×
اجتماعی
شناسه خبر : 207444
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 09:05
آیا ویروس تنفسی جدید مانند کرونا همه‌گیر می‌شود؟

نورنیوز از شیوع ویروس تنفسی جدید و نحوه مقابله با آن گزارش می دهد؛

آیا ویروس تنفسی جدید مانند کرونا همه‌گیر می‌شود؟

متاپنوموویروس انسانی (HMPV) می‌تواند باعث بیماری‌های تنفسی شدید در گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان، سالمندان و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف شود و شیوع آن نگرانی‌هایی جهانی ایجاد کرده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: متاپنومو ویروس انسانی (HMPV) برای نخستین بار در سال ۲۰۰۱ توسط دانشمندان هلندی کشف شد. این ویروس از خانواده ویروس پارامیکسو از جمله ویروس‌هاییست که به عنوان یکی از عوامل مهم بیماری‌های تنفسی شناخته می‌شود.

اخیراً، گزارش‌هایی از شیوع گسترده این ویروس در چین منتشر شده که نگرانی‌های جهانی در خصوص شیوع و شدت آن را برانگیخته است. HMPV با سرعت از طریق تماس نزدیک یا سطوح آلوده منتقل می‌شود و به‌ویژه در گروه‌های آسیب‌پذیر شامل کودکان، سالخوردگان، افراد دارای بیماری‌های تنفسی و بیمارانی که نقس در سیستم ایمنی بدنشان دارند می‌تواند بیماری‌های شدید تنفسی ایجاد کند.

متاپنوموویروس انسانی (HMPV) چیست؟

 یک ویروس تنفسی است که دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر می‌کند. این ویروس دوره نهفتگی ۳ تا ۶ روز دارد و علائمی مانند تب، سرفه، گرفتگی بینی و در موارد شدید، تنگی نفس ایجاد می‌کند. این ویروس شباهت زیادی به ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) دارد و می‌تواند علائم مشابهی از جمله عفونت شدید در ریه‌ها یا برونش‌ها ایجاد کند. اگرچه بسیاری از افراد تا سن ۵ سالگی به این ویروس مبتلا می‌شوند، احتمال ابتلای مجدد وجود دارد، اما معمولاً با علائمی خفیف‌تر همراه است.

گروه‌های آسیب‌پذیر و عوارض بیماری

گروه‌های در معرض خطر شامل کودکان خردسال، سالمندان، افراد با بیماری‌های زمینه‌ای و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، هستند. در این گروه‌ها، HMPV می‌تواند منجر به بیماری‌های شدید تنفسی مانند برونشیولیت، برونشیت، ذات‌الریه، تشدید آسم یا بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD) شود. علاوه بر این، عفونت گوش میانی (اوتیت) نیز ممکن است رخ دهد. در موارد شدیدتر، بستری شدن در بیمارستان ضروری است.

سرعت و جغرافیای انتشار ویروس

در حال حاضر، گزارش‌هایی از شیوع گسترده این ویروس در کشورهای مختلف، از جمله چین، منتشر شده است. اگرچه اطلاعات دقیق در مورد سرعت شیوع آن در کشورهای مختلف هنوز به طور کامل مشخص نشده اما نگرانی‌های جهانی در خصوص شدت و سرعت انتقال این ویروس در حال افزایش است. این وضعیت یادآور شیوع کرونا در آغاز پاندمی است که به سرعت در بسیاری از کشورهای جهان گسترش یافت.

ویروس+جدید
 

مقایسه ویروس جدید با کرونا

در مقایسه با کرونا، HMPV علائم مشابهی مانند تب، سرفه، و تنگی نفس ایجاد می‌کند. البته کرونا به دلیل قابلیت بالای انتقال و تأثیرات وسیع‌تری که روی سیستم بهداشت جهانی داشت، به مراتب بیشتر از HMPV موجب بحران‌های بهداشتی و اجتماعی شد. در مورد شیوع HMPV در ایران، اطلاعات دقیق و جدیدی در دسترس نیست، اما با توجه به شباهت‌های آن با ویروس‌های تنفسی دیگر مانند RSV، احتمالاً این ویروس در کشور نیز می‌تواند چالش‌هایی ایجاد کند.

روش‌های پیشگیری و کنترل

برای پیشگیری از این ویروس، رعایت اقدامات بهداشتی مانند شستن دست‌ها، حفظ فاصله اجتماعی و ضدعفونی کردن سطوح آلوده توصیه می‌شود. چون واکسنی برای HMPV هنوز وجود ندارد، کنترل شیوع این ویروس بیشتر وابسته به رفتارهای پیشگیرانه افراد و مدیریت سریع در صورت ابتلا به بیماری است.

متاپنوموویروس انسانی (HMPV) برای نخستین بار در سال ۲۰۰۱ کشف شد و از خانواده ویروس‌های پارامیکسو است. این ویروس می‌تواند باعث بیماری‌های تنفسی شدید در گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان، سالمندان و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف شود. گزارش‌هایی از شیوع گسترده این ویروس در چین منتشر شده که نگرانی‌هایی جهانی ایجاد کرده است. HMPV مشابه ویروس‌های دیگری مانند RSV است و علائمی نظیر تب، سرفه و تنگی نفس ایجاد می‌کند.

این ویروس به راحتی از طریق تماس نزدیک یا سطوح آلوده منتقل می‌شود و دوره نهفتگی آن ۳ تا ۶ روز است. در برخی از افراد، این ویروس می‌تواند به بیماری‌های شدید تنفسی مانند برونشیولیت یا ذات‌الریه منجر شود. تاکنون واکسنی برای HMPV وجود ندارد و اقدامات پیشگیرانه مانند شستن دست‌ها و حفظ فاصله اجتماعی ضروری است.

با مقایسه با کرونا، HMPV علائم مشابهی دارد اما به‌طور کلی بحران کمتری ایجاد کرده است. در ایران، اطلاعات دقیقی از شیوع آن موجود نیست اما با توجه به شباهت‌های آن با ویروس‌های تنفسی دیگر، ممکن است چالش‌هایی به همراه داشته باشد. رعایت بهداشت و کنترل سریع بیماری‌ها برای پیشگیری از شیوع آن مهم است.


نظرات

آخرین اخبار
هوای تهران نمره قبولی گرفت
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
جدول جدید قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 22 مرداد
هشدار سیلاب در مازندران؛ مسافران از رودخانه‌ها فاصله بگیرند
آخریت قیمت یورو امروز پنج شنبه 22 مرداد
2 هزار مفقودی در غزه؛ تراژدی ادامه‌دار جنگ اسرائیل
آخرین خبر از بنزین 87 هزار تومانی؛ اجرای طرح جدید بنزین متوقف شد
وضعیت آب و هوا امروز پنج شنبه 22 مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
طرح تروریستی داعش در کویت خنثی شد
برنامه قطعی برق تهران پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+جدول
چالوس زیر بار ترافیک؛ باران در جاده‌های شمالی
اوباما دفتر طلایی ترامپ را مسخره کرد
خبر جدید از نقل و انتقالات استقلال امروز پنج شنبه 22 مرداد
قیمت دلار امروز پنجشنبه 22 مرداد +جدول قیمت ارزها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 مرداد 1405 +جدول پخش
قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
تصویب قانون جنجالی عفو عمومی در لبنان
قیمت طلا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول قیمت طلا 18 عیار
جوانان فرنگی‌کار ایران مسافر اسلواکی شدند
پاسخ تند عراقچی به فرانسه
شناسایی استرس با حسگرهای پوشیدنی
چرا با نوشیدن آب دچار نفخ می‌شویم؟
بهترین راه مقابله با گرمازدگی
چالش جدید انویدیا برای اوپن‌ای‌آی با عرضه مدل عظیم متن‌باز
هشدار درباره نقص‌های مادرزادی قلب کودکان
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد