×
بین الملل
شناسه خبر : 207610
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/19 ساعت 09:36
پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس و آزادی اسرا میان اسرائیل و حماس

پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس و آزادی اسرا میان اسرائیل و حماس

شبکه تلویزیونی «کان» اسرائیل سه‌شنبه شب، 18 دی‌ماه، گزارش داد که به مفاد مذاکرات جاری آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها میان اسرائیل و حماس در دوحه قطر دست یافته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: بر اساس این گزارش، سند مذکور که پس از ارائه به کابینه امنیتی اسرائیل در دسترس قرار گرفته، نشان می‌دهد روند آزادی اسرای اسرائیلی (شامل غیرنظامیان و سربازان، زنده و جان‌باخته) بلافاصله پس از توافق آغاز خواهد شد. در مقابل، تعدادی از اسرای فلسطینی نیز از زندان‌های اسرائیل آزاد می‌شوند.

طبق مفاد سند، حماس آزادی اسرا را از افراد زنده و زنان آغاز کرده و هر هفت روز، سه گروگان آزاد خواهد کرد. همچنین حماس موظف است ظرف یک هفته پس از آتش‌بس، فهرست کامل اسرا را به اسرائیل ارائه دهد.

این سند تأکید دارد که آتش‌بس پایدار می‌تواند زمینه‌ساز آتش‌بس دائمی، خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه، و بازسازی این منطقه شود. مذاکرات همچنین بر عقب‌نشینی اسرائیل از مرکز غزه، به‌ویژه از کریدور «نتزاریم»، و برچیدن پایگاه‌های نظامی در این منطقه متمرکز بوده است.

اسرائیل تعهد کرده که در صورت اجرایی شدن توافق، اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را صادر کند و در مرحله اول بازسازی، زیرساخت‌ها تعمیر، آوارها پاکسازی، و ده‌ها هزار کانکس و چادر به منطقه ارسال شود.

در همین راستا، منابع اسرائیلی از پیشرفت‌های کند اما محسوس در مذاکرات خبر داده‌اند. مقامات حماس نیز احتمال موفقیت این مذاکرات را بالا دانسته‌اند.

هم‌اکنون ۹۶ اسیر اسرائیلی در غزه هستند که برخی از آن‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

واکنش دفتر نتانیاهو به شایعات درباره توافق آتش‌بس یک هفته‌ای در غزه

دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گزارش‌های منتشر شده درباره توافق برای آتش‌بس یک هفته‌ای در نوار غزه را تکذیب کرد.

دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گزارش‌ها مبنی بر آتش‌بس یک هفته‌ای در غزه در ازای ارائه لیست اسامی اسرای صهیونیست توسط حماس را تکذیب کرد.

طبق گزارش خبرگزاری سما، در این بیانیه ادعا شده است: آنچه در رسانه‌ها درباره آتش‌بس یک هفته‌ای در غزه در ازای لیست گروگان‌ها (اسرای صهیونیست در غزه) منتشر شد، نادرست بوده و بخشی دیگری از جنگ روانی حماس علیه خانواده‌های ربوده‌شدگان است.

پیشتر رسانه‌های عربی و عبری گزارش داده بودند که جنبش حماس به منظور کاهش تنش‌های فزاینده، پیشنهاد جدیدی برای آتش‌بس در غزه ارائه کرده است.

شبکه الحره در این باره گزارش داده بود: بر اساس این پیشنهاد جدید، یه مدت یک هفته آتش‌بس برقرار و در چهارمین روز آن، فهرست اسامی اسرای صهیونیست نزد حماس ارائه می‌شود.

طی ماه‌های گذشته قطر، مصر و آمریکا مذاکراتی را برای توافق آتش‌بس در غزه رهبری کردند اما نتیجه‌ای نداشت.

جنبش حماس بارها موافقت خود را با آتش‌بس اعلام کرده اما «بنیامین نتانیاهو» با مطرح کردن درخواست‌های جدید، در مسیر مذاکرات سنگ‌اندازی می‌کند.

در پی این کارشکنی رسانه‌های صهیونیستی سه‌شنبه اعلام کردند که ۱۱۲ نفر از عضای خانواده‌های اسرای صهیونیست در نوار غزه شکایتی را علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اشغالگر در دادگاه عالی این رژیم ارائه کردند.

خانواده‌های اسرای صهیونیست در شکوائیه تنظیم شده، نتانیاهو را به رها کردن اسرا و مانع تراشی در مسیر دستیابی به توافق تبادل اسرا متهم کرده‌اند.


نظرات

آخرین اخبار
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما
معاریو: ارتش اسرائیل با کمبود 15 هزار سرباز روبه‌روست
تحلیلگر رمزارز: جنگ با ایران ضعف بازارهای مالی سنتی را آشکار کرد
پرده‌برداری امام جمعه بغداد از یک پرونده قدیمی
روایتی از تخلیه 4 بیمارستان تهران در دوران جنگ
اردوی ترکیه و اعزام به آمریکا زیر ذره‌بین دولت/ فدراسیون منتظر نقد شدن وعده‌ها
کامبک قهرمانانه سلتیک/ جام از چنگ هارتس خارج شد
نورنما | سالروز شهادت باب الحوائج امام جواد (ع) تسلیت باد
سیرجانی‌ها در انتظار فتح جام
طوفان حمایت از فلسطین در نیویورک
تدابیر پلیس راه برای ترافیک شمال؛ از انسداد کندوان تا یک‌طرفه شدن مرزن‌آباد
چایکاران بخوانند؛ نیمی از مطالبات بهاره پرداخت شد
نقوی در دیدار با مؤمنی: پاکستان به دنبال تسهیل گفتگوهاست
نظارت دقیق بر جیب بیماران/ پرونده تخلفات بیمارستانی به تعزیرات می‌رود
نرخ تورم سالانه در سرزمین‌های اشغالی صعودی شد
ترخیص از بخش مراقبت‌های ویژه/ حال عمومی اکبر عبدی رو به بهبود است
تلاش اسلام‌آباد برای نزدیک‌کردن مواضع تهران و واشنگتن
سرمربی سابق استقلال تهران از هدایت تیم جدیدش کنار رفت
سقوط پهپاد در محله‌ای مسکونی در ترکیه
هشدار هواشناسی؛ وزش باد شدید و رگبار در تهران
یک والیبالیست قدیمی در رأس مدیریت تیم‌های ملی هندبال
توازن در سیاست خارجی؛ راهبرد جدید بغداد در دوران الزیدی
جوما علیه استقلال در دادگاه عالی فوتبال
خداحافظی احساسی لواندوفسکی از بارسلونا
ارسال کوله‌پشتی کودکان شهید میناب به موزه سازمان ملل
فاصله زیاد عرضه تا تقاضا در بازار گازوئیل بورس انرژی
صوفی: با مدیریت مصرف، تهران وارد جیره‌بندی آب نمی‌شود
1729 تماس مزاحم با اورژانس تهران در یک هفته
ادعای الاخبار: لبنان به شریک امنیتی رژیم صهیونیستی می شود
امارات :خروج از اوپک و اوپک‌پلاس یک تصمیم راهبردی است
صادرات 10 میلیون بشکه‌ای نفت عراق از تنگه هرمز
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 26 اردیبهشت ؛ سکه در کانال 19 میلیونی باقی ماند
8 کشته در تصادف شدید قطار با اتوبوس در «بانکوک» +فیلم
آزمون ارشد علوم پزشکی به نیمه دوم سال 1405 موکول شد
پرونده خاشقجی در دادگاه فرانسه دوباره باز شد
«جان فدای ایران»؛ روایت دولت سیزدهم از مکتب مدیریتی شهید رئیسی
آغاز جام خلیج فارس با حضور 538 تنیسور در کشور
حمایت سرمربی سابق تاجیکستان از تیم ملی ایران
جزئیات قرنطینه دیجیتال ترامپ در سفر سه‌روزه به چین
اعمال محدودیت 4 روزه در جاده قدیم چالوس از 27 اردیبهشت
وزارت کشور: مرزهای جایگزین برای تأمین کالا فعال شدند
هشدار بغداد درباره حضور نظامی آمریکا در عراق
کسری بودجه گسترده در دانشگاه‌های انگلیس
گزارش تصویری | نشست خبری تشریح برنامه‌های دومین سالگرد شهدای پرواز اردیبهشت
ووشوی ایران راهی جام‌جهانی چین و مسابقات شانگهای شد
ادامه حمایت ستاره‌های فوتبال اروپا از فلسطین
جریمه بانک‌های متخلف در کنترل رشد نقدینگی