×
سیاسی
شناسه خبر : 207459
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 09:43
دستور کار چیست ؟

محمدکاظم انبارلویی*

دستور کار چیست ؟

ما هرروز که از خواب بیدار می شویم باید دستور کار داشته باشیم. در حوزه سیاسی دستور کار این است؛ موفقیت دولت موفقیت همه است. نباید به بهانه این مشکلات تسویه حساب سیاسی کنیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: 1- خبرهای خوبی از حال اقتصاد کشور در رسانه ها منعکس نمی شود! فهرستی از مشکلات در صدر اخبار رسانه های حقیقی و مجازی است:

- ما در تولید انرژی دچار ناترازی هستیم.

- سوخت نیروگاه ها و برق واحدهای تولیدی را نمی توانیم تامین کنیم.

- نظام ارزی کشور دچار رانت و فساد است.

- در تامین آب کشور دچار بحران هستیم.

- تورم، گرانی روزافزون ، بیکاری و... مردم را رنج می دهد.

- در حکمرانی اقتصادی دچار مشکل و در تشخیص موقعیت ناتوان هستیم.

- و...

2- به نظر می رسد در انعکاس این اخبار دچارنوعی درشت نمایی و ضریب دادن مشکوک در رسانه های داخل و خارج هستیم.

کشوری که دومین کشور دارنده معادن گاز شناخته شده جهان است و چهارمین تولیدکننده نفت است نباید در آن سخن از ناترازی انرژی به میان آورد!

کشوری که بیستمین کشور تولیدکننده برق در جهان و صادرکننده برق است برای اداره یک کشور 85 میلیونی نباید مشکل برق داشته باشد!

کشوری که در جنوب به آب های آزاد جهان راه دارد و در شمال بزرگ ترین دریاچه جهان را دارد و در داخل هزاران رودخانه در آن جاری است و میلیاردها مترمکعب آب از آسمان ایران در کوه ها و پستی وبلندی های کشور جاری و نازل می شود و صدها سد وجود دارد نباید مشکل آب داشته باشد!

کشوری که بنا به گزارش بانک جهانی و صندوق بین المللی پول بیستمین اقتصاد پویای جهان است نباید تورم، گرانی و بیکاری ریخت اقتصادی کشور را به هم بریزد!

پس مشکل چیست؟ راه حل کدام است؟

مشکل این است یک اراده جهانی از بیرون و یک اراده ضدانقلابی در داخل مشغول اخلال در نظام اقتصادی کشور است.

بخشی از مشکلات اقتصادی محصول نفوذ دشمن است بخشی دیگر محصول جهل و غفلت کسانی است که مسئولیت های کلیدی طی 40 سال اخیر داشته اند که ادعای بلدم بلدم می کردند اما عملکرد آن ها ناکارآمد و بی تدبیری در حوزه اقتصاد بوده است.

اخیرا در فضای مجازی یک ویدئویی را پخش کرده اند که دکتر مسعود نیلی در مراسمی برای تجلیل از خدمات او در حوزه اقتصاد همین فهرستی که در اول مقاله آمد را بیان کرده است و با صدایی حزن آلود و بغضی در گلو اشکالات فوق را به کسانی حواله کرده است که به همین نسخه های وی و دیگر اقتصاددانان کشور برای حل مشکلات کشور عمل کرده اند!

3- مشکلات کشور راه حل دارد به شرطی که آن ها را واقعی و در اندازه ای که هست ببینیم.ظرفیت و امکانات کشور و نیروی فکری و توان علمی کشور در حدی است که می توان به سادگی آن ها را حل کرد.راه حل ها در اعلام سیاست های کلی رهبری در حوزه اقتصاد آمده و فهرست شده است. اما بدنه اجرایی کشور و کسانی که به عنوان کاربلد و کارشناس در آن، جا خوش کرده اند حاضر نیستند به آن نسخه عمل کنند.این عدم آمادگی یا محصول نفوذ است یا جهل و غفلت!

4- ریشه تورم و گرانی در کسری بودجه کشور است. بلاتکلیفی اصحاب تولید و خدمات در کاهش روزافزون ارزش پول ملی است.

چرا دولت ها بودجه را با کسری می بندند؟ درحالی که منابع عظیم درآمدی در کشور در حوزه انفال، مالیات، سود دستگاه ها و بنگاه های دولتی وجود دارد و جای آن در پیش بینی درآمدهای دولت خالی است.چرا دولت ها بودجه را با کسری می بندند درحالی که در برآورد هزینه ها خطاهای فاحش صورت می گیرد. سند این حرف اعتراف دستگاه های مسئول و ناظر به وجود 150 هزار هزار همت سرمایه راکد به صورت غیرنقد اضافه بر درآمدهای آنان در حساب های آن ها رسوب کرده است که دولت برای حل مشکلات خود به آن عنوان «مولدسازی» داده است. همین هفته گذشته اعلام شد 35 هزار میلیارد تومان در اصفهان مولدسازی شده - فروش یک ملک مربوط به یک دستگاه اجرایی - که مشکلات آب و برخی مشکلات دیگر استان اصفهان را قرار است حل کند!

5- بااین همه گفته؛ تکلیف چیست؟ دستور کار کدام است؟

ما هرروز که از خواب بیدار می شویم باید دستور کار داشته باشیم. در حوزه سیاسی دستور کار این است؛ موفقیت دولت موفقیت همه است. نباید به بهانه این مشکلات تسویه حساب سیاسی کنیم.

مشکلات در صورتی حل می شود که دولتی در کار باشد که بتواند با قدرت، دانایی ، حلم، شجاعت و پاکدستی مسائل و مشکلات را حل کند. ما در حوزه اقتصادی در کنار مسائل فنی و علمی و کارشناسی با یک مشت تبهکار اقتصادی و رانت خور طرف هستیم. مقابله با آن ها نیاز به عزم و اتحاد ملی و قدرت ملی است.

فراموش نکنیم اخلال در نظام اقتصادی کشور چه در درون دولت و دستگاه اجرایی و چه در بیرون توسط زالوصفتان اقتصادی بخشی از جنگ نرم و جنگ شناختی دشمن است آن را باید در کنار تهدیدات نظامی و سیاسی و تحریم ها نشاند تا راه حل درخور پیدا کند.

* سردبیر روزنامه رسالت

 


رسالت
نظرات

آخرین اخبار
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات