×
اجتماعی
شناسه خبر : 207659
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/19 ساعت 13:38
چرا پرونده محیط‌بان کرمانی هنوز در دیوان عالی کشور باز است؟

نورنیوز در گفت وگوی اختصاصی با مسوولین سازمان محیط زیست بررسی کرد؛

چرا پرونده محیط‌بان کرمانی هنوز در دیوان عالی کشور باز است؟

پرونده محیط‌بان کرمانی که در یک حادثه منجر به مرگ یک شکارچی در سال 1401 شد، همچنان در دیوان عالی کشور در حال بررسی است. این پرونده در حالی در حال پیگیری است که چالش‌های جدی محیط‌بانان از جمله کمبود نیروی انسانی و نیاز به آموزش‌های بیشتر در این زمینه نیز مطرح شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سیدامیرحسین شمس، مدیر دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست، در گفت‌وگو با نورنیوز از ادامه بررسی پرونده محیط‌بان کرمانی خبر داد که در حادثه‌ای در سال ۱۴۰۱ منجر به مرگ یک شکارچی شده بود. این محیط‌بان که در دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر به قصاص محکوم شده بود، اکنون پرونده‌اش در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور در حال بررسی است و شمس اعلام کرد که هنوز حکم قطعی صادر و ابلاغ نشده است.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۱ در شهرستان رابر کرمان، یکی از شکارچیان در جریان یک حادثه مورد اصابت گلوله قرار گرفت و جان باخت. محیط‌بان مسئول شلیک گلوله که باعث مرگ شکارچی شد، تحت پیگرد قانونی قرار گرفت و پرونده وی برای رسیدگی به مراجع قضایی ارسال شد.

تکذیب خبر افغانستانی بودن مقتول

چند روز پیش، برخی رسانه‌ها خبری منتشر کردند مبنی بر اینکه شکارچی جان باخته از اتباع افغانستانی بوده است. سازمان حفاظت محیط زیست به سرعت به این خبر واکنش نشان داد و آن را تکذیب کرد.

این سازمان در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، اعلام کرد که مقتول اهل شهرستان رابر در استان کرمان بوده است و این شایعه صحت ندارد. این اقدام سازمان حفاظت محیط زیست به منظور اصلاح اطلاعات نادرست و حفظ شفافیت در پرونده‌های مشابه صورت گرفت.

چالش‌های پیش روی محیط‌بانان در کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در گفتگو با نور نیوز به چالش‌هایی که پیش روی محیط‌بانان برای اجرای مأموریت‌های خود وجود دارد، اشاره کرد.

او با تأکید بر اهمیت آموزش محیط‌بانان و خصوصاً در زمینه قوانین به کارگیری سلاح، گفت که سازمان محیط زیست دوره‌های آموزشی برای محیط‌بانان کشور برگزار کرده است. این دوره‌ها با همکاری اساتید مجرب، از جمله فراجا، در زمینه‌های مختلف، از جمله استفاده درست از سلاح، اجرا می‌شود.

محبت‌خانی اشاره کرد که با وجود این آموزش‌ها، در سال‌های اخیر تنها یک مورد تیراندازی منجر به حبس در کرمان ثبت شده است. همچنین وی گفت که با توجه به آموزش‌های دقیق و مستمر، مشکلات حقوقی مرتبط با سلاح و مأموریت‌های محیط‌بانان به حداقل رسیده است.

کمبود نیروی محیط‌بان و نیاز به افزایش ظرفیت

فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست در ادامه به کمبود نیروی انسانی در این سازمان اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر حدود ۴ هزار محیط‌بان در کشور داریم، در حالی که طبق استانداردهای جهانی باید برای هر هزار هکتار یک محیط‌بان وجود داشته باشد».

وی افزود که با توجه به این استانداردها و وسعت زیاد اراضی تحت حفاظت، سازمان محیط زیست با کمبود شدید نیروی محیط‌بان مواجه است.

به گفته محبت‌خانی، در حال حاضر تنها ۲۳ درصد از استاندارد جهانی پوشش داده می‌شود.

او همچنین اشاره کرد که باید تعداد محیط‌بانان به ۸ هزار نفر افزایش یابد، اما در حال حاضر تنها ۴۸ درصد از این هدف محقق شده است.

فرمانده یگان حفاظت بیان داشت که این کمبود نیروی انسانی سبب می‌شود که محیط‌بانان مجبور باشند دو برابر ظرفیت خود کار کنند. برای جبران این کمبود، علاوه بر استخدام نیروی جدید، از نیروهای همیار مانند بسیج، جنگلبانی و دیگر ارگان‌ها برای اطفای حریق و سایر مأموریت‌ها استفاده می‌شود که تعداد این نیروها به حدود ۱۸ هزار نفر می‌رسد.

محبت‌خانی همچنین خاطرنشان کرد که در صورت بروز مشکلات حقوقی برای محیط‌بانان، این مسائل از طریق وکیل و حوزه حقوقی سازمان پیگیری خواهد شد تا حقوق محیط‌بانان در این زمینه حفظ شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم