×
اجتماعی
شناسه خبر : 207911
تاریخ انتشار :

آنفلوآنزا در صدر عفونت‌های تنفسی در کشور

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر آنفلوآنزا حدود 30 درصد، RSV حدود 9 درصد، راینو ویروس یا عامل سرماخوردگی حدود 7 درصد و کرونا حدود 2 درصد از عفونت های تنفسی در گردش در کشور هستند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: دکتر قباد مرادی با بیان اینکه فصول پاییز و زمستان در نیم کره شمالی معمولا برای انتشار، تکثیر و انتقال عفونت های تنفسی، فصول مناسبی هستند، اظهار داشت: در کشورمان نظام مراقبت، رصد و شناسایی عفونت های تنفسی در این فصول فعال تر می شود و از دو ماه پیش تلاش کردیم گزارشی از عفونت های تنفسی در گردش را رصد و توصیه های لازم را به مردم، اعلام کنیم.  

وی در خصوص نظام رصد عفونت های تنفسی در کشور گفت: نظام رصد این عفونت ها در کشورمان به دو شکل انجام می شود که در حالت اول، اگر فردی در بیمارستانها بستری شود و به آنفلوآنزا یا عفونت های تنفسی مشکوک باشد، آزمایش های لازم برای این فرد در همان بیمارستان و در برخی موارد در آزمایشگاه مرجع بررسی می شود. همچنین در حالت دوم، سعی داریم هر هفته تعدادی از نمونه های بیماران تنفسی را از نظر ۲۱ عامل عفونت های تنفسی بررسی کنیم.  

سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به انتشار اخباری در خصوص شیوع ویروس متاپنوموویروس در کشور چین، گفت:  این ویروس جزو ۲۱ عامل عفونت های تنفسی است که همه ساله در کشور بررسی می شود و در برخی ماه‌های سال از جمله تا اردیبهشت ۱۴۰۳ مواردی از این ویروس داشته ایم که حداکثر حدود ۲ درصد از ویروس های در گردش در کشور می رسد اما پس از آن حداقل در سامانه‌های رصد ما دیده نشده‌است.

مرادی با بیان اینکه اخیرا در کشور چین که ویروس متاپنوموویروس شایع شده، قابل انتظار بوده است، گفت: در برخی کشورها آنفلوآنزا، عامل سرماخوردگی، RSV و یا متاپنوموویروس، ویروس غالب هستند که انتشار پیدا می کنند که طبیعی است و در کشور ما هم بیشترین ویروس در گردش، آنفلوآنزاست.  

وی ادامه داد: بعد از انتشار اخباری در خصوص اینکه متاپنوموویروس در شمال چین منتشر و باعث ابتلای تعدادی از مردم شده اما تا کنون سازمان جهانی بهداشت، اطلاعیه ای در این خصوص نداشته است. ساز و کار در اینگونه موارد همانند کووید۱۹ این است که اگر کشوری، عامل عفونی را رصد و گزارش کند که رفتار غیرطبیعی داشته باشد، به سازمان جهانی بهداشت گزارش می دهد که مورد بررسی های تخصصی این سازمان قرار می گیرد و در صورتی که تغییر و جهش داشته باشد، شرایط خاص به کشورها اعلام می شود که تا کنون سازمان جهانی بهداشت چنین شرایطی را اعلام نکرده و حتی چین اعلام کرده که اگرچه موارد ابتلا به این ویروس، زیاد شده اما بار عفونت های تنفسی آن در سال جاری از سال قبل، فراتر نرفته است.  

مرادی تاکید کرد: نظام مراقبت های عفونت های تنفسی در کشور تشدید شده و از همه دانشگاه ها و استانها خواسته ایم که اگر عفونت های تنفسی غیرطبیعی دارند، نمونه گیری و تست کنند و یا در صورت نیاز به آزمایشگاه مرجع ارسال کنند.  

وی با اشاره به انتشار اخبار زیادی از متاپنوموویروس و ایجاد نگرانی برای مردم، گفت: تا کنون سازمان جهانی بهداشت هیچ اعلامی در این خصوص نداشته است اما در این شرایط مردم باید از صحت منابع اخبار، مطمئن شوند. در حال حاضر در فصل شیوع عفونت های تنفسی هستیم و تاکید ما این است که مردم، اصول ساده پیشگیری از بیماریهای واگیر را رعایت کنند.  

به گفته سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، رعایت آداب بهداشتی، پرهیز از حضور سالمندان به ویژه افراد دارای بیماریهای زمینه ای در محل های پرتراکم جمعیتی، استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دست ها، ماندن در منزل در صورت وجود علائم بیماری و استفاده از دستمال در زمان سرفه و عطسه در پیشگیری از عفونت های تنفسی، بسیار تاثیرگذار هستند.  

بنابر اعلام وزارت بهداشت، مرادی در پایان گفت: ما همیشه آماده و گوش به زنگ هستیم و وضعیت چین و کشورهای دیگر را رصد می کنیم. اگر سازمان جهانی بهداشت موردی را اعلام کرد، اقدامات را تشدید و تسریع می کنیم. از رسانه ها و فعالان این حوزه می خواهیم حتما از منبع موثق، اقدام به اطلاع رسانی کنند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
جمهوری اسلامی استحکام بی‌نظیر پایه‌های نظام و کشور خود را به دنیا نشان داد+ فیلم کامل
پرتاب یک بمب دست‌ساز به داخل کابین یک خودروی نظامی اسرائیلی+ ویدیو
«رفع محاصره غزه»؛ شرط جدید مجلس برای مذاکره با غرب
سرگردانی بازنشستگان نیروهای مسلح برای دریافت کارت حساب پشتیبان
خدمات‌رسانی مواکب اربعین در مرز خسروی از 10 مرداد آغاز می‌شود
وزن سنگین سیاست
نوراینفو | نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه
ابعاد طرح کریدور داوود
تغییر نام 9 معبر به نام شهدای اقتدار
زلزله مدیریتی در استقلال؛ یک عضو دیگر از هیئت مدیره رفتنی شد
نقد درون‌ گفتمانی در حکمرانی
مرکز فرماندهی راهبردی؛ موتور آینده حکمرانی پسا جنگ
هشدار موج گرمای شدید در تهران؛ دما از مرز 40 درجه هم می‌گذرد
آخرین تحولات مربوط به انتقال پایتخت + فیلم
X
آگهی تبلیغاتی