×
بین الملل
شناسه خبر : 207089
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/16 ساعت 10:27
چرا کشورهای عربی از  نفوذ ترکیه در سوریه نگرانند؟

العربی‌الجدید؛

چرا کشورهای عربی از نفوذ ترکیه در سوریه نگرانند؟

سفر دوره ای اسعد الشیبانی به چند کشور عربی در برهه خاصی از زمان انجام می شود که کشورهای عربی نگران نفوذ ترکیه در سوریه هستند که پس از سقوط بشار اسد به شدت گسترش یافته است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  العربی‌الجدید با اشاره به سفر قریب الوقوع «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه حکومت انتقالی سوریه به سه کشور عربی، به اهداف این سفر پرداخت.

العربی الجدید در گزارشی با عنوان «سفر دوره ای عربی اسعد الشیبانی؛ حکام دمشق به دنبال هراس زدایی و تضمین حمایت هستند»، به قصد وزیر خارجه حکومت انتقالی سوریه برای سفر به قطر، امارات و اردن پس از اینکه اولین سفرش را به عربستان انجام داد، اشاره کرد.

این رسانه نوشت: کشورهای عربی به حاکمان جدید روی خوش نشان داده اند، به طوری که هیات های عربی دیپلماتیک و امنیتی به دمشق سفر کرده و کمک هایی از جانب کشورهای عربی به ویژه قطر و عربستان روانه سوریه شده تا از مشکلات معیشتی و اقتصادی سوری ها کم شود.

این منبع ادامه داد: یک هواپیمای حامل کمک هم از مصر به دمشق رسید و منابع آگاه عراقی در حالی روز جمعه از سرگیری صادرات نفت عراق به سوریه را تکذیب کردند که احتمال می رود، دولت عراق طی روزهای آتی در راستای حمایت عربی از حاکمان جدید، نفت به سوریه بدهد.

العربی الجدید افزود: به نظر می رسد که تحرک دیپلماسی از سوی حاکمان جدید در دمشق در قبال کشورهای عربی در راستای اهدافی چند به ویژه در سایه نگرانی کشورهای عربی از چنگ انداختن طیف خاصی بر روند سیاسی جدید سوریه است.

به نوشته العربی الجدید، مقامات جدید در حالی از عزم خود برای حکومت مشارکتی و حضور همه طیف ها سخن به میان می آورند که درباره برگزاری نشست کنگره گفت وگوی ملی ابهاماتی وجود دارد و «احمد الشرع»( فرمانده گروه مسلح معارض هیات تحریرالشام) گفته که روند تدوین قانون اساسی و نیز برگزاری انتخابات به چند سال زمان نیاز دارد. این درحالی است که خواسته کشورهای عربی، تدوین قانون اساسی جدید سوریه و مشارکت همه گروه های سیاسی و برآورده شدن خواسته سوری هاست.

در ادامه گزارش العربی الجدید آمده است: حاکمان جدید سوریه به دنبال کسب حمایت کشورهای عربی در محافل منطقه ای و بین المللی هستند تا جامعه جهانی آنها را به رسمیت بشناسد. همچنین آنها به دنبال مشارکت گسترده عربی برای به حرکت درآمدن سریع پروژه ها و فراهم شدن زمینه بازگشت میلیون ها آواره سوری به ویژه از کشورهای همسایه شامل اردن، لبنان و مصر به کشورشان هستند.

این رسانه اضافه کرد: سفر دوره ای اسعد الشیبانی به چند کشور عربی در برهه خاصی از زمان انجام می شود که کشورهای عربی نگران نفوذ ترکیه در سوریه هستند که پس از سقوط بشار اسد به شدت گسترش یافته است. آنکارا همزمان با بازگشایی سفارتش در سوریه پس از ۱۲ سال، هیات های امنیتی و دیپلماتیک زیادی روانه دمشق کرده است.

«احمد القربی» تحلیلگر سیاسی به العربی الجدید گفت: سفر قریب الوقوع الشیبانی اهداف متعددی دارد. هدف سفر به دوحه، تقویت روابط و تاکیدی بر نیاز مبرم سوریه به حمایت قطر به ویژه در زمینه زیرساختها است.

وی افزود: قطر دومین کشور دنیاست که سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرده و حضور قوی در سوریه از زمان سقوط نظام اسد دارد. قطر اولین کشوری است که پل هوایی کمک به سوریه برقرار کرد. درباره سفر الشیبانی به امارات و اردن نیز هدف هراس زدایی امنیتی است.

به گزارش ایرنا، القربی ادامه داد: این سیگنال مثبتی از سوی حاکمان جدید در دمشق برای روی آوردن به جهان عرب است. امارات از ناحیه اسلام سیاسی احساس خطر می کند و سفر الشیبانی در راستای کاهش نگرانی کشورهای عربی است.


نظرات

آخرین اخبار
مهار آتش در میانکاله؛ پایان یک بحران زیست‌محیطی
انگلیس: اجرای توافق ایران و آمریکا برای امنیت منطقه ضروری است
سقوط مرگبار هواپیما در فرانسه+ جزئیات حادثه
انتشار جزئیات جدید از توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل
سرمربی کره‌جنوبی پس از ناکامی در جام جهانی استعفا کرد
بستری رایگان کودکان زیر 7 سال ادامه دارد
آغاز پیش‌فروش بلیت حمل و نقل عمومی برای مراسم تشییع رهبر شهید
حمله دوباره اسرائیل به لبنان؛ تشدید تنش در مرزهای جنوبی
سالروز بمباران شیمیایی سردشت؛ تأکید وزارت خارجه بر پیگیری عاملان جنایت
پلیس راه یزد خودروی راننده 13 ساله را متوقف کرد
انتخابات نیویورک از تغییر نگاه آمریکا به اسرائیل خبر می‌دهد
ابراز نگرانی مشترک پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه
انتظاری که از خبرگان داریم...
ورود 958 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا در یک روز
نتانیاهو برای حفظ کنترل حزب لیکود وارد نبردی سرنوشت‌ساز شد
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز؛ رانندگان با احتیاط تردد کنند
سفیر آمریکا: احتمال اقدام علیه زیرساخت‌های ایران در تنگه هرمز وجود دارد!
ایتالیا خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد
گزارش تصویری | زلزله ویرانگر در ونزوئلا
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
ادعای وال‌استریت ژورنال درباره لغو مذاکرات این هفته ایران-آمریکا
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم
پیروزی ایران مقابل کوبا در لیگ ملت‌های والیبال
هشدار پلیس درباره وام‌های فوری در فضای مجازی؛ فریب تبلیغات را نخورید
توافق دولت لبنان با رژیم صهیونیستی محکوم و چیزی جز تسلیم نیست
قالیباف: پایان جنگ لبنان در صدر تفاهم‌نامه ایران و آمریکا قرار دارد
بروجردی: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس فوری و قاطع خواهد بود
زمان امتحانات دانشگاه تهران دوباره تغییر کرد+ جزئیات جدید
برف تابستانی سبلان را سفیدپوش کرد
بیانیه فاطمیون در پاسخ به ادعاهای رسانه‌های صهیونیستی منتشر شد
رکورد جدید واردات طلای چین؛ بیش از 163 تن در یک ماه
مشروعیت از آنِ مقاومت است، نه دولت لبنان