×
بین الملل
شناسه خبر : 207897
تاریخ انتشار : جمعه 1403/10/21 ساعت 12:05
مهاجرت گسترده از اسراییل؛ فرار از بحران یا پایان امید؟

نورنیوز از بحران مهاجرت و جمعیت در اسرائیل گزارش می دهد؛

مهاجرت گسترده از اسراییل؛ فرار از بحران یا پایان امید؟

تصمیمات خودسرانه بنیامین نتانیاهو و جنگ غزه، نه‌تنها اسرائیل را با بحران جمعیتی مواجه کرده، بلکه وجهه این رژیم را در سطح بین‌المللی نابود کرده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: گزارش جدید اداره آمار مرکزی رژیم صهیونیستی درباره سال ۲۰۲۴، تصویری معنا دار از تغییرات جمعیتی  در سرزمین های اشغالی ارائه می‌دهد. بر اساس این گزارش، مهاجرت معکوس و کاهش نرخ رشد جمعیت پیامدهای مستقیم بحران‌های داخلی و جنگ اخیر در غزه هستند. هم‌زمان، تصمیمات شخصی و جنجالی بنیامین نتانیاهو برای تداوم جنگ، تأثیرات اجتماعی و اقتصادی عمیقی برجای گذاشته  که آینده این رژیم را بیش از پیش به چالش کشیده است.

آمار رسمی مهاجرت و جمعیت

بر اساس آمار منتشرشده در سال ۲۰۲۴ تعداد۸۲،۷۰۰ نفر از سرزمین های اشغالی خارج شدند و تنها ۲۳،۸۰۰ نفر بازگشتند.

این اختلاف نشان‌دهنده تراز مهاجرتی منفی ۱۸،۲۰۰ نفر است.

از زمان آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، ۱۱۷،۰۰۰ نفر،سرزمین های اشغالی را برای مدت طولانی ترک کرده‌اند. این رقم سه برابر میانگین سال‌های گذشته است.

علاوه بر این، تعداد مهاجران جدید در سال ۲۰۲۴ به ۳۲،۸۰۰ نفر کاهش یافت، که ۱۵،۰۰۰ نفر کمتر از سال ۲۰۲۳ است. این کاهش شدید نشانه بی‌اعتمادی مهاجران یهودی به وضعیت امنیتی و اقتصادی رژیم اسرائیل است.

هم‌چنین، رشد جمعیت در سال ۲۰۲۴ به ۱.۱ درصد کاهش یافته در حالی که این نرخ در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۱.۶ درصد بود. علاوه بر این، تعداد موارد الحاق خانواده‌ها نیز تنها ۷،۹۰۰ نفر ثبت شده است که تغییری نسبت به سال گذشته نداشته و نشان‌دهنده رکود در جذب مهاجران است.

نسل‌کشی در غزه و تأثیر آن بر وجهه رژیم اسرائیل

حملات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به غزه در سال ۲۰۲۳ که منجر به کشته شدن هزاران غیرنظامی و تخریب زیرساخت‌های شهری شد از سوی افکار عمومی جهانی به‌عنوان یک نسل‌کشی آشکار قلمداد شده است. این اقدامات، تمام تلاش‌های چندین ساله رژیم اسرائیل برای ایجاد چهره‌ای مظلوم و مشروع در صحنه بین‌المللی را از بین برده است.

این رویکرد، به‌ویژه در پی تصمیمات شخصی و خودسرانه نتانیاهو، منجر به افزایش انزوای رژیماسرائیل در سطح بین‌المللی و ایجاد محدودیت در کشورها برای حمایت‌ از این رژیم شده است.

تأثیر تصمیمات خودسرانه نتانیاهو

بنیامین نتانیاهو در مواجهه با پرونده‌های قضایی فساد و اعتراضات داخلی، تصمیم به ادامه جنگ غزه گرفت تا از این بحران‌ها به‌عنوان ابزاری برای انحراف افکار عمومی استفاده کند. این تصمیمات، علاوه بر کشتار بی سابقه غیر نظامیان و تخریب زیرساخت‌های غزه به بحرانی بزرگ‌تر در داخل رژیم اسرائیل منجر شد. خروج گسترده نیروهای متخصص، کاهش جذب مهاجران و افزایش بی‌اعتمادی عمومی نسبت به سیاست‌های دولت از جمله پیامدهای این سیاست‌ها است.

چالش‌های آینده

تراز منفی مهاجرت و کاهش نرخ رشد جمعیت تأثیرات جدی بر ساختار اجتماعی و اقتصادی رژیم اسرائیل گذاشته که تبعات اصلی آن در میان مدت مشخص خواهد شد. خروج نیروی انسانی ماهر، رکود در مهاجرت‌های یهودی و کاهش جذابیت برای یهودیان مهاجر از دیگر پیامدهای این بحران هستند.

 رژیم اسرائیل همواره از مهاجرت به‌عنوان ابزاری برای تقویت جمعیت و نیروی کار استفاده کرده و از این رو، کاهش مهاجرت ورودی و افزایش مهاجرت معکوس در سال ۲۰۲۴ زنگ خطر جدی برای سیاست‌گذاران این رژیم است. این وضعیت نشان‌دهنده تأثیر مستقیم جنگ غزه و تصمیمات نادرست سیاسی در شکل‌گیری بحران جمعیتی است.

