×
سیاسی
شناسه خبر : 208109
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 18:31
عارف: طرح‌های توسعه‌ای در وزارت نفت را با جدیت دنبال کنید

عارف: طرح‌های توسعه‌ای در وزارت نفت را با جدیت دنبال کنید

معاون اول رئیس‌جمهور در نشست با وزیر و معاونان وزارت نفت گفت: در حوزه توسعه میادین مشترک و طرح‌های توسعه‌ای با جدیت وارد شوید، برای حضور نخبه‌های علمی در این صنعت برنامه‌ریزی کنید و برند معتبر دانشگاه صنعت نفت آبادان را احیا کنید.

نورنیوز-گروه سیاسی: در این جلسه که عصر امروز (شنبه) در محل ساختمان وزارت نفت برگزار شد، محمدرضا عارف بعد از شنیدن گزارش وزیر و معاونان وزارت نفت، با تبریک «اعیاد رجبیه» گفت:‌ گفت‌وگوهایمان با مدیران وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها را از وزارت نفت شروع کردیم چرا که معتقدیم وزارت نفت از مهم‌ترین دستگاه‌های دولتی‌ای است که‌ در کمتر از ۵ ماه، با وجود مشکلات فراوانی که در ماه‌های اول تشکیل هر دولتی به وجود می‌آید، عملکرد درخشانی داشته است.

عارف در ادامه با بیان آنکه نگاه «دولت وفاق ملی» به معاونان وزارتخانه‌ها، همان نگاهی است که به وزیر داریم گفت: «معتقدیم معاونان در بخش خودشان، همان اختیارات و مسئولیت‌های وزیر را دارند و مجموعه این بخش‌هاست که وزارتخانه را تشکیل می‌دهد.»

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به موفقیت‌های وزارت نفت در افزایش تولید فرآورده‌های نفتی، گاز، بنزین، گازوئیل و تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها گفت: با وجود مشکلات و معضلاتی که در این مسیر وجود داشت با تلاش‌های صورت گرفته، این پیشرفت‌ها ممکن شد که صمیمانه از شما تشکر می‌کنم.

مسئولیت مشترک برای حل مشکلات مشترک

وی در ادامه با انتقاد از بخشی‌نگری و ناهماهنگی‌هایی که باعث ایجاد مشکلاتی مانند ناترازی انرژی‌ در دولت‌های گذشته شده است ‌گفت: بخشی‌نگری باعث شده تا هرکسی تنها به حل مشکلات بخش خودش و آن هم در زمانی که خودش وزیر و مدیر است فکر کند و ‌به آینده ، ایجاد همگرایی و انسجام بی توجه باشد اما در دولت چهاردهم به دنبال آن هستیم که «مسئولیت مشترک برای حل مشکلات مشترک» را تقویت و ماندگار کنیم تا هر وزیر و مسئول هر دستگاهی، خودش را فقط مسئول آن دستگاه نداند تا بتوانیم ناترازی‌های انرژی را با همکاری و مسئولیت مشترک تمامی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها حل کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان آنکه در حل مسأله ناترازی انرژی، سهم وزارت نفت بسیار بالا است گفت: امروز با تلاش‌های وزیر و زیرمجموعه وزارت نفت، این ناترازی‌ها تا حدود زیادی‌ در حال رفع شدن است.

به سازمان بهینه‌سازی کمک کنید

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان آنکه «بهینه سازی»، بحثی بسیار جدی در حوزه  ناترازی انرژی است گفت: با توجه به نظر قانونگذار، قرار است فعالیت‌های بهینه‌سازی در «سازمان بهینه‌سازی» که زیر نظر رئیس‌جمهور است و اختیارات لازم را دارد متمرکز شود و همه ما باید کمک کنیم تا این سازمان به خوبی کارش را انجام دهد، البته که معتقدیم که نباید توقع داشت با تشکیل این سازمان، همه مشکلات‌ موجود از بین برود.

