×
سیاسی
شناسه خبر : 207180
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/16 ساعت 21:02
وزیر دادگستری بر توسعه مناسبات حقوقی-قضایی میان ایران و عربستان تاکید کرد

تحولات روابط ایران و عربستان؛

وزیر دادگستری بر توسعه مناسبات حقوقی-قضایی میان ایران و عربستان تاکید کرد

وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران در میزبانی از سفیر پادشاهی عربستان سعودی بر توسعه مناسبات حقوقی ـ قضایی با عربستان تاکید کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: امین حسین رحیمی امروز یکشنبه میزبان عبدالله بن سعود العنزی سفیر پادشاهی عربستان سعودی در کشورمان بود.

وزیر دادگستری کشورمان در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از برقراری مجدد روابط دوستانه دو کشور، ارتباط موثر، مستحکم و راهبردی ایران با عربستان را بسیار مهم و اثرگذار توصیف کرد.

رحیمی با اشاره به سیاست‌ اصولی دولت چهاردهم مبنی بر توسعه مناسبات دوستانه با همه کشورها بخصوص کشورهای همسایه، حفظ و توسعه ارتباطات در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، بین دو کشور را خواستار شد.

عبدالله بن سعود العنزی سفیر پادشاهی عربستان سعودی نیز در ابتدای این دیدار ضمن اظهار خرسندی از ملاقات با وزیر دادگستری ج.ا.ایران، سلام و تحیت وزیر دادگستری عربستان سعودی را ابلاغ کرد و گفت: امیدوارم توسعه مناسبات در همه حوزه‌ها بخصوص در حوزه حقوقی و قضایی موجبات جهشی بی‌نظیر در روابط دو کشور دوست و برادر ایجاد کند.

وی دیدار و رایزنی با مقامات وزارت دادگستری کشورمان را بسیار اثربخش توصیف و اظهار امیدواری کرد این مناسبات با هدف بهبود روابط دو ملت و گسترش همکاری‌های دو جانبه ادامه یابد.

پیش‌تر وب‌سایت شبکه سی‌.ان.ان عربی نیز با انتشار خبری به نقل از وزارت کشور عربستان سعودی نوشت که 6 نفر تبعه ایرانی به اتهام قاچاق حشیش در عربستان سعودی، اعدام شدند.

بر اساس این گزارش، مقامات امنیتی عربستان پس از دستگیری این افراد و بازجویی، آنها را به دستگاه قضایی معرفی کردند و پس از اثبات اتهامات وارده و تجدیدنظرخواهی، حکم اعدام آنها صادر و در منطقه الشرقیه اجرا شد.

محمدجواد اخوان: مسئولان کنسولی ما بیدارند؟

محمدجواد اخوان، مدیرمسئول روزنامه جوان در یادداشتی نوشت: 

انتشار خبر اعدام شش شهروند ایرانی در عربستان سعودی به اتهام قاچاق مواد مخدر بار دیگر موضوع نسبتاً دیرین حقوق کنسولی ایرانیان در خارج از کشور و به‌ویژه کشور‌های منطقه را به جریان انداخت. فارغ از اینکه این افراد واقعاً مجرم بوده‌اند یا نه و در فرایندی عادلانه دادرسی شده‌اند یا نه، مسئله اصلی آن است که ایرانی هستند و مانند همه ایرانیان از حقوق شهروندی ایران بهره‌مندند. آن‌گونه که گفته شده، اعدام این افراد بدون اطلاع سفارت ایران در ریاض صورت گرفته و مسئولان دیپلماتیک ما هم از رسانه‌ها این خبر را شنیده‌اند و این بدان معناست که حداقل عرف متداول در حقوق کنسولی اتباع خارجی هم رعایت نشده است.

نقض حقوق کنسولی ایرانیان در عربستان، همه ما را به یاد حج خونین سال ۹۴ می‌اندازد که طی آن بزرگ‌ترین حادثه جمعی برای شهروندان ایرانی در خارج از مرز‌های ایران در دوره معاصر رخ داد. در فاجعه تلخ منا بیش از ۷ هزار حاجی بی‌گناه از سراسر جهان به شهادت رسیدند که ۴۶۰ نفر از آنها ایرانی بودند. در روز‌های پس از این حادثه به رغم فعال بودن روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان، بسیاری از حقوق کنسولی شهروندان ایرانی رعایت نشد و حتی راضی به تحویل پیکر شهدا نیز نبودند. نهایتاً با جملات قاطع و اقتدارآمیز رهبر معظم انقلاب بود که سعودی‌ها عقب‌نشینی کردند و به تحویل پیکر‌ها رضایت دادند.

استقبال سازمان هواپیمایی کشوری از افزایش پروازهای عربستان به ایران

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: این سازمان از افزایش پروازهای عربستان به مقصد ایران در قالب توافقنامه‌های دوجانبه استقبال می‌کند.

از سال گذشته و با احیای روابط سیاسی ایران و عربستان، توسعه روابط گردشگری میان دو کشور همسایه، در دو سوی خلیج فارس و با تاریخ و دین مشترک در دستور کار قرار گرفت.

۲۶ مهرماه ۱۴۰۲ بود که وزیر گردشگری عربستان سعودی ضمن پیشنهاد امضای تفاهم‌نامه همکاری گردشگری با ایران، گفت: تمایل داریم تعداد بیشتری از ایرانیان به عربستان سعودی بیایند و در مقابل، از عربستان گردشگرانی به ایران سفر کنند.

از روز سه شنبه (۱۳ آذرماه ۱۴۰۳) پرواز «مشهد- دمام- مشهد» توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) با ۲ پرواز هفتگی در روزهای سه شنبه و پنجشنبه برقرار شد و در این روز مسافران فرودگاه «شهید هاشمی نژاد» مشهد مقدس را با یک فروند هواپیمای ایرباس ۳۱۹ با ظرفیت باری و مسافری به سمت فرودگاه دمام عربستان سعودی ترک کردند؛ پروازی که پس از وقفه‌ای حدود ۹ سال از سر گرفته شد.

یک هفته پس از احیای مسیر پروازی مشهد به دمام عربستان که با استقبال خوب شهروندان دو کشور مواجه شد، ظرفیت پروازهای این مسیر از سوی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) ۲ برابر بیشتر شد؛ به‌عبارتی پروازهای مسیر مشهد به دمام و برعکس به چهار پرواز در هفته افزایش یافت.

«سید رضا صالحی امیری»‌ وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی شامگاه یکشنبه گذشته (۹ دی) در همایشی که با حضور فعالان حوزه گردشگری و جمعی از مدیران شرکت‌های مسافرتی و جهانگردی و مدیران بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی در محل سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار داشت: پرواز عربستان به مقصد مشهد آغاز شده و ریاض درخواست افزایش پروازها را دارد. در آینده نیز بنا داریم شرایط را برای حضور گردشگران سایر کشورها از جمله بحرین و کویت فراهم کنیم.

در این زمینه، «جعفر یازرلو» سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: هنوز مکاتبه رسمی از عربستان در این خصوص به دست سازمان نرسیده است.

وی تصریح‌کرد: سازمان هواپیمایی کشوری از افزایش پروازهای عربستان به مقصد ایران در قالب توافقنامه‌های فی‌مابین استقبال می‌کند.

افزایش ظرفیت این مسیر همراه با استقبال مسافران در مبدا و مقصد، نویدبخش افزایش تعاملات اقتصادی میان شهروندان دو کشور، گسترش ظرفیت‌های گردشگری به‌ویژه در حوزه مذهبی و تعمیق پیوندهای فرهنگی میان دو ملت مسلمان ایران و عربستان و سایر کشورهای همجوار است.

