×
سیاسی
شناسه خبر : 207772
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/10/20 ساعت 11:07
پزشکیان: اگر با مردم به عدالت رفتار نکنیم به جنگ با خدا رفته‌ایم

پزشکیان: اگر با مردم به عدالت رفتار نکنیم به جنگ با خدا رفته‌ایم

رئیس‌جمهور گفت: اگر با مردم براساس محبت و مهربانی و عدالت برخورد نکنیم به جنگ با خداوند رفته‌ایم.

نورنیوز- گروه سیاسی: مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان امروز پنج‌شنبه ۲۰ دیماه ۱۴۰۳ در همایش «گفت‌وگوی ملی درباره وفاق ملی»، گفت: برای پیاده کردن حق و عدالت در جامعه و رعایت انصاف، شاخص هایی وجود دارد، وقتی بی انصافی می کنیم، عدالت را در جامعه اجرا نمی کنیم و دربین مردم با مهربانی، عطوفت و عدالت برخورد و رفتار نمی کنیم، در واقع به جنگ با خدا رفته ایم.

رئیس جمهور با اشاره به باور و اعتقاد قلبی خود بر عدالت و انصاف، گفت: معتقدم همه مسائل حول محور حق و عدالت شکل می‌گیرد. آیات و احادیث زیادی در زمینه برقراری حق و عدالت وجود دارد و پیامبران و  امامان آمدند تا  براساس حق و عدالت قضاوت کنند، نه براساس جناح و دسته، نه براساس مذهب و باور.

پزشکیان با بیان اینکه هر روز در نماز صراط مستقیم را طلب می‌کنیم، تاکید کرد: ضلالت و گمراهی هنگامی است که نفس و منیت خود را بسته به جایگاه و موقعیت و پست و مقام و طبقه‌ خود حاکم کنیم. حضرت علی (ع) به مالک می‌گوید براساس کتاب و سنت عمل کن، اما بدان که هوای نفس شما را به بدی امر می‌کند.

رئیس جمهور در ادامه به توصیه های امیرالمومنین (ع) و اینکه «مالک هوای نفس خود باش، با دوست و غیردوست، منصفانه برخورد کن و آنچه برای خود می‌خواهی برای دشمن نیز بخواه» اشاره کرد و افزود: حضرت علی می‌فرماید با مردم با محبت رفتار کن، مردم یا برادر دینی تو هستند یا در خدمت با تو برادرند، ممکن است گرفتار شوند و خطا کنند اما با رحمت و عطوفت و مهربانی با آنها برخورد کن، خداوند تو را با این مردم امتحان می‌کند، اگر با مردم براساس محبت و مهربانی برخورد نکنیم به جنگ با خداوند رفته‌ایم.

پزشکیان تاکید کرد: ما اینجا هستیم که خدمتگزار مردم باشیم، همه وظیفه داریم به مردم خدمت کنیم نه اینکه با آنها درگیر شویم، به آنها زور بگوییم و حق آنها را ناحق کنیم. قومیت و عرب و عجم و لر و بلوچ و غیره ندارد، اینها مردم هستند و باید براساس حق و عدالت با آنها برخورد کنیم چرا که برتر بودن براساس باتقوا بودن است.

وی با اشاره به سوره «الرحمن» افزود: این سوره جهان بینی را مطرح می‌کند و می‌گوید که همه چیز براساس حساب و کتاب است. اگر ما به همین سوره عمل کنیم، حق هرکس را براساس وزنش به او خواهیم داد. کم و زیاد نخواهیم کرد. متقی‌تر، برتر است. آنکه از نظر شاخص و معیار بالاتر است او بهتر است نه اینکه چون من آذری هستم برترم و آنکه بلوچ است بهتر نیست، آنکه کرد است خوب نیست یا فارس تصور کند که خودش خوب است و بقیه بد هستند.

رئیس جمهور ادامه داد: پیامبر بین اعرابی که صدها سال یکدیگر را می‌کشتند، وحدت و انسجام ایجاد کرد. پیامبر اکرم، وحدت و انسجام را براساس شاخص‌ها ایجاد کرد و تقوی ملاک برتری بود، تقوی به نماز خواندن و روزه گرفتن نیست بلکه رفتاری است در جایگاهی که قرار گرفته‌ایم. وقتی حق را بپذیریم و ابزار اندازه‌گیری برای آن داشته باشیم، دیگر دعوا نخواهیم کرد. اگر کسی راه درست را به من نشان دهد، باید بپذیریم و راه غلط خودم را ادامه ندهم.

پزشکیان با بیان اینکه خداوند ظالمان و مجرمان را به رستگاری نمی‌رساند، گفت: اینکه حرف درست را تکذیب کنیم و در مقابل حرف درست بایستیم، ظلم است.

آغاز سقوط انسان از جایی است که مغرور شود و فکر کند کسی شده است

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در «همایش وفاق ملی» با اشاره به ابعاد وفاق، تاکید کرد: وفاق در چارچوب حق و عدالت و براساس شواهد و مستندات قابل اندازه گیری است، دعوا از جایی آغاز می‌شود که من بخواهم رئیس شوم، به من احترام آنچنانی بگذارند. من با شما فرقی ندارم، هر کدام از شما می‌توانستید اینجا باشید، آغاز سقوط وقتی است که تصور کنم کسی شده‌ام. در جایی که قرار گرفته‌ام نیاز به این دارم همه کسانی که می‌دانند و می‌توانند کمک کنند که ایران به جایگاه واقعی و والای خود برسد، اما چون سر پست‌ها و موقعیت‌ها با هم دعوا می‌کنیم به جایگاه واقعی خود نمی‌رسیم.

وی با تاکید بر اینکه جایگاه فعلی در شان ایران ما نیست، گفت: ما از کشورهای همسایه کمتر نیستیم،باور و اعتقاد من این است تا جایی که ممکن است باید جلو بروم و بی نقص‌تر رفتار کنیم. این نگاه را باید در مردم و جوانان خود ایجاد کنیم. ممکن است من این استعداد را نداشته باشم اما تا زنده هستم راه را ادامه خواهم داد، زندگی جای رسیدن نیست بلکه جای رفتن و اوج گرفتن و رسیدن است.

پزشکیان افزود: مردم ما می‌توانند پیشتاز باشند، ما باید بستر را برای آنان فراهم کنیم. نباید بگوییم این با ما نیست. هیچکس وقتی بیمار می‌شود برای درمان دنبال هم دسته و هم جناحی خود نمی‌گردد، دنبال فرد متخصص و پزشک حاذق می‌گردد که دردش را درمان کند، نگاه نمی‌کند زن است، مرد، پیر، جوان و .. است بلکه دنبال کارشناس می‌گردد. باید به دنبال کارشناسان برویم و شاگردی فرد متخصص را کنیم.

وی ادامه داد: اینطور نیست که چون من رئیس جمهور هستم، باید همه جا رهنمود بدهم. من فقط در بخشی از کار و شغل خود که تخصص دارم می‌توانم رهنمود بدهم.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه وفاق باید ما را به وحدت و انسجام برساند، اظهار داشت: از زیاده‌خواهی است که در حق دیگران تجاوز می‌کنیم. اختلاف وقتی به وجود می‌آید که منیت و تمامیت‌خواهی به میان بیاید.

پزشکیان با بیان اینکه نماز نه برای خواندن بلکه برای اقامه کردن است،تصریح کرد: وقتی می‌گوییم صراط مستقیم یعنی حقوق دیگران را ضایع نکنیم، وقتی از ضلالت می‌گوییم یعنی حق دیگران را ضایع نکنیم، یعنی باید این باور در ذهن مان باشد که اگر به حقوق دیگران تجاوز کنیم فردا باید پاسخگو باشیم. دائم می‌خوانیم «الرحمن الرحیم» اما چقدر در رفتارمان عطوفت و رحمت دیده می‌شود؟ .

وی افزود: باید در کنار هم و به حق و حقوق یکدیگر احترام بگذاریم آن هنگام است که می‌توانیم ایرانی بسازیم که مطابق چشم انداز رهبر انقلاب، پیشتاز، الگو و اول باشد وگرنه اینکه بگوییم ولایتمدار هستیم اما نتوانیم به چشم انداز برسیم، نتیجه و فایده ای ندارد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دفاع بد موجب خراب کردن هرچیزی می شود، گفت: دفاع بد ماست که باعث می‌شود چیزی که از آن دفاع می کنیم در نگاه دیگران بد جلوه کند.

رئیس جمهور در این زمینه به ارایه مثالی از عملکرد قلب انسان پرداخت و تاکید کرد: اگر همه عضلات قلب درحال انقباض و کار باشند اما با یکدیگر هماهنگ نباشند، انسان می‌میرد چرا که عضلات در حال کشاکش با یکدیگر هستند، هماهنگ نیستند که خون را به قسمت های مختلف بدن پمپاژ کنند. جامعه نیز همین است، اگر هماهنگی باشد جامعه با قدرت به جلو می‌رود حتی اگر آرام بزند اما اگر کانون‌های متعددی باشند، جامعه ناآرام می‌شود و آشوب و تشنج ایجاد می‌شود. باید بپذیریم که در چارچوب اصول و رهبریت نظام حرکت کنیم، اگر نتوانیم در یک چارچوب حرکت کنیم، ناآرامی و هرج و مرج شکل می‌گیرد و جامعه به هم می‌ریزد.

پزشکیان در پایان سخنان خود افزود: ان‌شاالله با وحدت، انسجام و همدلی، براصول حق و عدالت برای ایران و کشورمان حرکت خواهیم کرد بدون توجه به اینکه چه کسی در چه منظری، باوری، زبانی، جنسیت و یا قومیتی است. براساس تقوا، مهارت، اثربخشی و توانمندی باید دست به دست هم دهیم تا ایرانی بسازیم که شایسته ماست. نه فقط ایرانیان داخل کشور بلکه تمام ایرانیانی که در سراسر دنیا زندگی می‌کنند باید دلشان برای ایران و کشورشان بتپد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد