×
سیاسی
شناسه خبر : 208066
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 14:44
عارف: گردشگری موثرترین بخش اقتصادی است

عارف: گردشگری موثرترین بخش اقتصادی است

عارف گفت:گردشگری یکی از مؤثرترین بخش‌های اقتصادی کشور ما است، به دلایل متعدد و واضح می‌تواند جایگاه دوم را پس از نفت داشته باشد. بخشی است که سرمایه‌ها و منابعی که باید در اختیار داشته باشد را داریم.

نورنیوز-گروه سیاسی: معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سهم حداقل ۲۰درصدی گردشگری در برنامه‌های توسعه، گفت: رویکرد فرهنگی گردشگری به نظرم مهم‌تر از رویکرد اقتصادی گردشگری است.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور ضمن حضور و بازدید از وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در نشستی با سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری، اظهار کرد: گردشگری یکی از بخش‌های بسیار مهم فرهنگی و اقتصادی کشور است و شما در این عرصه تلاش می‌کنید. شما نکات بسیار ارزشمند و راهبردی را در این جلسه مطرح کردید.

وی ادامه داد: گردشگری یکی از مؤثرترین بخش‌های اقتصادی کشور ما است، به دلایل متعدد و واضح می‌تواند جایگاه دوم را پس از نفت داشته باشد. بخشی است که سرمایه‌ها و منابعی که باید در اختیار داشته باشد را داریم.

معاون اول رئیس جمهور سرمایه‌های بخش گردشگری کشور را میراث نیاکانمان دانست و افزود: در این جلسه به وجود یک میلیون اثر میراثی در کشور اشاره شد، این سرمایه معنوی و بی‌نظیری است که قابل قیمت گذاری نیست. همینطور صنایع دستی که از اهمیت ویژه برخوردار است و شاید هر کدام از سه بخش وزارتخانه ظرفیت یک وزارتخانه را داشتند، اما به دلیل تعامل و اثر متقابلی که بر روی هم داشتند، همچنین ضرورت همگرایی بین آنها در یک چتر به نام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمع شدند.

عارف اظهار کرد: در هر کدام از برنامه‌های توسعه که پس از برنامه سوم تدوین شد، گردشگری حداقل سهم ۲۰ درصدی را در اشتغال به خود اختصاص داد. رویکرد فرهنگی گردشگری به نظرم مهم‌تر از رویکرد اقتصادی گردشگری است.

وی با اشاره به ویژگی‌های گردشگران ایران، ادامه داد: عموم گردشگران سابقه فرهنگی دارند و با نگاه فرهنگی به مفهوم عام به گردشگری در ایران می‌آیند. به محیطی می‌آیند که همه مزایایی که در کشورهای مختلف در اختیار آنها خواهد بود را یکجا خواهند دید.

تنوع فرهنگی در همه نقاط کشور همه سلایق به تمدن ایران را جذب می‌کند

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه هیچکدام از نقاط کشورمان مزیت‌های فرهنگی و میراثی برتر از دیگر نقاط نیست، بیان کرد: کدام نقطه از کشورها می‌توان از مزایای گردشگری حذف کرد؟ تنوع میراثی در بخش‌های مختلف ایران انواع و اقسام سلایقی را که به تمدن غنی ایران علاقه دارند را جذب می‌کند.

عارف افزود: تمدن غنی ایران به نحوی است که حتی کشورهایی که در اطراف آن زندگی می‌کنند به آن افتخار می‌کنند. یکی از مسئولان تراز اول یکی از کشورها به من می‌گفت من عاشق ایران هستم و می‌خواهم بیایم و به تنهایی در روستاها با مردم آنها صحبت کنم زیرا تمدن را در آنها می‌بیند.

وی بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه رشد ۸ درصد را در نظر گرفته‌ایم، هرچند که گردشگری می‌تواند از نظر اقتصادی بسیار مفید باشد؛ شما باید سهم خود را مشخص کنید اما اگر در مقوله گردشگری فقط به اقتصاد محدود شویم، ظلم است چه بسا بیش از سهم اقتصادی مقوله فرهنگی سهم دارد.

معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: در سال‌های گذشته در دانشگاهمان کنفرانس‌های برجسته‌ای را برگزار می‌کردیم و سعی می‌کردند در هر کنفرانس چندین استاد صاحب نام غربی را دعوت کنم، عموماً وقتی به کشورهای خودشان برمی‌گشتند، صد در صد نظرشان نسبت به ایران تغییر می‌کرد؛ این را دانشجویان ایرانی که با این اساتید در ارتباط بودند مطرح می‌کنند. آنها به سفیر ایران تبدیل می‌شدند و ابایی نداشتند که در هر جمع و فرهنگی از فرهنگ و تمدن ایران تعریف کنند.

چهره‌های فرهنگی مطرح نسبت به ایران هراسی منفعل بودند

عارف به دیپلماسی عمومی اشاره کرد و افزود: امروز ایران هراسی را در دنیا مطرح کرده‌اند و ما در این حوزه نقش انفعالی داشتیم. به ویژه چهره‌های فرهنگی و تأثیرگذار ما نقشی را که باید در رابطه با فرهنگی بودن انقلاب و خدمات آن همچنین ویژگی‌های جامعه ایرانی، ایفا می‌کردند، انجام ندادند. نتیجه آن این است که افراد ساده این تبلیغات را بر ضد ایران باور می‌کنند اگر یک روز وارد ایران شوند وارد یک جهنم شده‌اند و عذاب می‌کشند.

به گزارش مهر، وی افزود: باید از گردشگری به عنوان یک فرصت برای دیپلماسی عمومی استفاده کنیم. فرض کنید ما را به عدم رعایت حقوق بشر محکوم می‌کنند، کسی این کار را می‌کند که هیچ باوری به حقوق بشر ندارد. امروز رفتار غرب را در غزه می‌بینیم و این اوج تمدن غرب است.


نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد