×
اقتصادی
شناسه خبر : 207276
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/17 ساعت 09:33
انقلاب سرنوشت‌ساز؛ سقوط نفت و صعود فناوری

نورنیوز از آینده اقتصاد جهانی در سایه توسعه اقتصادی دیجیتال گزارش می‌دهد؛

انقلاب سرنوشت‌ساز؛ سقوط نفت و صعود فناوری

شرکت‌های حوزه فناوری، خرده‌فروشی و خدمات مالی در حال پیشی گرفتن از صنایع سنتی مانند نفت و گاز هستند. این روند حاکی از حرکت جهان به‌سوی اقتصاد دیجیتال و فناوری‌محور است. در کنار آن، فشارهای زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی بر کاهش وابستگی به انرژی‌های فسیلی و رشد انرژی‌های تجدیدپذیر تأثیر گذاشته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: داده‌های تازه منتشرشده از درآمدهای ۳۵ شرکت بزرگ جهان در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که مجموع درآمد این شرکت‌ها به ۱۰/۷ تریلیون دلار رسیده است. در این میان، ۱۰ شرکت نخست به‌تنهایی بیش از ۴/۶ تریلیون دلار درآمد داشته‌اند، رقمی که با تولید ناخالص داخلی کشورهایی همچون ژاپن یا آلمان برابری می‌کند. این آمار نه‌تنها جایگاه این غول‌های اقتصادی را نشان می‌دهد، بلکه بیانگر ایجاد تحول ساختاری دراقتصاد جهانی طی دهه‌های اخیر است.

تحول از اقتصاد سنتی به اقتصاد دیجیتال

شرکت‌هایی نظیر آمازون، اپل و والمارت با مدل‌های تجاری مبتنی بر فناوری، تجارت الکترونیک و مصرف‌گرایی گسترده، در صدر این لیست قرار دارند. در مقابل، شرکت‌های فعال در حوزه نفت و گاز نظیر آرامکو و اکسون‌موبیل، اگرچه همچنان سهم عمده‌ای از درآمدها را به خود اختصاص داده‌اند اما دیگر مانند گذشته به‌عنوان بازیگران بی‌رقیب اقتصاد جهانی شناخته نمی‌شوند. این تغییر نشان‌دهنده کاهش تدریجی سلطه انرژی‌های فسیلی و حرکت به‌سوی اقتصاد دیجیتال و انرژی‌های تجدیدپذیر است.

رشد اقتصاد خدماتی و مالی

رشد چشمگیر درآمد بانک‌ها و شرکت‌های خدمات مالی نظیر JPMorgan Chase و ICBC نشان‌دهنده افزایش تقاضا برای خدمات مالی دیجیتال و نوآوری‌های بانکی است. شرکت‌هایی از این دست، از روند جهانی‌سازی و دیجیتالی شدن خدمات مالی بهره برده‌اند و با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، خود را به‌عنوان نهادهای محوری در اقتصاد جهانی تثبیت کرده‌اند.

تأثیر تغییرات اقلیمی و سیاست‌های زیست‌محیطی

تحولات اقلیمی و افزایش فشار جهانی برای کاهش انتشار کربن، احتمالاً باعث تضعیف نقش صنایع نفت و گاز در اقتصاد جهانی می‌شود. بااین‌حال، شرکت‌هایی که در حال سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های پاک هستند، ممکن است مسیر بقا و رشد را برای خود هموار کنند.

چشم‌انداز آینده

اقتصاد جهانی در حال ورود به دوره‌ای است که در آن فناوری، داده‌ها و خدمات دیجیتال بر تصمیم‌گیری‌ها مسلط خواهند شد. نوآوری در حوزه هوش مصنوعی، بلاک‌چین، و تجارت الکترونیک باعث تقویت نقش شرکت‌های فناوری می‌شود. در عین حال، اقتصادهای نوظهور در آسیا و مناطق دیگر نیز تأثیر عمده‌ای در تغییر موازنه قدرت اقتصادی جهانی خواهند داشت.

این تغییرات نشان می‌دهد که برای بازیگران اقتصادی، انطباق با تحولات ساختاری اقتصاد جهانی دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی حیاتی است که بر بقای آنها در دهه‌های آینده تأثیر خواهد گذاشت.

در آینده، موفقیت در اقتصاد جهانی به میزان انطباق‌پذیری شرکت‌ها با تحولات فناوری، نوآوری‌های دیجیتال، و مدیریت منابع بستگی خواهد داشت. هم‌زمان، نقش‌آفرینی شرکت‌های بزرگ آسیایی در این تحولات، به‌ویژه در حوزه فناوری و مالی، می‌تواند موجب تغییر موازنه قدرت اقتصادی جهانی شود. این چشم‌انداز نشان می‌دهد که تنها شرکت‌هایی که به‌سرعت خود را با روندهای نوین همگام کنند، در این مسیر رقابت‌پذیر باقی خواهند ماند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
تفاهم معاون علمی رئیس‌جمهور و رئیس کل بانک مرکزی در حمایت از زیست‌ بوم فناوری دیجیتال
پنج‌شنبه 1403/10/13 ساعت 14:18
تفاهم معاون علمی رئیس‌جمهور و رئیس کل بانک مرکزی در حمایت از زیست‌ بوم فناوری دیجیتال
در جلسه‌ای که امروز با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور و رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد، موضوعات کلیدی مرتبط با حمایت از زیست ‌بوم فناوری های دیجیتال بویژه مدیریت کارگزاران رمزپول مورد بررسی گرفت.
جنگ جهانی تراشه‌ها؛ رقابت فناوری با ابعاد ژئوپلیتیکی
جمعه 1403/09/30 ساعت 11:00
نورنیوز بررسی می کند؛
جنگ جهانی تراشه‌ها؛ رقابت فناوری با ابعاد ژئوپلیتیکی
جنگ تراشه‌ها فراتر از یک رقابت اقتصادی، نمایانگر نبردی برای برتری فناوری و رهبری جهانی است و نتیجه آن نه‌تنها آینده روابط چین و ایالات متحده، بلکه نظم جهانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
اقتصادنگار | جای ما در پازل اقتصاد دیجیتال کجاست
چهارشنبه 1403/09/14 ساعت 09:43
اقتصادنگار | جای ما در پازل اقتصاد دیجیتال کجاست
اندازه اقتصاد دیجیتال ایران 6.5 درصد است
سه‌شنبه 1399/02/30 ساعت 12:58
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
اندازه اقتصاد دیجیتال ایران 6.5 درصد است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مجموع اندازه اقتصاد دیجیتال کشور در حال حاضر 6.5 درصد است.
جمع‌بندی اوپک برای کاهش تولید نفت  / گزینه کاهش 1.6 میلیون بشکه‌ای نفت روی میز
پنج‌شنبه 1398/09/14 ساعت 16:22
منابع آگاه خبر دادند:
جمع‌بندی اوپک برای کاهش تولید نفت / گزینه کاهش 1.6 میلیون بشکه‌ای نفت روی میز
اعضای اوپک به کاهش 1.6 میلیون بشکه در روز نفت به جمع‌بندی رسیدند، با این حساب 400 هزار بشکه به رقم فعلی اضافه خواهد شد.
نظرات

آخرین اخبار
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم
قالیباف: مذاکره در سایه جنگ به تنش ها دامن می زند
مدیوم شات | جشنواره فیلم فجر، راوی امید و رؤیای ملی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 9 بهمن
جزئیات اقدامات حمایتی دولت برای جبران خسارت مشاغل دیجیتال
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه