×
اجتماعی
شناسه خبر : 207198
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/16 ساعت 19:02
زمان و شرایط ثبت‌نام قطعی در حج 1404 اعلام شد

زمان و شرایط ثبت‌نام قطعی در حج 1404 اعلام شد

سازمان حج و زیارت مهلت و شرایط ثبت‌نام قطعی برای متقاضیان شرکت در حج 1404 را اعلام کرد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: سازمان حج و زیارت از متقاضیان حج تمتع ۱۴۰۴ که پیش ثبت‌نام کرده‌اند دعوت کرد تا مطابق زمانبدی تعیین شده برای قطعی کردن ثبت‌نام خود اقدام کنند.

متن کامل اطلاعیه سازمان حج و زیارت به این شرح است:

ثبت‌نام قطعی از متقاضیان سفر حج تمتع سال ۱۴۰۴ که در پیش ثبت‌نام شرکت و هزینه اولیه را پرداخت کرده‌اند، به تفکیک استان‌ها و به شرح جدول و با رعایت موارد مشروحه زیر آغاز می‌شود.

ساعت و تاریـخ شروع ثبت‌نام در استان‌ها:

خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان، سیستان و بلوچستان از ساعت ۱۰صبح روز چهارشنبه ۱۹ دی ماه تا ساعت ۲۳ روز دوشنبه ۲۴ دی ماه امکان ثبت‌نام دارند.

سایر استان‌های کشور از ساعت ۱۰ صبح روز پنج‌شنبه ۲۰ دی ماه تا ساعت ۲۳ روز دوشنبه ۲۴ دی ماه انجام می‌شود.

واجدین شرایط ثبت‌نام در کاروان‌های حج:

الف) افرادی که بر اساس اعلام قبلی سازمان حج و زیارت با مراجعه به سامانه My.haj.ir پیش ثبت‌نام کرده و وجه مربوطه را واریز کرده‌اند.

ب) افرادی که در کاروان‌های حج تمتع سال ۱۳۹۹ نام‌نویسی، وجوه مربوطه را پرداخت و تاکنون انصراف نداده‌اند.

توجه:

از آنجا که اولویت ثبت‌نام در کاروان با واجدین شرایط (بند الف و ب) مندرج در این اطلاعیه است، از این‌رو به منظور رعایت حقوق این دسته از افراد و ایجاد امکان بررسی و انتخاب کاروان مورد نظر، فرآیند پیش ثبت‌نام از ساعت ۲۳:۰۰ روز دوشنبه ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳ متوقف خواهد شد و این افراد از تاریخ شروع ثبت‌نام قطعی تا ساعت ۲۳:۰۰ روز دوشنبه ۲۴ دی ماه ۱۴۰۳ برای انتخاب کاروان و تکمیل فرآیند ثبت‌نام فرصت خواهند داشت.

درصورت مراجعه نکردن این افراد در بازه زمانی یاد شده و در صورت وجود ظرفیت خالی به‌منظور تکمیل ظرفیت‌های باقی‌مانده، فراخوان و پذیرش از اولویت‌های بعدی به صورت روزشمار انجام خواهد شد.

نحوه انتخاب و ثبت‌نام در کاروان:

انتخاب کاروان و ثبت‌نام در آن با مراجعه به نشانی اینترنتی My.haj.ir و به‌صورت غیرحضوری بوده و متقاضیان باید ابتدا نسبت به انتخاب و ثبت‌نام در یکی از کاروان‌های استان محل سکونت خود مبادرت کرده و سپس حداکثر ظرف مدت ۴۸ ساعت به دفتر مدیر کاروان‌ مراجعه و سایر مراحل ثبت‌نام (تحویل مدارک، انجام معاینات، اخذ تأییدیه پزشکی) را پیگیری کنند.

مدارک مورد نیاز هنگام مراجعه به دفتر مدیر کاروان برای قطعی کردن ثبت‌نام حج:

اصل قبض ودیعه‌گذاری اولیه (به‌جز ثبت‌نام شدگان در کاروانهای حج سال ۱۳۹۹).

کارت ملی.

توضیح: زمان تحویل سایر مدارک مورد نیاز از قبیل گذرنامه معتبر و عکس، پس از انجام ثبت‌نام از طریق مدیر کاروان به متقاضی اعلام خواهد شد. ضروری است از هم‌اکنون نسبت به آماده‌سازی گذرنامه معتبر و عکس اقدام شود.

تمام متقاضیان اعزام برای سفر حج تمتع سال ۱۴۰۴ لازم است دارای گذرنامه حداقل با تاریخ اعتبار ۱۰ آذرماه ۱۴۰۴ باشند.

هزینه تشرف:

هزینه قطعی این سفر معنوی بر مبنای مخارج ارزی و ریالی برای هر زائر محاسبه و مبلغ نهایی آن متناسب با گروه قیمتی هر کاروان تعیین شده ‌است. ضروری است پس از انتخاب کاروان مورد نظر، مبلغ باقی‌مانده هزینه سفر حداکثر ظرف یک هفته از طریق سامانه‌ حج و زیارت به نشانی my.haj.ir پرداخت شود.

تذکرهای مهم:

قطعی شدن ثبت‌نام در کاروان منوط به ارائه مدارک در مهلت مقرر (۴۸ ساعت پس از انتخاب کاروان) به مدیرکاروان است، در غیر این‌صورت رزرو و ثبت‌نام اولیه در کاروان انتخابی (به دلیل عدم تکمیل مراحل)، باطل و منصرف تلقی شده، ظرفیت خالی کاروان در اختیار سایر واجدان شرایط قرار می‌گیرد.

