×
سیاسی
شناسه خبر : 208109
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 18:31
عارف: طرح‌های توسعه‌ای در وزارت نفت را با جدیت دنبال کنید

عارف: طرح‌های توسعه‌ای در وزارت نفت را با جدیت دنبال کنید

معاون اول رئیس‌جمهور در نشست با وزیر و معاونان وزارت نفت گفت: در حوزه توسعه میادین مشترک و طرح‌های توسعه‌ای با جدیت وارد شوید، برای حضور نخبه‌های علمی در این صنعت برنامه‌ریزی کنید و برند معتبر دانشگاه صنعت نفت آبادان را احیا کنید.

نورنیوز-گروه سیاسی: در این جلسه که عصر امروز (شنبه) در محل ساختمان وزارت نفت برگزار شد، محمدرضا عارف بعد از شنیدن گزارش وزیر و معاونان وزارت نفت، با تبریک «اعیاد رجبیه» گفت:‌ گفت‌وگوهایمان با مدیران وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها را از وزارت نفت شروع کردیم چرا که معتقدیم وزارت نفت از مهم‌ترین دستگاه‌های دولتی‌ای است که‌ در کمتر از ۵ ماه، با وجود مشکلات فراوانی که در ماه‌های اول تشکیل هر دولتی به وجود می‌آید، عملکرد درخشانی داشته است.

عارف در ادامه با بیان آنکه نگاه «دولت وفاق ملی» به معاونان وزارتخانه‌ها، همان نگاهی است که به وزیر داریم گفت: «معتقدیم معاونان در بخش خودشان، همان اختیارات و مسئولیت‌های وزیر را دارند و مجموعه این بخش‌هاست که وزارتخانه را تشکیل می‌دهد.»

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به موفقیت‌های وزارت نفت در افزایش تولید فرآورده‌های نفتی، گاز، بنزین، گازوئیل و تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها گفت: با وجود مشکلات و معضلاتی که در این مسیر وجود داشت با تلاش‌های صورت گرفته، این پیشرفت‌ها ممکن شد که صمیمانه از شما تشکر می‌کنم.

مسئولیت مشترک برای حل مشکلات مشترک

وی در ادامه با انتقاد از بخشی‌نگری و ناهماهنگی‌هایی که باعث ایجاد مشکلاتی مانند ناترازی انرژی‌ در دولت‌های گذشته شده است ‌گفت: بخشی‌نگری باعث شده تا هرکسی تنها به حل مشکلات بخش خودش و آن هم در زمانی که خودش وزیر و مدیر است فکر کند و ‌به آینده ، ایجاد همگرایی و انسجام بی توجه باشد اما در دولت چهاردهم به دنبال آن هستیم که «مسئولیت مشترک برای حل مشکلات مشترک» را تقویت و ماندگار کنیم تا هر وزیر و مسئول هر دستگاهی، خودش را فقط مسئول آن دستگاه نداند تا بتوانیم ناترازی‌های انرژی را با همکاری و مسئولیت مشترک تمامی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها حل کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان آنکه در حل مسأله ناترازی انرژی، سهم وزارت نفت بسیار بالا است گفت: امروز با تلاش‌های وزیر و زیرمجموعه وزارت نفت، این ناترازی‌ها تا حدود زیادی‌ در حال رفع شدن است.

به سازمان بهینه‌سازی کمک کنید

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان آنکه «بهینه سازی»، بحثی بسیار جدی در حوزه  ناترازی انرژی است گفت: با توجه به نظر قانونگذار، قرار است فعالیت‌های بهینه‌سازی در «سازمان بهینه‌سازی» که زیر نظر رئیس‌جمهور است و اختیارات لازم را دارد متمرکز شود و همه ما باید کمک کنیم تا این سازمان به خوبی کارش را انجام دهد، البته که معتقدیم که نباید توقع داشت با تشکیل این سازمان، همه مشکلات‌ موجود از بین برود.

عارف در ادامه با بیان آنکه کارهای بزرگی برای رفع ناترازی انرژی در حال انجام است گفت: در بخش ناترازی برق، در کنار کارهای پایه‌ای که صورت گرفته است، به سمت استفاده از انرژی خورشیدی رفته‌ایم تا مشکلی را که کمر صنعت‌ را در سال‌های اخیر شکانده است و هم ضرر عظیم و هم عدم‌النفع بسیاری را برای صنعت به وجود آورده است را رفع کنیم.

وی در ادامه با بیان آنکه برای رفع ناترازی‌ها در برنامه هفتم پیشرفت احکام خوبی وجود دارد گفت: البته با وجود روش‌های خوب باید به این مسأله توجه کنیم که منابع مورد نیاز چگونه باید تأمین شود.

برنامه بلندمدت تدوین کنیم

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه گفت: «انتظار این است که یک برنامه چهار ساله با شاخص‌های مشخص و اینکه چه کار می‌خواهد بکنید را تدوین کنید، علاوه بر این، طرح‌های توسعه‌ای در وزارت نفت باید عملیاتی شود، بوروکراسی در همه جا باید از بین برود و این نیاز، بیش از همه در وزارت نفت احساس می‌شود.»

عارف در ادامه گفت: اهداف برنامه هفتم را یک سطح جلوتر بکشید تا به این اهداف زودتر دست پیدا کنیم و خصوصا بر روی میادین مشترک و همچنین «فشارافزایی» جدی‌تر فعالیت کنید.

در این جلسه، عارف بعد از شنیدن پیشرفت‌های صورت گرفته در زمینه استفاده از «گاز فلر» یا «مشعل» ‌که در گذشته سوزانده‌ و باعث آلودگی محیط زیست می‌شد گفت: این کار از جهت محیط زیستی بسیار مهم است و در این جلسه گزارش بسیار خوبی درباره آن ارائه شد که باید این موضوع با جدیت پیگیری شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با تأکید بر حضور نیروی انسانی تحصیل‌کرده، با تجربه و علاقمند به کشور در وزارت نفت گفت: خوشبختانه بیشتر ایرانیان تعصب کار در کشورمان را دارند و ما باید حداقل‌ها ‌را برایشان تأمین کنیم و راهبردی  که در این زمینه باید به کار گرفته شود این است که در همراهی با انجمن‌های علمی، نیروهای کیفی حتی بیش از نیاز بخش دولتی در بخش‌های مختلف تربیت شود.

عارف در ادامه با بیان آنکه حتی متخصصان و دانشمندانی که از ایران مهاجرت کرده‌اند نیز همچنان به وطن علاقه و عرق دارند و باید از توان آنها استفاده شود گفت: آنها اغلب با شرکت‌های دانش بنیان و «های‌تک» فعال در ایران در ارتباط هستند ، به ایران رفت و آمد و خدمت می‌کنند.

وی در ادامه با بیان آنکه در سال‌های ابتدای تاسیس دانشگاه صنعت نفت آبادان، شاگردان ممتاز از بین دانشگاه معتبری چون فنی تهران، صنعت نفت آبادان و دانشگاه شریف و گاهی هم شیراز یکی را انتخاب می‌کردند گفت: باید دوباره به این جایگاه برگردیم و به جایی برسیم که نخبه‌های دانشگاهی، با انگیزه به این دانشگاه بیایند و به حوزه صنعت نفت تعصب داشته باشند.

در ابتدای این جلسه، وزیر نفت و معاونان وزارتخانه گزارشی از پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه افزایش تولید نفت خام،‌ پالایش و پخش، گاز و فرآورده‌های نفتی، پتروشیمی و نیز منابع انسانی وزارتخانه بیان کردند.

 ارائه طرح‌های توسعه‌ای صنعت نفت کشور، متنوع سازی سبد سوخت، هوشمندسازی و راه‌اندازی سیستم‌های اندازه‌گیری برای جلوگیری از قاچاق سوخت، تولید نفت خام کم سولفور، افزایش کیفیت بنزین و گازوئیل، تقویت زیرساخت‌های انتقال و افزایش سطح ذخایر از طریق طرح‌های زودبازده و اصلاحات فرایندی، پکیج‌های سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید و پروژه‌های مشترک از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
انتقال بزرگ تابستانی استقلال؛ محمد خلیفه آبی‌پوش شد
حال پهلوان آواز ایران مساعد نیست
هشدار بحران آب در تهران؛ ذخایر سدها کمتر از حد نرمال
آمریکا در باتلاق جنگ با ایران گرفتار می‌شود
امتحانات نهایی 31 تیرماه در همه استان ها غیر از هرمزگان برگزار می شود
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران ؛از انهدام رادارهای آمریکا تا هدف قرار گرفتن زیرساخت آمازون
شکار گرداننده صفحه معاند در فضای مجازی
افت شاخص‌های بورس آمریکا؛ چشم بازار به تحولات ایران
پایان بازی سارق مسلح طلافروشی‌های تهران
عارف خواستار شتاب در اجرای طرح‌های فناوری برای آب، برق و دارو شد
ضربه سخت در راه است؛ هشدار سردار کرمی به ارتش متجاوز از خلیج فارس
درخشش بانوان تکواندوی ایران در کره؛ 5 مدال برای دختران ایرانی
بازی دوگانه ترامپ با پکن؛ حملات لفظی یا استراتژی برای آشتی؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 30 تیر 1405+ جدول قیمت ها
سه داور ایرانی در لیگ قهرمانان بانوان آسیا قضاوت می‌کنند
ثبت‌نام زائر اربعین در سماح از یک میلون نفر گذشت
فاجعه در افغانستان؛ سیل ویرانگر در نورستان جان ده‌ها نفر را گرفت
اولین جلسه آزمایشی نشست مجازی مجلس برگزار شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 30 تیر 1405
نورنما | برافراشته شدن پرچم فلسطین در جشن قهرمانی اسپانیا
اختلال در فرودگاه بن‌گوریون با ورود سوخت‌رسان های آمریکایی
پایان عصر مجازی برای نوجوانان در فرانسه
بحران انرژی در قلب آمریکا؛ خطر قطعی برق در 14 ایالت
برنهام وزرای دولت جدید انگلیس را منصوب کرد
بحران در سازمان ملل؛ تهدید آمریکا به قطع کمک‌های مالی به آژانس پناهندگان
جشنواره «لالایی‌های بیداری» برای افشای جنایات صهیونیست‌ها در میناب
حملات نظامی موضع ایران را تغییر نمی‌دهد
تجهیزات دارویی پویش «مرهم مهر» راهی عراق شد
فرانسه خواستار توقف واردات محصولات اسرائیلی به اتحادیه اروپا شد
چاپ نمونه اولیه گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
فروش بلیت پروازهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
مدافع آلومینیوم اراک به استقلال پیوست
بلغارستان به دنبال استقرار سوخت‌رسان‌های آمریکایی در پایگاه نظامی
هشدار جدی هواشناسی؛ تلاطم شدید خلیج فارس و دمای 50 درجه در بوشهر
استقرار بیش از 250 موکب درمانی در مسیر نجف تا کربلا
انسداد محور هراز و ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
برنامه مرحله نهایی لیگ ملت‌های والیبال 2026 اعلام شد
تنگه هرمز همچنان بسته است؛ هشدار درباره تبعات اقدامات تنش‌زا در منطقه
یمن عربستان را تهدید به تشدید تنش دریایی کرد
رشد قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 30 تیر 1405
تب کریمه کنگو در کشور 5 قربانی گرفت+ توصیه‌های حیاتی
وقوع حادثه دریایی در شرق امارات
چطور از خودمان مراقبت کنیم؟ 7 راهکار مؤثر برای ساختن حال بهتر
نقره ناهید کیانی در تکواندو کره جنوبی؛ چشم امید به طلای حنا زرین‌کمر
هشدار زرد گردوغبار در یزد؛ توصیه‌های بهداشتی برای گروه‌های حساس
حمله موشکی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای دارخوین و واکنش تند ایران در سازمان ملل
مردادماه خطرناک‌ترین زمان برای شنا؛ روایت آمارهای تلخ پزشکی قانونی از قربانیان
تراژدی در گالیکش؛ دعوای مسلحانه بزرگ‌ترها جان کودک 11 ساله را گرفت
قالیباف قانون برگزاری جلسات مجلس در شرایط اضطرار را ابلاغ کرد
تغییر در هیات مدیره استقلال؛ چه کسانی از باشگاه جدا می شوند؟