×
اقتصادی
شناسه خبر : 207988
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 08:55

نور نیوز گزارش سازمان ملل در مورد میزان رشد اقتصاد ایران درسال ۱۴۰۴ را بررسی می کند؛

ایران و اقتصاد جهانی؛ پیش‌بینی‌ها چه می‌گویند؟

گزارش جدید سازمان ملل از چشم‌انداز اقتصاد جهانی، رشد 3.2 درصدی و کاهش تورم به 28.4 درصد برای ایران در سال 1404 را پیش‌بینی کرده است. اما آیا این روند نزولی تورم برای مقابله با چالش‌های عمیق اقتصادی کافی است؟

نور نیوز-گروه اقتصادی: سازمان ملل در تازه‌ترین گزارش خود با عنوان چشم‌انداز اقتصاد جهانی پیش‌بینی کرده است که رشد اقتصادی ایران در سال ۱۴۰۴ به ۳.۲ درصد خواهد رسید. این گزارش همچنین نرخ تورم در این سال را ۲۸.۴ درصد تخمین زده است که نشان‌دهنده ادامه روند کاهش تورم و رشد اقتصادی ملایم در کشور است.

کاهش تدریجی تورم؛ گامی مثبت اما ناکافی

بر اساس این گزارش، اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲ با رشد ۴.۷ درصدی مواجه بود و برای سال جاری، این رقم به ۳.۸ درصد کاهش خواهد یافت. پیش‌بینی می‌شود که رشد اقتصادی در سال‌های آینده نیز با کاهش جزئی همراه باشد؛ به‌طوری‌که در سال ۱۴۰۴ به ۳.۲ درصد و در ۱۴۰۵ به ۳.۳ درصد برسد.

در حوزه تورم، وضعیت کمی امیدوارکننده‌تر به نظر می‌رسد. نرخ تورم که در سال ۱۴۰۲ به ۴۵ درصد رسیده بود، برای سال جاری به ۳۳.۵ درصد کاهش خواهد یافت. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد این روند نزولی ادامه پیدا می‌کند و در سال ۱۴۰۴ به ۲۸.۴ درصد و در ۱۴۰۵ به ۲۳.۹ درصد می‌رسد. این کاهش نشان‌دهنده تأثیر سیاست‌های پولی انقباضی اجراشده در کشور است، هرچند سطح فعلی تورم همچنان چالش‌برانگیز است.

چالش‌های داخلی و روند جهانی

گزارش سازمان ملل اشاره می‌کند که ایران در حال اجرای سیاست‌های پولی انقباضی است تا با کنترل نقدینگی و کاهش تورم، ثبات اقتصادی بیشتری ایجاد کند. با این حال، مشکلات ساختاری نظیر سرمایه‌گذاری ضعیف، کاهش بهره‌وری و رشد بدهی‌های عمومی همچنان مانعی جدی بر سر راه توسعه پایدار کشور به شمار می‌رود.

از منظر جهانی نیز، رشد اقتصادی در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به‌طور میانگین ۲.۸ درصد پیش‌بینی شده است. این رقم همچنان پایین‌تر از میانگین رشد ۳.۲ درصدی پیش از همه‌گیری کووید-۱۹ است. عواملی نظیر کاهش سرمایه‌گذاری در سطح جهانی، افت بهره‌وری و افزایش بدهی‌ها از جمله دلایل این کاهش اعلام شده است.

نقش ایران در اقتصاد جهانی

گزارش سازمان ملل همچنین تأکید می‌کند که اقتصاد ایران در زمینه مقابله با تورم، در مسیر بهبودی نسبی قرار دارد، اما برای دستیابی به رشد پایدار و کاهش بیشتر نرخ تورم، نیاز به اصلاحات عمیق‌تر و سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت احساس می‌شود. در کنار این موارد، چالش‌های بین‌المللی همچون تحریم‌ها و محدودیت‌های اقتصادی نیز تأثیر مستقیمی بر رشد اقتصادی کشور دارند.

نگاهی به آینده

در حالی که پیش‌بینی‌ها نشان‌دهنده کاهش تدریجی تورم و رشد اقتصادی پایدارتر در سال‌های آینده هستند، همچنان مسائل کلیدی نظیر جذب سرمایه‌گذاری خارجی، بهبود زیرساخت‌های اقتصادی و ارتقای بهره‌وری از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. به نظر می‌رسد که ایران برای تحقق اهداف بلندمدت اقتصادی خود، نیازمند بازنگری جدی در سیاست‌های داخلی و تعامل مؤثرتر با اقتصاد جهانی است.

در مجموع، گزارش سازمان ملل تصویر روشنی از کاهش مشکلات اقتصادی ایران ارائه می‌دهد، اما بهبود شاخص‌ها نیازمند تلاش و برنامه‌ریزی دقیق‌تری خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
X
آگهی تبلیغاتی