عارف در ادامه با بیان آنکه کارهای بزرگی برای رفع ناترازی انرژی در حال انجام است گفت: در بخش ناترازی برق، در کنار کارهای پایه‌ای که صورت گرفته است، به سمت استفاده از انرژی خورشیدی رفته‌ایم تا مشکلی را که کمر صنعت‌ را در سال‌های اخیر شکانده است و هم ضرر عظیم و هم عدم‌النفع بسیاری را برای صنعت به وجود آورده است را رفع کنیم.

وی در ادامه با بیان آنکه برای رفع ناترازی‌ها در برنامه هفتم پیشرفت احکام خوبی وجود دارد گفت: البته با وجود روش‌های خوب باید به این مسأله توجه کنیم که منابع مورد نیاز چگونه باید تأمین شود.

برنامه بلندمدت تدوین کنیم

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه گفت: «انتظار این است که یک برنامه چهار ساله با شاخص‌های مشخص و اینکه چه کار می‌خواهد بکنید را تدوین کنید، علاوه بر این، طرح‌های توسعه‌ای در وزارت نفت باید عملیاتی شود، بوروکراسی در همه جا باید از بین برود و این نیاز، بیش از همه در وزارت نفت احساس می‌شود.»

عارف در ادامه گفت: اهداف برنامه هفتم را یک سطح جلوتر بکشید تا به این اهداف زودتر دست پیدا کنیم و خصوصا بر روی میادین مشترک و همچنین «فشارافزایی» جدی‌تر فعالیت کنید.

در این جلسه، عارف بعد از شنیدن پیشرفت‌های صورت گرفته در زمینه استفاده از «گاز فلر» یا «مشعل» ‌که در گذشته سوزانده‌ و باعث آلودگی محیط زیست می‌شد گفت: این کار از جهت محیط زیستی بسیار مهم است و در این جلسه گزارش بسیار خوبی درباره آن ارائه شد که باید این موضوع با جدیت پیگیری شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با تأکید بر حضور نیروی انسانی تحصیل‌کرده، با تجربه و علاقمند به کشور در وزارت نفت گفت: خوشبختانه بیشتر ایرانیان تعصب کار در کشورمان را دارند و ما باید حداقل‌ها ‌را برایشان تأمین کنیم و راهبردی  که در این زمینه باید به کار گرفته شود این است که در همراهی با انجمن‌های علمی، نیروهای کیفی حتی بیش از نیاز بخش دولتی در بخش‌های مختلف تربیت شود.

عارف در ادامه با بیان آنکه حتی متخصصان و دانشمندانی که از ایران مهاجرت کرده‌اند نیز همچنان به وطن علاقه و عرق دارند و باید از توان آنها استفاده شود گفت: آنها اغلب با شرکت‌های دانش بنیان و «های‌تک» فعال در ایران در ارتباط هستند ، به ایران رفت و آمد و خدمت می‌کنند.

وی در ادامه با بیان آنکه در سال‌های ابتدای تاسیس دانشگاه صنعت نفت آبادان، شاگردان ممتاز از بین دانشگاه معتبری چون فنی تهران، صنعت نفت آبادان و دانشگاه شریف و گاهی هم شیراز یکی را انتخاب می‌کردند گفت: باید دوباره به این جایگاه برگردیم و به جایی برسیم که نخبه‌های دانشگاهی، با انگیزه به این دانشگاه بیایند و به حوزه صنعت نفت تعصب داشته باشند.

در ابتدای این جلسه، وزیر نفت و معاونان وزارتخانه گزارشی از پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه افزایش تولید نفت خام،‌ پالایش و پخش، گاز و فرآورده‌های نفتی، پتروشیمی و نیز منابع انسانی وزارتخانه بیان کردند.

 ارائه طرح‌های توسعه‌ای صنعت نفت کشور، متنوع سازی سبد سوخت، هوشمندسازی و راه‌اندازی سیستم‌های اندازه‌گیری برای جلوگیری از قاچاق سوخت، تولید نفت خام کم سولفور، افزایش کیفیت بنزین و گازوئیل، تقویت زیرساخت‌های انتقال و افزایش سطح ذخایر از طریق طرح‌های زودبازده و اصلاحات فرایندی، پکیج‌های سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید و پروژه‌های مشترک از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد