×
سیاسی
شناسه خبر : 207459
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 09:43
دستور کار چیست ؟

محمدکاظم انبارلویی*

دستور کار چیست ؟

ما هرروز که از خواب بیدار می شویم باید دستور کار داشته باشیم. در حوزه سیاسی دستور کار این است؛ موفقیت دولت موفقیت همه است. نباید به بهانه این مشکلات تسویه حساب سیاسی کنیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: 1- خبرهای خوبی از حال اقتصاد کشور در رسانه ها منعکس نمی شود! فهرستی از مشکلات در صدر اخبار رسانه های حقیقی و مجازی است:

- ما در تولید انرژی دچار ناترازی هستیم.

- سوخت نیروگاه ها و برق واحدهای تولیدی را نمی توانیم تامین کنیم.

- نظام ارزی کشور دچار رانت و فساد است.

- در تامین آب کشور دچار بحران هستیم.

- تورم، گرانی روزافزون ، بیکاری و... مردم را رنج می دهد.

- در حکمرانی اقتصادی دچار مشکل و در تشخیص موقعیت ناتوان هستیم.

- و...

2- به نظر می رسد در انعکاس این اخبار دچارنوعی درشت نمایی و ضریب دادن مشکوک در رسانه های داخل و خارج هستیم.

کشوری که دومین کشور دارنده معادن گاز شناخته شده جهان است و چهارمین تولیدکننده نفت است نباید در آن سخن از ناترازی انرژی به میان آورد!

کشوری که بیستمین کشور تولیدکننده برق در جهان و صادرکننده برق است برای اداره یک کشور 85 میلیونی نباید مشکل برق داشته باشد!

کشوری که در جنوب به آب های آزاد جهان راه دارد و در شمال بزرگ ترین دریاچه جهان را دارد و در داخل هزاران رودخانه در آن جاری است و میلیاردها مترمکعب آب از آسمان ایران در کوه ها و پستی وبلندی های کشور جاری و نازل می شود و صدها سد وجود دارد نباید مشکل آب داشته باشد!

کشوری که بنا به گزارش بانک جهانی و صندوق بین المللی پول بیستمین اقتصاد پویای جهان است نباید تورم، گرانی و بیکاری ریخت اقتصادی کشور را به هم بریزد!

پس مشکل چیست؟ راه حل کدام است؟

مشکل این است یک اراده جهانی از بیرون و یک اراده ضدانقلابی در داخل مشغول اخلال در نظام اقتصادی کشور است.

بخشی از مشکلات اقتصادی محصول نفوذ دشمن است بخشی دیگر محصول جهل و غفلت کسانی است که مسئولیت های کلیدی طی 40 سال اخیر داشته اند که ادعای بلدم بلدم می کردند اما عملکرد آن ها ناکارآمد و بی تدبیری در حوزه اقتصاد بوده است.

اخیرا در فضای مجازی یک ویدئویی را پخش کرده اند که دکتر مسعود نیلی در مراسمی برای تجلیل از خدمات او در حوزه اقتصاد همین فهرستی که در اول مقاله آمد را بیان کرده است و با صدایی حزن آلود و بغضی در گلو اشکالات فوق را به کسانی حواله کرده است که به همین نسخه های وی و دیگر اقتصاددانان کشور برای حل مشکلات کشور عمل کرده اند!

3- مشکلات کشور راه حل دارد به شرطی که آن ها را واقعی و در اندازه ای که هست ببینیم.ظرفیت و امکانات کشور و نیروی فکری و توان علمی کشور در حدی است که می توان به سادگی آن ها را حل کرد.راه حل ها در اعلام سیاست های کلی رهبری در حوزه اقتصاد آمده و فهرست شده است. اما بدنه اجرایی کشور و کسانی که به عنوان کاربلد و کارشناس در آن، جا خوش کرده اند حاضر نیستند به آن نسخه عمل کنند.این عدم آمادگی یا محصول نفوذ است یا جهل و غفلت!

4- ریشه تورم و گرانی در کسری بودجه کشور است. بلاتکلیفی اصحاب تولید و خدمات در کاهش روزافزون ارزش پول ملی است.

چرا دولت ها بودجه را با کسری می بندند؟ درحالی که منابع عظیم درآمدی در کشور در حوزه انفال، مالیات، سود دستگاه ها و بنگاه های دولتی وجود دارد و جای آن در پیش بینی درآمدهای دولت خالی است.چرا دولت ها بودجه را با کسری می بندند درحالی که در برآورد هزینه ها خطاهای فاحش صورت می گیرد. سند این حرف اعتراف دستگاه های مسئول و ناظر به وجود 150 هزار هزار همت سرمایه راکد به صورت غیرنقد اضافه بر درآمدهای آنان در حساب های آن ها رسوب کرده است که دولت برای حل مشکلات خود به آن عنوان «مولدسازی» داده است. همین هفته گذشته اعلام شد 35 هزار میلیارد تومان در اصفهان مولدسازی شده - فروش یک ملک مربوط به یک دستگاه اجرایی - که مشکلات آب و برخی مشکلات دیگر استان اصفهان را قرار است حل کند!

5- بااین همه گفته؛ تکلیف چیست؟ دستور کار کدام است؟

ما هرروز که از خواب بیدار می شویم باید دستور کار داشته باشیم. در حوزه سیاسی دستور کار این است؛ موفقیت دولت موفقیت همه است. نباید به بهانه این مشکلات تسویه حساب سیاسی کنیم.

مشکلات در صورتی حل می شود که دولتی در کار باشد که بتواند با قدرت، دانایی ، حلم، شجاعت و پاکدستی مسائل و مشکلات را حل کند. ما در حوزه اقتصادی در کنار مسائل فنی و علمی و کارشناسی با یک مشت تبهکار اقتصادی و رانت خور طرف هستیم. مقابله با آن ها نیاز به عزم و اتحاد ملی و قدرت ملی است.

فراموش نکنیم اخلال در نظام اقتصادی کشور چه در درون دولت و دستگاه اجرایی و چه در بیرون توسط زالوصفتان اقتصادی بخشی از جنگ نرم و جنگ شناختی دشمن است آن را باید در کنار تهدیدات نظامی و سیاسی و تحریم ها نشاند تا راه حل درخور پیدا کند.

* سردبیر روزنامه رسالت

 


رسالت
نظرات

آخرین اخبار
راز عمر طولانی فاش شد: ورزش قدرتی + هوازی
کشف غیرمنتظره خانه مجلل 1800 ساله زیر مدرسه
قدردانی از نقش پاکستان در میانجی گری/پیگیری افزایش تجارت 10 میلیارد دلاری دوجانبه
دیپورت عکاس تیم ملی عراق از آمریکا!
نماینده جمهوری‌خواه: وعده های ضدجنگ ترامپ کافی نیست!
جهش 80 درصدی نرخ حمل کانتینری پس از آغاز جنگ سوم
افزایش مخالفت افکار عمومی آمریکا با سیاست‌های ضدایرانی دولت
سفر قریب الوقوع نخست وزیر عراق به آمریکا
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان + جزئیات و آدرس سایت
پرونده فساد اخلاقی جدید در پلیس اسرائیل فاش شد
دسترسی تل‌آویو به اطلاعات سری پنتاگون
تأکید معاون اول بر وحدت نظر مسئولان در روند مذاکرات
یورش نظامیان اسرائیل به دو روستای جنوب سوریه
تغییرات گسترده در آکادمی استقلال؛ سرمربیان جدید معرفی شدند
چرا پرسپولیس برای بازگشت خارجی‌ها عجله دارد؟
روایت عجیب سفیر اسبق ایران در چین از شکست یک پروژه ملی
فردا؛ روز سرنوشت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی/ در انتظار اجرای عدالت بیمه‌ای
نفوذ «حنظله» به شبکه تروریستی «پژاک»
کماندوی ارتش اسرائیل در لبنان به هلاکت رسید
شنود اسرائیل از مواضع آمریکا درباره ایران
توضیح چمران درباره تداوم رایگان شدن مترو و اتوبوس
اعتراف رسانه اسرائیلی به اهمیت تنگه هرمز در معادلات ایران
خبر خوش برای هواداران سرخ؛ پرسپولیس با مدیریت آقا کریم به میدان برمی‌گردد
واکنش یوسف پزشکیان به موج جدید شایعات: با نسبت‌دهندگان دروغ برخورد کنید
اخراج کامل؛ تصمیم نهایی عراق برای تروریست‌های ضدایرانی
ادامه دومینوی استعفا در واشنگتن؛ هوش مصنوعی کاخ سفید بدون متولی ماند
اختلال در یکی از مهم‌ترین اپلیکیشن‌های مالی اسرائیل؛ احتمال هک قوت گرفت
فرمانده ارتش لبنان راهی پاکستان شد
بلژیک تونس را با خاک یکسان کرد؛ آماده‌باش به یوزها
هشدار یمن به اسرائیل درباره ادامه حملات به لبنان
پرونده شکنجه دو دختر سنندجی به دادگاه رسید
نارضایتی از صدراعظم آلمان به اوج رسید
5 نیروگاه جدید وارد مدار برق تهران می‌شود
حماس: رژیم صهیونیستی به دنبال فروپاشی آتش‌بس است
تیم ملی فوتبال ایران عازم مکزیک شد
مخالفت دوباره رهبر واتیکان با جنگ واشنگتن و ایران
هگست:اروپا با تهاجم ایدئولوژیک روبروست
آمادگی مسکو برای نوسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده از جنگ
جوانان ایران با 18 مدال در قایقرانی آسیا خوش درخشیدند
پزشکیان: امروز بیش از هر زمان به مدارا و همکاری نیاز داریم
جنایت جدید صهیونیست‌ها با بمباران چادرهای آوارگان در شهر غزه
نورنما | تایم لپس بی نظیر مقارنه سایه دماوند و ماه
بازگشت ترامپ به میز تجارت در چین؛ نوامبرِ داغ در راه است
پیمان دوباره امیرحسین قیاسی با ایران: تحت هر شرایطی طرف وطنم ایستاده‌ام
ایران به برجام وفادار بود، واشنگتن بازی را به هم زد
تکل سیاسی آمریکا روی پای جام جهانی
از کالابرگ و شارژ کارت امید مادران تا تسویه مطالبات گندم
پاسخ قاطع سفارت ایران به ادعای سفیر آمریکا در کارشکنی در صدور ویزای تیم ملی
آغاز جنگ تعرفه‌ای از سوی ترامپ، پس از شکست حقوقی
ایران خواستار مجازات مهاجمان به تأسیسات صلح‌آمیز شد