×
اجتماعی
شناسه خبر : 207546
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 17:49
پایتخت پیشنهادی جدید ایران/ مکران کجاست؟ +فیلم

پایتخت پیشنهادی جدید ایران/ مکران کجاست؟ +فیلم

بحث انتقال پیشنهادی پایتخت ایران از تهران به مکران به یکی از موضوعات اصلی برنامه‌ریزی‌های کلان کشور تبدیل شده است که این ایده، با هدف کاهش تمرکز جمعیتی و معضلات پایتخت فعلی، و نیز توسعه متوازن مناطق کمتر بهره‌مند کشور، از سوی کارشناسان و سیاست‌گذاران مورد توجه قرار گرفته است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: در روزهای اخیر، بحث‌های جدی درباره انتقال پایتخت ایران به مکران مطرح شده است. سخنگوی دولت، فاطمه مهاجرانی، در نشست خبری خود اعلام کرد که مکران به عنوان گزینه‌ای جدی برای پایتخت جدید کشور در نظر گرفته شده است. این ناحیه از نظر تاریخی و استراتژیک اهمیت زیادی دارد و به‌عنوان یک پیوند حیاتی میان فرهنگ‌ها و اقتصادهای مختلف در طول تاریخ عمل کرده است. مکران با جغرافیای منحصربه‌فرد، منابع غنی و پتانسیل توسعه اقتصادی شناخته می‌شود.

عارف: مکران گزینه جدی انتقال پایتخت است

معاون اول رئیس‌جمهور گفت:  انتقال جمعیت به نیمه شرقی کشور با توسعه مکران انجام شدنی است.

وی افزود: اگر به این جمع‌بندی برسیم که به خاطر محدودیت‌هایی که در ارائه خدمات، مثل آب به مردم تهران داریم، نمی‌توانیم بیش از این پاسخگوی مردم باشیم قطعا در انتقال پایتخت تردید نمی‌کنیم و یکی از مناطقی که می‌تواند به صورت جدی مطرح باشد منطقه مکران است.

محمدرضا عارف تاکید کرد: این منطقه جای مناسبی است و محدودیتی هم ندارد.


 

مکران کجاست؟

سواحل مکران در امتداد دریای عمان قرار دارد و از جاذبه‌ های گردشگری استان سیستان و بلوچستان به شمار می‌آید. این منطقه با داشتن سواحل صخره‌ای، ماسه‌ای و مرجانی بی‌نظیر، همچنین موقعیت عالی برای بازی‌های آبی و ساحلی و از همه مهم‌تر آثار تاریخی و باستانی در کنار دریا، یکی از فرصت‌های مناسب برای توسعه گردشگری دریایی در استان است.

ویژگی چشم‌گیرتر این منطقه اتصال مستقیم به اقیانوس است و همین موجب می‌شود کشتی‌های گردشگری از سراسر جهان به‌راحتی به آن دسترسی داشته باشند. در نتیجه با یک برنامه‌ریزی درست، مکران می‌تواند دروازه ورود گردشگران دریایی به ایران و خلیج‌فارس شود و شرایطی منحصربه‌فرد را برای تبدیل شدن به قطب گردشگری فراهم کند.

مکران با جلوه‌های زیبا و دریایی خود، هر گردشگری را مجذوب خود می‌کند. طلوع و غروب خورشید بر پهنای دریای بی‌کران در سواحل دریای عمان از دیگر چشم‌اندازهای دیدنی و سحرآمیز مکران است. تلفیق بیابان و دریا نیز جذابیتی فوق‌العاده پدید آورده است.

توسعه بسترهای گردشگری با توجه به زیرساخت‌های زیست‌محیطی مناسب، در کنار فرهنگ و اقلیم زیبا و غنی این منطقه می‌تواند علاوه بر تبدیل آن به منطقه‌ای جذاب برای گردشگری در فصل‌های مختلف سال، شرایطی را برای اشتغال‌زایی و توجه بیشتر به این سرزمین زیبا با مردمان خون‌گرم و مهربان فراهم کند.

قیمت مسکن در پایتخت جدید ایران

در دی‌ماه ۱۴۰۳، قیمت مسکن در منطقه مکران، به‌ویژه در شهر چابهار، بسته به موقعیت و نوع ملک متفاوت است. به‌عنوان نمونه، یک آپارتمان ۱۱۰ متری در پروژه «مکران سازه» با قیمت کل ۱۳۵۰۰۰۰۰۰۰ تومان، معادل هر مترمربع حدود ۱۲۲۷۲۰۰۰ تومان، به فروش می‌رسد.

همچنین، در ایرانشهر، زمینی مسکونی به مساحت ۲۴۰ مترمربع با قیمت کل ۷۲۰۰۰۰۰۰۰ تومان، یعنی هر مترمربع ۳۰۰۰۰۰۰ تومان، عرضه شده است.

قیمت‌ها بر اساس عوامل متعددی مانند موقعیت جغرافیایی، امکانات، و شرایط بازار متغیر هستند. برای اطلاعات دقیق‌تر و به‌روزتر، مشورت با مشاوران املاک محلی توصیه می‌شود.

قیمت+مسکن+در+پایتخت+جدید+ایران
 


نورنیوز
اخبار مرتبط
پزشکیان: مکران برای زندگی در ده‌ها سال آینده توسعه می‌یابد
دوشنبه 1403/11/08 ساعت 15:16
در جلسه اقتصاد دریامحور تاکید کرد؛
پزشکیان: مکران برای زندگی در ده‌ها سال آینده توسعه می‌یابد
رئیس جمهور گفت: تمام اقدامات در منطقه مکران باید به شکل دقیق بر اساس طرح جامع توسعه مکران انجام و زیرساخت‌های منطقه نه بر اساس استانداردهای موجود و گذشته، بلکه برای زندگی در ده‌ها سال آینده ایجاد شود.
آیا مکران می‌تواند پایتخت ایران باشد؟
پنج‌شنبه 1403/11/04 ساعت 16:37
نورنیوز تاریخچه انتقال پایتخت در ایران را بررسی می‌کند؛
آیا مکران می‌تواند پایتخت ایران باشد؟
انتقال پایتخت از تهران به مکران که با هدف حل بحران‌های شهری و توسعه مناطق کمتر برخوردار مطرح شده بدلیل چالش‌های سیاسی و زیرساختی طرح از سوی بسیاری از کارشناسان مورد نقد قرار گرفته است.
ابعاد حقوقی انتقال پایتخت
یکشنبه 1403/10/23 ساعت 09:32
ابراهیم ایوبی*
ابعاد حقوقی انتقال پایتخت
تغییر پایتخت که از تشکیل استان مهمتر خواهد بود به مصوبه مجلس نیاز دارد، هرچند این قانون و قانون اساسی در این زمینه ساکت هستند. دولت تصمیم خود را بی‌نیاز به تصویب قوه مقننه می‌داند. با تغییر پایتخت، تشکیلات حاکمیت از جمله ارکان قوای سه‌گانه و نهادهای وابسته از تهران به مکران منتقل خواهند شد.
تغییر پایتخت یا تغییر سیاست؟
شنبه 1403/10/22 ساعت 08:52
صلاح الدین خدیو*
تغییر پایتخت یا تغییر سیاست؟
پایتخت جدید اگر بخواهد به مسقط الراس توسعه و مسقطی پارسی و نه حتی دوبی و ابوظبی تبدیل شود، باید تن به جراحی های دردناک دهد.
همه‌چیز درباره طرح انتقال پایتخت به مکران؛ آیا انتقال پایتخت شدنی است؟
پنج‌شنبه 1403/10/20 ساعت 16:00
نورنیوز ابعاد و پیامدهای طرح انتقال پایتخت به سواحل مکران را بررسی می کند؛
همه‌چیز درباره طرح انتقال پایتخت به مکران؛ آیا انتقال پایتخت شدنی است؟
بحث داغ انتقال پایتخت به مکران در کرانه‌های دریای عمان، این روزها نقل محافل سیاسی و اقتصادی است. امروز سفر رئیس‌جمهور به چابهار و زابل این انتقال را بیش از پیش جدی کرده، با این حال برخی آن را در حد یک ایده می‌دانند.
نظرات

آخرین اخبار
اولیانوف: کشورهای اروپایی عضو ناتو شیفته‌ جنگ هستند
پلیس آگاهی فراجا: 112 سارق به ضرب گلوله زمین‌گیر شدند
نماینده لبنان: خوش‌خدمتی به آمریکا کشور را به بن‌بست می‌کشاند
نماینده دموکرات: ترامپ خود را بالاتر از قانون می‌داند!
نبیه بری: اهانت به نمادهای دینی و ملی در لبنان مردود است
اسکار به دنبال ایجاد تنوع و شفافیت در جوایز سالانه
کاهش نیروهای آمریکا در آلمان «پیام تنبیهی» به برلین بود
ازسرگیری پروازها در امارات
جام جهانی 2026 و فهرست غایبان بزرگ آن
نفوذ حنظله به 150 هزار ایمیل محرمانه رابرت مالی
ایران: غنی‌سازی اورانیوم در هر سطحی قانونی است
اتهام تلاش برای کودتا علیه رئیس پیشین امنیت ملی قرقیزستان
استعفای مدیرکل کمیته مرکزی انتخابات رژیم صهیونیستی خبرساز شد
پزشکیان: شگفتی‌های میدان دفاع از کشور را مدیون درس ایران‌دوستی معلمان هستیم
وداع کلوپ با محمد صلاح با متن احساسی
اوپک‌پلاس احتمالاً تولید نفت در ژوئن را افزایش می‌دهد
چین تحریم‌های آمریکا علیه 5 پالایشگاه چینی را محکوم کرد
توقیف اموال بیش از 250 نفر مرتبط با شبکه‌های معاند/شناسایی حدود 63 ملک به نام مسعود عنایت
حملات ایران زیرساخت‌های نظامی آمریکا را فلج کرد
قانون تازه AFC برای سهمیه‌های آسیایی منتشر شد
فرمانده نیروی زمینی سپاه از مجاهدت معلمان قدردانی کرد
بن‌بست ترامپ در خلیج فارس
تونل توحید از بامداد 13 اردیبهشت در هر دو مسیر مسدود می‌شود
نورنما | حمله وحشیانه یک شهرک نشین صهیونیست به راهبه فرانسوی در قدس اشغالی
تردد در مسیر جنوب به شمال آزادراه تهران–شمال ممنوع شد
مراسم چهلم شهید دکتر علی لاریجانی برگزار شد
آمریکا باید فوراً از درگیری با ایران خارج شود
وزیر دفاع آلمان: خروج سربازان آمریکایی قابل انتظار بود
هندبالیستهای ایران با حریفان قدرتمند هم گروه شدند
محسنی اژه‌ای: برای مدعیان حقوق بشر متاسفیم
گفت‌وگوی عراقچی با همتای کره‌ای خود درخصوص تحولات منطقه‌ای
ما دزدیم و به آن افتخار می کنیم!
پاسخ محکم مقاومت لبنان به نقض آتش‌بس
حمله پهپادی حزب‌الله به موضع سلاح ضدزره ارتش اسرائیل
ضربه تازه ترامپ به صنعت خودروی اروپا
مصرف بی‌رویه سرم در کشور صدای وزیر بهداشت را درآورد
بسته حمایتی دولت برای 3 هزار واحد صنعتی آسیب‌دیده در آستانه اجرا
رایزنی وزرای امور خارجه ایران و جمهوری کره درباره پایان جنگ
تجلیل سیدحسن خمینی از شخصیت و نقش مدیریتی شهید لاریجانی
وزیر گردشگری: آمار سفرهای نوروزی به 29.7 میلیون سفر رسید
کاظمی: مدارس کشور در جنگ اخیر 22 هزار میلیارد تومان خسارت دیدند
محکومیت حمله تروریستی در منطقه سیده زینب از سوی ایران
برنامه ویژه دولت برای بازسازی و ارتقای مراکز علمی آسیب‌دیده
دستگیری سارق زورگیر حرفه‌ای در ساوه
هشدار رئیس‌جمهور لبنان درباره تعرض به شخصیت‌های معنوی
تحصن یک معترض آمریکایی روی پل واشنگتن در اعتراض به جنگ علیه ایران
فیفا از تاج عذرخواهی کرد
انتقاد تند قانونگذار آمریکایی از پیامدهای اقتصادی جنگ ترامپ
هشدار امنیتی برای کشتی‌ها پس از گزارش حادثه در آب‌های یمن
باستان‌شناسان در نروژ به گنجینه‌ای تاریخی رسیدند