×
بین الملل
شناسه خبر : 207373
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/17 ساعت 17:18
نخست‌وزیر انگلیس: ماسک دروغ‌ می‌گوید

نخست‌وزیر انگلیس: ماسک دروغ‌ می‌گوید

نخست‌وزیر انگلیس، ادعاهای «ایلان ماسک» مالک شرکت تسلا درباره عدم رسیدگی او به پرونده‌های سوءاستفاده جنسی از کودکان را دروغ‌پراکنی خواند و گفت که این اظهارات برای منافع شخصی و جلب توجه مطرح می‌شود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: کی‌یر استارمر روز دوشنبه طی سخنانی در لندن گفت: «کسانی که دروغ و اطلاعات نادرست را تا حد امکان گسترش می‌دهند، به قربانیان اهمیتی نمی‌دهند؛ آن‌ها تنها به خودشان فکر می‌کنند.» وی تصریح کرد که بحث‌های سیاسی باید بر اساس حقایق و حقیقت باشد، نه دروغ و تلاش برای جلب توجه به هر قیمتی.

نخست‌وزیر انگلیس عنوان کرد که در دوران تصدی ریاست دادستان عمومی انگلیس، رویکرد کلی نسبت به قربانیان سوءاستفاده جنسی کودکان را تغییر داده و بالاترین تعداد پرونده‌های پیگرد قانونی را به ثبت رسانده است.

این نخستین واکنش مستقیم استارمر به اتهامات اخیر ایلان ماسک است که او را به همدستی در رسوایی باندهای سوءاستفاده جنسی متهم کرده و گفته است که نخست وزیر انگلیس باید زندانی شود. ماسک همچنین خواستار تحقیقات ملی در زمینه این رسوایی شده است، اما دولت انگلیس می‌گوید که رسیدگی به این پرونده‌ها مربوط به شورای شهر است.

وِس استریتینگ وزیر بهداشت انگلیس روز گذشته (یکشنبه) اظهارات میلیاردر آمرکایی را «مضحک»، «ناآگاهانه» و «ناعادلانه» دانست و گفت که علاقه‌ای به اظهارنظر درباره ادعاهای ماسک ندارد. با این حال برخی احزاب سیاسی مخالف دولت انگلیس، از پیشنهاد ماسک برای انجام تحقیقات ملی استقبال کرده‌اند.

ریچارد تایس، معاون رهبر حزب راستگرای اصلاح انگلیس، ماسک را «یکی از بزرگ‌ترین کارآفرینان تاریخ» خواند و عنوان کرد که در ماجرای باندهای سوءاستفاده جنسی، «پنهان‌کاری عمدی» صورت گرفته است.

کِمی بَدنوک، رهبر حزب اصلی مخالف دولت (محافظه‌کار) نیز خواستار تحقیقات کامل درباره این پرونده‌ها شد و اظهار داشت که هیچ‌کس درباره آزارهای زنان جوان توسط گروه‌های سازمان یافته تحقیق نکرده است.

به گزارش ایرنا، کی‌یر استارمر، پیش از ورود به عرصه سیاست، به عنوان وکیل و سپس رئیس دادستان عمومی بریتانیا فعالیت می‌کرد. برخی منتقدان او را به عدم پیگیری جدی پرونده‌های سوءاستفاده جنسی متهم می‌کنند اما استارمر همواره از عملکرد خود دفاع و ادعا کرده که در دوران مدیریت خود، تعداد پرونده‌های پیگرد قانونی در این زمینه به بالاترین حد رسیده است.

با این حال تنش‌های اخیر میان وی با ماسک و همچنین دونالد ترامپ که دو هفته دیگر به کاخ سفید باز می‌گردد، می‌تواند تأثیر مستقیمی بر آینده روابط لندن و واشنگتن بگذارد. در حالی که ترامپ بارها از بوریس جانسون، نخست‌وزیر پیشین انگلیس، به‌عنوان متحد نزدیک خود یاد کرده بود، روابط او با استارمر ممکن است چالش‌برانگیزتر باشد. از سویی، حضور ایلان ماسک در دولت ترامپ به‌عنوان وزیر بهینه‌سازی، می‌تواند به افزایش تنش‌ها دامن بزند و روابط دو کشور را پیچیده‌تر کند.

کارشناسان معتقدند که تنش‌های اخیر میان استارمر با ماسک و ترامپ، می‌تواند به‌سرعت از سطح بحث‌های مجازی فراتر رفته و به چالش دیپلماتیک بین لندن و واشنگتن تبدیل شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پاداش حضور ایران در جام جهانی چقدر بود؟
نوراینفو | مسیرهای اصلی مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
پیکر فرزاد جمشیدی فردا در قطعه هنرمندان به خاک سپرده می‌شود
استاندار خوزستان: ورود 36 قلم کالای همراه مسافر مجاز است
بدرقه آقای شهید ایران از تهران تا کربلا؛ حضور سران ادیان و مذاهب بیش از 90 کشور
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و دوم
هزار دلار؛ عددی که واشنگتن دوست ندارد دیده شود
«برای پدر»؛ نخستین هدیه شاعران به امام شهید رونمایی شد
از وضعیت مدارس دولتی و غیردولتی راضی نیستم
آتلانتیک: فساد در دولت ترامپ به یک «روال عادی» تبدیل شده است
خدائیان: 1998 همت به بیت‌المال بازگشت
آماده‌سازی 72 هزار جای پارک خودرو برای زائران مراسم بدرقه رهبر شهید
فاجعه سایبری در ژاپن؛ اطلاعات 14 میلیون کاربر لو رفت
هشدار وزارت صمت؛ محدودیت 85 درصدی برق، تولید را زمین‌گیر می‌کند
پزشکیان: قوانین مبارزه با اعتیاد باید اصلاح شود
آغاز ثبت‌نام زائران اربعین در سامانه «سماح»
نورنما | بیهوشی و تصادف راننده اتوبوس بخاطر گرمای شدید در فرانسه
محرم نویدکیا یک فصل دیگر در سپاهان ماند
بقایی: پیگیری حقوقی علیه دبیرکل ناتو و دولت‌های همدست برای تجاوز به ایران آغاز می‌شود
دارنده مدال برنز المپیک و نقره جهان درگذشت
بازیکن خارجی استقلال به نوبهار ازبکستان پیوست
قیمت نقره امروز سه شنبه 9 تیر 1405
بنکداران: قیمت کالاهای اساسی در بازار به ثبات رسید
معاون اجرایی رئیس‌جمهور: تفاهم ایران و آمریکا در «شعام» با رأی مثبت اعضا تصویب شد
بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد
آمادگی 110 هزار نیروی هلال احمر برای پوشش مراسم تشییع رهبر شهید
تکرار سریال آتش‌سوزی در فارس و خوزستان
اطلاعیه قرارگاه برگزاری آیین وداع و تشییع قائد عظیم الشان شهید امت
اهدای اعضای جوان دشتستانی جان سه بیمار را نجات داد
نخست‌وزیر عراق: اجازه استفاده از خاک عراق برای حمله به همسایگان را نمی‌دهیم
شرکت ملی نفت ایران عضو اصلی بورس انرژی شد
گریم روزبه حصاری در سریال «رویای نیمه‌شب» رونمایی شد
قطر: انتقال دارایی مسدودی ایران با توافق طرفین انجام خواهد شد
معاون اول رئیس‌جمهور: بودجه دانشگاه تهران واقعاً شوخی است
وزیر ارشاد: نهاد دین از دیپلماسی عقلانی همراه با اقتدار حمایت می‌کند
دانیال اسماعیلی‌فر سرخپوش ماند
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 9 تیر 1405
نورنما | سفید پوشی سبلان در نخستین روز های تابستان
فرمانده نیروی زمینی ارتش: یگان‌های واکنش سریع در مرزها مستقر شدند
سی‌ان‌ان: ویتکاف راهی دوحه برای گفت‌وگو با ایران شد/ قطر: ویتکاف و کوشنر در دوحه هستند
هشدار نارنجی هواشناسی تهران؛ خطر سیلاب، تگرگ و توفان در راه است
توطئه برای جدا کردن جبهه لبنان از ایران در نطفه خفه شده است
شورش زندانیان در کارولینای شمالی آمریکا
راز سرقت عجیب /گاوصندوق 1.5 تنی چگونه بی‌صدا ناپدید شد؟
جزئیات ثبت‌نام اربعین 1405 برای اتباع خارجی اعلام شد
مرز سومار آماده تردد زائر اربعین
اجرای پروژه «مسیر ترامپ» در قفقاز چشم‌انداز روشنی ندارد
تصویب افزایش کرایه سرویس مدارس در تهران
تاریخ آزمون انتخاب سردفتر اسناد رسمی نوبت سال 1404 اعلام شد
ثبت‌نام در سماح برای زائران اربعین الزامی شد+ جزئیات دریافت ارز