×
بین الملل
شناسه خبر : 207451
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 09:19
پشت پرده نفوذ اوکراین در سوریه

علی بمان اقبالی*

پشت پرده نفوذ اوکراین در سوریه

وزیر امور خارجه جدید سوریه روز دوشنبه گذشته به همتای اوکراینی خود گفت، در حالی که کی یف در بحبوحه کاهش نفوذ روسیه به دنبال ایجاد روابط با رهبران جدید در دمشق است، سوریه خواهان مشارکت استراتژیک بیشتری با اوکراین است.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزیر امور خارجه جدید سوریه روز دوشنبه گذشته به همتای اوکراینی خود گفت، در حالی که کی یف در بحبوحه کاهش نفوذ روسیه به دنبال ایجاد روابط با رهبران جدید در دمشق است، سوریه خواهان مشارکت استراتژیک بیشتری با اوکراین است.

اسعد حسن الشیبانی، وزیر امور خارجه جدید سوریه در دیدار با همتای اوکراینی خود، آندری سیبیگا، گفت: «مشارکت های راهبردی بین ما و اوکراین در سطوح سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و علمی وجود خواهد داشت». وی افزود: «مسلماً مردم سوریه و مردم اوکراین همان تجربه و رنجی را دارند که ما ۱۴ سال متحمل شده‌ایم».

سیبیگا که در دمشق با رهبر جدید سوریه، احمد الشراع، ملاقات کرد. گفت که اوکراین محموله‌های بیشتری از کمک های غذایی به سوریه خواهد فرستاد . در مورد نقش اوکراین در تحولات سوریه نیز تحلیل و اطلاعات مختلف ارائه شده و رئیس سازمان اطلاعات اوکراین نیز در ویدئویی بر این موضوع صحه گذاشته است؛ بودانف گفته است هر زمان که حکومت‌ها و دیکتاتورهایی سقوط کنند که با حکومت‌های در جنگ با ما پیوند خورده باشند، این همیشه به نفع ما است.

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، نیز از ارسال اولین محموله کمک غذایی اوکراین به سوریه، متشکل از ۵۰۰ تن آرد گندم، به عنوان بخشی از طرح بشردوستانه “غلات از اوکراین” با همکاری برنامه جهانی غذا خبر داد، این کشور به عنوان تولیدکننده و صادرکننده مهم جهانی غلات و دانه‌های روغنی، به طور سنتی گندم و ذرت را به کشورهای خاورمیانه صادر می‌کند. سازمان ملل متحد نیز رسماَ اعلام نموده که حدود یک سال طول می‌کشد تا مردم سوریه پس از سقوط حکومت خانواده اسد و پایان ۱۳ سال جنگ داخلی شاهد تغییرات ملموس باشند.

هم چنین از سویی منابع روسی و سوری در اوایل دسامبر اعلام نمودند که ارسال محموله‌های گندم روسیه به سوریه به دلیل عدم اطمینان در مورد دولت جدید در دمشق و تاخیر در پرداخت‌ها به حالت تعلیق درآمده است. روسیه با استفاده از تمهیدات مالی و لجستیکی پیچیده برای دور زدن تحریم های غرب اعمال شده بر مسکو و دمشق، گندم به سوریه عرضه کرد و از سوی دیگر سرنگونی اسد توسط گروه اسلامگرای تحریر الشام آینده پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه (پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه و تاسیسات دریایی طرطوس ) را زیر سوال برده است، البته سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت که وضعیت پایگاه‌های نظامی روسیه موضوع مذاکره با رهبری جدید در دمشق خواهد بود.

 الشرع نیز گفته است که روابط سوریه با روسیه باید در خدمت منافع مشترک باشد. وی در مصاحبه ای که یکشنبه گذشته منتشر شد، افزوده است که سوریه با روسیه دارای منافع استراتژیک مشترک است و لحنی آشتی جویانه داشته، هرچند توضیح بیشتری نداد.

*دیپلمات سابق 


آرمان امروز
نظرات

آخرین اخبار
سازمان غذا و دارو: این محصولات را نخرید
توصیه‌های مهم به سالمندان برای حضور در مراسم تشییع رهبر شهید
الشرق: اسرائیل عامل اصلی بحران‌های منطقه است
هشدار درباره آمپول‌های لاغری
دانشمندان سلول‌های سرطان پانکراس را وادار به خودتخریبی کردند
سازمان جهانی بهداشت:تابستان‌های داغ‌تر در انتظار اروپا
استاندار تهران: پایتخت در آماده‌باش کامل برای مراسم تشییع رهبر شهید
سازمان همکاری اسلامی خواستار توقف حملات اسرائیل به سوریه شد
رئیس‌جمهور: وزارت علوم فرآیند استفاده از ظرفیت‌های علمی کشور را راهبری کند
وزارت بهداشت دستورالعمل نظارت بر مراسم تشییع رهبر شهید را ابلاغ کرد
ادعای ونس: مذاکرات فنی با ایران ادامه دارد
حماس: نیروهای بین‌المللی باید حملات اسرائیل به غزه را متوقف کنند
نکاتی برای استفاده از موبایل در مراسم تشییع رهبر شهید
دیدار وزیر کشور ترکیه با الجولانی در دمشق
جزئیات تازه قالیباف از تفاهم اسلام‌آباد؛ مذاکرات ایران و آمریکا به کجا رسید؟
قطعی برق 16 هزار مشترک در فرانسه همزمان با گرمای بی‌سابقه
حسین طیبی برترین بازیکن فوتسال ایران در سال 1404 شد
رئیس سیا؛ جنگ با ایران، جنگ فناوری است
آماده‌باش امنیتی پس از اعلام ربایش هواپیمای عازم تل‌آویو
هالند در آخرین فرصت درخشید؛ نروژ حریف برزیل شد
پاکستان: قطع آب از سوی هند، اعلام جنگ است
ثابت کردید شایستگی میزبانی یک تورنمنت بین‌المللی را ندارید
لایحه امنیتی انگلیس، آزادی رسانه‌ها را نشانه گرفت
مصر و قطر بر تداوم مذاکرات تهران و واشنگتن تأکید کردند
رئیس‌جمهور گرجستان در مراسم تشییع رهبر شهید ایران حضور می‌یابد
اعلام آمادگی کامل نیروی زمینی سپاه برای مراسم تشییع رهبر شهید
سفر هیئت حماس به قاهره برای ادامه مذاکرات آتش‌بس
بودجه ویژه برای مقابله با قاچاق سوخت
آمار شوکه‌کننده وزیر آموزش و پرورش از مدارس آسیب‌دیده
فراخوانی که همه را غافلگیر کرد
تأکید وزارت راه بر هم‌افزایی دستگاه‌ها برای حل بحران مسکن
آشورماتوف به‌زودی به تمرینات آبی‌ها اضافه می‌شود
ثبت‌نام وام بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ جزئیات نحوه نام‌نویسی
ادعای دفن امانتی پیکر رهبر شهید در قم تکذیب شد
ادعای کاخ سفید درباره هزینه 30 میلیارد دلاری جنگ با ایران
لغو ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری
مرتس پس از حذف آلمان، سوژه رسانه‌ها شد
عیادت حجت‌الاسلام مروی به نمایندگی از رهبر انقلاب از حجت‌الاسلام راشد یزدی
طرح 4 میلیارد دلاری آمریکا برای پایگاه‌های نظامی خود در انگلیس
آغاز پرداخت تسهیلات کم‌بهره برای نصب پنل‌های خورشیدی خانگی
رئیس‌جمهور ترکیه: اتهام‌زنی اسرائیل علیه آنکارا بی‌ارزش است
عموزاد و سهرابی برترین کشتی‌گیران جهان در ماه ژوئن شدند
دروغ مذاکراتی ترامپ برای کاهش قیمت نفت
آمریکا تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله اعمال کرد
پزشکیان: با همکاری کشورهای مسئولیت‌پذیر، تلاش‌های مخرب برخی بازیگران ناکام می‌مانَد
الشرع: سوریه میدان اجرای توطئه‌های خارجی نخواهد شد
وزیر علوم: فناوری روز، ستون فقرات قدرت دفاعی و توسعه اقتصادی کشور است
ثبت‌نام خودرو چانگان آغاز می‌شود+ شرایط
ایران دوباره در مسیر رشد علمی قرار گرفت
جزئیات آتش‌سوزی انبار نفت ری؛ 3 نفر مصدوم شدند