×
بین الملل
شناسه خبر : 207565
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 19:11
تحلیل جعبه سیاه هواپیمای ساقط‌ شده آذربایجانی پایان یافت

تحلیل جعبه سیاه هواپیمای ساقط‌ شده آذربایجانی پایان یافت

تحلیل جعبه سیاه هواپیمای آذربایجانی که در 25 دسامبر سقوط کرد، در برزیل به پایان رسید و اطلاعات آن به زودی منتشر شود. این در حالی است که الهام علی‌اف، روسیه را مقصر این حادثه می‌داند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: مرکز تحقیقات و پیشگیری از سوانح هوایی برزیل در تاریخ 6 ژانویه اعلام کرد که تحلیل جعبه سیاه هواپیمای امبرائر که در 25 دسامبر در نزدیکی شهر آکتائو قزاقستان سقوط کرده بود، به پایان رسیده و انتظار می‌رود اطلاعات آن به زودی منتشر شود.

به گزارش نشریه برزیلی G1، جعبه سیاه در تاریخ 1 ژانویه به برزیل منتقل و از 2 ژانویه، تحلیل آن آغاز شد.

به گفته افراد درگیر در این تحقیقات، در روز شنبه (4 ژانویه) «استخراج، به دست آوردن و تأیید اطلاعات موجود در دو دستگاه ضبط کننده پرواز» به پایان رسیده است.

بیشتر بخوانید:

آخرین خبر از سقوط هواپیمای آذربایجانی/علی‌اف: پوتین باید اعتراف کند و غرامت بدهد

لازم به یادآوری است که در 25 دسامبر 2024، یک هواپیمای مسافربری امبرائر متعلق به شرکت «خطوط هوایی آذربایجان» (AZAL) که از باکو به سمت گروزنی در حال پرواز بود، در حین تلاش برای فرود اضطراری در فاصله 3 کیلومتری فرودگاه آکتائو سقوط کرد. در این هواپیما 67 نفر (62 مسافر و 5 خدمه) حضور داشتند که 38 نفر از آن‌ها جان باختند و 29 نفر نیز زنده ماندند. در میان مسافران، 37 شهروند آذربایجانی (23 کشته و 14 بازمانده)، 3 شهروند قرقیزستانی (هر سه بازمانده)، 16 شهروند روسی (7 کشته و 9 بازمانده) و 6 شهروند قزاقستانی (هر شش کشته) حضور داشتند. همچنین از 5 خدمه پرواز، 3 نفر کشته و 2 نفر زنده ماندند.

بر اساس کنوانسیون ICAO (کنوانسیون شیکاگو)، تحقیقات در مورد این حادثه توسط قزاقستان به عنوان کشور محل وقوع حادثه رهبری می‌شود. کارشناسانی از آذربایجان و روسیه، کارشناسان بین‌المللی و نمایندگان شرکت «امبرائر» در این تحقیقات شرکت دارند. جعبه سیاه با حضور کارشناسان بین‌المللی از هواپیما خارج شد.

رسانه‌های آذربایجانی و همچنین شبکه‌های تلویزیونی Euronews و Reuters در ابتدا گزارش دادند که این هواپیما توسط سامانه‌های دفاع هوایی روسیه مورد اصابت قرار گرفته است.

در 28 دسامبر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به دلیل وقوع این حادثه در حریم هوایی روسیه عذرخواهی کرد و به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفت.

در 29 دسامبر، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، اعلام کرد که هواپیمای مسافربری آذربایجان در خاک روسیه و در نزدیکی شهر گروزنی در نتیجه دخالت خارجی آسیب‌دیده و کنترل خود را از دست داده است. به گفته وی، این هواپیما توسط سامانه‌های دفاع الکترونیک غیرقابل‌کنترل شده است.

علاوه بر این، رئیس‌جمهور آذربایجان در مصاحبه با رسانه‌های محلی، سه خواسته را از روسیه مطرح کرد:

عذرخواهی روسیه از آذربایجان
پذیرش تقصیر توسط روسیه
مجازات عاملان و پرداخت غرامت به دولت آذربایجان و مسافران و خدمه پرواز آسیب‌دیده

علی‌اف گفت که با عذرخواهی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اولین خواسته «قبلاً اجرا شده است».

روسیه هنوز به طور رسمی به دو خواسته دیگر رئیس‌جمهور آذربایجان واکنشی نشان نداده است.

در عین حال، کمیته تحقیقات روسیه بر اساس ماده 263 قانون کیفری (نقض قوانین ایمنی حمل‌ونقل هوایی) پرونده جنایی تشکیل داده است. دو کارمند دادستانی کل آذربایجان در گروزنی حضور دارند و به همراه نمایندگان دادستانی کل و کمیته تحقیقات روسیه، در حال انجام تحقیقات اولیه هستند.

رئیس‌جمهور آذربایجان در 6 ژانویه در مراسم گرامیداشت قربانیان و بازماندگان سانحه هوایی گفت که اگر شهر گروزنی به‌موقع اقدامات لازم را برای بستن حریم هوایی در منطقه خود انجام می‌داد، اگر همه قوانین مربوط به خدمات زمینی رعایت می‌شد و همچنین اگر هماهنگی بین نیروهای مسلح و خدمات غیرنظامی فدراسیون روسیه وجود داشت، این فاجعه رخ نمی‌داد.

علی‌اف گفت که به دلیل اینکه ممکن بود بی‌طرفی زیر سؤال برود، با باز کردن جعبه سیاه توسط کمیته هوانوردی بین دولتی (روسیه) مخالفت کرده است.

وی یادآوری کرد که با حضور نمایندگان آذربایجان، قزاقستان و روسیه، تحلیل جعبه سیاه در برزیل آغاز شده و احتمالاً در آینده نزدیک در این باره اطلاعاتی منتشر خواهد شد.

علی‌اف گفت: «موضوع دیگری که برای ما مشخص شده، این است که هواپیما در نتیجه شلیک از زمین آسیب ‌دیده است؛ اما چرا هواپیما به سمت آکتائو هدایت شده است؟ ما هنوز در این باره اطلاعاتی نداریم. آیا این تصمیم توسط کنترل‌کننده‌های ترافیک هوایی محلی گرفته شده یا خلبانان خودشان با درک اینکه سامانه‌های جنگ الکترونیک در حریم هوایی روسیه به آن‌ها اجازه فرود نخواهند داد، این تصمیم را گرفته‌اند؟ ما هنوز در این باره اطلاعاتی نداریم. البته، پس از باز کردن جعبه سیاه، همه این اطلاعات مشخص خواهد شد.»

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!