×
بین الملل
شناسه خبر : 207993
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 09:08
پشت پرده انحلال حشد الشعبی؛ واقعیت یا جنگ روانی؟

نورنیوز از پشت پرده شایعات منتشر شده در مورد انحلال حشد الشعبی از سوی دولت عراق گزارش می دهد؛

پشت پرده انحلال حشد الشعبی؛ واقعیت یا جنگ روانی؟

شایعات اخیر درباره انحلال حشد الشعبی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نیروهای دفاعی و امنیتی عراق در شرایطی منتشر شده که تهدیدات تروریستی همچنان امنیت این کشور را تهدید می‌کند. این شایعات که به‌سرعت توسط مقامات تکذیب شد، بخشی از تلاش‌های خارجی برای تضعیف امنیت و ثبات عراق به نظر می‌رسد.

نورنیوز-گروه سیاسی: طی روزهای اخیر، انتشار اخباری درباره تصمیم دولت عراق برای انحلال حشد الشعبی واکنش‌های زیادی به همراه داشته است. این ادعاها که توسط برخی منابع غیررسمی مطرح شد به سرعت توسط مقامات عراقی و نمایندگان گروه‌های مقاومت تکذیب شد. سید عباس موسوی، نماینده دبیرکل جنبش نجباء در ایران، ضمن رد این اخبار، تأکید کرد که انحلال حشد الشعبی تنها از طریق پارلمان ممکن است. این نیرو، به‌عنوان بخشی قانونی از نیروهای مسلح عراق با تصویب پارلمان در سال ۲۰۱۶ رسمیت یافته و از آن زمان تاکنون نقشی حیاتی در تأمین امنیت ملی ایفا کرده است.

اهداف پشت پرده شایعات

شایعات انحلال حشد الشعبی را می‌توان بخشی از جنگ روانی گسترده علیه دولت عراق و گروه‌های مقاومت دانست. این نیرو که به دلیل استقلال و عملکرد مؤثرش در مقابله با داعش و حفظ امنیت مرزها به عنوان یکی از اصلی ترین پایه های ایجاد امنیت در عراق شناخته شده، همواره هدف فشارهای خارجی به‌ویژه از سوی آمریکا و برخی کشورهای منطقه، قرار داشته است. هدف اصلی این شایعات تضعیف روحیه نیروهای امنیتی، ایجاد بی‌اعتمادی در میان مردم و حتی فراهم کردن زمینه برای گسترش ناامنی است.

برخی تحلیل‌ها نشان می‌دهد که این اقدامات بخشی از تلاش‌های خارجی برای تغییر موازنه قدرت در عراق و منطقه است. گروه‌هایی مانند حشد الشعبی به‌دلیل نقش کلیدی‌شان در مقابله با نفوذ خارجی و تروریسم، همواره با هجمه‌های سیاسی و رسانه‌ای مواجه بوده‌اند.

حشد الشعبی و تأمین امنیت مرزها

در هفته های اخیر و همزمان با سقوط دولت بشار اسد در سوریه و توسعه بحران در این کشور که افزایش فعالیت برخی گروه‌های تروریستی در مناطق مرزی میان عراق و سوریه را بدنبال داشته، نقش حشد الشعبی در تأمین امنیت مرزها بسیار برجسته بوده است. این نیرو با ایجاد پست‌های دیده‌بانی، استقرار نیروهای خود و انجام عملیات‌های میدانی، مانع از نفوذ تروریست‌ها به داخل عراق شده است.

اهمیت این نقش‌آفرینی در شرایطی دوچندان می‌شود که مرزهای غربی عراق به دلیل بی‌ثباتی در سوریه و فعالیت گروه‌های تروریستی، یکی از حساس‌ترین مناطق این کشور محسوب می‌شود. در چنین وضعیتی، وجود نیروهایی مانند حشد الشعبی که تجربه میدانی قابل‌توجهی در مقابله با تروریسم دارند، برای حفظ ثبات و امنیت عراق ضروری است.

اقدامات اخیر ارتش عراق علیه داعش

علاوه بر نقش حشد الشعبی، نیروهای مسلح عراق، به‌ویژه نیروی هوایی این کشور، طی روزهای اخیر ده‌ها عملیات علیه مواضع داعش به‌ویژه در کوه‌های منطقه حمرین، انجام داده‌اند. این عملیات‌ها نشان می‌دهد که دولت عراق تهدید تروریستی را همچنان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های امنیت ملی می‌داند.

کوه‌های حمرین و مناطق مشابه به دلیل شرایط جغرافیایی خاص، همواره پناهگاه امنی برای گروه‌های تروریستی بوده‌اند. عملیات‌های اخیر ارتش عراق نشان‌دهنده عزم این کشور برای مقابله با این تهدیدات و حفظ تمامیت ارضی در شرایط حساس حاکم بر منطقه است.

پیامد شایعات اخیر بر امنیت عراق

در شرایطی که تهدید داعش و سایر گروه‌های تروریستی همچنان وجود دارد، انتشار شایعاتی مانند انحلال حشد الشعبی می‌تواند تبعات خطرناکی داشته باشد. این شایعات نه تنها موجب تضعیف انسجام داخلی و کاهش روحیه نیروهای امنیتی می‌شود، بلکه می‌تواند به تشدید حملات تروریستی و ایجاد خلأ امنیتی در مناطق حساس منجر شود.

حشد الشعبی با جایگاه قانونی و عملکرد مؤثرش در تأمین امنیت عراق یکی از ارکان اصلی دفاعی این کشور محسوب می‌شود. شایعات اخیر درباره انحلال آن، بخشی از جنگ روانی برای بی‌ثبات‌سازی عراق و کاهش توانایی این کشور در مقابله با تهدیدات امنیتی است. در چنین شرایطی، دولت عراق باید با شفاف‌سازی و اقدامات قاطع، از انتشار این شایعات جلوگیری کرده و اهمیت نیروهای مقاومت را برای افکار عمومی روشن کند. حفظ و تقویت حشد الشعبی و سایر نیروهای امنیتی، راهکاری ضروری برای مقابله با تهدیدات تروریستی و حفظ ثبات منطقه‌ای است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال مادرید - اتلتیکو مادرید | رئال به دنبال تثبیت صدرنشینی در شهرآورد مادرید
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
X
آگهی تبلیغاتی