شناسه خبر : 207113
تاریخ انتشار : یکشنبه 16 دی ساعت 12:08
هشدار درباره آنفلوآنزای معده/ علائم و راه‌های درمان ویروس جدیدگوارشی

هشدار درباره آنفلوآنزای معده/ علائم و راه‌های درمان ویروس جدیدگوارشی

در روزهای گذشته نوعی ویروس گوارشی شیوع یافته است. این ویروس از خانواده آنفلوآنزا به شمار می رود به نام آنفلوآنزای معده شناحته می شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: این نوروویروس (Norovirus) که یک ویروس بسیار مسری است که با ایجاد عفونت روده‌ای باعث اسهال و استفراغ می‌شود.

علائم ناشی از عفونت نوروویروس معمولاً به ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از انتقال ویروس به فرد معمولا به طور ناگهانی شروع می‌شود. علائم شایع ناشی از عفونت با این ویروس تهوع، استفراغ، اسهال، درد معده و گاهی تب، سردرد و بدن‌درد است.

خوشبختانه علائم بیماری در اغلب افراد معمولا یک تا دو روز بیشتر طول نمی‌کشد و بهبودی کامل رخ می‌دهد.اما افراد می‌توانند ویروس را حتی تا چند روز پس از بهبودی به دیگران منتقل کنند.

آنفلوآنزای معده که به آن "گاستروانتریت" نیز گفته می‌شود، به التهاب معده و روده‌ها اشاره دارد و معمولاً ناشی از عفونت‌های ویروسی، باکتریایی یا انگلی است.

آنفلوآنزای معده، یا گاستروانتریت، در فصل زمستان به دلیل افزایش شیوع ویروس‌ها و باکتری‌ها بیشتر مشاهده می‌شود. در این فصل، افراد بیشتر در فضاهای بسته و نزدیک به هم قرار می‌گیرند که امکان انتقال عفونت‌ها را افزایش می‌دهد

***خطرناک است مراقب باشید

برای ایجاد عفونت به ۱۰ تا ۱۰۰ ذره ویروسی نیاز است که نوروویروس را به یکی از مسری‌ترین عوامل بیماری‌زای شناخته‌شده بدل می‌کند.

افراد آلوده به نوروویروس از لحظه‌ای که احساس بیماری می‌کنند، قابلیت انتقال ویروس را دارند و می‌توانند برای چند روز تا چند هفته پس از رفع علائم به انتشار ویروس در محیط ادامه دهند. ریزش ویروس می‌تواند حتی پس از بهبودی نیز رخ دهد و این موضوع اهمیت رعایت بهداشت در طول و بعد از بیماری را نشان می‌دهد.

شیوع بیماری در مکان‌هایی مانند کشتی‌های تفریحی، خانه‌های سالمندان، مدارس و مهدکودک‌ها به علت مجاورت نزدیک افراد رایج است.

کودکان خردسال، افراد سالمند و افراد دچار ضعف دستگاه ایمنی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری شدید ناشی از نوروویروس هستند.

***ویروس جدید شبیه کرونا است

در همین حال رئیس انجمن متخصصان داخلی گفت: ویروس گوارشی ویروسی شبیه کرونا، البته کمی خفیف‌تر است که تمام دستگاه‌های بدن به خصوص دستگاه گوارش را درگیر خواهد کرد.

ایرج خسرونیا رئیس انجمن متخصصان داخلی در رابطه با شیوع ویروس گوارشی در کشور گفت: ویروس گوارشی ویروسی شبیه کرونا، البته کمی خفیف‌تر است که تمام دستگاه‌های بدن به خصوص دستگاه گوارش را درگیر خواهد کرد.

وی ادامه داد: این ویروس با علائمی هم‌چون اسهال، استفراغ، تب، بدن درد، استخوان درد، دل درد و دل‌پیچه شروع شده و تا مدت‌ها علامت سرفه در بدن بیمار ممکن است باقی بماند.

خسرونیا افزود: امروزه شیوع این نوع ویروس در جامعه به دلیل عدم رعایت بهداشت فرد است. همچنین قدرت شیوع آن بسیار بالا است به طوری که اگر در یک خانه فردی دچار آن شود بقیه افراد را نیز درگیر خواهد کرد.

رئیس انجمن متخصصان داخلی اذعان کرد: به تمامی افراد توصیه می‌شود تا جای ممکن نکاتی را چون استفاده از ماسک، شستن مداوم دست‌ها با عث می‌شود تا درگیر این ویروس نباشند. البته این نکته نیز مهم است، فردی که درگیر این نوع بیماری است باید استراحت کرده و از حضور در جامعه پرهیز کند تا افراد دیگری را درگیر این بیماری نکند.

