×
بین الملل
شناسه خبر : 207634
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/19 ساعت 11:08
آیا روسیه به سوریه خیانت کرد؟

عبدالرضا فرجی راد*

آیا روسیه به سوریه خیانت کرد؟

پوتین خواب چنین چیزی را نمی دید. حتما پیروزی ترامپ برای پوتین از جنگ با تحریرالشام و موفقیت در سوریه که منجر به تیرگی روابط با ترکیه و ترامپ می‌شد مهمتر است زیرا یک امر استراتژیک و دراز مدت است و روسیه را در حد یک قدرت جهانی نگه می‌دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: تفاوت راهبردها امری مشخص در عرصه بین الملل است و همواره کشورها اهداف متفاوتی را دنبال می کنند. برای مثال ایران در سوریه دنبال حفظ محور مقاومت بود اما روسیه هدف دیگری را دنبال می کرد. اولویت روسیه نجات از جنگ اوکراین و برداشتن تحریمهاست.

تصور روسیه این بود که حتی بعد از جنگ اوکراین، امریکا و اروپا تحریم ها را تا حدی ادامه می دهند که روسیه اقتصادش کوچک و در حد یک قدرت منطقه ای مطرح باشد و دیگر امنیت اروپا و حتی حوزه پیرامونی را خود را تهدید نکند.

حالا به یک باره با پیروزی ترامپ ورق برگشته و فرصتی فراهم شده که روسیه هم آتش بس را تجربه کند، هم به نوعی خود را به مردم کشور پیروز معرفی کند و مهمتر از همه تحریمها برداشته شود.

به طوری که دیروز سفیر آمریکا در مسکو اعلام کرد آماده ایم با روسیه همکاری و رابطه ای معقول داشته باشیم.

پوتین خواب چنین چیزی را نمی دید. حتما پیروزی ترامپ برای پوتین از جنگ با تحریرالشام و موفقیت در سوریه که منجر به تیرگی روابط با ترکیه و ترامپ می‌شد مهمتر است زیرا یک امر استراتژیک و دراز مدت است و روسیه را در حد یک قدرت جهانی نگه می‌دارد.

روسیه آن چه از سوریه می خواهد بدست آورد. حضور در پایگاه های زمینی و دریایی در مدیترانه و قراردادهای اقتصادی هم سر جای خودش هست.

در زمانی که ترامپ در حال ورود به کاخ سفید است روسیه نمی توانست بخاطر حفظ یک حکومت از درون پوسیده دو باره در آن کشور وارد جنگ بشود و ترکیه،امریکا و اعراب را که با آنها رابطه خوبی ساخته و با همکاری آنها چندین سال است قیمت نفت را بالا نگه داشته از خود ناراضی کند.

حالا پوتین چه پشت پرده معامله کرده باشد و چه در حین حمله تحریرالشام به این نتیجه رسیده باشد که مقاومت نکند یک تصمیم استراتژیک برای کشورش گرفته است که در نتیجه این تصمیم فواید بسیاری می برد.

لذا اینکه بگوییم روسیه خیانت کرده حرف درستی نیست. زیرا از ابتدا حضور روسیه در سوریه برای مقابله با اسراییل نبوده که چنین اتهامی را مورد توجه قرار دهیم.

روسها در سوریه دو هدف داشتند که اولی از دومی مهمتر است. یکی نگرانی از گسترش تروریسم به روسیه و کشورهای آسیای مرکزی. به طوری که در زمان قبل از دخالت روسیه ۷ هزار نفر از جنوب روسیه و کشورهای آسیای مرکزی برای جنگ با رژیم اسد و ایران وارد سوریه شده بودند و گروه گروه اضافه می شدند.

دوم اینکه یک پایگاهی را از قدیم در سوریه و مدیترانه داشتند و آن را حفظ کنند. مطمئنا اگر مورد اول نگرانی جدی روسها را بر نینگیخته بود بخاطر دومی به درخواست ایران و اسد پاسخ مثبت نمی دادند.

*کارشناس بین الملل


آرمان امروز
اخبار مرتبط
جنایت دیگر داعش در حمص/خنثی سازی انفجار حرم حضرت زینب(س)
شنبه 1403/10/22 ساعت 14:49
جنایت دیگر داعش در حمص/خنثی سازی انفجار حرم حضرت زینب(س)
شهروندان سوری ساکن حمص از ثبت پنجمین جنایت داعش در این منطقه از زمان سرنگونی نظام بشار اسد تاکنون خبر دادند.
چالش‌های حکمرانی در سوریه پسا اسد؛ از افراط‌گرایی تا سیاست ورزی
دوشنبه 1403/10/17 ساعت 08:49
نورنیوز تحولات سیاسی، امنیتی و پیامدهای آن در سوریه پسا اسد را بررسی می کند؛
چالش‌های حکمرانی در سوریه پسا اسد؛ از افراط‌گرایی تا سیاست ورزی
سقوط رژیم بشار اسد در سوریه فرصتی برای گروه‌های مانند هیئت تحریر الشام فراهم کرد تا از نقش نظامی به بازیگری سیاسی تغییر وضعیت دهند اما علی رغم حمایت‌های همه جانبه ترکیه و قطر، همچنان مشروعیت سیاسی و اختلافات داخلی میان گروه‌های مختلف، مانعی جدی بر سر راه اتحاد و موفقیت این گروه‌ها محسوب می شود.
چرایی و چگونگی سقوط بشار اسد
چهارشنبه 1403/09/21 ساعت 21:17
حسین علایی*
چرایی و چگونگی سقوط بشار اسد
چرا بشار اسد به روسیه پناهنده شد؟
سه‌شنبه 1403/09/20 ساعت 09:36
صلاح الدین هرسنی*
چرا بشار اسد به روسیه پناهنده شد؟
اساسا روسیه به جهت حکمرانی غیر لیبرال مقامات کرملین به ویژه ولادیمیر پوتین نمی تواند مامن و ماوای رهبران فراری دولت های اقدارگرا باشد.
نظرات

آخرین اخبار
نایب‌قهرمانی تیم والیبال ایران در تورنمنت چهارجانبه اوفا
همزمان با هفته دولت؛ بهره برداری چهار هزار و 198 واحد نهضت ملی مسکن در قم
پیش بینی بورس فردا سه شنبه 3 شهریور
نتایج نظرسنجی انتخابات اسرائیل اعلام شد؛ پیشتازی رقیب نتانیاهو
راهکارهای طلایی برای نجات مواد غذایی یخچال در زمان قطعی برق
بسته حمایتی ویژه صنایع آسیب‌دیده ابلاغ شد
ایران و ازبکستان؛ دیدار دوستانه در 2 مهر
مفتی سابق سوریه به حبس ابد محکوم شد
پایان حضور ائتلاف آمریکا در عراق؛ حاکمیت کامل در 30 سپتامبر
هشدار درباره یک بحران ملی؛ ایران برای موج سالمندی آماده نیست
هشدار مهم درباره قیمت طلا؛ احتمال ریزش قیمت در روزهای آینده
جنگ اقتصادی با ایران؛ پروژه نجات کارنامه بسنت؟
اتفاق متفاوت در بازداشتگاه اوین؛ دفاع مجازی یک دانشجوی ارشد از پایان‌نامه
هشدار هلال‌احمر درباره غرق‌شدگی؛ کدام استان‌ها بیشترین حادثه آبی را دارند؟
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری تهران و مشهد +لینک ثبت‌نام
کیف پول ایران جایگزین کارت‌به‌کارت می‌شود؟ جزئیات طرح جدید بانک مرکزی
قیمت افغانی امروز 2 شهریور 1405؛ هر افغانی وارد کانال 3 هزار تومان شد
جنایت خانوادگی در تهران؛ پسر جوان به قتل پدرش با 5 ضربه چاقو اعتراف کرد
آخرین قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 2 شهریور 1405؛ جهش 12.5 میلیونی سکه در 2 روز
نورنما | ربات انسان نما رکوردهای انسان را زد!
جنگ رسانه‌ای استقلال و پرسپولیس؛ چرا دوتیم به جان هم افتادند؟
رایزنی نظامی اوگاندا و بوروندی برای اعزام نیرو به غزه
هفت کیلو طلا چگونه به سرقت رفت؟
پزشکیان: برای خدمت به مردم جناحی عمل نمی‌کنیم
شهادت بسیجی اهل سنت در شیرآباد زاهدان
کاهش 54 درصدی بار 16 بیماری با طرح پرستار پیگیر
پخش زنده هندبال ایران و کویت؛ ساعت بازی و شبکه پخش
توپ گل جنجالی مارادونا 2.5 میلیون پوند فروخته شد
چه کسی برنده آزمون بزرگ ایران و آمریکا خواهد بود؟
عمار حکیم: انحصار سلاح به معنای انحلال حشد الشعبی نیست
هوای تهران از فردا خنک‌تر می‌شود
اعتراض دانشمند ایرانی‌تبار به جنگ آمریکا علیه ایران
حمایت ویژه از طرح‌های فناورانه زنجیره‌ای
آخرین قیمت دلار امروز دوشنبه 2 شهریور 1405؛ دلار از مرز 202 هزار تومان عبور کرد
نیروگاه خورشیدی 80 مگاواتی در یزد افتتاح شد
زمان بازی تیم ملی ایران و ازبکستان اعلام شد
نورویدئو | وقتی مسئولان فقط از بحران می‌گویند، چه چیزی ساخته می‌شود؟
قیمت مرغ امروز دوشنبه 2 شهریور اعلام شد + جدول
110 سری جهیزیه در هفته دولت به نوعروسان کمیته امداد اهدا می‌شود
جدول قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 2 شهریور
دفترچه سوالات و کلید اولیه کنکور 1405 منتشر شد+ لینک
از آزادی زندانیان تا گسترش خدمات اجتماعی
یک‌چهارم تخت‌های بیمارستانی خالی است
شب‌های خطرناک تهران؛ بیش از 130 نفر در تصادفات شبانه جان باختند
پذیرش بدون آزمون دانشجویان زن در ارشد علوم قضایی
برنامه بانک مرکزی برای تأمین ارز
تجمعات قانونی می‌شوند؛ جزئیات وعده جدید وزارت کشور
استمرار پیگیری پرونده تراستی‌ها
ثبت‌نام آزمون سامفا آغاز شد
جهانگیر: خصوصی‌سازی باید به یک پروژه کلان ملی تبدیل شود