×
سیاسی
شناسه خبر : 207772
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/10/20 ساعت 11:07

پزشکیان: اگر با مردم به عدالت رفتار نکنیم به جنگ با خدا رفته‌ایم

رئیس‌جمهور گفت: اگر با مردم براساس محبت و مهربانی و عدالت برخورد نکنیم به جنگ با خداوند رفته‌ایم.

نورنیوز- گروه سیاسی: مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان امروز پنج‌شنبه ۲۰ دیماه ۱۴۰۳ در همایش «گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی»، گفت: برای پیاده کردن حق و عدالت در جامعه و رعایت انصاف، شاخص هایی وجود دارد، وقتی بی انصافی می کنیم، عدالت را در جامعه اجرا نمی کنیم و دربین مردم با مهربانی، عطوفت و عدالت برخورد و رفتار نمی کنیم، در واقع به جنگ با خدا رفته ایم.

رئیس جمهور با اشاره به باور و اعتقاد قلبی خود بر عدالت و انصاف، گفت: معتقدم همه مسائل حول محور حق و عدالت شکل می‌گیرد. آیات و احادیث زیادی در زمینه برقراری حق و عدالت وجود دارد و پیامبران و  امامان آمدند تا  براساس حق و عدالت قضاوت کنند، نه براساس جناح و دسته، نه براساس مذهب و باور.

پزشکیان با بیان اینکه هر روز در نماز صراط مستقیم را طلب می‌کنیم، تاکید کرد: ضلالت و گمراهی هنگامی است که نفس و منیت خود را بسته به جایگاه و موقعیت و پست و مقام و طبقه‌ خود حاکم کنیم. حضرت علی (ع) به مالک می‌گوید براساس کتاب و سنت عمل کن، اما بدان که هوای نفس شما را به بدی امر می‌کند.

رئیس جمهور در ادامه به توصیه های امیرالمومنین (ع) و اینکه «مالک هوای نفس خود باش، با دوست و غیردوست، منصفانه برخورد کن و آنچه برای خود می‌خواهی برای دشمن نیز بخواه» اشاره کرد و افزود: حضرت علی می‌فرماید با مردم با محبت رفتار کن، مردم یا برادر دینی تو هستند یا در خدمت با تو برادرند، ممکن است گرفتار شوند و خطا کنند اما با رحمت و عطوفت و مهربانی با آنها برخورد کن، خداوند تو را با این مردم امتحان می‌کند، اگر با مردم براساس محبت و مهربانی برخورد نکنیم به جنگ با خداوند رفته‌ایم.

پزشکیان تاکید کرد: ما اینجا هستیم که خدمتگزار مردم باشیم، همه وظیفه داریم به مردم خدمت کنیم نه اینکه با آنها درگیر شویم، به آنها زور بگوییم و حق آنها را ناحق کنیم. قومیت و عرب و عجم و لر و بلوچ و غیره ندارد، اینها مردم هستند و باید براساس حق و عدالت با آنها برخورد کنیم چرا که برتر بودن براساس باتقوا بودن است.

وی با اشاره به سوره «الرحمن» افزود: این سوره جهان بینی را مطرح می‌کند و می‌گوید که همه چیز براساس حساب و کتاب است. اگر ما به همین سوره عمل کنیم، حق هرکس را براساس وزنش به او خواهیم داد. کم و زیاد نخواهیم کرد. متقی‌تر، برتر است. آنکه از نظر شاخص و معیار بالاتر است او بهتر است نه اینکه چون من آذری هستم برترم و آنکه بلوچ است بهتر نیست، آنکه کرد است خوب نیست یا فارس تصور کند که خودش خوب است و بقیه بد هستند.

رئیس جمهور ادامه داد: پیامبر بین اعرابی که صدها سال یکدیگر را می‌کشتند، وحدت و انسجام ایجاد کرد. پیامبر اکرم، وحدت و انسجام را براساس شاخص‌ها ایجاد کرد و تقوی ملاک برتری بود، تقوی به نماز خواندن و روزه گرفتن نیست بلکه رفتاری است در جایگاهی که قرار گرفته‌ایم. وقتی حق را بپذیریم و ابزار اندازه‌گیری برای آن داشته باشیم، دیگر دعوا نخواهیم کرد. اگر کسی راه درست را به من نشان دهد، باید بپذیریم و راه غلط خودم را ادامه ندهم.

پزشکیان با بیان اینکه خداوند ظالمان و مجرمان را به رستگاری نمی‌رساند، گفت: اینکه حرف درست را تکذیب کنیم و در مقابل حرف درست بایستیم، ظلم است.

آغاز سقوط انسان از جایی است که مغرور شود و فکر کند کسی شده است

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در «همایش وفاق ملی» با اشاره به ابعاد وفاق، تاکید کرد: وفاق در چارچوب حق و عدالت و براساس شواهد و مستندات قابل اندازه گیری است، دعوا از جایی آغاز می‌شود که من بخواهم رئیس شوم، به من احترام آنچنانی بگذارند. من با شما فرقی ندارم، هر کدام از شما می‌توانستید اینجا باشید، آغاز سقوط وقتی است که تصور کنم کسی شده‌ام. در جایی که قرار گرفته‌ام نیاز به این دارم همه کسانی که می‌دانند و می‌توانند کمک کنند که ایران به جایگاه واقعی و والای خود برسد، اما چون سر پست‌ها و موقعیت‌ها با هم دعوا می‌کنیم به جایگاه واقعی خود نمی‌رسیم.

وی با تاکید بر اینکه جایگاه فعلی در شان ایران ما نیست، گفت: ما از کشورهای همسایه کمتر نیستیم،باور و اعتقاد من این است تا جایی که ممکن است باید جلو بروم و بی نقص‌تر رفتار کنیم. این نگاه را باید در مردم و جوانان خود ایجاد کنیم. ممکن است من این استعداد را نداشته باشم اما تا زنده هستم راه را ادامه خواهم داد، زندگی جای رسیدن نیست بلکه جای رفتن و اوج گرفتن و رسیدن است.

پزشکیان افزود: مردم ما می‌توانند پیشتاز باشند، ما باید بستر را برای آنان فراهم کنیم. نباید بگوییم این با ما نیست. هیچکس وقتی بیمار می‌شود برای درمان دنبال هم دسته و هم جناحی خود نمی‌گردد، دنبال فرد متخصص و پزشک حاذق می‌گردد که دردش را درمان کند، نگاه نمی‌کند زن است، مرد، پیر، جوان و .. است بلکه دنبال کارشناس می‌گردد. باید به دنبال کارشناسان برویم و شاگردی فرد متخصص را کنیم.

وی ادامه داد: اینطور نیست که چون من رئیس جمهور هستم، باید همه جا رهنمود بدهم. من فقط در بخشی از کار و شغل خود که تخصص دارم می‌توانم رهنمود بدهم.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه وفاق باید ما را به وحدت و انسجام برساند، اظهار داشت: از زیاده‌خواهی است که در حق دیگران تجاوز می‌کنیم. اختلاف وقتی به وجود می‌آید که منیت و تمامیت‌خواهی به میان بیاید.

پزشکیان با بیان اینکه نماز نه برای خواندن بلکه برای اقامه کردن است،تصریح کرد: وقتی می‌گوییم صراط مستقیم یعنی حقوق دیگران را ضایع نکنیم، وقتی از ضلالت می‌گوییم یعنی حق دیگران را ضایع نکنیم، یعنی باید این باور در ذهن مان باشد که اگر به حقوق دیگران تجاوز کنیم فردا باید پاسخگو باشیم. دائم می‌خوانیم «الرحمن الرحیم» اما چقدر در رفتارمان عطوفت و رحمت دیده می‌شود؟ .

وی افزود: باید در کنار هم و به حق و حقوق یکدیگر احترام بگذاریم آن هنگام است که می‌توانیم ایرانی بسازیم که مطابق چشم انداز رهبر انقلاب، پیشتاز، الگو و اول باشد وگرنه اینکه بگوییم ولایتمدار هستیم اما نتوانیم به چشم انداز برسیم، نتیجه و فایده ای ندارد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دفاع بد موجب خراب کردن هرچیزی می شود، گفت: دفاع بد ماست که باعث می‌شود چیزی که از آن دفاع می کنیم در نگاه دیگران بد جلوه کند.

رئیس جمهور در این زمینه به ارایه مثالی از عملکرد قلب انسان پرداخت و تاکید کرد: اگر همه عضلات قلب درحال انقباض و کار باشند اما با یکدیگر هماهنگ نباشند، انسان می‌میرد چرا که عضلات در حال کشاکش با یکدیگر هستند، هماهنگ نیستند که خون را به قسمت های مختلف بدن پمپاژ کنند. جامعه نیز همین است، اگر هماهنگی باشد جامعه با قدرت به جلو می‌رود حتی اگر آرام بزند اما اگر کانون‌های متعددی باشند، جامعه ناآرام می‌شود و آشوب و تشنج ایجاد می‌شود. باید بپذیریم که در چارچوب اصول و رهبریت نظام حرکت کنیم، اگر نتوانیم در یک چارچوب حرکت کنیم، ناآرامی و هرج و مرج شکل می‌گیرد و جامعه به هم می‌ریزد.

پزشکیان در پایان سخنان خود افزود: ان‌شاالله با وحدت، انسجام و همدلی، براصول حق و عدالت برای ایران و کشورمان حرکت خواهیم کرد بدون توجه به اینکه چه کسی در چه منظری، باوری، زبانی، جنسیت و یا قومیتی است. براساس تقوا، مهارت، اثربخشی و توانمندی باید دست به دست هم دهیم تا ایرانی بسازیم که شایسته ماست. نه فقط ایرانیان داخل کشور بلکه تمام ایرانیانی که در سراسر دنیا زندگی می‌کنند باید دلشان برای ایران و کشورشان بتپد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند
کشور در خطر سالخوردگی جمعیت قرار دارد
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟
کدام اشغال؟ کدام صلح؟
ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد
نایب قهرمانی ووشو ایران با 10 مدال رنگارنگ
واریز مرحله دوم وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری
ماهواره‌های ظفر، پایا، کوثر و سلیمانی تا پایان سال پرتاب می‌شوند
900 نفر از حامیان فلسطین در لندن بازداشت شدند
لاپید: نتانیاهو به جای مذاکره، تخریب برج‌های غزه را انتخاب کرده است
رشد چشمگیر قیمت لوازم‌التحریر و افزایش هزینه‌های زندگی در آمریکا
اسپانیا (6) - ترکیه (0) / صدرنشینی با جشنواره ای از گل + جدول گروه E
ترامپ طرحی برای میانجی‌گری بین حماس و رژیم صهیونیستی ارائه کرد
پزشکیان: توصیه‌های رهبری نصب العین مسئولان است
نجات بیماران در آتش‌سوزی بیمارستان لقمان حکیم
نورنما | درس عبرتی که قوی مادر به مرغ دریایی مزاحم داد
دولت رویکردی همسو با رهنمودهای مقام معظم رهبری در پیش گرفته است
تبعات اقتصادی مکانیزم ماشه را بزرگ نمایی نکنیم + فیلم
توسعه روابط راهبردی ایران و عراق کلید ثبات منطقه است
نشانه‌ای دال بر از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود ندارد
سید عمار حکیم با قالیباف دیدار کرد
گزارش تصویری| دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب
حمله پهپادی ارتش یمن به چندین هدف در جنوب اسرائیل
پزشکیان: گزارش ها حاکی از آغاز دوره خشکسالی در منطقه ما است
کاپادزه: در فینال کافا با چند غایب مهم روبه‌رو هستیم
16 شهریور شش‌تایی‌ترین روز سال برای پرسپولیس
قدردانی ویژه رهبر انقلاب از رئیس‌جمهور و دولت؛ معیشت مردم اولویت اصلی کشور است
جنایت حمله به مدرسه فارابی زیر نگاه منفعل جامعه بین‌الملل انجام شد
ایران و بازار 400 میلیارد دلاری انیمیشن
استقلال تهران رکورد گران‌ترین تیم لیگ برتر ایران را شکست
کاهش چشمگیر 25 درصدی ذخایر آبی سدهای کشور
انتقال نشست مجمع عمومی سازمان ملل از نیویورک به ژنو
زمان افتتاحیه سی و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی اعلام شد
قربانی اسیدپاشی ضارب خود را بخشید
هشدار گروسی برای جهانی با 20 تا 25 کشور صاحب سلاح‌های اتمی
انتقاد قلعه‌نویی از برنامه‌ریزی کافا؛ نخواستیم لیگ را تعطیل کنیم
بیش از 1.1 میلیون تن کود یارانه‌ای در پنج ماه اخیر توزیع شد
زمان و مکان 3 مسابقه مهم هفته سوم لیگ برتر اعلام شد
رونمایی از جام قهرمانی کافا در تاشکند
فریبکاری آمریکا در ماجرای مذاکره بار دیگر عیان شد
بازیکنان سرباز، برای حضور در همه تیم‌ها آزاد هستند
اعتراض هزاران آمریکایی در واشنگتن علیه حضور گارد ملی + فیلم
نتانیاهو: گسترش عملیات نظامی در ورودی‌ها و داخل شهر غزه ادامه دارد
نایب قهرمانی کاراته ایران با 22 مدال رنگارنگ
مدارس حضوری و تمام‌وقت، مانند گذشته، فعالیت خواهند داشت
تأسیسات هسته‌ای ایران خط قرمز است؛ نباید ساده‌انگارانه برخورد کرد
به رسمیت شناختن کشور فلسطین «عواقب ویرانگری» به همراه دارد
عراقچی به بریتانیا، فرانسه و آلمان هشدار داد: مسیرتان را اصلاح کنید
900 نفر از زندان اوین بعد از حمله صهیونیست‌ها آزاد شدند
نبرد خاموش در دل کویر؛ محیط‌بانان و چالش‌های حفاظت از یوز ایرانی
X
آگهی تبلیغاتی