گزارش اداره آمار اسرائیل به‌روشنی نشان می‌دهد که بحران‌های داخلی و خارجی، همراه با تصمیمات خودسرانه نتانیاهو، تأثیرات منفی عمیقی بر مهاجرت و رشد جمعیت گذاشته است. جنگ غزه، که با نسل‌کشی غیرنظامیان همراه بود، نه‌تنها چهره رژیم اسرائیل را در جهان تخریب کرد، بلکه موجب بی‌ثباتی داخلی، خروج شهروندان و کاهش اعتماد عمومی به آینده شد. رژیم اسرائیل اکنون با چالش‌های بی‌سابقه‌ای مواجه است که مدیریت نادرست آن می‌تواند بقای این رژیم را در بلندمدت تهدید کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چارلز سوم و همسرش وارد آمریکا شدند
چین: عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علت اصلی بحران تنگه هرمز
اعلام مهلت ثبت‌نام آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی
برنامه ویژه استقلالی‌ها در پل طبیعت همزمان با روز ملی خلیج فارس+ جزئیات
بقایی: غارت کشتی‌های حامل نفت ایران دزدی دریایی است
پیروزی 3–2 السد مقابل الشمال؛ سومین قهرمانی متوالی قطری‌ها
تردید ونس نسبت به روایت پنتاگون از وضعیت تسلیحات آمریکا
گروسی:دوران اجماع جهانی در شورای امنیت پایان یافته است
خیز قیمت‌ها در دخانیات و ارتباطات/مسکن و قبوض چقدر رشد کردند
تاکید نتانیاهو بر ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
ناتو به دنبال جلوگیری از رویارویی پرتنش با آمریکا
برگزاری مرحله دوم تمرینات تیم ملی فوتبال با هدایت قلعه‌نویی
سخنگوی کاخ سفید: هیچ رئیس‌جمهوری مانند ترامپ با چنین سوءقصدهایی مواجه نشده است
توقف تردد قطار مترو در ایستگاه‌های قیام و 17 شهریور/خدمات جایگزین ارائه شد
بقائی خطاب به اروپا: ژست‌های نمایشی برایتان ذره‌ای اعتبار خلق نخواهد کرد
توافق«چارچوب هماهنگی» بر سر نامزدی الزیدی برای نخست‌وزیری عراق/او کیست؟
چالش جهانی در کشت گندم با جهش قیمت کود
ورود عربستان برای کمک به پاکستان
نفتکش‌های دزدیده شده ایرانی به مقصدی نامعلوم حرکت کردند
درخواست آمریکا از جامعه جهانی برای بازگشایی تنگه هرمز
اعترافات صدراعظم به یک خطای فاحش محاسباتی
روبیو: مشروط کردن بازگشایی تنگه هرمز برای آمریکا غیرقابل قبول است
فهم راهبردی لاریجانی از محور مقاومت در حافظه‌ تاریخی مردم جاوانه خواهد ماند
اژه‌ای: غرب از درک قدرت ایمان مردم ایران عاجزند
دهلی‌نو: موضوع بندر چابهار با ایران و آمریکا در حال بررسی است
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 7 اردیبهشت 1405
بغداد: هرگونه حمله از خاک عراق علیه همسایگان «اقدام تروریستی» تلقی می‌شود
ماکرون: هدف ما دریانوردی بدون عوارض در تنگه هرمز است!
تاکید گوترش بر بازگشایی تنگه هرمز؛ بیش از 20 هزار دریانورد سرگردانند
فاش شدن هویت تفنگداران آمریکایی در خلیج فارس توسط حنظله
ماجرای اینترنت گیگی 390 هزار تومانی واقعیت یا شایعه!
میزبان هفتمین دوره بازی‌های آسیایی ساحلی 2028 شناخته شد
ورود وزارت ارتباطات برای رسیدگی به تخلف عرضه خارج از ضابطه «اینترنت پرو»
همتی: بانک مرکزی از بازسازی و نوسازی صنایع آسیب‌دیده حمایت می کند
حملات جدید جنگنده های اسرائیلی به جنوب لبنان
منفورترین عضو کابینه ترامپ کیست؟
شلیک هزاران پهپاد و موشک از سوی حزب‌الله به سمت اسرائیل در دوماه
تایلند هم زبان به انتقاد از آمریکا گشود
عارف: روزی ما را تحریم کردند و امروز برای تامین نیازهای خود پای میز مذاکره آمده‌اند
اذعان رسانه عبری به تولید پهپادهای غیرقابل‌اخلال از سوی حزب الله
تابعیت ده‌ها بحرینی به‌دلیل حمایت از ایران لغو شد
اردوگاه «سرداش» در سلیمانیه دوباره هدف حمله پهپادی قرار گرفت
ماندگاری قیمت بالای سوخت در صورت توقف درگیری‌ها در ایران
معاریو خبر داد: آغاز کاهش نیروهای ارتش اسرائیل در لبنان
موگرینی: ایرانی‌ها در شرایط تهدید مذاکره نمی‌کنند/غنی‌سازی صفر را نمی پذیرند
درخواست آلمان از سازمان ملل برای ورود فوری به مسئله تنگه هرمز
اعلام آمادگی مصر جهت ارسال نیرو به‌سومالی‌لند
عضویت ایران در هیات‌ رئیسه کنفرانس بازنگری در ان پی تی
عبور حدود 4 میلیون بشکه نفت ایران فقط در یک روز
پزشکیان: رانندگان، قهرمانان بی‌ادعای جاده‌ها هستند