×
اجتماعی
شناسه خبر : 207980
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 08:18
دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی مرجع استخدام معلم می‌شود

دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی مرجع استخدام معلم می‌شود

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال‌ آینده بیشتر نیاز وزارتخانه به معلم از طریق خروجی دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی تامین می شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: تلاش می‌کنیم در سال‌ آینده بیشتر نیاز وزارتخانه به معلم را از طریق خروجی دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی تامین کنیم.

علی فرهادی اظهار کرد: مطابق مصوبه ۸۳۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی، آموزش و پرورش ۲ مسیر برای جذب نیرو دارد؛ راه نخست عبارت از آزمون دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی است که دانشگاه فرهنگیان شامل رشته‌های علوم انسانی و علوم پایه و دانشگاه شهید رجایی برای رشته‌های مهندسی و هنرستان‌هاست.

وی افزود: راه دوم جذب نیرو با استفاده از ظرفیت ماده ۲۸ دانشگاه فرهنگیان است که بر اساس آن اگر آموزش و پرورش می‌تواند از فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها با برگزاری آزمون، نیرو جذب کند و نیروهای جدید اغلب از این طریق جذب شده‌اند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در آزمون دانشگاه فرهنگیان، بوم به معنی شهر است اما در آزمون ماده ۲۸ منظور از بوم، استان است و بومی شهر بودن یعنی متقاضی استخدام باید سه سال آخر تحصیل را در شهر مورد تقاضا سکونت داشته باشد.

فرهادی تصریح کرد: قانونگذار، پایتخت و استان تهران را برای کل کشور، به منزله بوم در نظر گرفته است و هر متقاضی از هر استانی می‌تواند در آموزش و پرورش تهران به عنوان نیروی بومی متقاضی استخدام شود.

تقاضای انتقال مستخدمین به منزله انصراف از خدمت است

وی با بیان اینکه بومی تلقی شدن استان تهران برای کل کشور، سبب شد بعد از آزمون ماده ۲۸، با پدیده تقاضای انتقال از تهران به سایر استان‌ها مواجه شویم ، یادآورشد: مطابق مصوبه شماره ۸۳۳ شماره عالی انقلاب فرهنگی، کسانی که در آزمون استخدامی ماده ۲۸ شرکت می کنند، اگر تقاضای انتقال بکنند، به منزله انصراف از خدمت تلقی می شود.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: با وجود این شرایط، در ۲ سال اخیر مجوز داده شده است که اگر کسانی به حالت ضربدری یعنی با جابجا شدن با یافتن جایگزین، متقاضی انتقال باشند، با انتقال آنان موافقت شود.

فرهادی افزود: علاوه بر آن اگر در جاهایی برای ما مقدور بود، با مواردی خاص از متقاضیان انتقال البته بعد از یک سال خدمت در محل قبولی، به شرط تعطیل نشدن کلاس، فقط با این استدلال که معلم باید حتی‌الامکان از محل کارش رضایت داشته باشد، موافقت کردیم.

وی اضافه کرد: با لحاظ شرایط فوق، با خیلی از متقاضیان انتقال موافقت شد اما به علت اینکه خط قرمز ما بدون معلم بودن کلاس و دانش آموز هست، در برخی موارد نمی‌توان با هر تقاضای انتقال موافقت کرد.

کاهش ورودی دانشگاه فرهنگیان علت کمبود معلم بود

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: علت برگزاری آزمون جذب معلم مبتنی بر ماده ۲۸ این بود که در فاصله سال ۹۲ تا ۹۷ ورودی دانشگاه فرهنگیان خیلی کم شد و از حدود ۳۰ هزار به سه هزار دانشجو کاهش یافت که این امر به شکل کمبود معلم در کشور ظهور و بروز یافت به طوری که در مهر ۱۴۰۲ به کسری 202 هزار معلم در کشور منجر شد.

فرهادی با بیان اینکه امسال هم با وجود اینکه شرایط بهتر شده بود اماباز هم کمبود نیرو داشتیم، اظهار کرد: سال گذشته ۷۲ هزار نفر از طریق آزمون و در سال جاری هم نزدیک به ۶۰ هزار نفر جذب شدند و بقیه به علت محدودیت‌های قانونی، پر نشدن سهمیه‌ها و نبود متقاضی برای برخی رشته محل‌ها از قافله استخدام عقب ماندند و این عزیزان باید صبر کنند تا شرایط لازم برای آموزش و پرورش مهیا شود.

به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه در حال بررسی و تعیین ظرفیت دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی برای مهر ۱۴۰۴ هستیم و قطعی کردن آمارها برای برگزاری آزمون ماده ۲۸ هستیم، گفت: با سازمان امور اداری و استخدامی در حال رایزنی هستیم و اگر برای مهر ۱۴۰۴ میزان ورودی‌ها تامین کننده نیاز نباشد،برای تامین معلم اقدام به برگزاری آزمون جذب معلم از ظرفیت ماده ۲۸ خواهیم کرد اما راهبرد آینده وزارتخانه اتکا بر دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی است.


نظرات

آخرین اخبار
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول
هشدار انصارالله به عربستان؛ یمن در اوج آمادگی نظامی است