×
حوادث
شناسه خبر : 207915
تاریخ انتشار : جمعه 1403/10/21 ساعت 14:47
گزارش سازمان هواپیمایی درباره حادثه بوئینگ 737 در فرودگاه امام(ره)

گزارش سازمان هواپیمایی درباره حادثه بوئینگ 737 در فرودگاه امام(ره)

سازمان هواپیمایی کشوری با انتشار گزارشی برخی از ابعاد حادثه روز سه‌شنبه (هجدهم دی‌ما در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) را تشریح کرد.

نورنیوز-گروه حوادث: سه‌شنبه شب یک پرواز از مبدا فرودگاه امام خمینی(ره) قصد عزیمت به فرودگاه ازمیر ترکیه را داشت که خلبان در زمان برخاستن (تیک‌آف) پرواز، به اشتباه از تاکسی‌وی مجاور باند (TWY A) به جای باند پرواز (۲۹ چپ) استفاده کرد که با صدور به موقع دستور انصراف از پرواز توسط کنترلر برج مراقبت پرواز، این رویداد هیچ‌گونه آسیب و خسارتی به همراه نداشت.

سازمان هواپیمایی کشوری اخیرا گزارشی در این خصوص ارائه داده که در ادامه آمده است:

در پی کسب اطلاع از رویداد حادثه جدی اقدام به برخاستن از Twy فرودگاه امام خمینی (ره) توسط یک فروند هواپیمای B737 در مورخه ۱۴۰۳/۱۰/۱۸، هماهنگی لازم برای اعزام تیم بررسی حادثه به فرودگاه مذکور صورت پذیرفته که گزارش مقدماتی حادثه به شرح زیر منتشر می شود.

در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸ هواپیمای بوئینگ ۵۰۰- ۷۳۷ شرکت هواپیمایی کاسپین با علامت ثبت EP-KPC در ساعت ۲۲:۲۴ به وقت محلی UTC 18:54 و با حدود یک ساعت تاخیر با ۸۹ نفر مسافر و ۱۱ خدمه جهت انجام پرواز شماره ۷۹۱۲ از فرودگاه امام خمینی (ره) تهران به مقصد فرودگاه ازمیر ترکیه، پس از انجام مراحل معمول پیش از پرواز و دریافت مجوز تاکسی از برج مراقبت پرواز از موقعیت شماره ۱۰۲ پارکینگ فرودگاه از طریق Twy U،N به سمت باند ۲۹ چپ شروع به حرکت کرده که خلبان با دریافت هشدار TCAS Failure مواجه شده و با هماهنگی برج مراقبت پرواز در تقاطع Twy N.A توقف کرده تا موضوع ارزیابی شود و سپس نفر فنی داخل پرواز را فراخوانده تا نسبت به عیب یابی و رفع ایراد اقدام شود.

پس از اقدام نفر فنی مشکل بر طرف شده و خلبان ضمن دریافت تاییدیه صحت سامانه TCAS Transponder ، از برج مراقبت پرواز مجوز برخاستن از باند ۲۹ چپ را درخواست کرده و برج مراقبت نیز مجوز لازم را صادر کرده است. در این زمان خلبان به تصور توقف در ابتدای باند ۲۹ چپ، اقدام به برخاستن از Twy A کرده که پس از رسیدن به سرعت ۱۳۰ نات، کنترلر برج مراقبت پرواز متوجه خطای خلبان شده و به موقع دستور انصراف از پرواز را صادر کرده و هواپیما در زمان UTC 18:55 در Twy مذکور متوقف شده و خلبان ضمن نظارت به شرایط موجود و اطمینان از صحت هواپیما با هماهنگی برج از Twy F به پارکینگ مراجعت و نسبت به تخلیه مسافرین اقدام شده است.

پس از اطلاع از وقوع رویداد مذکور، بلافاصله نماینده این دفتر به فرودگاه امام خمینی (ره) اعزام و شدت رویداد، "حادثه جدی" ارزیابی گردید و متعاقباً نسبت به جمع آوری مستندات ، انجام مصاحبه با خلبانان پرواز و دریافت دستگاه های ثبت و ضبط پروازی اقدام کرده تا بررسی های لازم براساس آئین نامه بررسی سوانح و حوادث مصوب هیئت وزیران و ضمیمه شماره ۱۳ پیمان شیکاگو انجام پذیرد.

همچنین شرکت هواپیمایی کاسپین ضمن جایگزین کردن هواپیما و خدمه پروازی نسبت به انتقال مسافرین به مقصد با تاخیر شش ساعته اقدام کرد.

هم اکنون دستگاه های ثبت و ضبط اطلاعات پرواز هواپیما با موفقیت بازخوانی شده و در اختیار تیم بررسی حادثه قرار گرفته است و جلسات کارشناسی برای ریشه یابی علت وقوع حادثه و تعیین اقدامات اصلاحی ادامه دارد که مراتب متعاقباً به استحضار خواهد رسید.

لازم به ذکر است که سازمان هواپیمایی کشوری پیش از این، هشدار ایمنی لازم را به صورت عمومی و رسمی در تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶ برای پیشگیری از حوادث مشابه صادر کرده بوده که موضوع توسط خلبانان پرواز مورد توجه قرار نگرفته است.

ضروری است که کلیه شرکت های هواپیمایی و سایر ارائه دهندگان خدمات هوانوردی با توجه به مفاد آن از تکرار این وقایع جلوگیری کنند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران