×
بین الملل
شناسه خبر : 207089
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/16 ساعت 10:27
چرا کشورهای عربی از  نفوذ ترکیه در سوریه نگرانند؟

العربی‌الجدید؛

چرا کشورهای عربی از نفوذ ترکیه در سوریه نگرانند؟

سفر دوره ای اسعد الشیبانی به چند کشور عربی در برهه خاصی از زمان انجام می شود که کشورهای عربی نگران نفوذ ترکیه در سوریه هستند که پس از سقوط بشار اسد به شدت گسترش یافته است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  العربی‌الجدید با اشاره به سفر قریب الوقوع «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه حکومت انتقالی سوریه به سه کشور عربی، به اهداف این سفر پرداخت.

العربی الجدید در گزارشی با عنوان «سفر دوره ای عربی اسعد الشیبانی؛ حکام دمشق به دنبال هراس زدایی و تضمین حمایت هستند»، به قصد وزیر خارجه حکومت انتقالی سوریه برای سفر به قطر، امارات و اردن پس از اینکه اولین سفرش را به عربستان انجام داد، اشاره کرد.

این رسانه نوشت: کشورهای عربی به حاکمان جدید روی خوش نشان داده اند، به طوری که هیات های عربی دیپلماتیک و امنیتی به دمشق سفر کرده و کمک هایی از جانب کشورهای عربی به ویژه قطر و عربستان روانه سوریه شده تا از مشکلات معیشتی و اقتصادی سوری ها کم شود.

این منبع ادامه داد: یک هواپیمای حامل کمک هم از مصر به دمشق رسید و منابع آگاه عراقی در حالی روز جمعه از سرگیری صادرات نفت عراق به سوریه را تکذیب کردند که احتمال می رود، دولت عراق طی روزهای آتی در راستای حمایت عربی از حاکمان جدید، نفت به سوریه بدهد.

العربی الجدید افزود: به نظر می رسد که تحرک دیپلماسی از سوی حاکمان جدید در دمشق در قبال کشورهای عربی در راستای اهدافی چند به ویژه در سایه نگرانی کشورهای عربی از چنگ انداختن طیف خاصی بر روند سیاسی جدید سوریه است.

به نوشته العربی الجدید، مقامات جدید در حالی از عزم خود برای حکومت مشارکتی و حضور همه طیف ها سخن به میان می آورند که درباره برگزاری نشست کنگره گفت وگوی ملی ابهاماتی وجود دارد و «احمد الشرع»( فرمانده گروه مسلح معارض هیات تحریرالشام) گفته که روند تدوین قانون اساسی و نیز برگزاری انتخابات به چند سال زمان نیاز دارد. این درحالی است که خواسته کشورهای عربی، تدوین قانون اساسی جدید سوریه و مشارکت همه گروه های سیاسی و برآورده شدن خواسته سوری هاست.

در ادامه گزارش العربی الجدید آمده است: حاکمان جدید سوریه به دنبال کسب حمایت کشورهای عربی در محافل منطقه ای و بین المللی هستند تا جامعه جهانی آنها را به رسمیت بشناسد. همچنین آنها به دنبال مشارکت گسترده عربی برای به حرکت درآمدن سریع پروژه ها و فراهم شدن زمینه بازگشت میلیون ها آواره سوری به ویژه از کشورهای همسایه شامل اردن، لبنان و مصر به کشورشان هستند.

این رسانه اضافه کرد: سفر دوره ای اسعد الشیبانی به چند کشور عربی در برهه خاصی از زمان انجام می شود که کشورهای عربی نگران نفوذ ترکیه در سوریه هستند که پس از سقوط بشار اسد به شدت گسترش یافته است. آنکارا همزمان با بازگشایی سفارتش در سوریه پس از ۱۲ سال، هیات های امنیتی و دیپلماتیک زیادی روانه دمشق کرده است.

«احمد القربی» تحلیلگر سیاسی به العربی الجدید گفت: سفر قریب الوقوع الشیبانی اهداف متعددی دارد. هدف سفر به دوحه، تقویت روابط و تاکیدی بر نیاز مبرم سوریه به حمایت قطر به ویژه در زمینه زیرساختها است.

وی افزود: قطر دومین کشور دنیاست که سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرده و حضور قوی در سوریه از زمان سقوط نظام اسد دارد. قطر اولین کشوری است که پل هوایی کمک به سوریه برقرار کرد. درباره سفر الشیبانی به امارات و اردن نیز هدف هراس زدایی امنیتی است.

