×
بین الملل
شناسه خبر : 208248
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/23 ساعت 17:04
انتخابات ریاست‌ جمهوری در کرواسی؛ آیا نامزد غرب‌گرا پیروز می‌شود؟

انتخابات ریاست‌ جمهوری در کرواسی؛ آیا نامزد غرب‌گرا پیروز می‌شود؟

روز یکشنبه 23 دی رأی‌گیری برای دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری در کرواسی آغاز شد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: در این انتخابات زوران میلانوویچ رئیس‌ جمهوری فعلی با دراگان پریموراک وزیر سابق آموزش و نامزد حزب راست میانه اتحاد دموکراتیک کرواسی به رقابت می‌پردازد.

در دور نخست این انتخابات که دو هفته پیش در ۲۹ دسامبر برگزار شد، میلانوویچ با کسب ۴۹.۷ درصد آرا در میان هشت نامزد پیشتاز شد.

با این حال وی برای پیروزی قطعی به اکثریت مطلق نیاز داشت و از همین رو انتخابات به دور دوم رفت.

زوران میلانوویچ مدت‌ها رهبر حزب سوسیال‌ دموکرات‌ها بود و بخش عمده‌ای از دوران فعالیت سیاسی خود را در اپوزیسیون سپری کرد. وی که عمدتا به دلیل رویکرد پوپولیستی خود شناخته می‌شود، بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ به‌عنوان نخست‌وزیر کرواسی فعالیت داشته است.

آقای میلانوویچ از منتقدان سرسخت آندری پلنکوویچ نخست‌وزیر فعلی و حزب اتحاد دموکراتیک کرواسی محسوب می‌شود. اختلافات مداوم و مشاجرات میان این دو به یکی از ویژگی‌های شاخص سیاست کرواسی تبدیل شده است.

در حالی که میلانوویچ در سال‌های گذشته به جناح چپ‌گرا کرواسی تعلق داشت، اما در سال‌های اخیر به‌تدریج به سمت جناح راست سیاسی این کشور گرایش پیدا کرده است.

با وجود این، او همچنان به‌عنوان تنها وزنه تعادل در برابر قدرت حزب حاکم اتحاد دموکراتیک کرواسی شناخته می‌شود.

در سوی مقابل دراگان پریموراک، نامزد رقیب میلانوویچ، قبل از ورود به عرصه سیاست یک پزشک اطفال و استاد دانشگاه بود.

او از سال ۲۰۰۹، زمانی که به‌عنوان وزیر آموزش در کابینه حزب حاکم فعالیت می‌کرد و تلاش داشت کارزار مستقل ریاست‌ جمهوری خود را راه‌اندازی کند، در عرصه سیاسی کرواسی حضور چشمگیری نداشته است.

در جریان کارزار امسال پریموراک تلاش کرده خود را به‌عنوان فردی خواهان تنش‌زدایی، وحدت‌بخش و همچنین غرب‌گرا معرفی کند و خود را در تضاد با میلانوویچ قرار دهد.

هرچند ریاست‌ جمهوری در کرواسی عمدتاً تشریفاتی است اما رئیس‌ جمهوری منتخب از اختیارات سیاسی برخوردار است، به‌عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح عمل می‌کند و در سیاست خارجی نیز نقش‌آفرینی دارد.

میلانوویچ بارها اعلام کرده است که کرواسی باید از درگیری‌های جهانی دور بماند، حتی با وجود اینکه عضو ناتو و اتحادیه اروپا است.

وی در زمان مسئولیتش مشارکت کرواسی در یک ماموریت آموزشی به رهبری ناتو در آلمان را متوقف کرده و ماه‌ها تلاش کرد تا رأی‌دهندگان را متقاعد سازد تا مانع از اعزام سربازان کرواسی به میدان جنگ اوکراین شده است. با وجود اینکه چنین پیشنهادی هرگز مطرح نشده بود.

میلانوویچ همچنین کوشش کرد تا نمایندگان مخالف را قانع کند که با تقاضای سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو مخالفت کنند.

در دور اول انتخابات در ماه دسامبر، پریموراک توانست ۱۹.۶ درصد آرا را کسب کند که از دیگر نامزدها بیشتر بود و او را به دور دوم رساند. با این حال این عملکرد به‌عنوان نتیجه‌ای ضعیف برای نامزد تحت حمایت حزب حاکم تلقی شد، حزبی که بیشترین تعداد اعضا را در کشور دارد.

کرواسی حدود ۳.۵ میلیون واجد شرایط رأی دارد با این حال میزان مشارکت در دور اول تنها ۴۶ درصد بود که پایین‌ترین سطح در تمامی انتخابات‌های ریاست‌جمهوری طی ۱۵ سال گذشته محسوب می‌شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات