×
بین الملل
شناسه خبر : 207897
تاریخ انتشار : جمعه 1403/10/21 ساعت 12:05
مهاجرت گسترده از اسراییل؛ فرار از بحران یا پایان امید؟

نورنیوز از بحران مهاجرت و جمعیت در اسرائیل گزارش می دهد؛

مهاجرت گسترده از اسراییل؛ فرار از بحران یا پایان امید؟

تصمیمات خودسرانه بنیامین نتانیاهو و جنگ غزه، نه‌تنها اسرائیل را با بحران جمعیتی مواجه کرده، بلکه وجهه این رژیم را در سطح بین‌المللی نابود کرده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: گزارش جدید اداره آمار مرکزی رژیم صهیونیستی درباره سال ۲۰۲۴، تصویری معنا دار از تغییرات جمعیتی  در سرزمین های اشغالی ارائه می‌دهد. بر اساس این گزارش، مهاجرت معکوس و کاهش نرخ رشد جمعیت پیامدهای مستقیم بحران‌های داخلی و جنگ اخیر در غزه هستند. هم‌زمان، تصمیمات شخصی و جنجالی بنیامین نتانیاهو برای تداوم جنگ، تأثیرات اجتماعی و اقتصادی عمیقی برجای گذاشته  که آینده این رژیم را بیش از پیش به چالش کشیده است.

آمار رسمی مهاجرت و جمعیت

بر اساس آمار منتشرشده در سال ۲۰۲۴ تعداد۸۲،۷۰۰ نفر از سرزمین های اشغالی خارج شدند و تنها ۲۳،۸۰۰ نفر بازگشتند.

این اختلاف نشان‌دهنده تراز مهاجرتی منفی ۱۸،۲۰۰ نفر است.

از زمان آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، ۱۱۷،۰۰۰ نفر،سرزمین های اشغالی را برای مدت طولانی ترک کرده‌اند. این رقم سه برابر میانگین سال‌های گذشته است.

علاوه بر این، تعداد مهاجران جدید در سال ۲۰۲۴ به ۳۲،۸۰۰ نفر کاهش یافت، که ۱۵،۰۰۰ نفر کمتر از سال ۲۰۲۳ است. این کاهش شدید نشانه بی‌اعتمادی مهاجران یهودی به وضعیت امنیتی و اقتصادی رژیم اسرائیل است.

هم‌چنین، رشد جمعیت در سال ۲۰۲۴ به ۱.۱ درصد کاهش یافته در حالی که این نرخ در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۱.۶ درصد بود. علاوه بر این، تعداد موارد الحاق خانواده‌ها نیز تنها ۷،۹۰۰ نفر ثبت شده است که تغییری نسبت به سال گذشته نداشته و نشان‌دهنده رکود در جذب مهاجران است.

نسل‌کشی در غزه و تأثیر آن بر وجهه رژیم اسرائیل

حملات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به غزه در سال ۲۰۲۳ که منجر به کشته شدن هزاران غیرنظامی و تخریب زیرساخت‌های شهری شد از سوی افکار عمومی جهانی به‌عنوان یک نسل‌کشی آشکار قلمداد شده است. این اقدامات، تمام تلاش‌های چندین ساله رژیم اسرائیل برای ایجاد چهره‌ای مظلوم و مشروع در صحنه بین‌المللی را از بین برده است.

این رویکرد، به‌ویژه در پی تصمیمات شخصی و خودسرانه نتانیاهو، منجر به افزایش انزوای رژیماسرائیل در سطح بین‌المللی و ایجاد محدودیت در کشورها برای حمایت‌ از این رژیم شده است.

تأثیر تصمیمات خودسرانه نتانیاهو

بنیامین نتانیاهو در مواجهه با پرونده‌های قضایی فساد و اعتراضات داخلی، تصمیم به ادامه جنگ غزه گرفت تا از این بحران‌ها به‌عنوان ابزاری برای انحراف افکار عمومی استفاده کند. این تصمیمات، علاوه بر کشتار بی سابقه غیر نظامیان و تخریب زیرساخت‌های غزه به بحرانی بزرگ‌تر در داخل رژیم اسرائیل منجر شد. خروج گسترده نیروهای متخصص، کاهش جذب مهاجران و افزایش بی‌اعتمادی عمومی نسبت به سیاست‌های دولت از جمله پیامدهای این سیاست‌ها است.

چالش‌های آینده

تراز منفی مهاجرت و کاهش نرخ رشد جمعیت تأثیرات جدی بر ساختار اجتماعی و اقتصادی رژیم اسرائیل گذاشته که تبعات اصلی آن در میان مدت مشخص خواهد شد. خروج نیروی انسانی ماهر، رکود در مهاجرت‌های یهودی و کاهش جذابیت برای یهودیان مهاجر از دیگر پیامدهای این بحران هستند.

 رژیم اسرائیل همواره از مهاجرت به‌عنوان ابزاری برای تقویت جمعیت و نیروی کار استفاده کرده و از این رو، کاهش مهاجرت ورودی و افزایش مهاجرت معکوس در سال ۲۰۲۴ زنگ خطر جدی برای سیاست‌گذاران این رژیم است. این وضعیت نشان‌دهنده تأثیر مستقیم جنگ غزه و تصمیمات نادرست سیاسی در شکل‌گیری بحران جمعیتی است.

گزارش اداره آمار اسرائیل به‌روشنی نشان می‌دهد که بحران‌های داخلی و خارجی، همراه با تصمیمات خودسرانه نتانیاهو، تأثیرات منفی عمیقی بر مهاجرت و رشد جمعیت گذاشته است. جنگ غزه، که با نسل‌کشی غیرنظامیان همراه بود، نه‌تنها چهره رژیم اسرائیل را در جهان تخریب کرد، بلکه موجب بی‌ثباتی داخلی، خروج شهروندان و کاهش اعتماد عمومی به آینده شد. رژیم اسرائیل اکنون با چالش‌های بی‌سابقه‌ای مواجه است که مدیریت نادرست آن می‌تواند بقای این رژیم را در بلندمدت تهدید کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تصمیم برای افزایش نرخ تاکسی با هماهنگی دولت خواهد بود
جزییات بازداشت شهردار بابل اعلام شد
بلیت کنسرت دوباره گران شد+درصد افزایش قیمت
مبلغ کالابرگ الکترونیکی چقدر است؟/روش های استعلام
آخرین وضعیت درباره سهمیه بندی جدید بنزین/تکلیف سهمیه خودروهای نو شماره
شیفت ظهر دانشگاه‌ها و مدارس ایلام غیر حضوری شد
تراس کافه دامون کیش پلمب شد
رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان درباره روابط دوجانبه
اجرای طرح گذرگاه‌های عابرپیاده در پایتخت
مرگ مشکوک زن پس از افشای رابطه پنهانی شوهر
طرح زوج‌ و فرد امروز در تهران اجرا نمی‌شود
یزدیان به صورت مشروط از توضیحات وزیر نیرو قانع شد
حمله به مرزبانی پاکستان در مرز افغانستان+ تعداد کشته ها
افزایش گستره فعالیت سامانه بارشی تا پنجشنبه
برگزاری نشست مشترک ایران، عربستان و چین در تهران
تنفس هوای مطلوب در تهران
سیاست‌نامه | دیدار پزشکیان با روشنفکران و کارآفرینان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 18 آذر 1404+ جدول
فرسایش خاک با شدت 16 تن در هکتار
ادعای تل‌آویو درباره نشست احتمالی نتانیاهو و السیسی در فلوریدا
ابهامات یک حکم
سند اذعان به شکست 50 ساله سیاست خارجی آمریکا
احتمال صادر نشدن ویزای آمریکا برای برخی ملی‌پوشان
یورش ارتش رژیم اسرائیل به چند روستا در کرانه باختری
قلعه نویی: قرار است پدر دنیس اکرت برای مذاکره به ایران بیاید
نامه اقتصاددانان و جنبش مشروطه
مثلث ایران-آذربایجان-ترکیه شکوفایی همکاری های منطقه ای
برنامه مسابقات ورزشی امروز 18 آذر 1404+ جدول پخش
چین از ربات انسان‌نمای پیشرفته خود رونمایی کرد
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 18 آذر 1404+ وضعیت استانها
گوترش و دکوئیار؛ دو دبیر کل و یک موقعیت واحد
رونمایی چین از ربات 6 بازویی پیشرفته
هوش مصنوعی راز شکل‌گیری سرطان را کشف کرد
دادن گوشی هوشمند به کودکان زیر 12 سال اشتباه جدی است
کشف بی‌سابقه حلقه‌های غبار پیرامون ستاره‌های جوان
حماس به اقدامات توسعه‌طلبانه تل‌آویو در کرانه باختری واکنش نشان داد
600 افسر اسرائیلی زنگ خطر درباره تنش‌ها در کرانه باختری را به صدا درآوردند
حماس: تخریب اراضی زراعی بخشی از طرح الحاق و کوچاندن مردم است
چین: ژاپن از مواضع خود درباره تایوان عقب‌نشینی کند
اسلام‌آباد: طالبان باید بین پاکستان و تروریست‌ها یکی را انتخاب کند
بن‌گویر با نماد اعدام وارد کنست شد
اتحادیه اروپا استراتژی جدید بازگرداندن پناهجویان را تصویب کرد
حضور وزیر خارجه ایران در دانشگاه دولتی باکو
جاده کندوان بارفی و لغزنده است
چه خبر از سلامت پرسپولیسی‌ها؟
گزارش تحرکات مشکوک نظامیان آمریکا در پایگاه «حریر» اربیل
وزیر خارجه آذربایجان: با ایران بر سر نقشه راه همکاری به توافق رسیدیم
حمید طالقانی در بیمارستان بستری شد
نورنما | دربند آستارا زیباتره یا دربند تهران؟
وضعیت شیوع آنفلوآنزا در 6 استان وخیم شد
X
آگهی تبلیغاتی