×
حوادث
شناسه خبر : 207627
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/19 ساعت 10:31
نگاهی به تکان‌دهنده‌ترین پرونده‌ جنایی تاریخ ایران/ خفاش شب که بود؟

نگاهی به تکان‌دهنده‌ترین پرونده‌ جنایی تاریخ ایران/ خفاش شب که بود؟

غلامرضا خوشرو کوران کردیه، قاتل سریالی شناخته‌شده‌ ایرانی که با جنایات هولناک خود در تاریخ جنایی ایران به یادگار مانده است، به القاب مخوفی همچون " خفاش شب " و "خون‌آشام تهران" معروف شد.

نورنیوز-گروه حوادث: غلامرضا خوشرو کردیه، معروف به «خفاش شب» یا «خون‌آشام تهران»، قاتل سریالی ایرانی بود که در دهه 70 با قتل‌های وحشیانه زنان جوان، جامعه را به وحشت انداخت.

 غلامرضا خوشرو کوران کردیه، قاتل سریالی شناخته‌شده‌ ایرانی که با جنایات هولناک خود در تاریخ جنایی ایران به یادگار مانده است، به القاب مخوفی همچون " خفاش شب " و "خون‌آشام تهران" معروف شد. داستان زندگی و جنایات او به یکی از پرونده‌های جنایی پر سر و صدای ایران تبدیل شده است که نه تنها افکار عمومی را در شوک فرو برد، بلکه در میان کارشناسان جنایی نیز به بحث و بررسی‌های زیادی دامن زده است. در این گزارش به بازخوانی این پرونده جنایی و بررسی زندگی، روش‌ها، قربانیان و پایان کار این قاتل زنجیره‌ای پرداختیم.

تولد و شروع جنایات

غلامرضا خوشرو در سال 1342 در ایران متولد شد. در 9 سالگی از خانواده‌اش جدا و به دست زن دیگری برای نگهداری سپرده شد.. خفاش شب به مدرسه نرفت و زنی هم که او را نگه می‌داشت، برای آنکه خانواده اصلی‌اش نتوانند آدرسش را پیدا کنند مدام تغییر مکان می‌داد. با وجود تلاش‌های خفاش شب، او نتوانست خانواده‌اش را پیدا کند و آنان را ندید تا زمانی که به سنین بالاتر رسید.

از سوابق کیفری خفاش شب پیش از شروع قتل‌های زنجیره‌ای می‌توان به دستگیری او به دلیل سرقت اشاره کرد. او از 13 سالگی شروع به دزدی کرد و دور میدان توپخانه، محتویات یک خودرو را به سرقت رساند و دستگیر شد. او را به کانون اصلاح و تربیت فرستادند و این سرآغاز سوابق مجرمانه او بود و در این راستا 17 فقره سابقه سرقت در کارنامه‌اش داشت.

شروع قتل های سریالی خوشرو به اوایل دهه 70 شمسی بازمی‌گردد، زمانی که او شروع به هدف قرار دادن زنان جوان کرد.

روش قتل‌های وحشیانه

یکی از ویژگی‌های جنایات غلامرضا خوشرو، شیوه خاص و وحشیانه او در ارتکاب قتل‌ها بود. او قربانیان خود را با ترفندهای مختلف به داخل خودرو کشانده و پس از انتقال به مکان‌های خلوت، آن‌ها را مورد آزار و اذیت قرار می‌داد. سپس با روش خفه کردن، جان آنها را می‌گرفت و اجساد را در مکان‌های دورافتاده رها می‌کرد. در برخی موارد نیز، برای از بین بردن هرگونه ردپا، اجساد قربانیان را آتش می‌زد.

قتل‌های سریالی چگونه کشف شد؟

یک مامور شهرداری در سکوت و تاریکی یکی از شب‌های تهران، کیسه‌ای حاوی یک تلفن و مدارک را پیدا کرده بود. با تحقیقات بیشتر مشخص شد تعدادی از این مدارک شناسایی مربوط به زنی است که کشته شده و سایر مدارک نیز متعلق به یک اتومبیل سرقتی است. 

پس از تماس با مالک اتومبیل سرقتی، ماموران پلیس متوجه شدند که او ماشینش را پیدا کرده و سارق آن نیز دستگیر شده است. ماموران پایگاه بسیج شهید نظری، وقتی خفاش شب روی صندلی پارکی حوالی پونک دراز کشیده بود، به او مشکوک شدند و بعد از بازرسی بدنی، سوییچ پیکان سفیدرنگ سرقتی را یافتند. چند دقیقه بعد، خفاش شب به عنوان سارق اتومبیل سرقتی روانه پایگاه بسیج و سپس تحویل پلیس شد. همزمانی پیداشدن مدارک موجود در یک کیسه زباله و دستگیری یک سارق اتومبیل، سرآغازی بود برای تحقیق درباره یکی از مشهورترین قاتلان سریالی ایران.

«خفاش شب» چه کسانی را به قتل ‌رساند؟

زنان به عنوان مسافر، سوار پیکان سفید خفاش شب می‌شدند تا به مقصد خود برسند اما نه تنها به مقصد نمی‌رسیدند، بلکه با ضربات چاقو کشته می‌شدند و جسدشان به آتش کشیده و در نقطه‌ای دور، رها می‎‌شد.

گودرزی، بازپرس ویژه قتل تهران در این‌باره گفته بود که 13 فروردین 1376 جسد زنی 54 ساله در مقابل پارک چیتگر تهران، 16 فروردین  سال1376 جسد سوخته زنی در باغی حوالی کرج، 31 فروردین همان سال جسد سوخته زنی 43 ساله در جاده در دست احداث فرحزاد تهران، دوم خرداد همان سال جسد سوخته زنی در منطقه اوین تهران، هشتم خرداد جسد سوخته 2 زن در بلوار آسیای تهران، 14 خرداد 1376 نیز جسد سوخته یک دختر دانشجو در بلوار اندیشه شهر زیبا در غرب تهران و در نهایت 30 خرداد همان سال جسد سوزانده شده زنی 55 ساله به همراه دخترش در بزرگراهی در دست احداث واقع در غرب تهران کشف شد.

پس از مدت‌ها تعقیب و گریز، سرانجام غلامرضا خوشرو در سال 1376 دستگیر شد.

در جریان تحقیقات، غلامرضا خوشرو کردیه ادعا کرد که قتل‌ها را همدستش، حمید رسولی، انجام داده است. اما پس از بررسی‌های گسترده در زندان‌ها، مشخص شد که حمید رسولی هیچ ارتباطی با جنایات نداشت و این شخصیت ساخته ذهن خفاش شب بود. بررسی‌های پزشکی قانونی نیز تأیید کرد که خوشرو تمام قتل‌ها را به تنهایی مرتکب شده بود.

او در بازجویی‌ها به 9 فقره قتل اعتراف کرد، هرچند کارشناسان معتقدند تعداد واقعی قربانیان او بیشتر از این بوده است. در نهایت، خوشرو به جرم قتل‌های سریالی به اعدام محکوم شد و حکم او در همان سال اجرا شد.

خون‌آشام تهران پیش از به دار آویخته شدن از یک جرثقیل در مقابل جمعیت زیادی در دهکده المپیک در غرب تهران در تاریخ 22 مرداد 1376، 214 ضربه شلاق خورد.

خفاش+شب
 

او پیش از اعدام یک برگه خواست تا وصیت کند و روی آن نوشت«به هیچ‌کس بدهکار نیستم و از کسی طلبکار نیستم و از همه طلب بخشش دارم.»

چرا به "خفاش شب" معروف شد؟

لقب «خفاش شب» به دلیل عادت خوشرو در ارتکاب جنایات در ساعات تاریکی شب به او داده شد. همچنین، برخی از شاهدان عینی او را به فردی شبیه به خفاش توصیف کرده‌اند که به‌طور ناگهانی از سایه‌ها بیرون می‌آمد و قربانیان خود را به دام می‌انداخت. جنایات وحشیانه و وحشت‌زا او ترس و دلهره‌ای شدید در جامعه ایجاد کرده بود.

محبوبیت پرونده در رسانه‌ها

چندین عامل باعث شد که پرونده خوشرو در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گیرد. اولین دلیل، وحشیانه بودن روش‌های قتل‌های او بود. دومین دلیل، تعداد بالای قربانیان بود که نشان می‌داد با یک قاتل سریالی حرفه‌ای روبه‌رو هستیم. علاوه بر این، مدت‌زمان طولانی تعقیب و گریز پلیس برای دستگیری وی، هیجان بیشتری به این پرونده افزود.

خفاش+شب
 

خفاش شب افغانستانی بود؟

مراد نادری تنها نام و نام‌خانوادگی انتخاب‌شده توسط خفاش شب نبود. او حتی به واسطه اینکه در زندان مقداری زبان انگلیسی و آلمانی فرا گرفته بود، هویت غیرایرانی نیز برای خود انتخاب می‌کرد؛ چنانکه «عبدالله عبدالرحمن» و ملیت افغانستانی هم از دیگر هویت‌هایی بود که خفاش شب برای خود برگزیده بود.

اما گودرز، بازپرس ویژه قتل تهران، هویت افغانستانی خفاش شب را نپذیرفت؛ او در روایتی گفته بود از او پرسیدم اهل کجای افغانستانی؟ گفت کابل. نقشه کابل را جلویش گذاشتم، گفتم دقیقا در کدام محله کابل زندگی می‌کردی؟ سکوت کرد. درباره اقوام مختلفی که در افغانستان زندگی می‌کنند سوال کردم. پرسیدم جزء کدام یک از این اقوامی؟ چیزی در این‌باره نمی‌دانست.

نتیجه‌گیری

به گزارش رکنا، غلامرضا خوشرو کردیه به‌عنوان یک قاتل سریالی روانی شناخته می‌شود که جنایات وحشتناک او جامعه را به وحشت انداخت. پرونده او یکی از مهم‌ترین و تکان‌دهنده‌ترین پرونده‌های جنایی تاریخ ایران است و همچنان مورد بررسی و تحقیق توسط محققان و علاقه‌مندان به مسائل جنایی قرار دارد. این پرونده نشان می‌دهد که پیشگیری از جرایم و برخورد قاطع با مجرمان برای حفظ امنیت جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است.


نظرات

آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405+ جدول
آغاز برداشت گندم در 6 استان؛ پیش‌بینی تولید 13.5 میلیون تن
قیمت تیرآهن 7 اردیبهشت 1405 اعلام شد + جدول
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات
چرایی ورود خطرناک لندن به بازی امنیتی جدید؟
تأخیر کوتاه در پاسخ هوش مصنوعی، آن را باهوش‌تر جلوه می‌دهد
ترکیب استرس و الکل، آسیبی ماندگار برای مغز
هشدار هواشناسی: دریا در سواحل هرمزگان مواج می‌شود
نماینده پارلمان لبنان: اعلام آتش‌بس به‌تنهایی کافی نیست
دانشمندان پشم را به ماده‌ای نو برای ترمیم استخوان تبدیل کردند
وزیر راه: ایمنی، شرط بنیادین پایداری نظام حمل‌ونقل است
دوفوریتی | موج بیکاری های ناشی از جنگ را چگونه مهار کنیم؟
جنگ 60 روزه و ماهیت نبرد راهبردها
روانشناسی سیاسی نتانیاهو
چرا استرس و بحران ذائقه غذایی را تغییر می‌دهند؟
سریال سو قصد های ناکام
دستور اژه‌ای برای بررسی واگذاری «خط‌های سفید» و اینترنت پرو
گزارش راهور از جاده‌ها؛ بارش باران در 6 استان و انسداد چند محور
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
روز خونین در چاد، 42 کشته در درگیری جوامع محلی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 7 اردیبهشت +وضعیت استان ها
آکسیوس مدعی شد : ایران طرح جدیدی برای مذاکرات ارائه کرد
یمن: شکست اسرائیل در فلسطین به معنای ناکامی طرح‌هایش در منطقه است
مقام سابق پنتاگون: آمریکا تا سال‌ها هزینه جنگ با ایران را خواهد پرداخت
مقام روس: تجربه ونزوئلا، دلیل گمراهی آمریکا درقبال ایران بود
نماینده آمریکایی: جنگ ترامپ علیه ایران یک فاجعه تمام‌عیار بوده است
شلیک موشک از لبنان، مراسم مذهبی «مرون» در اسرائیل را لغو کرد
روایت عراقچی از دستور کار مذاکرات: با مقامات پاکستان و عمان مشورت خوبی داشتیم
توقیف یک کشتی باری در آب‌های سومالی
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
رکورد جهانی ماراتن در رقابت های لندن شکسته شد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد