×
سیاسی
شناسه خبر : 208066
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 14:44
عارف: گردشگری موثرترین بخش اقتصادی است

عارف: گردشگری موثرترین بخش اقتصادی است

عارف گفت:گردشگری یکی از مؤثرترین بخش‌های اقتصادی کشور ما است، به دلایل متعدد و واضح می‌تواند جایگاه دوم را پس از نفت داشته باشد. بخشی است که سرمایه‌ها و منابعی که باید در اختیار داشته باشد را داریم.

نورنیوز-گروه سیاسی: معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سهم حداقل ۲۰درصدی گردشگری در برنامه‌های توسعه، گفت: رویکرد فرهنگی گردشگری به نظرم مهم‌تر از رویکرد اقتصادی گردشگری است.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور ضمن حضور و بازدید از وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در نشستی با سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری، اظهار کرد: گردشگری یکی از بخش‌های بسیار مهم فرهنگی و اقتصادی کشور است و شما در این عرصه تلاش می‌کنید. شما نکات بسیار ارزشمند و راهبردی را در این جلسه مطرح کردید.

وی ادامه داد: گردشگری یکی از مؤثرترین بخش‌های اقتصادی کشور ما است، به دلایل متعدد و واضح می‌تواند جایگاه دوم را پس از نفت داشته باشد. بخشی است که سرمایه‌ها و منابعی که باید در اختیار داشته باشد را داریم.

معاون اول رئیس جمهور سرمایه‌های بخش گردشگری کشور را میراث نیاکانمان دانست و افزود: در این جلسه به وجود یک میلیون اثر میراثی در کشور اشاره شد، این سرمایه معنوی و بی‌نظیری است که قابل قیمت گذاری نیست. همینطور صنایع دستی که از اهمیت ویژه برخوردار است و شاید هر کدام از سه بخش وزارتخانه ظرفیت یک وزارتخانه را داشتند، اما به دلیل تعامل و اثر متقابلی که بر روی هم داشتند، همچنین ضرورت همگرایی بین آنها در یک چتر به نام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمع شدند.

عارف اظهار کرد: در هر کدام از برنامه‌های توسعه که پس از برنامه سوم تدوین شد، گردشگری حداقل سهم ۲۰ درصدی را در اشتغال به خود اختصاص داد. رویکرد فرهنگی گردشگری به نظرم مهم‌تر از رویکرد اقتصادی گردشگری است.

وی با اشاره به ویژگی‌های گردشگران ایران، ادامه داد: عموم گردشگران سابقه فرهنگی دارند و با نگاه فرهنگی به مفهوم عام به گردشگری در ایران می‌آیند. به محیطی می‌آیند که همه مزایایی که در کشورهای مختلف در اختیار آنها خواهد بود را یکجا خواهند دید.

تنوع فرهنگی در همه نقاط کشور همه سلایق به تمدن ایران را جذب می‌کند

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه هیچکدام از نقاط کشورمان مزیت‌های فرهنگی و میراثی برتر از دیگر نقاط نیست، بیان کرد: کدام نقطه از کشورها می‌توان از مزایای گردشگری حذف کرد؟ تنوع میراثی در بخش‌های مختلف ایران انواع و اقسام سلایقی را که به تمدن غنی ایران علاقه دارند را جذب می‌کند.

عارف افزود: تمدن غنی ایران به نحوی است که حتی کشورهایی که در اطراف آن زندگی می‌کنند به آن افتخار می‌کنند. یکی از مسئولان تراز اول یکی از کشورها به من می‌گفت من عاشق ایران هستم و می‌خواهم بیایم و به تنهایی در روستاها با مردم آنها صحبت کنم زیرا تمدن را در آنها می‌بیند.

وی بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه رشد ۸ درصد را در نظر گرفته‌ایم، هرچند که گردشگری می‌تواند از نظر اقتصادی بسیار مفید باشد؛ شما باید سهم خود را مشخص کنید اما اگر در مقوله گردشگری فقط به اقتصاد محدود شویم، ظلم است چه بسا بیش از سهم اقتصادی مقوله فرهنگی سهم دارد.

معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: در سال‌های گذشته در دانشگاهمان کنفرانس‌های برجسته‌ای را برگزار می‌کردیم و سعی می‌کردند در هر کنفرانس چندین استاد صاحب نام غربی را دعوت کنم، عموماً وقتی به کشورهای خودشان برمی‌گشتند، صد در صد نظرشان نسبت به ایران تغییر می‌کرد؛ این را دانشجویان ایرانی که با این اساتید در ارتباط بودند مطرح می‌کنند. آنها به سفیر ایران تبدیل می‌شدند و ابایی نداشتند که در هر جمع و فرهنگی از فرهنگ و تمدن ایران تعریف کنند.

چهره‌های فرهنگی مطرح نسبت به ایران هراسی منفعل بودند

عارف به دیپلماسی عمومی اشاره کرد و افزود: امروز ایران هراسی را در دنیا مطرح کرده‌اند و ما در این حوزه نقش انفعالی داشتیم. به ویژه چهره‌های فرهنگی و تأثیرگذار ما نقشی را که باید در رابطه با فرهنگی بودن انقلاب و خدمات آن همچنین ویژگی‌های جامعه ایرانی، ایفا می‌کردند، انجام ندادند. نتیجه آن این است که افراد ساده این تبلیغات را بر ضد ایران باور می‌کنند اگر یک روز وارد ایران شوند وارد یک جهنم شده‌اند و عذاب می‌کشند.

به گزارش مهر، وی افزود: باید از گردشگری به عنوان یک فرصت برای دیپلماسی عمومی استفاده کنیم. فرض کنید ما را به عدم رعایت حقوق بشر محکوم می‌کنند، کسی این کار را می‌کند که هیچ باوری به حقوق بشر ندارد. امروز رفتار غرب را در غزه می‌بینیم و این اوج تمدن غرب است.


نظرات

آخرین اخبار
حماسه حضور در روز وداع؛ روایت بدرقه ای که تاریخ به یاد خواهد سپرد+ فیلم اختصاصی
هشدار آژانس جرایم انگلیس؛ عکس کودکان را در فضای مجازی منتشر نکنید
نقش پدربزرگ و مادربزرگ در تربیت کودک؛ حمایت یا مداخله؟
پاسخ سفارت ایران به تهدیدات جدید ترامپ علیه ایران
بازیکن سابق نفت آبادان درگذشت
مقام سابق امنیتی اسرائیل: حضور میلیونی مردم، قدرت ایران را به نمایش گذاشت
مشاور رهبر انقلاب: مردم خالق اصلی حماسه‌های ملی هستند
قدردانی عراقچی از کشورهای شرکت‌کننده در مراسم بزرگداشت قائد شهید
کرملین: در صورت آمادگی، زلنسکی می‌تواند به مسکو سفر کند
هشدار افزایش دما در خراسان رضوی
امشب مراسم وداع در مصلی امام خمینی(ره) تا اذان صبح ادامه دارد
ادعای رسانه صهیونیستی از پشت‌پرده تعویق عملیات اسرائیل در جنوب لبنان
راهور: ترافیک نیمه‌سنگین در محورهای شمالی و ورودی‌های تهران
صعود قاطع شیرهای اطلس به یک‌چهارم نهایی؛کانادای میزبان به خانه بازگشت!
آماده‌باش شبکه سوخت رسانی کشور؛ هیچ جایگاهی بدون بنزین نمی‌ماند
حمله بالگردهای ارتش اسرائیل به مناطق مسکونی جنوب لبنان
مراکز تعویض پلاک و شماره‌گذاری فردا تعطیل است
اهدای عضو جوان شیرازی، زندگی بخش شد
افشای علت انصراف بن گویر از سفر به آمریکا
پاسخ فدراسیون فوتبال به اظهارات مدیر اجرایی جام جهانی آمریکا
امیر دریادار حبیب الله سیاری: حضور میلیونی مردم در مراسم وداع همه را شگفت‌زده کرد
قالیباف: ایستادگی ملت ایران معادلات جنگ اخیر را تغییر داد
پزشکیان: دم از وحدت می‌زنند اما طرف مقابل را تخطئه می‌کنند
سرپرست وزارت دفاع: در صورت نقض آتش‌بس، پاسخ ایران قاطع خواهد بود
ترامپ: مراسم تشییع رهبر ایران را دنبال می کنم/ از گریه ایرانی ها در مراسم غافلگیر شدم
جهاد اسلامی: رهبر شهید انقلاب ستون اصلی حمایت از فلسطین بود
موزه قرآن و هدایای رهبر شهید در حرم رضوی بازگشایی شد
ولایتی: عاملان شهادت رهبر ایران به سرنوشتی شوم دچار می‌شوند
شعب کشیک بانک‌ها فردا یکشنبه در سراسر کشور فعال هستند
اردوغان: توافق اسلام‌آباد باعث آرامش جهان شد
11 هزار اتوبوس برای جابه‌جایی زائران مراسم تشییع به کار گرفته شد/ارائه 20 درصد تخفیف
پلیس راهور: 14 ورودی تهران بدون محدودیت در اختیار زائران است
هلال‌احمر در 3 استان شمال‌غربی به حالت آماده‌باش درآمد
وزیر راه: 7500 ناوگان و ظرفیت ویژه ریلی برای مراسم تشییع آماده شد
رئیس اتحادیه نویسندگان اوراسیا: آمریکا با دروغ به ایران تجاوز می‌کند
تردد در محورهای منتهی به تهران 40 درصد افزایش یافت
چین در مراسم تشییع رهبر شهید: به توسعه روابط با ایران متعهد هستیم
رئیس ستاد تشییع از مراکز اسکان و درمان زائران بازدید کرد
ارایه تسهیلات خرید اقساطی ویژه بازنشستگان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگان کشوری+ لینک
وزیر بهداشت: کادر درمان برای خدمت‌رسانی به 15 میلیون عزادار آماده‌باش است
مراسم وداع با رهبر شهید تا فردا ساعت 20 ادامه دارد
آیا جنگ ایران، آخرین جنگ بی‌پایان آمریکا بود؟
سفیر ایران: چین در هزینه‌های تنگه هرمز مشمول ملاحظات ویژه خواهد شد
حرکت مردم از میادین به سمت مصلی بعد از نماز مغرب و عشا
تشییع ملی رهبر شهید، فرصتی برای تقویت انسجام ملی و ترمیم شکاف‌ها
جابجایی بیش از 2.2 میلیون مسافر با متروی تهران در مراسم وداع
قوانین فیفا سد راه استقلال؛ جذب 3 بازیکن آزاد در هاله‌ای از ابهام
آماده‌باش کامل اورژانس برای مراسم وداع با رهبر شهید
بازتاب گسترده وداع با رهبر شهید در رسانه‌های خارجی
وزارت خارجه: شهادت رهبر انقلاب آغاز مرحله‌ای نوین برای اسلام و ایران است