×
اجتماعی
شناسه خبر : 208234
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/23 ساعت 15:36
نوشیدنی‌های محبوب در زمستان و تاثیر آنها بر سلامتی

نوشیدنی‌های محبوب در زمستان و تاثیر آنها بر سلامتی

یاهولایف برخی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های داغ و روش‌هایی برای سالم‌تر کردن آن‌ها را گردآوری کرده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: در روزهای سرد زمستان، نوشیدنی‌های گرم محبوب‌تر می‌شوند؛ از انواع چای تا شکلات داغ و قهوه و آب گرم و لیمو. اما این نوشیدنی‌ها چه اثری بر سلامتی می‌گذارند؟

یاهولایف برخی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های داغ و روش‌هایی برای سالم‌تر کردن آن‌ها را گردآوری کرده است.

شکلات داغ

سالم‌ بودن شکلات داغ به چندین عامل بستگی دارد: کیفیت شکلات یا پودر کاکائو، مایع پایه آن و مقدار شکر افزوده. یک فنجان شکلات داغ بسته به تمام این موارد می‌تواند تا بیش از ۴۰۰ کالری هم داشته باشد که آن را به یکی از نوشیدنی‌های پرکالری تبدیل می‌کند.

با این حال، تحقیقات فزاینده‌ای نشان می‌دهد که کاکائو بر خلق‌وخو، پیری پوست و قابلیت ارتجاعی آن، کلسترول، قند خون ناشتا و فشار خون تاثیر مثبتی دارد البته در مطالعات، آثار شکلات تلخ (بیش از ۷۰ درصد کاکائو) یا کاکائو غنی از فلاوانول بررسی شده است که اهمیت نوع شکلات استفاده‌ شده را نشان می‌دهد  بنابراین برای داشتن یک فنجان شکلات داغ سالم‌تر، از پودر کاکائو باکیفیت بدون شکر، شیر موردنظر خود و مقدار کمی شیرین‌کننده درست کنید تا فواید آن را به حداکثر برسانید. برای افزایش محتوای پروتئین و احساس سیری بیشتر می‌توانید از شیر گاو یا شیر سویا به‌ عنوان پایه استفاده کنید.

چای سبز

چای سبز پس از آب، دومین نوشیدنی محبوب در جهان است و درباره فواید آن برای سلامتی تحقیقات زیادی انجام شده است.

مطالعات نشان می‌دهند در افرادی که چای سبز می‌نوشند، نرخ ابتلا به برخی سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی‌ - عروقی کمتر و وضعیت فشار خون بهتر است. برخی تحقیقات هم به نقش محافظتی چای سبز در کاهش مشکلات شناختی مغز در دوران سالخورگی اشاره می‌کنند. این فواید به گروهی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی به نام کاتچین‌ها که در چای سبز یافت می‌شوند، نسبت داده می‌شود.

نکته مهم این است که از اضافه کردن شیرین‌کننده‌ به آن خودداری کنید و از چای سبز طبیعی لذت ببرید.

قهوه

به گزارش ایندیپندنت، قهوه یکی از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان است که به‌ دلیل نقش آن در افزایش هوشیاری و انرژی شناخته‌ شده است اما نوشیدن قهوه برای سلامتی هم مزیت‌هایی دارد. مطالعات مشاهده‌ای نشان می‌دهند که مصرف منظم قهوه ممکن است فرد را از بیماری‌های قلبی، سکته، دیابت نوع ۲، برخی انواع سرطان و سنگ‌های صفراوی محافظت کند.

نکته مهم این است که قهوه را ساده میل کنید و انتخابتان قهوه تلخ یا قهوه با شیر باشد. از افزودن شکر و خامه به آن هم خودداری کنید و بعد از ساعت ۳ عصر هم قهوه ننوشید تا در خوابتان مشکلی ایجاد نکند.

چای

در برخی کشورها چای سیاه یا با ترکیب شیرین‌کننده‌ها، شیر و ادویه‌هایی مانند هل، دارچین، زنجبیل، میخک و فلفل سیاه مصرف می‌شود. تاثیر مثبت چای هم مانند شکلات داغ بسته به اینکه به شکل چای لاته درست شود یا اینکه شیرین‌کننده و ادویه داشته باشد، متفاوت است. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف چندین فنجان چای سیاه در روز با کاهش خطر بیماری‌های قلبی و بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی در بدن مرتبط است. افزودن دارچین به چای هم در مبارزه با التهاب و کنترل قند خون موثر است.

توصیه‌ می‌شود که چای را با حداقل شیرین‌کننده‌ها و مقدار زیادی ادویه درست کنید. اگر می‌خواهید چای را با شیر میل کنید، با انتخاب پایه شیر گاو یا شیر سویا، محتویات پروتئین را افزایش دهید و برای مدت طولانی‌تر سیر بمانید.

چای زنجبیل

مصرف چای زنجبیل از دیرباز برای کاهش علائم گوارشی و حالت تهوع متداول بوده است. برخی مطالعات نشان می‌دهد که زنجبیل برای مبارزه با التهاب به‌خصوص در افراد مبتلا به آرتروز موثر است.

زمانی که به نوشیدن آب سرد تمایل ندارید یا با مشکلات گوارشی مواجهید، این نوشیدنی راهکاری گرم و دلپذیر برای آبرسانی به بدن در یک روز سرد است.

توصیه می‌شود چای زنجبیل را بدون شیرین‌کننده میل کنید. برخی افراد هم پس از مصرف چای زنجبیل با سوزش سر دل مواجه می‌شوند، پس مراقب باشید که زیاد ننوشید.

ترکیب آب‌گرم و لیمو

ترکیب آب‌گرم با لیمو یکی از ساده‌ترین نوشیدنی‌های گرم است که مزیت‌های زیادی برای سلامتی دارد.

این نوشیدنی با کالری کم، جایگزینی برای آبرسانی به بدن در روزهای سرد به شمار می‌آید. آب لیمو منبع غنی ویتامین ث است و یک نصف لیمو حدود ۲۵ درصد از میزان ویتامین توصیه‌شده برای یک روز را تامین می‌کند. توجه داشته باشید که برخلاف برخی ادعاها، آب گرم و لیمو باعث کاهش وزن نمی‌شود مگر اینکه نوشیدنی‌های پرکالری معمول را برای همیشه کنار بگذارید و فقط از آن استفاه کنید.

به گزارش ایسنا،  نکته دیگر این است که ترکیب آب داغ و لیمو اسیدی است و در صورت مصرف بیش از حد، باعث پوسیدگی دندان می‌شود بنابراین آن را در کنار آب ساده، چای و دیگر نوشیدنی‌های آبرسان و به مقدار متعادل مصرف کنید. پس از مصرف هم در دهانتان آب بگردانید تا دندان‌هایتان آسیب نبیند.


نظرات

آخرین اخبار
گسترش همکاری، محور رایزنی ولیعهد عربستان و الجولانی
تردد روان در محورهای شمالی کشور
دلایل افزایش تلفات نظامیان آمریکا
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 9 مرداد +پخش زنده
پیش‌بینی بورس هفته دوم مرداد 1405؛ بازار سرمایه همچنان صعودی می‌ماند؟
مسیر مریوان تا سلیمانیه برای زائران اربعین رایگان است
بازهم نسل زِد و آلفا؛ بازهم غافلگیری
تردد زائران از مرز مهران به اوج رسید
اعطای مجوز تولید موشک‌های پاتریوت به اوکراین در هاله ابهام
تلویزیون امروز چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟ معرفی کامل فیلم‌های جمعه
انفجار در اقلیم کردستان عراق؛ بمباران مقر گروه‌های تجزیه‌طلب
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
هجوم هزاران مهاجر از مرز مراکش؛ اسپانیا وضعیت اضطراری اعلام کرد
شورای صلح: حماس با خلع سلاح موافقت کرد
حمله دموکرات‌ها به هگست؛ترامپ آماده جنگ با ایران نبود
اسرائیل به دنبال تشدید اختلافات داخلی لبنان
آخرین آمار از تلفات آمریکا در جنگ با ایران منتشر شد
تشییع باشکوه شهدای حشدالشعبی؛ پیام نجف به منطقه چه بود؟
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ عملیات اسرائیل با 700 تن مواد منفجره
هشدار عراقچی نسبت به عملیات های پرچم دروغین اسرائیل در منطقه
ترامپ: هیأت صلح غزه به توافقی تاریخی دست یافت
انفجار مهیب در باب‌المندب
خدمات درمانی ارتش تا پایان بازگشت زائران در مرزها ادامه دارد
قالیباف: آمریکایی‌ها تاوان خواهند داد
اوضاع بنزین در روسیه وخیم شد
عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد
ناسزاگویی ترامپ به مشاورانش در پی ناامیدی از جنگ علیه ایران
سنای آمریکا به طرح توقف جنگ علیه ایران رأی منفی داد
وزیر خزانه داری مامور شد؛ فراهم کردن مقدمات سفر شی جین‌پینگ به آمریکا
سیل شدید در گلستان موجب خسارت به کشاورزی و راه آهن شد
روایت سرلشکر عبداللهی از پایان دوران بزن و دررو در منطقه
قتل هولناک زن جوان در مشهد؛ قاتل پس از آتش زدن جسد به پلیس مراجعه کرد
بقائی: حمله به قشم تداعی‌کننده اقدامات داعش است
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و آلانیا
آیا واشنگتن در تله راهبردی ایران گرفتار شده است؟
دادستانی تهران علیه حامیان محکومان شبه کودتای دی ماه 1404 اعلام جرم کرد
آیا تهران از بحران آب عبور کرده است؟
تنش روسیه و اوکراین در دریای خزر؟ واکنش مسکو به حمله پهپادی
رصد کامل پایانه‌های مسافربری اربعین؛ برخورد با گران‌فروشی بلیت در مرزها
آمریکا یک فرد و 5 شرکت مرتبط با ماهان ایر را تحریم کرد
عذرخواهی وزیر خارجه اوکراین از ایران؛ روایت یک منبع آگاه در تهران
عمار حکیم: عراق پل ارتباطی میان کشورهاست نه میدان تسویه‌حساب‌ها
نتانیاهو در فاکس‌نیوز شهردار نیویورک را هدف حمله لفظی قرار داد
چرخش دوباره استقلال به سمت بصره
آژانس بین‌المللی انرژی: فروش خودروهای برقی در جهان 35 درصد رشد داشته است
کودک‌آزاری در خاش؛ ورود فوری پلیس، دادستانی و بهزیستی به پرونده
یوفا، فیفا را تحریم کرد
دور جدید جنگ تجاری آمریکا و چین؛ واشنگتن تعرفه‌های جدید وضع کرد
درگذشت فرهنگ شکوهی؛ پاسدار زبان و میراث شفاهی سمنان