وی خاطر نشان کرد: در کشور ما متأسفانه برای این نوع از بیماری‌ها آمار دقیقی وجود ندارد اما به طور کلی از هر سه نفر یک نفر دچار این ویروس می‌شود؛ یعنی حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد افراد جامعه درگیر این بیماری هستند.

*** پیش‌بینی ۹۰۰ مرگ در آمریکا با ویروس

این ویروس در کشورهای دیگر هم پدیدار شده است. گزارش‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های امریکا نشان می‌دهد که موارد ابتلا به «نورو-ویروس» در بخش‌هایی از ایالات متحده در حال افزایش است.

طبق آخرین آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده امریکا (CDC) تا اواخر دسامبر ۹۱ مورد ابتلا به «نورو-ویروس» گزارش شده است. در مقایسه با شیوع این ویروس در هفته آخر نوامبر با ۶۹ مورد مبتلا، این روند تا کنون افزایش یافته است.

آمارهای چندسال گذشته حداکثر ۶۵ مورد ابتلا را در هفته نخست دسامبر نشان می‌دهد. ابتلا به این ویروس در طول سال شایع است، اما از ماه نوامبر تا آوریل بیشتر دیده می‌شود.

طبق گزارش CDC، نوروویروس عامل اصلی بیماری‌های منتقله از غذا در ایالات متحده است و هر ساله ۵۸ درصد از عفونت‌های گوارشی در این کشور ناشی از این ویروس هستند.

به گفته آژانس بهداشت فدرال، هر ساله این ویروس بین ۱۹ تا ۲۱ میلیون مبتلا، ۱۰۹هزار بستری در بیمارستان و ۹۰۰ مرگ را به دنبال دارد.

نوروویروس یک ویروس بسیار مسری و شایع‌ترین علتِ «گاستروانتریت ویروسی» است؛ که موجب التهاب پوشش داخلی دستگاه گوارش می‌شود. اگرچه اغلب از آن به عنوان «آنفلوانزای معده» یاد می‌شود، باید اشاره کرد که این بیماری هیچ ارتباطی با آنفلوانزای رایج ندارد.

***علائم شایع و راه‌های انتقال نوروویروس( آنفلوآنزای معده)

شایع‌ترین علائم این ویروس عبارتند از: تهوع، استفراغ، درد معده و اسهال. با این حال، بیماران ممکن است تب، سردرد و بدن درد را نیز تجربه کنند.

نوروویروس‌ها بسیار مسری هستند. آنها معمولاً از طریق غذا یا آب آلوده یا از طریق سطوح آلوده پخش می‌شوند. نوروویروس‌ها هم‌چنین می‌توانند از طریق تماس نزدیک با فرد مبتلا منتقل شوند.

انتقال این ویروس ممکن است از این راه‌ها ممکن است انجام شود:

تماس مستقیم: تماس مستقیم با فرد آلوده یک راه اصلی انتقال است. این نوع انتقال می‌تواند از طریق لمس کردن، مراقبت از فردی که بیمار است یا دست دادن با او رخ دهد.

راه مدفوعی دهانی: نوروویروس اغلب از طریق مدفوعی- دهانی منتقل می‌شود، به این معنی که اگر یک فرد بیمار پس از رفتن به توالت دست‌های خود را به درستی نشوید، می‌تواند سطوح یا مواد غذایی را که دیگران ممکن است لمس یا مصرف کنند، آلوده کند.

 غذا و آب آلوده: مصرف غذا یا نوشیدنی‌های آلوده به نوروویروس یکی دیگر از راه‌های رایج انتقال این ویروس است. این ویروس می‌تواند از طریق غذاهایی که در تهیه آنها بهداشت رعایت نشده است یا منابع آب آلوده منتقل شود.

آلودگی سطحی: نوروویروس می‌تواند برای مدت طولانی (تا چند هفته) روی سطوح زنده بماند. دست زدن به سطوح آلوده و سپس لمس دهان می‌تواند منجر به عفونت شود.

ذرات هواپخش یا آئروسل: استفراغ بیماران می‌تواند ذرات ویروسی به صورت هواپخش (آئروسل) در آورد و این ذرات ممکن است استنشاق شده یا بر روی سطوح مجاور فرود آیند و به دیگران منتقل شوند.این شکل از انتقال، توانایی ویروس را برای انتشار حتی در محیط‌هایی که تماس مستقیم افراد سالم با فرد بیمار رخ نداده است، برجسته می‌کند.

***نگرانی ها از این ویروس و راه پیشگیری و درمان

کم‌آبی بدن ناشی از استفراغ و اسهال مهم‌ترین نگرانی در طول بیماری است؛ که باید حواستان به آن باشد. هیچ دارویی برای درمان نوروویروس وجود ندارد. آبرسانی مجدد با نوشیدن آب و سایر مایعات به استثنای قهوه، چای و الکل توصیه می‌شود.

علائم کم‌آبی شامل کاهش ادرار، خشکی دهان و گلو و احساس سرگیجه هنگام ایستادن است.

شستن مکرر دست‌ها قبل از غذا خوردن با صابون و آب گرم به مدت ۲۰ ثانیه بهترین دفاع در برابر نورو-ویروس است.

شست‌وشوی سطوح و مواد غذایی با مواد ضدعفونی‌کننده خانگی نیز می‌تواند در کاهش آلودگی مؤثر باشد.

افرادی که علائم استفراغ، اسهال و گرفتگی معده دارند نباید غذا درست کنند. این افراد تا حداقل دو روز پس از کاهش علائمشان نباید به غذا یا بشقاب یا ظروف دیگران دست بزنند.

شستن دست ها قبل از غذا اقدامی مهم است. ممکن است دستگیره در، دکمه آسانسور، قاشق غذاخوری یا سطح دیگری را که فرد آلوده لمس کرده است، لمس کرده باشید.

اگر فردی در خانواده مبتلا به نوروویروس است، توجه داشته باشید که ویروس می تواند به راحتی از طریق خانواده پخش شود. همه باید به طور مرتب دست های خود را با آب و صابون به خوبی بشویید، به خصوص قبل از غذا خوردن و بعد از استفاده از دستشویی. سطوح آلوده را می توان با محلول های حاوی سفید کننده تمیز کرد تا ویروس را از بین ببرد.

شیر غیر پاستوریزه یا گوشت خام یا نیم پز نخورید. از یک دماسنج داخلی استفاده کنید و مطمئن شوید که چیزی که می‌پزید به دمای توصیه شده برسد.

غذای فاسدشدنی که بیش از دو ساعت از آن رها شده است نخورید. سبزی‌ و میوه ها را حتماً خوب بشویید و از گوشت خام جدا نگه دارید.

هرکسی که غذا را تهیه یا سرو می‌کند باید دست‌های خود را خوب بشوید. در حالی که علائم گوارشی دارید، غذا تهیه نکنید و با افراد غذا به اشتراک نگذارید. با شستن مکرر دست‌ها، بهداشت دست‌ها را رعایت کنید - و زمانی که آب جاری به راحتی در دسترس نیست، از مواد ضدعفونی‌کننده دست استفاده کنید.

اغلب افراد بدون مداخله پزشکی بهبود پیدا می‌کنند درمان اصلی عفونت نورویروس رفع کمبود مایعات بدنی (هیدراته نگهداشتن فرد) که به علت اسهال و استفراغ رخ داده است، با دریافت فراوان مایعات است.

بزرگسالان باید آب و سایر مایعات مانند آب میوه و نوشیدنی‌های ورزشی بنوشند. کودکان ممکن است نیاز به مصرف محلول‌های الکترولیتی مانند ORS داشته باشند که برای کودکان دچار اسهال و استفراغ تهیه شده‌اند. مادران شیرده باید به دادن شیر به نوزادانشان که دچار علائم گوارشی ناشی از نوروویروس شده‌اند، ادامه دهند.

اگر بیماران خون در مدفوع، تب بالا، تنگی نفس یا سایر علائم غیرعادی دارند، باید با پزشک متخصص مشورت کنند زیرا ممکن است دچار عامل‌ بیماری‌زای دیگری شده باشند. افراد مبتلا به نورویروس باید چند روز پس از شروع علائم، احساس بهتری داشته باشند. اگر علائم بهبود نیافت، این دلیل دیگری برای مراجعه به پزشک است.

همچنین اگر شخصی به علت استفراغ شدید نمی‌تواند مایعات بنوشد، باید به پزشک مراجعه کند تا از راه دیگری مثلا سرم‌درمانی آب بدن او تامین شود. همچنین اگر نوزاد به بیماری مبتلا شده است و شمار کهنه‌هایی که خیس می‌کند، کاهش یافته است (حجم ادرارش کم شده است)، مراجعه به پزشک لازم است.

نوزادان و کودکان کمسن، سالمندان و افراد دچار بیماری‌های زمینه‌ای جدی مانند بیماری‌های کلیوی و قلبی و دچار نقص ایمنی ممکن است دچار بیماری شدیدتری شوند و نیاز به مراجعه به پزشک پیدا کنند.


نورنیوز
نظرات

«هانس زیمر» سرود ملی عربستان را می سازد

پوتین آماده دیدار با ترامپ

پایان تلخ جستجوی گنج/ حفار تونل حفاری زیر آوار ماند

آمادگی 2 کشور برای راه‌اندازی کنسولگری در مشهد

آتش‌سوزی گسترده انبار چوب در مشهد/ آتش مهار شد

آزادی 200 فلسطینی در دور دوم مبادله اسرا/ اسامی 4 اسیر اسرائیلی اعلام شد

13 شرط واردات خودرو با کارت ملی

برگزاری نماز جمعه هفته بعد در حرم امام خمینی (ره)

تائید شهادت 2 تن از مقامات حماس

ارائه کالابرگ الکترونیکی برای 15 کالای اساسی

آرمان رمضانی به ذوب‌آهن پیوست

دیدار وزیرخارجه عربستان با محمد الشرع/ تاکید بر حمایت همه جانبه از سوریه

سرقت مسلحانه در نیکشهر با قتل دو نفر/ پلیس در تعقیب سارقان

بازگشت «سلام صبح بخیر» به تلویزیون

صادرات غیرنفتی 18 درصد بیشتر شد

بزرگراه شهید سلیمانی امشب مسدود می‌شود

تهران سردتر می شود/ ادامه آلودگی هوا تا یکشنبه

طولانی ترین پرونده جنایی ایران/ راز قتل فجیع لیلا فتحی بعد از 20 سال+ فیلم

توافق ایران و عمان برای حذف تعرفه‌های تجاری

جاده کندوان به سمت البرز یکطرفه شد

از حذف سامانه نیما تا امکان خرید قسطی خانه

آیت‌الله خاتمی: حماس در جنگ غزه نه تنها نابود نشد بلکه قدرتمندتر شد

حکیم: حشد الشعبی یک رکن اساسی در سیستم دفاعی عراق است

غریب‌آبادی: مردم ایران قربانی «تجاوز» ناشی از «حمله اقتصادی» هستند

سیمرغ مردمی احیا می‌شود: شفافیت یا بازی با افکار عمومی؟

بخش خصوصی در صف مقدم جنگ اقتصادی؛ حمایت‌ها کجاست؟

دوگانه فشار و تعامل ترامپ در قبال ایران

ترامپ به دنبال توافق یا بازی سیاسی؟

ادعاها درباره زمان پرداخت سود سهام عدالت 1402 تکذیب شد

تداوم کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی

جزئیات تازه از حادثه آتش‌سوزی هتل گرند کارتال در ترکیه

وام مسکن؛ ابزاری ناکارآمد در بازار بی‌ثبات

پزشکیان: همکاری ایران و روسیه تمامیت‌خواهی و یکجانبه‌گرایی غرب را از بین می‌برد

نورنما | 5 بهمن 1358 نخستین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران +فیلم

قیمت بیت کوین تحت تأثیر دستورات جدید ترامپ کاهش یافت

ترامپ: برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای راه‌های زیادی وجود دارد

هوای تهران در وضعیت «قابل قبول» قرار دارد/ تهران از فردا شب بارانی می‌شود

اسناد ترور «کندی» و «مارتین لوتورکینگ» از طبقه‌بندی محرمانه خارج شد

10 شهید در حمله عناصر مسلح به مناطق شیعه‌نشین استان حمص

مدودف: روسیه پاسخ اولتیماتوم‌های زلنسکی با پیروزی در جبهه جنگ می‌دهد

پاشنه آشیل چین در رقابت اقتصادی با آمریکا چیست؟

دستگیری دکتر قلابی دندانپزشک که حتی سواد خواندن و نوشتن نداشت در مشهد

انصارلله: آمریکا صلاحیت طبقه‌بندی ملت‌ها و کشورها را ندارد

ترامپ خواستار ملاقات فوری با پوتین شد

مقام ارشد صهیونیست: جنگ غزه شکستی بزرگ برای اسرائیل بود

ترامپ فرمان انتشار اسناد ترور جان و رابرت کندی و مارتین لوترکینگ را امضا کرد

خروج20 هزار نظامی آمریکا ازاروپا/قاضی آمریکایی دستور ترامپ درباره حق شهروندی را مسدود کرد

