×
حوادث
شناسه خبر : 207304
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/17 ساعت 14:53
آخرین وضعیت پرونده گروگان‌گیرهای رشت/چرا ترک تحصیل فرزندان جدی گرفته نشد؟

آخرین وضعیت پرونده گروگان‌گیرهای رشت/چرا ترک تحصیل فرزندان جدی گرفته نشد؟

دادستان رشت با اشاره به حادثه گروگانگیری در این شهر گفت: گروگان‌گیرهای رشت در بازداشت موقت هستند.

نورنیوز-گروه حوادث: دادستان رشت در رابطه با جزئیات نحوه آزادی اعضای خانواده‌ای که بیش از دو سال گروگان گرفته شده بودند، گفت: در جریان ملاقات مردمی دادستانی مرکز استان که ۱۹ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار شد، فردی مراجعه و اعلام کرد که یک خانواده توسط افرادی گروگان گرفته شده‌اند که کمتر از یک ساعت دستورات لازم برای بررسی موضوع صادر شد و تیم‌های عملیاتی در محل حاضر شدند.

 فلاح میری در این باره گفت: نوزدهم تیرماه امسال و پس از گزارش مردمی در ملاقات با مقامات قضایی ماموران آگاهی در محل حاضر می‌شوند و اعضای خانواده گروگان گرفته شده بلافاصله نجات یافته و دو برادر گروگان‌گیر در همان محل دستگیر می‌شوند. در تحقیقات اولیه و بازجویی‌ها مشخص می‌شود که یک خانم نیز با گروگان‌گیرها همدست بوده است که این خانم هم در تاریخ ۲۱ تیرماه دستگیر می‌شود. در حال حاضر هر ۳ نفر در بازداشت موقت به سر می‌بردند.

دادستان رشت با اعلام اینکه عوامل اصلی و مرتبطین گروگان‌گیری رشت شناسایی و اقدامات قضایی در حال انجام است، بیان کرد: گروگان‌گیرها همدستانی دیگری خارج از استان داشتند و اموال این خانواده را به نام بعضا یکی از گروگانگیرها که فاقد سابقه محکومیت بوده می‌کردند و متعاقبا به نام  افرادی دیگری در خارج از استان گیلان انتقال می‌دادند.

فلاح میری گفت: گروگان‌گیرها اعضای این خانواده را به دفتر اسناد رسمی برده بودند و سه دستگاه خودرو، یک واحد آپارتمان و دفتر وکالت پدر خانواده را به نام افراد از قبل تعیین شده می‌کرده و بعضا بنام خود یا به دیگران می‌فروختند.

وی گفت: در ادامه تحقیقات دو نفر که با گروگان‌گیرها در ارتباط بودند و اموال به آنها منتقل شده بود نیز در کرج دستگیر شدند.

دادستان رشت بیان کرد: در جریان رسیدگی به پرونده، با تمام اعضای این خانواده ملاقات حضوری در دادستانی برگزار شده و به لحاظ شرایط بد روحی و روانی کمک‌های پزشکی با معرفی به روانشناسان و اقدامات حمایتی و مراقبتی در مورد این خانواده انجام شده است . در حال حاضر نگرانی این خانواده شرایط حاکم روحی ناشی از گروگانگیری و اموالی است که از دست داده‌اند.

فلاح میری گفت: با دستورات قضایی صادر شده، اموالی که از این خانواده گرفته شده است، در حال برگرداندن هستند.

چرا ترک تحصیل فرزندان جدی گرفته نشد؟

یک جرم شناس تخلفات احتمالی مدیران مدرسه فرزندان گروگان گرفته شده خانواده رشتی را بررسی کرد.

 ماجرای عجیب گروگان‌گیری 29 ماهه یک خانواده در خانه خودشان در رشت، روزهای اخیر فضای مجازی را درگیر کرده است. این خانواده ادعا دارند که با استفاده از داروهای روان‌گردان و شکنجه‌های غیرانسانی، تحت اسارت افرادی ناشناس قرار گرفته‌اند. جزئیاتی که آن‌ها از نحوه اسارت، تغذیه و فوت مادربزرگ خانواده مطرح کرده‌اند، بسیاری را شوکه کرده و نگرانی‌های اجتماعی جدی به وجود آورده است.

ابهامات زیادی در این پرونده وجود دارد که تا کنون هیچ یک از مقامات قضایی و انتظامی به آن پاسخ نداده و حتی صحبت های دادستان رشت هم نه تنها نتوانست بخشی از این ابهامات را برطرف کند بلکه ابهامات جدیدتری از جمله اینکه چرا همسایه این خانواده بعد از مشکوک شدن به رفت و آمد خانواده گروگان گرفته شده با پلیس 110 تماس نگرفته و به دیدار مردمی دادستانی رفته است؟!

چگونه بعد از مطرح شدن این ماجرا در جلسه دیدار مردمی بعد از یک ساعت سریعا خانواده، گروگان گیران و تمامی افراد دخیل در این ماجرا شناسایی و دستگیر شده‌اند؟! یا چرا زمانی که به گفته دادستان پرونده برای این ماجرا تشکیل می شود و پلیس آگاهی ورود می کند مقامات پلیس اعلام می کنند که پرونده قضایی در این راستا تشکیل نشده است!؟

گزارش ترک تحصیل فرزندان می‌توانست زمان کشف را تسریع بخشد

برای رفع ابهامات و آگاهی‌بخشی عمومی، انتظار می‌رود مقامات قضایی با بررسی دقیق ماجرا، صحت و سقم ادعاهای مطرح‌شده را روشن کنند تا از تشویش اذهان عمومی جلوگیری شود.

در این پرونده مساله دیگری که وجود دارد موضوع ترک تحصیل فرزندان این خانواده است که اگر مدیران مدرسه این موضوع را جدی پیگیری می کردند شاید در کشف این پرونده تاثیری بسزایی داشت.

وحید سلطانی، جرم‌شناس، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در مورد یکی از ابهامات پرونده گروگان‌گیری خانواده رشتی اظهار کرد: جدا از اینکه پلیس باید روایتگر اصلی این پرونده باشد، ابهامات قانونی متعددی در این ماجرا وجود دارد.

وی افزود: اگر مطالب منتشرشده در رسانه‌ها تاکنون صحیح باشد، در وهله اول، مسئولان آموزش‌وپرورش، به‌ویژه مدیر مدرسه فرزندان این خانواده، باید مورد بازخواست قرار گیرند.

آموزش و پرورش طبق قانون موظف به پیگیری بود

سلطانی تصریح کرد: بر اساس قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال 1399، تمامی دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه موظف‌اند برای تحقق اهداف این قانون اقدامات لازم را انجام دهند. در این پرونده، آموزش‌وپرورش وظیفه داشت ترک تحصیل دانش‌آموزان این خانواده را به بهزیستی یا دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان قوه قضائیه اطلاع دهد.

این حقوقدان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه گفته می شود این خانواده پرونده دانش آموزان را بعد از چند روز غیبت به بهانه ترک کشور از مدرسه گرفته‌اند؛ آیا همچنان مدیر مدرسه باید این مساله را به مقام های بالایی اطلاع میداد یا خیر، گفت: بله چون دانش آموزان غیبت کرده‌اند و مورد از موارد مشکوک به ترک تحصیل بوده است باید حتما این اطلاع رسانی انجام میشد.

وی تأکید کرد: لازم است بررسی شود آیا مسئولان آموزش‌وپرورش ترک تحصیل فرزندان این خانواده را به مراجع ذی‌ربط اطلاع داده‌اند یا خیر. اگر اطلاع داده باشند، مسئولیت خود را به‌درستی انجام داده‌اند، اما اگر اطلاع نداده باشند، مرتکب جرم شده و باید مورد رسیدگی قرار گیرد.

ترک فعل اعلام ترک تحصیل، بین 5 تا 15 سال انفصال از خدمات دولتی دارد

سلطانی با اشاره به ماده 6 قانون حمایت از اطفال و نوجوانان بیان کرد:این ماده تصریح می‌کند که کلیه اشخاص و نهادها، به‌ویژه دستگاه‌های اجرایی، آموزش‌وپرورش، بهزیستی، و سایر سازمان‌های مرتبط، موظف‌اند در موارد مشاهده یا اطلاع از خطر شدید یا وضعیت مخاطره‌آمیز برای اطفال و نوجوانان، از جمله ترک تحصیل، کار اجباری، بهره‌کشی اقتصادی، و آسیب‌پذیری‌های دیگر، مراتب را در اسرع وقت به مراجع ذی‌صلاح، نظیر سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی یا مراجع قضایی، اطلاع دهند.

وی ادامه داد: طبق همین قانون، اگر مدیر مدرسه مرتکب ترک فعل عدم اعلام ترک تحصیل دانش آموز شده باشد، باید بین 5 تا 15 سال از خدمات دولتی و عمومی منفصل شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رایزنی وزیران خارجه چین و ونزوئلا و محکومیت «تاکتیک‌های قلدرمآبانه»
معاون آموزشی وزارت بهداشت منصوب شد
خالد مشعل: حماس هرگز خلع سلاح نمی‌شود
خاک سرخ، نیلگون خلیج‌فارس؛ جلوه‌های هرمز در رسانه‌های جهان
بارش برف در محورهای کشور؛ ممنوعیت تردد بدون زنجیر چرخ در جاده‌های کوهستانی
برف شدید عامل لغو بازی دوستانه آلومینیوم و تیم امید شد
دستیار ترامپ: نبوغ و زحمت آمریکایی‌ها صنعت نفت ونزوئلا را ایجاد کرد
کشف 600 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای آبی بوشهر
کارت سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی حذف نمی‌شود
ونزوئلا گردان‌های رزمی کارگری را برای مقابله با تهدیدهای آمریکا تشکیل داد
بن‌بست دیپلماسی ترامپ؛ درگیری مرزی تایلند و کامبوج ادامه دارد
فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهرها با دستور وزیر کشور از امروز آغاز شد
اعطای درجه سپهبدی شهید محمد باقری به خانواده ایشان
پزشکیان: اختیارات به‌تدریج به سطوح مدیریتی و استان‌ها واگذار خواهد شد
کنگره آمریکا تحریم‌های سوریه را به‌طور دائم لغو کرد
افتتاح واحد استحصال و فرآوری شمش طلا در خراسان جنوبی با حضور رئیس‌جمهور
حزب‌الله: صبر مقاومت لبریز شده و از سلاح دست نمی‌کشیم
پزشکیان: ایران اکنون در قوی ترین جایگاه ممکن قرار دارد
زلزله 4.2 ریشتری در هجدک ثبت شد؛ خسارت گزارش نشده است
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(140) «جونقان»
هوای تهران با شاخص کیفیت 59 در وضعیت قابل قبول
اسکان اضطراری 240 مسافر در محور بردسکن-سبزوار
آیا سیاست سد راه فوتبال می‌شود؟
جنگ اوکراین؛ آیا افق پایان قابل رؤیت است؟
قیمت گوشت قرمز امروز 27 آذر 1404 + جدول
تذکر مجلس به پزشکیان بابت عدم تحقق مصوبات پرستاری
تراکتور و پرسپولیس؛ جدال 6 ساله در جام حذفی
سرمای شدید در غزه جان 17 فلسطینی را گرفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 27 آذر 1404+ جدول
سرقت میلیاردی خانوادگی؛ پسر جوان در کیش به خوشگذرانی پرداخت
هشدار پلیس راهور: رانندگان در معابر خلوت پایتخت عجله نکنند
پاری‌سن‌ژرمن فاتح جام بین قاره‌ای شد
مهلت ثبت‌نام آزمون ارشد 1405 فردا به پایان می‌رسد
موج دوم بارش‌های شدید در نیمه جنوبی کشور
پیام‌های سفر عراقچی به مسکو
نقش کریدورها در صلح
بازتعریف قدرت در نظم پسالیبرال
فروکاستن خویشتن
حمله دوباره آمریکا به یک قایق در آب‌های آزاد
تصویب فروش تسلیحات 11 میلیارد دلاری آمریکا به تایوان
وحدت را فراموش کن، نجات در گفت‌وگوست
قطعنامه محدودکننده حمله به ونزوئلا در کنگره شکست خورد
شارژ کالابرگ دهک‌های چهارم تا هفتم از شنبه آغاز می‌شود+ مبلغ کالابرگ
امتحانات نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم از امروز آغاز شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 27 آذر 1404+ جدول پخش
وزیر خارجه روسیه: توافق ایران و آژانس دست‌یافتنی است
حذف کامل یارانه نقدی سه دهک پردرآمد/چه کسانی دیگر یارانه نقدی نمی‌گیرند؟
ترامپ دوباره مدعی «نابودی تهدید هسته‌ای ایران» و پایان 8 جنگ شد
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 27 آذر
چین: با زورگویی در روابط بین‌الملل مخالفیم
X
آگهی تبلیغاتی