امکان تشکیل گروه برای متقاضیانی که قصد تشرف با یکدیگر و در یک کاروان را دارند، در سامانه پنجره واحد فراهم شده است، لیکن با توجه به محدودیت ها و ضوابط بانکی، هر یک از افراد باید شخصاً نسبت به پرداخت هزینه مابه‌التفاوت سفر خود اقدام کنند.

به محض تکمیل ظرفیت کاروان‌ها، عملیات ثبت‌نام در سطح استان متوقف خواهد شد.

انتخاب و ثبت‌نام متقاضی در کاروان‌هایی میسر خواهد ‌بود که با اطلاعات درج شده متقاضی از حیث استان، شهرستان محل اعزام و مذهب در مرحله پیش ثبت‌نام مطابقت داشته باشد.

متقاضیان پس از قطعی کردن ثبت‌نام باید رسید مربوطه را از مدیر کاروان دریافت و ضمن مطالعه مندرجات آن، رسید ثبت‌نام را نزد خود نگهداری کنند.

چنانچه متقاضی پس از ثبت‌نام قطعی در مهلت اعلام شده از سوی کاروان نسبت به انجام سایر مراحل اقدام نکند، منصرف از سفر تلقی شده و ثبت‌نام او در کاروان به‌صورت یک طرفه و سیستمی ابطال می‌شود و درصورت تمایل به ثبت نام مجدد باید مراحل را دوباره در سایر ظرفیت‌های خالی دنبال کند.

متقاضیان پس از اعلام مدیر کاروان به پزشک و یا مراکز پزشکی که از سوی ایشان معرفی می‌شود، مراجعه و درصورت تأیید سلامت و توان جسمی، مراحل نهایی سفر خود را دنبال کنند. بدیهی است درصورت مراجعه نکردن به موقع به پزشک و انجام معاینات مربوطه و یا عدم تأیید استطاعت بدنی، فرآیند ثبت‌نام و اعزام متوقف و سایر افراد حائز شرایط جایگزین خواهند شد.

آن دسته از متقاضیان اعزام به حج تمتع، در صورتی‌که احتمال می‌دهند ممنوع‌الخروج باشند، در اولین فرصت با مراجعه به مراکز مربوطه از وضعیت خروج خود اطمینان حاصل کنند. بدیهی است جبران و پرداخت هرگونه خسارات مالی احتمالی در این‌خصوص بر عهده شخص متقاضی خواهد بود.

نحوه پرداخت وجه قربانی زائران:

پس از توافق با بانک توسعه اسلامی و نهایی شدن میزان وجه قربانی، مراتب از طریق مدیر کاروان به اطلاع زائران خواهد رسید تا نسبت به واریز مبلغ آن به حسابی که از سوی سازمان اعلام می‌شود، اقدام کنند.

برای آگاهی بیشتر:

با توجه به اینکه در حج تمتع بسیاری از امور از جمله اجاره مسکن حجاج بر اساس مقررات وزارت حج و عمره کشور میزبان ساماندهی و به اجرا گذاشته می‌شود و سازمان حج و زیارت برای انتخاب هتل‌ها و یا تقسیم ظرفیت‌ها با محدودیت‌هایی روبروست، بنابراین سرانه زائری اسکان حجاج در مدینه منوره و مکه مکرمه حدود چهار متر مربع و حداکثر برای اسکان ۴ نفر در هر اتاق است.

سازمان حج و زیارت تلاش کرده است تا اسکان حجاج در مدینه را در هتل های نزدیک به حرم شریف نبوی (منطقه مرکزی) فراهم کند، لیکن در مکه با توجه به شرایط خاص جغرافیایی اسکان، هتل‌های مورد استفاده حجاج در مناطق مختلف هستند که با توجه به بعد مسافت تا مسجدالحرام، زائران برای تشرف به حرم از اتوبوس‌های مخصوص «حجاج ایرانی» که از مناطق مختلف به ایستگاه‌های اطراف حرم تردد می‌کنئ، استفاده ‌خواهند کرد.

هزینه مسکن هر زائر با توجه به محل اسکان در مدینه و مکه محاسبه و تعیین شده است. بنابراین یکی از دلایل اساسی تفاوت هزینه‌های هر کاروان، مکان اقامت آنان در هر یک از دو شهر مذکور است.

با توجه به اینکه بر اساس اختلاف گروه قیمتی محل اسکان حجاج، هزینه سفر هر کاروان نیز متفاوت بوده و در زمان انتخاب کاروان، برای متقاضیان قابل رویت است، از این‌رو توصیه می‌شود از ابتدا دقت کافی در انتخاب کاروان خود را داشته باشند، زیرا به دلیل ایجاد مشکلات اجرایی، جابه‌جایی زائر از کاروانی به کاروان دیگر مقدور نخواهد بود.»

سازمان حج و زیارت پیش ثبت‌نام حج تمتع را از ۵ آذرماه آغاز کرده و دارندگان اسناد حج تا ۱۵ بهمن‌ماه ۱۳۸۶ را فراخوانده است. هزینه علی‌الحساب این سفر در مرحله نخست ۱۵۰ میلیون تومان اعلام شده است. سهمیه حج امسال ایران نیز حدود ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر است. این سازمان اعلام کرده که اعزام به حج از نیمه اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۴ آغاز می‌شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد
افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی ایران نسبت به جنگ 12 روزه
آلمان در جنگ ایران؛ بی‌طرفی یا همراهی پنهان؟
13 نظامی آمریکایی در 291 عملیات مقاومت اسلامی عراق کشته شدند
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
کره شمالی حملات آمریکایی-صهیونی به ایران را محکوم کرد