عراقچی خواستار صیانت از حقوق اقلیت‌ها در سوریه شد

اطفای حریق در ساختمان 10 طبقه در تهران

ممنوعیت واردات خودروی کارکرده با سن بالاتر از 5 سال

چشم انداز روابط ایران و روسیه پس از توافق

نورنما | شمارش پول به شیوه دستی در چین +فیلم

انتقاد غریب آبادی از سازوکارهای ناعادلانه حقوق بشری

ترامپ مسئول دیپلماسی با ایران را معرفی کرد

صداقت، سرمربی موقت نساجی شد

از ترور قضات دیوان عالی تا حریق مرگبار هتل درترکیه

رهبر انقلاب: صبر مادران شهدا را با کارهای هنری نشان بدهید

پزشکیان : وقتی امروز چنین وضعیتی داریم یعنی به قرآن عمل نکرده‌ایم

سفر وزیر خارجه عربستان پس از 15 سال به لبنان

جولانی: کُردها سلاح را تحویل ندادند/ اسرائیل باید خاک سوریه را ترک کند

بلومبرگ خبر داد؛ زلنسکی می‌خواهد با پوتین گفتگو کند

غزه تحت کنترل حماس است

نامزدهای اسکار 2025 مشخص شدند/ یک انیمیشن ایرانی در میان نامزدها

پاریس: مذاکره با ایران تنها رویکرد منطقی است/عراق:ایران برای مذاکره اعلام آمادگی کرده است

رژیم اسرائیل خواهان به تعویق انداختن عقب‌نشینی از لبنان است

بقایی: اقدام آمریکا در اطلاق برچسب تروریستی به مردم یمن محکوم است

چین 18 ماهواره‌ جدید به فضا پرتاب کرد

نیویورک تایمز: اسرائیل می‌خواهد پس از تبادل اسرا، جنگ غزه را آغاز کند

بازیکن اهل کرواسی به تراکتور پیوست

قربانیان آتش سوزی هتل ترکیه به 79 نفر رسید

رئیس جمهور پاناما: ادعای ترامپ یادآور استعمار نو است

زن شوهرکش در ساوه دستگیر شد

سازمان ملل: اقدامات اسراییل در کرانه باختری نقض قوانین بین‌المللی است

آیا مکران می‌تواند پایتخت ایران باشد؟

انتقال 27 ایرانی محبوس در ترکیه به کشورمان

زمان آغاز بلیت فروشی جشنواره فیلم فجر اعلام شد

پالس‌های ترامپ و جنگ با ایران!

از انتشار یک قطعه موسیقی به افتخار جمشید هاشم‌پور تا «پسر دلفینی 2» در راه فجر

رسیدگی سوئیس به شکایت علیه رژیم صهیونیستی

بقایی: آمریکا بیش از پیش قوانین بین‌المللی را تضعیف می‌کند

توضیحات همتی در مورد قیمت طلا؛ ذخایر استراتژیک بانک مرکزی افزایش می‌یابد

گواردیولا: پی‌اس‌جی بهتر بود/ بازی با بروژ آخرین فرصت سیتی است

معاون وزیر دفاع: به تهدیدات زیست‌محیطی و بیوتروریستی توجه ویژه‌ای داریم

کمیسر دفاعی اروپا: در مناقشه گرینلند اتحادیه اروپا باید از دانمارک دفاع کند

ترخیص مهدی چمران از بیمارستان

نور ویدیو | گاز طبیعی ، صحنه رقابت و همکاری

عارف: ایجاد منطقه آزاد علم و فناوری ضروری است

رضایی: مناطق آزاد در خنثی‌سازی تحریم‌ها نقش مهمی دارند

اسلامی: 70 میلیارد کیلووات ساعت برق اتمی به شبکه توزیع کشور تزریق کردیم

جلوگیری آتش نشانان از خودکشی مرد جوان +فیلم

وزیر نیرو: ناترازی برق در سال آینده رفع می‌شود

دبیرکل ناتو: قدرت نیروی دریایی چین از آمریکا بیشتر شده است

ازسرگیری پروازهای مستقیم ترکیه به سوریه پس از 13 سال

اسامی محرومان هفته هفدهم لیگ برتر فوتبال

دیدارهای سیاسی ظریف در اجلاس داووس

گام بلند همراه اول به سوی هوشمندسازی زیرساخت‌های کشور

پزشکیان: با کمک مردم کمبودهای مدارس خوزستان را رفع می‌کنیم

ارمنستان: احتمال حمله نظامی جمهوری آذربایجان کم است

گفت‌وگوی وزیر خارجه چین با مشاور رئیس‌جمهور برزیل

سرویس اطلاعات روسیه: قدرت‌های دولتی جدید در جهان چند قطبی در حال ظهور است

X
آگهی تبلیغاتی