری کرد. وی که عمدتا به دلیل رویکرد پوپولیستی خود شناخته می‌شود، بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ به‌عنوان نخست‌وزیر کرواسی فعالیت داشته است.

آقای میلانوویچ از منتقدان سرسخت آندری پلنکوویچ نخست‌وزیر فعلی و حزب اتحاد دموکراتیک کرواسی محسوب می‌شود. اختلافات مداوم و مشاجرات میان این دو به یکی از ویژگی‌های شاخص سیاست کرواسی تبدیل شده است.

در حالی که میلانوویچ در سال‌های گذشته به جناح چپ‌گرا کرواسی تعلق داشت، اما در سال‌های اخیر به‌تدریج به سمت جناح راست سیاسی این کشور گرایش پیدا کرده است.

با وجود این، او همچنان به‌عنوان تنها وزنه تعادل در برابر قدرت حزب حاکم اتحاد دموکراتیک کرواسی شناخته می‌شود.

در سوی مقابل دراگان پریموراک، نامزد رقیب میلانوویچ، قبل از ورود به عرصه سیاست یک پزشک اطفال و استاد دانشگاه بود.

او از سال ۲۰۰۹، زمانی که به‌عنوان وزیر آموزش در کابینه حزب حاکم فعالیت می‌کرد و تلاش داشت کارزار مستقل ریاست‌ جمهوری خود را راه‌اندازی کند، در عرصه سیاسی کرواسی حضور چشمگیری نداشته است.

در جریان کارزار امسال پریموراک تلاش کرده خود را به‌عنوان فردی خواهان تنش‌زدایی، وحدت‌بخش و همچنین غرب‌گرا معرفی کند و خود را در تضاد با میلانوویچ قرار دهد.

هرچند ریاست‌ جمهوری در کرواسی عمدتاً تشریفاتی است اما رئیس‌ جمهوری منتخب از اختیارات سیاسی برخوردار است، به‌عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح عمل می‌کند و در سیاست خارجی نیز نقش‌آفرینی دارد.

میلانوویچ بارها اعلام کرده است که کرواسی باید از درگیری‌های جهانی دور بماند، حتی با وجود اینکه عضو ناتو و اتحادیه اروپا است.

وی در زمان مسئولیتش مشارکت کرواسی در یک ماموریت آموزشی به رهبری ناتو در آلمان را متوقف کرده و ماه‌ها تلاش کرد تا رأی‌دهندگان را متقاعد سازد تا مانع از اعزام سربازان کرواسی به میدان جنگ اوکراین شده است. با وجود اینکه چنین پیشنهادی هرگز مطرح نشده بود.

میلانوویچ همچنین کوشش کرد تا نمایندگان مخالف را قانع کند که با تقاضای سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو مخالفت کنند.

در دور اول انتخابات در ماه دسامبر، پریموراک توانست ۱۹.۶ درصد آرا را کسب کند که از دیگر نامزدها بیشتر بود و او را به دور دوم رساند. با این حال این عملکرد به‌عنوان نتیجه‌ای ضعیف برای نامزد تحت حمایت حزب حاکم تلقی شد، حزبی که بیشترین تعداد اعضا را در کشور دارد.

کرواسی حدود ۳.۵ میلیون واجد شرایط رأی دارد با این حال میزان مشارکت در دور اول تنها ۴۶ درصد بود که پایین‌ترین سطح در تمامی انتخابات‌های ریاست‌جمهوری طی ۱۵ سال گذشته محسوب می‌شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حماس: به آتش‌بس پایبندیم
زرکام و زرماکارون، واحدهای نمونه کنترل کیفیت استان البرز شناخته شدند
فرمانده نیروی دریایی آمریکا: جنگ بعدی در راه است
حمله هوایی رژیم اشغالگر به مرکز نوار غزه و شهادت سه نفر+ فیلم
چین و روسیه، همکار یا رقیب در آسیای مرکزی؟
ماجرای اعتصاب غذای زندانیان در قزلحصار چه بود؟
تصادف اتوبوس دانش‌آموزان در ارومیه با 10 مصدوم
تله ترامپ برای اعراب در پرونده غزه
تعویق‌ کنفرانس‌خبری رییس جمهور
یک متر هم از حریم تخت جمشید کم نشده است
برانکو به پرسپولیس می آید؟
گروسی: یک راهکار دیپلماتیک درباره ایران پیدا می‌شود
بازگشت به حالت عادی روابط کابل و اسلام آباد
پرداخت وام ضروری به 144 هزار بازنشسته در 1404 + جزئیات
فیلیپین با هزاران آواره در محاصره طوفان
بایرن در آستانه شکستن رکورد تاریخی میلان
پس‌ از حادثه رفح، نتانیاهو خواهان عملیات علیه حماس شد
سناریوی حمله روسیه به ناتو بعد از پیروزی در اوکراین
القسام ارتباط خود را با حادثه رفح تکذیب کرد
دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد
آخرین خبر از وضعیت هوشیاری صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی
کارخانه عظیم گاز روسیه هدف پهپادهای اوکراینی قرار گرفت
جاسوس رژیم صهیونیستی در قم اعدام شد
100 شناور جدید در مسیر پیوستن به ناوگان دریایی کشور
سرقت عجیب جواهرات ناپلئون از موزه لوور
قرارگاه قدس: شهادت بزرگان طوایف اهل‌سنت بی‌پاسخ نخواهد ماند
تکلیف سرمربی پرسپولیس امشب مشخص می شود
21 استان بدون باران، زنگ خطر آبی
درخواست دو وزیر تندرو اسرائیل برای پایان آتش‌بس و حمله به غزه
بدهی عمومی آمریکا به 37.9 تریلیون دلار رسید
مادورو: طرح دفاعی کاراکاس علیه آمریکا تکمیل شد
ثبت شرکت خارجی در ایران کمتر از یک روز شد
هر دو مسیر تونل توحید امشب مسدود است
گزارش تصویری | اعتراضات ضد ترامپ با عنوان «بدون پادشاه» در سراسر آمریکا
زمان الحاق رسمی ایران به CFT مشخص شد
پیام پزشکیان به سینماگران جوان کشور
ترور ملا کمال صلاحی‌زهی؛ معتمد سرشناس بلوچ
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه27 مهر + جدول
نورنما | جنگنده آمریکایی از دوران جنگ‌جهانی دوم زیر آب
قیمت دلار و ارز امروز یکشنبه 27 مهر 1404
جزییات واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس حروف الفبا
واکنش عجیب ترامپ به معترضان «نه به پادشاه»
فریاد «رهایی فلسطین» در خیابان‌های اروپا
اسرائیل با نقض آتش‌بس جنوب غزه را بمباران کرد
آب طالقان سرانجام به تهران رسید
جهش بورس همراه با افزایش عرضه‌ها
حضور گسترده غرفه ملی نشر ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2026
کشف محوله تریاکی که بوی قهوه می‌داد
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی آبان ماه سال 1404
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(104) « بندر دیر»
X
آگهی تبلیغاتی