×
اجتماعی
شناسه خبر : 207463
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 10:19
عوامل تاثیرگذار در پیری مغز کدامند؟

عوامل تاثیرگذار در پیری مغز کدامند؟

تحقیقات نشان می‌دهد که خواب کمتر از شش ساعت با افزایش خطر ابتلاء به اختلالات شناختی و فشار خون بالا مرتبط است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: به گزارش مدیکال نیوز تودی، یک مطالعه جدید اکنون نشان می‌دهد که مدت زمان کوتاه خواب می‌تواند با فشار خون بالا مرتبط باشد و خطر عملکرد شناختی ضعیف و پیری مغز را افزایش دهد.

در حالی که برخی از مطالعات ارتباط بین خواب ناکافی و خطر ابتلاء به اختلالات شناختی و زوال عقل را نشان داده‌اند، مطالعات دیگر نتوانسته‌اند ارتباط مشابهی بین طول مدت خواب و عملکرد شناختی پیدا کنند.

مطالعه جدید نشان می‌دهد افراد مبتلا به فشار خون بالا که مدت زمان کوتاه‌تری نیز می‌خوابند، بیشتر احتمال دارد عملکرد شناختی ضعیف و افزایش سطح نشانگرهای پیری و آسیب مغزی را نشان دهند. افرادی که مدت کوتاه‌تری می‌خوابیدند اما فشار خون طبیعی داشتند، این نقص در عملکرد شناختی یا افزایش سطح نشانگرهای آسیب مغزی را نشان ندادند.

نقش فشار خون بالا در تأثیرگذاری بر اثر طول مدت خواب بر سلامت شناختی می‌تواند نتایج ترکیبی یافته شده در مطالعات قبلی را توضیح دهد.

این مطالعه همچنین راه را برای شناسایی زودهنگام افراد در معرض خطر زوال شناختی و بررسی درمان‌هایی برای عادی‌سازی الگوهای خواب و فشار خون بالا برای جلوگیری یا به تأخیر انداختن زوال شناختی هموار می‌کند.

«متیو پاس»، محقق ارشد از دانشگاه موناش، گفت: «نتایج بر اهمیت داشتن سطح فشار خون سالم و اولویت دادن به خواب کافی برای حفظ سلامت مغز تا سنین بالا تأکید می‌کند. باید به پزشکان یادآوری شود که سطح فشار خون بیماران را به طور منظم بررسی کنند و فشار خون بالا را به درستی مدیریت کنند. به طور مشابه، دنیای پزشکی اکنون شروع به درک اهمیت خواب خوب کرده است و خواب خوب باید بخشی از یک سبک زندگی سالم در نظر گرفته شود.»

طول مدت خواب کوتاه‌تر، علاوه بر ارتباط آن با زوال شناختی، با افزایش خطر ابتلاء به فشار خون بالا نیز مرتبط است.

علاوه بر این، مطالعات نشان می‌دهد که فشار خون بالا در میانسالی به طور مستقل با اختلالات شناختی و زوال عقل در سنین بالاتر مرتبط است. فشار خون بالا می‌تواند باعث بیماری عروق کوچک مغزی شود که با افزایش خطر سکته مغزی و زوال شناختی همراه است.

بیماری عروق کوچک مغزی یک وضعیت ناهمگن است که شامل آسیب به عروق خونی کوچک در مغز می‌شود که منجر به آسیب بافت مغز و آتروفی ساختارهای مغز می‌شود.

بافت مغز را می‌توان به ماده سفید و ماده خاکستری طبقه بندی کرد. ماده خاکستری حاوی بدنه سلولی سلول‌های عصبی است، در حالی که ماده سفید شامل رشته‌های عصبی است که اطلاعات را بین سلول‌های عصبی منتقل می‌کند.

بیماری عروق کوچک مغزی می‌تواند باعث ضایعات در ماده سفید و کاهش حجم ماده خاکستری یا سفید شود. ماده خاکستری خارجی‌ترین لایه مغز را تشکیل می‌دهد و در چندین عملکرد مهم از جمله شناخت نقش دارد، در حالی که ماده سفید برای حفظ اتصال بین مناطق ماده خاکستری ضروری است. آسیب ماده سفید و کاهش حجم ماده خاکستری در سنین بالا مشاهده می‌شود با زوال شناختی همراه است.

به گزارش مهر، آنها دریافتند که طول مدت خواب بر عملکرد شناختی و سطح نشانگرهای زیستی تصویربرداری مغز فقط در افراد مبتلا به فشار خون بالا تأثیر می‌گذارد.


نظرات

آخرین اخبار
آغاز موج 44 عملیات وعده صادق 4/شلیک انبوه موشکهای نقطه زن و فوق سنگین به اراضی اشغالی
واکنش قالیباف به هدف قرار دادن هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی
موج43 عملیات وعده صادق4 /ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکاغیرعملیاتی شد
معافیت واردات کالا‌های اساسی از استان‌های مرزی
سازمان اطلاعات سپاه: نو داعشی‌ها ضربه‌ای دردناک خواهند خورد
ترکیه: اسرائیل به دنبال بی ثبات کردن دائمی منطقه است
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد
پیام تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه عمان
دعوت آیت الله آملی لاریجانی برای حضور حماسی در راهپیمایی روز قدس
ایروانی: ادعای کناره گیری ایران از مذاکرات هسته‌ای کاملاً نادرست است
سردار فدوی: در آستانه تحقق پیروزی بزرگ در ماه رمضان هستیم
سقوط هواپیمای سوخت رسان آمریکا با شش کشته در غرب عراق
هشدار بی سابقه ایران درباره هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی
واکنش تیم ملی فوتبال و قلعه‌نویی به تهدید ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
توافق سران پاکستان و عربستان بر همکاری نزدیک برای صلح منطقه‌ای
سناتور آمریکایی: روند جنگ «بشدت فاجعه‌بار» پیش می‌رود
از مذاکرات هسته‌ای تا قیمت نفت؛ پاسخ عراقچی به 2 ادعای مقام‌های آمریکایی
دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش و گفتگو تنها راه خروج از جنگ است
سردار موسوی: با هر غلط اضافه دشمن جبهه‌های دیگری گشوده خواهند شد
نیروهای مسلح عراق: اجازه نمی‌دهیم عراق به صحنه تسویه‌حساب‌ها تبدیل شود
سردار سپاه: ایران توانایی اداره یک جنگ طولانی‌مدت را دارد
بقائی: قطعنامه شورای امنیت، نشان‌دهنده زوال این شورا است
انصاری: ورزشکاران ایرانی عاشق کشورشان هستند
پزشکیان درگذشت معاون نخست وزیر عمان را تسلیت گفت
تجمعات ضدآمریکایی و اسرائیلی ایرانیان باز هم برگزار شد
دعوت سید حسن خمینی از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
دعوت سپاه از اقشار و آحاد مختلف مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
نقش امارات در حمله به تاسیسات نفتی عربستان
حمله موشکی حزب‌الله به محل تجمع نیروهای پیاده ارتش صهیونیستی
زاخارووا: آمریکا و اسرائیل به میز مذاکره بازگردند
نخستین پیام رهبر جدید انقلاب در صدر اخبار رسانه‌های آمریکایی
قرارگاه خاتم الانبیا: حمله به بنادر ایران واکنش ویران‌کننده‌ای به‌دنبال دارد
پیام خانواده سپهبد شهید سید عبدالرحیم موسوی به مناسبت انتخاب رهبر جدید
اعلام "هفته وحدت و انسجام ملی" از سوی معاون اول رئیس‌جمهور
تماس تلفنی نخست وزیر هند و پزشکیان
واکنش قالیباف به لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب
رهبر انصارالله یمن: اسرائیل درصدد نابودی مسجدالاقصی است
بازتاب گسترده اولین پیام مقام معظم رهبری در رسانه‌های مطرح جهان
شهرک‌ها و پایگاه‌های صهیونیستی زیر آتش حزب الله
لغو اعزام تیم ملی وزنه برداری به مسابقات قهرمانی آسیا
ژاپن: نیروی نظامی به تنگه هرمز اعزام نمی‌کنیم
آخرین اخبارازحملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در تهران،قم واهواز
سخنگوی کاخ سفید: هیچ تهدیدی از سوی ایران علیه سرزمین ما وجود ندارد
روز قدس فریاد حمایت از تمام مظلومان جهان است
پیام رئیس قوه قضاییه برای حضور مردم در راهپیمایی روز جهانی قدس
نورنما | روز جهانی قدس گرامی‌باد
خبر مهم برای تاکسی‌های آسیب دیده از جنگ
پیام تسلیت مدیرکل دفتر موسیقی برای درگذشت حمید هیراد
مومنی: یکی از رویکردهای دشمن بی‌ثباتی در داخل است
بهت نخست وزیر سابق اسرائیل از بازسازی حزب‌الله