×
بین الملل
شناسه خبر : 207882
تاریخ انتشار : جمعه 1403/10/21 ساعت 10:08
تهدید کانادا برای مقابله با تعرفه‌های ترامپ

تهدید کانادا برای مقابله با تعرفه‌های ترامپ

وزیر انرژی کانادا تهدید کرد که تمهیدات تعرفه‌ای ترامپ را با اقدام متقابل، تلافی خواهد کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، بحث تعرفه‌ها را پیش کشید، دولت کانادا دستخوش تحول شده است. وزرای اتاوا که آشکارا طرفدار نفت و گاز نیستند، به یکباره موضع تدافعی گرفتند. جدیدترین فردی که این کار را انجام داد، جاناتان ویلکینسون، وزیر منابع کانادا بود که هفته جاری، تهدید کرد به تلافی جویانه علیه تعرفه‌های ترامپ خواهد پرداخت.

ترامپ در اوایل هفته جاری، صحبتهای بیشتری را درباره تبدیل کانادا به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا مطرح کرد. رئیس جمهور منتخب آمریکا گفت:  از توان اقتصادی از جمله تعرفه‌های ۲۵ درصدی که برای اولین بار در سال گذشته، برای جبران کسری تجاری آمریکا مطرح کرده بود، برای تحقق این امر استفاده خواهد کرد. وی به رسانه ها گفت: ما به هیچ چیز آنها نیاز نداریم.

بلومبرگ با ویلکینسون تماس گرفت تا به این اظهارات که شامل ادعای پرداخت سالانه حدود ۲۰۰ میلیارد دلار یارانه از سوی آمریکا به کانادا است، پاسخ دهد.

طبق گزارش بلومبرگ، احتمالا منظور ترامپ، کسری تجاری آمریکا با کانادا است که هر چند در مقایسه با کسری تجاری آمریکا با اتحادیه اروپا، بسیار کوچکتر بوده و به حدود ۴۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رسید اما خاری در چشم ترامپ است.

سیاستمداران کانادایی واکنش خوبی به ایده‌های الحاق ترامپ نشان نداده‌اند. نخست‌وزیر انتاریو در دسامبر تهدید کرد صادرات برق به ایالت‌های شمالی را در صورتی که رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه بر واردات کانادا را عملی کند، قطع خواهد کرد. اکنون، ویلکینسون تقریبا رفتار مشابهی را انجام داده است، اما در مقیاس وسیع‌تر. این مقام کانادایی همچنین به این نکته اشاره کرد که در بیشتر موارد، صادرات کانادا به آمریکا جایگزین مناسبی ندارد.

ویلکینسون به بلومبرگ گفت: اگر به نفت نگاه کنید، ما نفت خام سنگین عرضه می کنیم. بیشتر نفت خامی که در آمریکا تولید می‌شود، نفت خام سبک شیرین است. پالایشگاه‌های غرب میانه، برای پالایش نفت خام سنگین تجهیز شده‌اند و هیچ جایگزینی برای نفت کانادا که اقتصادی باشد، ندارند.حتی جایگزینی که برای برخی از پالایشگاه‌های گلف کاست برای نفت خام سنگین وجود دارد، نفت ونزوئلا است. این وزیر کانادایی گفت: آیا واقعا به من می گویید که آمریکایی‌ها بیشتر به خرید نفت خام از ونزوئلا علاقه مند هستند تا از کانادا؟

ویلکینسون سال گذشته اعلام کرد که دولت کانادا، به گاز طبیعی مایع (ال ان جی) علاقه‌ای ندارد و حتی از یک محدودیت گسترده برای انتشار گازهای گلخانه‌ای از سوی صنعت نفت و گاز حمایت کرده بود اما اکنون، در مواجهه با یک تهدید بالقوه برای صنعت نفت کانادا، موضع خود را تغییر داده و از این صنعت حیاتی دفاع می‌کند.

استدلال او درباره عدم وجود تامین کنندگان جایگزین نفت کانادا هم صحت دارد. آمریکا، نفت ونزوئلا را تحریم کرده است و ونزوئلا، تولیدکننده بزرگ نفت خام سنگین در کنار کانادا است. با این حال، ویلکینسون به این اکتفا نکرد و به این نکته اشاره کرد که کانادا، همچنین تامین کننده اصلی کود پتاسیم و اورانیوم به آمریکا است.

ویلکینسون به بلومبرگ گفت: در مورد اورانیوم هم همینطور است. همین موضوع در مورد پتاس نیز صدق می‌کند. البته آنها یک جایگزینی به نام روسیه دارند که دیگر پایدارترین و قابل اعتمادترین منبع تامین نیست. در واقع، کانادا در میان تامین کنندگان اصلی اورانیوم برای مولدهای انرژی هسته ای آمریکا نیست. این روسیه است که بزرگترین تامین کننده خارجی آمریکا است و  کانادا، بیشتر اورانیوم خود را به اروپا صادر می‌کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، ایده اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی کانادا با انتقاد شدید هم از سوی کانادا و هم از سوی آمریکا مواجه شده است. قوی‌ترین استدلال علیه تعرفه‌ها این است که این امر باعث افزایش تورم در داخل کشور می‌شود که برخلاف وعده تبلیغاتی ترامپ در مورد انرژی مقرون‌به‌صرفه‌تر برای آمریکایی‌ها و کاهش تورم است. صحبت درباره الحاق این کشور کانادایی‌ها را به هم ریخته است که دیگر آن را شوخی نمی دانند. با این حال، همانطور که ویلکینسون نشان داد، آنها آماده مذاکره درباره یک راه حل مسالمت آمیز برای نگرانی هایی هستند که ممکن است رئیس جمهور منتخب آمریکا داشته باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انجام اولین پرواز مستقیم «کیش – دوشنبه» از فردا
آغاز جشنواره جهانی فیلم فجر با اکران«زیر درختان زیتون»
رئیس‌جمهور سابق برزیل به 27 سال زندان محکوم شد
حساب‌های کاربری سربازان زیر ذره بین ارتش اسرائیل
آزمون بزرگ ساپینتو مقابل الوصل+ ترکیب تیم استقلال/الوصل راه را گم کرد
پروازهای لوفت‌هانزا به ایران از 26 دی‌ماه برقرار می‌شود
انفجار انبار مهمات در ادلب سوریه
دولت برای اصلاحات احتمالی در مصوبه بنزین به نفع مردم آمادگی دارد
کاتس: امنیت کشورش تضمین نشود، «هیچ آرامشی» در لبنان وجود نخواهد داشت
شیخ نعیم قاسم: دور باطل تجاور آمریکایی-اسرائیلی به پایان خواهد رسید
نتانیاهو از حضور مکرر در دادگاه شکایت کرد!
لاریجانی: حاضریم یک «کارت سفید» به پاکستانی‌ها بدهیم
آلودگی هوا تا اواسط هفته آینده در تهران می ماند
سهمیه بندی سوخت صنایع و معادن براساس فرمول جدید
فرانسه و غرب در چهارراه انتخاب حقیقت و توهم
مهلت 24 ساعته سازمان بازرسی به تأمین اجتماعی برای بیمه تکمیلی بازنشستگان
پیروزی پُرگل ایران مقابل پاناما در جام جهانی فوتسال بانوان
عراقچی: کشورهای غربی باید به علت تامین سلاح‌های شیمیایی پاسخگو باشند
انتخابی جام ملت‌های زیر 17 سال آسیا؛ ایران صدرنشین ماند
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای طرح‌های مهار گازهای مشعل
آغاز تولید انبوه موشک هایپرسونیک YKJ-1000 در چین
قیمت کارخانه‌ای برخی خودروها افزایش یافت+ جدول قیمتها
عارف: هدف دولت رسیدن به کسری بودجه صفر است
شیوع آنفلوانزا مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان را غیرحضوری کرد
2 کشته و 3 مصدوم در واژگونی مرگبار سمند
افزایش 4 برابری عرضه کالابرگ در دولت چهاردهم
رفع هرگونه محدودیت‌ و موانع اقتصادی بین ایران و پاکستان
برگزاری مراسم روز بسیج در حسینیه امام خمینی(ره)
«قتل وکیل» در مقابل دادگستری شهریار تکذیب شد
اوکراین تا پایان سال جاری 5 میلیارد دلار کمک مالی دریافت می‌کند
ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی ایران از مرز سه هزار مگاوات گذشت
وقوع انفجاری مهیب در ادلب سوریه
انتظار از علم ، استمداد از دانشگاه
نتانیاهو شایسته نخست‌وزیری نیست
وزیر اقتصاد: کسری بودجه را امسال کاهش می‌دهیم
قیمت طلا و سکه چهار شنبه 5 آذر ماه + جدول
تداوم آلودگی هوای پایتخت؛ 25 ایستگاه در وضعیت «قرمز»
آزمایش‌ تسلیحات هسته‌ای را از سر نگیرید
سفر وزیر امور خارجه به پاریس
انهدام دو کارگاه گسترده جعل گذرنامه و بازداشت 10 کلاهبردار
نیروی دریایی ارتش دریا را از صحنه تهدید به میدان اقتدار بدل ساخته است
هشدار کمبود دارو و شیرخشک در ماه های آینده
قتل هولناک یک وکیل مقابل دادگستری شهریار
تهران آلوده‌ترین شهر جهان شد
افت شاخص‌های بورس | کاهش 21 هزار واحدی شاخص کل تهران
غزه شاهد خلق بزرگترین فاجعه بشری
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهار شنبه5 آذر 1404
تکذیب یک صفحه جعلی در اینستاگرام به نام «علی لاریجانی»
وزیر نفت مخالف مصوبه جدید بنزینی دولت است
زلنسکی: اوکراین هنوز به حمایت دفاعی برای مقاومت نیاز دارد
X
آگهی تبلیغاتی