شهری بندری دمام، در شرق عربستان و در ساحل خلیج فارس قرار دارد؛ این شهر که از مهمترین بنادر عربستان به شمار می رود، یکی از غنی ترین مناطق نفت خیز جهان است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حمله پهپادی حزب الله به مقر فرماندهی تیپ 401 زرهی ارتش اسرائیل
هدف از مذاکرات واشنگتن از زبان جوزف عون
مستمری خرداد مددجویان واریز شد+ جزئیات پرداخت
آغاز فاز جدید اجرای پزشک خانواده؛ کدام شهرها مشمول طرح شدند؟
درباره شدیدترین درگیری!
افزایش 2 برابری ظرفیت تولید برق برای اولین بار در تاریخ
حمله به آب؛ وحشیگری بی‌سابقه آمریکا
حمله لفظی نتانیاهو به اردوغان
انفجار تورم در آمریکا؛ دلار و نرخ بهره در آستانه تغییر
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت دوم
پاتک سایبری به پیام‌رسان دولتی فرانسه
جنگ ایران شکاف میان تعهدات جهانی و توان نظامی آمریکا را آشکار کرد
بیانیه مشترک سه قدرت در شورای حکام: قطعنامه ضدایرانی تلاش‌های دیپلماتیک را نابود می‌کند
صادق زیباکلام با اعلام جرم جدید بازداشت شد
نورنما | ویدیویی دیده نشده از پدر موشکی ایران و فرمانده هوافضای سپاه
اتحادیه اروپا: از دیپلماسی برای حل پایدار موضوع هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم
عارف: افزایش مبلغ کالابرگ در دستور کار دولت است
تهران گرم‌تر می‌شود
بقائی: تحولات اخیر روند مذاکرات را تحت تأثیر قرار داد
زنگ خطر آنفلوانزا در کشور؛ کرمانشاه و البرز در وضعیت قرمز
آتش‌بس یا بازی فریب؛ چرا ایران نباید جنگ را «تکه‌تکه» ببیند؟
61 درصد صهیونیست‌ها مخالف نامزدی دوباره نتانیاهو
بقائی نشان ادبی دریافت کرد
قالیباف: حرکت علمی و دفاعی کشور متوقف نمی‌شود
آغاز محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
سپاه هیچ صفحه‌ای در «ایکس» ندارد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+جدول
آماده برای «توافق‌سازی»، مقاوم در برابر «تسلیم‌سازی»
چرا رامات دیوید هدف مهم موشک‌های ایران بود؟
هشدار چین درباره بحران ایران و آمریکا؛ راه‌حل فقط دیپلماسی است
محاصره دریایی تجارت ایران را قفل نمی‌کند
بازگشت «آقای خاص» به برنابئو؛ مورینیو سرمربی جدید رئال مادرید شد
فرماندار قشم: هیچ انفجاری در این جزیره رخ نداده است
روسیه از سرنگونی 326 پهپاد اوکراینی خبر داد
تشدید نظارت بر صنعت خودرو و افزایش انطباق تولیدکنندگان
جهش ذخایر سد سفیدرود؛ یک میلیارد مترمکعب آب ذخیره شد
رشد چشمگیر پذیرش استعدادهای درخشان در ارشد و دکتری
جزئیات افزایش نرخ بلیت اتوبوس در مسیرهای مختلف کشور
صادرات 20 قلم کالای دامی به کشورهای همسایه
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
روایت پزشکیان از پاسخ رهبر شهید درباره مذاکرات و «نه جنگ نه صلح»
اعلام جزئیات سهمیه ویژه مناطق بحران‌زده و آسیب‌دیدگان جنگ در کنکور
ادامه رکورد شکنی بورس ؛ صعود 52 هزار واحدی شاخص
انتصاب اعضای جدید هیأت مدیره مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با حکم رهبر انقلاب
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 20خرداد ؛ تداوم نوسان دلار در کریدور 170 هزار تومانی
انفجار خاموشی که همه چیز را آنلاین می بلعد
برنامه تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های 2026 مشخص شد + جدول زمان ومکان مسابقات
تصمیمات جدید در مورد هزینه های مکالمه تلفن ثابت ؛ تماس های رایگان می‌شوند
سخنگوی دولت: لایحه منع خشونت علیه زنان در حال استرداد است