×
اجتماعی
شناسه خبر : 207529
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 16:46
بیشترین حوادث کوهنوردی در کدام استان‌ها رخ می‌دهد؟

بیشترین حوادث کوهنوردی در کدام استان‌ها رخ می‌دهد؟

مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر در خصوص بیشترین آمار حوادث کوهستانی در استان‌های مختلف توضیح داد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: محمدحسین کبادی، مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با اشاره به اینکه بیشترین آسیب‌دیده به ترتیب در استان‌های فارس، مازندران و تهران اتفاق افتاده است، گفت: در انتقال مصدومان حوادث کوهستان تهران رتبه نخست و مازندران و کرمانشاه رتبه سوم را دارند.

وی همراه داشتن تجهیزات مخصوص صعود در زمستان را بسیار ضروری دانست و ادامه داد: عملیات امدادرسانی کوهستان در فصل زمستان بسیار دشوار است و در برخی از موارد به دلیل تغییر هوا در کوهستان اعزام بالگرد نیز بسیار دشوار و گاهی موارد غیرممکن است.

مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با اشاره به آغاز فصل زمستان و علاقه بسیاری از افراد به رشته کوهنوردی، افزود: این فصل برای دوستداران ورزش و صعود به قله فرصت مناسبی است و آنها زمستان را بهار صعود می‌دانند؛ زیرا در این فصل مواهب طبیعی طبیعت کشور زیاد است.

کبادی تاکید کرد: علاقه‌مندان به کوهنوردی و کوهنوردان حرفه‌ای برای داشتن صعود مناسب به قله باید شناخت و آگاهی از کوهستان در فصل زمستان داشته باشند تا دچار حادثه نشوند.

کوهنوردان به تغییرات اقلیمی‌توجه کنند

وی یکی از نکات مهم برای علاقه‌‎مندان و کوهنوردان را توجه به تغییرات اقلیمی در جهان و ایران دانست و گفت: آنچه شرایط را با گذشته متفاوت کرده در کنار گرم شدن زمین، تغییرات بارشی است. شدت و میزان بارش در سال‌های اخیر تغییر کرده است.

مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر ادامه داد: در این دوران با بارش‌های ناگهانی و شدید مواجه هستیم و بارش برف و کولاک، طوفان و سیل می‌تواند شرایط را به یکباره تغییر دهد.

کبادی درباره صعودهای معمول کوهنوردی در فصل زمستان بیان داشت: مقاصدی مانند دماوند، علم کوه و سبلان برای علاقه‌مندان به کوهنوردی و یا کوهنوردان حرفه‌ای جذاب است؛ اما نداشتن برنامه منسجم برای صعود به قله می‌تواند دردسرساز شود.

وی افزود: معمولاً دو گروه به قله صعود می‌‎کنند، گروهی که با داشتن آگاهی، کسب دانش، علم و درک درستی از مخاطرات صعود دارند و گروه دیگر فاقد چنین فهم و آگاهی هستند این افراد شرایط اضطراری در برف و کولاک را لمس نکردند و به واقع در مخاطرات نمی‌توانند قضاوت درستی داشته باشند.

مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر افزود: برخی از علاقه مندان کوهنوردی به دلیل نداشتن شناخت از مخاطرات کوهستان از جمله سپری نکردن دوره‌های بهمن شناسی می‌توانند مشکلات و مخاطرات در کوهستان می‌شوند.

کوهنوردان قبل از صعود هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند

وی اضافه کرد: کوهنوردان حتماً پیش از صعود باید گزارشی از شرایط آب و هوایی منطقه از اداره هواشناسی و نرم‌افزارهای مربوطه گرفته و به هشدارهایی که هواشناسی کوهستان می‌دهد توجه داشته باشند و اگر فردی به تجهیزات زمستانی برای صعود دسترسی نداشت باید از صعود خودداری کند.

مدیر تیم‌های عملیاتی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر داشتن شماره‌های ضروری دستگاه امدادرسان مانند، آتش نشانی، پلیس و هلال احمر را برای کوهنوردان ضروری دانست و گفت: افراد بیش از عزیمت نیز باید حتماً زمان و مسیر صعود را به خانواده و باشگاه کوهنوردی اعلام کنند و از بیماری‌های شایع فصل زمستان شناخت داشته باشند همچنین در فصل زمستان بهترین زمان بازگشت از قله حدود ظهر است.

کبادی گفت: همچنین به کوهنوردان توصیه می‌شود از تصمیم‌های آنی و احساسی و صعود ۷۲ ساعت پس از بارش برف به کوهستان خودداری کنند و از لباس‌های بارنگ هایی مانند قرمز، زرد و فسفری استفاده کنند این لباس سبب می‌شود در صورت بروز حادثه، راحت تر شناسایی شوند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رضا نصری: اگر ترامپ تهدیدش در «جنگ زیرساخت‌ها» را عملی کند...
پیام مجلس خبرگان رهبری در پی شهادت دریابان تنگسیری
سناتور آمریکایی: پیش از اینکه هزینه‌ها گران‌تر از این شود باید جنگ با ایران را تمام کنیم
ادعای وال استریت ژورنال: ترامپ حاضر به پایان جنگ است
اعلام وضعیت هشدار در عربستان/ فعال شدن آژیر خطر در استان «الخرج»
اتحادیه اروپا از مشارکت در هر ماموریت احتمالی در تنگه هرمز خودداری کرد
مجری مطرح فاکس‌نیوز شبکه حامی ترامپ: آیا ترامپ از عواقب سنگین جنگ با ایران آگاه بود؟
سناتور آمریکایی: کنگره به جنگ با ایران پایان دهد
وزیر کشور: دریابان تنگسیری در راه اعتلای نام ایران ثابت‌قدم بود
مسدود شدن صفحه سردار قاآنی پس از انتشار نخستین پیام در شبکه ایکس
شوک نفتی تنگه هرمز در غرب تازه شروع به حرکت کرد
حمله جدید آمریکا به مقر حشد شعبی در دو استان عراق
حمله به دانشگاه آمریکایی در سلیمانیه عراق
حزب‌الله: در 24 ساعت گذشته 43 حمله علیه نیروهای اسرائیلی انجام دادیم
قیمت نفت آمریکا با انفجار نفتکش کویت 3 دلار گران شد
هزینه واردات سوخت اتحادیه اروپا به 13 میلیارد یورو رسید
پیام تسلیت آیت الله آملی لاریجانی در پی شهادت دریابان تنگسیری
فرانسه خواستار نشست اضطراری شورای امنیت درباره لبنان شد
وقوع یک حادثه دریایی در نزدیکی دبی
پایگاه هوایی آمریکا در عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفت
ریزش سنگین 1.3 تریلیون دلاری بازارهای سهام آمریکا در یک روز
پیام فرمانده نیروی قدس سپاه به مقاومت اسلامی یمن
ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
جزئیات سی و یکمین روز عملیات وعده صادق 4
حمله هوایی به شمال استان بابل عراق/ منطقه «جرف‌النصر» هدف قرار گرفت
گفت‌وگوی فیدان و گوترش درخصوص تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ ایران
سازمان هواپیمایی:حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو جنایت جنگی است
عراقچی: ایران به عربستان سعودی احترام می‌گذارد و آن را کشوری برادر می‌داند
واکنش سفارت ایران در وین به اظهارات مارک روبیو
رشد 4,5 دلاری قیمت نفت آمریکا در یک روز
ماجرای هدف قرار گرفتن مرکز فرماندهی مخفی آمریکا در امارات
قالیباف: غلط می‌کند کسی ملت ما را تهدید کند
آوانوس سیمونیان؛ اولین شهید مسیحی جنگ رمضان در اصفهان
انهدام تیم تروریستی وابسته به منافقین
کمک‌های بشردوستانه عتبه امام حسین(ع) به تهران رسید
کاخ سفید: دیپلماسی اولویت ماست!
هواشناسی؛ این استان‌ها منتظر بارش رحمت الهی باشند
ایران «پایداری» را به یک دستاورد سیاسی و معنوی تبدیل کرده است
شوک نامتقارن جنگ علیه ایران به اقتصاد جهانی
قدردانی الیاس حضرتی از عملکرد رسانه‌ها در شرایط جنگی
انتقاد رئیس‌جمهور کره جنوبی از عواقب جنگ؛ خواب از چشمانم ربوده شده
تصویب طرح اعدام اسرای فلسطینی توسط کنست
مقاومت آماده مقابله و دفع تهدیدات است
قلعه‌نویی: نتیجه در بازی دوستانه برای ما ملاک نیست.
روایت گاردین از بمباران مدرسه‌ میناب: «هیچ چیز باقی نمانده»
در ایام جنگ چند نفر ازدواج کردند؟
پاسخ ایران از نظر شدت و گستره، آمریکا را به‌چالش کشید
متلاشی شدن راهبرد آمریکا در مقابله با تاکتیک‌های ایران
مرتس: امیدواریم که راه‌هایی برای پایان فوری جنگ پیدا کنیم
تحقیقات گسترده درباره جنایات آمریکا و اسرائیل انجام شود