×
فرهنگی
شناسه خبر : 208058
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 13:34
جزییات کنسرت «آتش زنده» از زبان اردوان کامکار

جزییات کنسرت «آتش زنده» از زبان اردوان کامکار

اردوان کامکار آهنگساز و نوازنده سنتور در آستانه برگزاری کنسرت «آتش زنده» گروه کامکارها از جزییات پروژه‌ای سخن گفت.

نورنیوز-گروه فرهنگی: اردوان کامکار آهنگساز، مدرس و نوازنده شاخص سنتور در آستانه برگزاری کنسرت «آتش زنده» گروه کامکارها ضمن ارائه توضیحاتی درباره جزییات این پروژه موسیقایی به خبرنگار مهر گفت: ایده برگزاری این کنسرت از سال‌ها پیش در گروه کامکارها وجود داشت و ما در مقاطع مختلف می‌خواستیم این پروژه را اجرا کنیم. در تلاش بودیم تا بتوانیم به واسطه اتصال قطعاتی که می‌توانستند به هم ارتباط داشته باشند شرایطی را فراهم کنیم که مخاطب شنونده اجرای یک رپرتوار منسجم براساس معنای کنسرت باشد. فضایی که ترکیب آن زمان بندی طولانی می‌خواست و موجب شد تا اجرای این پروژه به تاخیر بیفتد.

این آهنگساز و نوازنده سنتور افزود: چند سال است موارد زیادی در جامعه به وجود آمده که باعث شده اصلا رمقی برای ساز زدن نداشته باشیم. ما کرونا را واقعا دست کم گرفتیم که چه ضربه عجیبی به ما زد و می‌توانم بگویم که این بیماری موسیقی ما را ۱۰ سال عقب انداخت و باعث شد هنرمندانی که کم ارزش‌تر بودند، جولان بدهند. پس ما باید تلاش کنیم که آن ۱۰ سال جبران شود. حالا این چند کامکاری که دوباره تصمیم گرفتند به صحنه اجرای زنده برگردند، تلاش می کنند تا به واسطه یک همراهی همیشگی شرایطی را فراهم کنند تا دوباره فعالیت ها از سر گرفته شود. این تصمیم مجدد روی صحنه بودن انگیزه های فراوانی داشته که طبیعتا مهم ترین آن تغییر یک شیوه اجرایی بوده است که امیدوارم برای مخاطبان هم تجربه شیرینی باشد. البته که باید از همه حامیان این کنسرت هم تشکر کرد که به ما انگیزه دوباره دادند تا روی صحنه حضور پیدا کنیم. همگی ما برای حضور دوباره در صحنه بسیار خوشحالیم شرایطی که برای ما دربرگیرنده تجربه لذت بخش و مفیدی است و می تواند برای گروه کامکارها ارزشمندی های زیادی داشته باشد.

وی درباره ویژگی‌های این کنسرت هم توضیح داد: فکر می‌کنم وقتی ارکستر زهی به سازهای ایرانی اضافه می‌شود طبیعتا رنگ و بوی دیگری به آن ارکستر می افزاید. شرایطی که در کنسرت قبلی گروه کامکارها کمتر وجود داشت و حالا شرایطی پیش آمده که اعضای این گروه می توانند در همراهی با یک ارکستر زهی منسجم کنسرتی را پیش روی مخاطب قرار دهند که طی سال های قبل در آثار کامکارها کمتر دیده می شد.

این نوازنده شناخته شده سنتور در پاسخ به این پرسش که چه لحظه خاطره انگیزی برای وی در کنسرت های گروه کامکارها رقم خورده، بیان کرد: یک لحظه خاص برای من در کنسرت های گروه کامکارها همیشه برایم جذاب و خاطره انگیز بوده و آن لحظه ورود به صحنه اجرا است که من به عنوان هنرمند اول و یا هنرمند آخر گروه کامکارها وارد صحنه می شوم. فضایی که وقتی با همراهی دیگر اعضای گروه ترکیب می شود برایم حال و هوای باشکوهی رقم می خورد که خیلی جذاب است.

کامکار افزود: خیلی به این موضوع اهمیت می دهم که موزیسین ها باید در اوج فعالیت هایشان خداحافظی کنند. این خداحافظی هم به معنای دوری مطلق از موسیقی نیست بلکه واگذاری تجربیات ارزنده موسیقایی به شاگردانی است که یک هنرمند در طول سال‌ها به تربیت شاگرد مشغول بوده است. این در اوج بودن می‌تواند دربرگیرنده ویژگی‌هایی باشد که یکی از آنها تثبیت مقام هنرمند در بین مخاطبان است. این اصلا معنی ندارد که یک هنرمند حتی در هشتاد سالگی هم به برگزاری کنسرت مشغول باشد وقتی می‌داند دیگر آن کیفیت دوران گذشته اش را ندارد. شما ببینید استاد فرامرز پایور از جوانی وارد عرصه نوازندگی شد اما کاری کرد که در اوج، اجرای موسیقی را کنار گذاشت و بقیه ماجرا را به شاگردانش سپرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره تجربیات حضورش در گروه کامکارها و امتیازاتی که برای وی در این زمینه فراهم شده است، گفت: من وقتی فعالیت در موسیقی را آغاز کردم، تجربه هم جواری با استادانی را داشتم که بسیار برایم ارزشمند بود. تجربه ای که باعث شد بتوانم رویکردهای فنی و اخلاقی را بشناسم. اما یکی از نکات مهم چنین هم جواری احترام به پیشکسوتان بود که بسیار به آن اهمیت می‌دهم. فضایی که اکنون از شاگردان خودم هم چنین انتظاری است. چون احترام رمز موفقیت یک نوازنده در عرصه موسیقی است. البته در بعضی موارد برخی ها به من می گویند که شما به دلیل چنین رویکردی اجازه نمی دهید که شاگردان از یکدیگر انتقاد کنند. من هم در جواب می گویم که این انتقاد خیلی با احترام گذاشتن فرق دارد. ما باید جوری از یکدیگر انتقاد کنیم که هیچ گونه غرض ورزی شخصی در آن نباشد و موجب بی احترامی هم نشود.

جزییات+کنسرت+«آتش+زنده»+از+زبان+اردوان+کامکار
 

گروه موسیقی کامکارها از مجموعه‌های شناخته شده موسیقی ایرانی که طی سال های گذشته اجراهای زنده بسیاری را پیش روی مخاطبان قرار داده است، روز شنبه بیست و دوم دی در ۲ نوبت ۱۸:۳۰ و ۲۲ کنسرتی را در تالار اسپیناس تهران برگزار می‌کند.

«آتش زنده» نام کنسرتی است که در آن گروه موسیقی کامکارها، به عنوان یکی از گروه‌های دارای قدمت موسیقی ایران، پس از ۶ سال به صحنه برمی‌گردند تا با همراهی ارکستر زهی و بادی به اجرای قطعاتی شنیدنی از موسیقی ایرانی و جهانی بپردازند و طبق برنامه ریزی های انجام گرفته، این کنسرت قرار است با ترکیب موسیقی اصیل ایرانی و سازهای کلاسیک غربی، تجربه‌ای نوآورانه را برای مخاطبان فراهم آورد.

«گامارو»، «سنایی»، «نوروز»، «خوشه هورامان»، «آفتاب می‌شود»، «یاران یاران»، «زیبایی غم انگیز»، «کتانه»، «لرزان»، «میان تاریکی»، «حجاز»، «کاروان»، «شیرین گیان»، «قاسم خان» قطعاتی هستند که برای این کنسرت در نظر گرفته شده است.

به گزارش مهر، در توضیح ویژگی های این کنسرت که می تواند برای طرفداران موسیقی ایرانی دربرگیرنده خاطرات زیادی هم باشد، آمده است: «در این کنسرت، موسیقی ایرانی با سازهای کلاسیک غربی مانند ویولن، ویولا، ویولن‌سل و سازهای بادی ترکیب می‌شود تا یک تجربه موسیقایی نوآورانه و جذاب را خلق کند. این در حالی است که در کنسرت «آتش زنده»، قطعاتی از موسیقی کردی، موسیقی کلاسیک ایرانی و همچنین قطعاتی با الهام از موسیقی جهانی اجرا می‌شود که برای مخاطبان با سلیقه‌های مختلف جذاب خواهد بود. ضمن اینکه همکاری گروه کامکارها با ارکستر زهی و بادی، به قطعات موسیقی عمق و گستردگی بیشتری می‌بخشد و تجربه‌ای غنی‌تر را برای مخاطبان فراهم می‌کند. ضمن اینکه کنسرت «آتش زنده» در فضایی صمیمی و دلنشین برگزار می‌شود تا مخاطبان بتوانند به بهترین شکل ممکن از موسیقی لذت ببرند.»


نظرات

آخرین اخبار
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است