به گزارش ایرنا، القربی ادامه داد: این سیگنال مثبتی از سوی حاکمان جدید در دمشق برای روی آوردن به جهان عرب است. امارات از ناحیه اسلام سیاسی احساس خطر می کند و سفر الشیبانی در راستای کاهش نگرانی کشورهای عربی است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کاربران اپ‌های هوش مصنوعی از یک میلیارد کاربر گذشت
8 نشانه‌ای که می‌گویند بدن‌تان بیش از حد خسته است
پیش‌بینی عفونت‌های تنفسی کودکان با هوش مصنوعی
اجساد کشته شدگان اسرائیلی بهانه‌ آزار فلسطینیان است
رقابت عشقی خونین / پسر جوان در دعوا بر سر یک دختر کشته شد
محبوبیت بالای پوتین بر اساس نظرسنجی اخیر روسیه
درخواست اعدام برای نخست‌وزیر سابق بنگلادش
حمایت قاطع شورای امنیت از دولت لبنان
نامه ایران، روسیه و چین به سازمان ملل درباره قطعنامه 2231
رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد
قتل عمد در تصادفات مربوط به خودروهای با چراغ زنون صحت ندارد
با وجود تمدید آتش بس صورت گرفت؛ حمله هوایی پاکستان به پکتیکا افغانستان
اعلام قوی‌ترین گذرنامه‌های جهان/ایران در رتبه چندم قرار دارند؟
طلایی‌پوشان سپاهان برنده از آبادان بیرون آمدند
ترکیه و سوریه درصدد گسترش توافق میان خود
تعطیلی مدارس تمام مقاطع مشهد فردا 26 مهر
فیلمبرداری با تلفن همراه از مسابقات لیگ برتر ممنوع شد
لحن ترامپ نرم شد/تعرفه‌های سنگین چین پایدار نخواهد بود
نتایج اولیه انتخابات نظام پزشکی اعلام شد؛ مشارکت بیش از 76 هزار نفر
بیانیه تند ایران در واکنش به ادعاهای ضدایرانی مقام انگلیس
وزیر خارجه: ایران تحت هیچ فشاری قرار نمی‌گیرد/حقوق حاکمیتی ایران قابل مذاکره نیست
آثار شکنجه بر پیکر 120 شهید فلسطینی
ترامپ به زلنسکی : تاماهاوک‌ها را نمی‌دهیم!
تمدید 4 ماهه خدمت سربازی اجباری در رژیم اسرائیل
پاداش عجیب عربستان صدای قهرمان جام جهانی را درآورد
کاهش 10 درصدی ارزش بورس تهران در نیمه نخست امسال
چین همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا قدرت‌نمایی کرد
جان بولتون خود را به مقامات قضایی تسلیم کرد
ساپینتو: به باخت عادت نداریم / فکر نکنید رئال مادرید هستیم
حماس خواستار تکمیل روند آتش بس شد
واکنش تند هاشمیان به شایعات درباره جانشینش
فوت رهبر اپوزیسیون آرژانتین در پخش زنده تلویزیونی
فایننشال تایمز:عربستان در پی پیمان دفاعی با آمریکاست
هشدار حماس: خلع سلاح مقاومت، آغاز ناآرامی هاست
جدول لیگ برتر پس از بازی‌های امروز / استقلال در یک قدمی صدرنشینی!
پیشنهاد پرسپولیس به سرمربی سابق سپاهان!
سناتورهای آمریکایی قطعنامه‌ای برای جلوگیری از حمله آمریکا به ونزوئلا ارائه می‌دهند
جزییات جدید از ثبت‌نام وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی
روسیه: شکست اروپایی‌ها در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران
یارانه پردرآمدهاحذف می شود/ تعداد و دهک های مشمول
پلاک‌های جدید و متفاوت در راه سیستان و اینچه‌برون
اولین پیروزی استقلال در خانه/استقلال (1) - مس رفسنجان (0)+ فیلم گل مسابقه
اصرار اتحادیه اروپا بر مواضع غیرسازنده درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران
دستیار مورینیو در آستانه پیوستن به کادرفنی تیم ملی ایران
نقض مکرر آتش بس غزه از سوی رژیم اسرائیل/ایران محکوم کرد
رزمایش ونزوئلا در واکنش به تحرکات آمریکا
امیر دریادار سیاری: امنیت پایدار در سایه آمادگی و بازدارندگی حاصل می شود
گل گهر موقتا صدرنشین لیگ برتر شد
درگذشت کشتی گیر 18 ساله گیلانی در حین تمرین
بانک‌ها و خودروسازان زیر ذره‌بین؛ بازگشت هزاران میلیارد به جیب مردم
X
آگهی تبلیغاتی