×
بین الملل
شناسه خبر : 207087
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/16 ساعت 10:16

عبدالباری عطوان*

6 دلیل احتمال فروپاشی آتش‌بس لبنان با تل‌آویو

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب احتمال فروپاشی آتش بس در لبنان را به 6 دلیل به مراتب بیشتر از تمدید آن دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش رای الیوم، عطوان نوشت: سئوالی که این روزها در میان محافل لبنانی مطرح می شود، سرنوشت آتش بسی است که از ۲۷ نوامبر گذشته(۷ آذر) اجرایی شده و پس از ۶۰ روز به پایان می رسد و اینکه آیا تمدید خواهد شد یا فرو خواهد پاشید و جنگ میان مقاومت اسلامی حزب الله و رژیم اشغالگر از سرگرفته خواهد شد؟ به طور حتم اسرائیل که از این آتش بس سود می برد، به سرعت به متحد آمریکایی و «عاموس هوکشتاین» فرستاده این کشور روی آورده است.

عطوان افزود: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل پس از اینکه موشک های حزب الله به اتاق خوابش در منطقه «قیساریا» رسید و صدها هزار اسرائیلی به اروپا و آمریکا فرار کردند، متوجه شد که اسرائیل نمی تواند در چند جبهه بجنگد و با حجم عظیمی از موشکهای فراصوتی از یمن، بالستیک از جنوب لبنان و پهپادهای پیشرفته از عراق مقابله کند و از این رو خیلی سریع آتش بس را پذیرفت.

به نوشته این تحلیلگر، احتمال فروپاشی آتش بس در لبنان به مراتب بیشتر از تمدید آن به چند دلیل است:

اول، پایبند نبودن رژیم اشغالگر به آتش بس و تداوم حملات به مواضع حزب الله و سکوهای موشکی آن. موارد نقض آتش بس به بیش از ۳۸۳ مورد تاکنون رسیده و بهانه نیز، کندی استقرار ارتش لبنان و برآورده نشدن خواسته های اسرائیل در نابودی برخی پایگاههای نظامی حزب الله است.

دوم، ممانعت از بازگشت آوارگان لبنانی به روستاهای مرزی که به تازگی از سوی تل آویو اشغال شدند و از بین بردن منازل باقیمانده در این مناطق و کشتن حدود ۴۰ شهروند و زخمی کردن ۵۰ نفر از افرادی که به دنبال بازگشت به منازل خود بودند.

سوم، مطلع کردن متحدان رژیم اسرائیل یعنی آمریکا، فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی مبنی بر قصد این رژیم برای عقب نشینی نکردن از اراضی اشغالی در جنوب لبنان به بهانه پایبند نبودن حزب الله به شروط و بازیابی صفوف آن و تسلیح نیروهایش با موشک و پهپادهای جدید.

چهارم، بیانیه اخیر حزب الله لبنان که حدود سه روز قبل منتشر شد و در آن «محمود القماطی» نایب رئیس شورای عالی سیاسی حزب الله گفت که منتظر روز شصت و یکم باشید که هر تحول جدیدی ممکن است، رخ دهد. وی از خواسته مردمی برای واکنش به نقض فزاینده آتش بس از سوی تل آویو خبر داده است.

پنجم، سیطره عناصر وابسته به نظامیان آمریکایی بر فرودگاه بیروت و اقدام آنها در بازرسی مسافران لبنانی و ایرانی به بهانه ارسال پول برای حزب الله، به ویژه که کذب بودن این ادعاهای مطرح شده از سوی رسانه های سعودی و آمریکایی به شکل عامدانه، مشخص شد.

ششم، بدبینی که در محافل سیاسی و پارلمانی لبنان درباره انتخاب رئیس جمهور جدید در روز پنجشنبه هفته جاری به علت شکست توافق آتش بس و همسویی آمریکا و فرانسه و انگلیس با نقض آتش بس از سوی اسرائیل وجود دارد.

عطوان در ادامه به عدم تمایل رژیم صهیونیستی برای خروج از نوار مرزی به عمق ۱۰ کیلومتر در جنوب لبنان و ایجاد کمربند امنیتی جدید و حائل برای حمایت از شهرک های صهیونیست نشین در الجلیل به منظور بازگردانیدن شهرک نشینان و نیز حمایت مستقیم آمریکا رئیس کمیته نظارت بین المللی از این رژیم اشاره کرد.

وی نوشت: اسرائیل از هیچ سرزمین عربی بیرون نرفته، مگر اینکه با زور آن را بیرون کرده اند و صحرای سینا فقط استثناست. مقاومت اسلامی لبنان به طور حتم برای نبرد با اسرائیل بازمی‌گردد.

به گزارش  ایرنا ، سردبیر رای الیوم اضافه کرد: مقاومت لبنان فقط حامی مقاومت غزه و کرانه باختری نیست، بلکه جنبش آزادی بخش اراضی لبنانی است و برای بار سوم پیروز خواهد شد، همانطور که در نبرد اول در سال ۲۰۰۰ پیروز شد و کمربند امنیتی را آزاد کرد و در نبرد دوم در سال ۲۰۰۶ ارتش اسرائیل را شکست داد و همانطور که اسرائیل از غزه در سال ۲۰۰۵ گریخت.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سردرگمی سیاسی فرانسه؛ ماکرون و چالش نخست‌وزیری جدید
نورنما | تظاهرات مردم سوریه در بازار معروف حمیدیه دمشق
سوءاستفاده آژانس از غروب برجام؟!
مقام سازمان ملل: بمباران برج‌های مسکونی غزه جنایتی فجیع است
صدای آژیر خطر کابوس اشغالگران
تاکید دکتر پزشکیان بر حمایت از تمامیت ارضی ملت ونزوئلا
ورود عراقچی به قاهره
نجات قاتل نوجوان از قصاص با گذشت اولیای دم
روسیه، شریک هسته‌ای عراق می‌شود؟
بلیت سینماهای کشور روز جمعه نیم‌بهاست
مخالفت دوباره شورای رقابت با ورود خودرو به بورس
راه سوم در خروج از وضعیت تعلیق
سه هفته تا ورود خودروهای خارجی به بورس + جزئیات مهم برای خریداران
بقائی: عراقچی به مصر رفت
چهار نظامی اسرائیلی در حمله حماس کشته شدند/ نتانیاهو: «از غزه بیرون بروید!»
رنگ و بوی محمدی
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه18 شهریورماه 1404 + جدول
مجلس لایحه پهپادهای غیرنظامی را بازنویسی کرد+ جزئیات تازه اصلاحات
انتصاب دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام از سوی رهبر معظم
افسر سابق پنتاگون: ایران تل‌آویو را در 600 ثانیه نابود می‌کند
قدرت‌نمایی‌های افسارگسیخته ترامپ و تضعیف کنگره
پول حق پخش تلویزیونی کجا می‌رود؟
فاجعه در مکزیک؛ 10 کشته در برخورد قطار با اتوبوس دو طبقه+فیلم
حرکت اعتراضی هواداران ایتالیا به اسرائیل دوباره تکرار شد
برگزاری جلسه غیرعلنی مجلس با حضور رئیس جمهور/روایت نیکزاد و گودرزی از جلسه غیرعلنی
مهاجرانی: کالابرگ چهارشنبه واریز می‌شود/ساعات کار در آغاز مهر به حالت قبل باز می‌گردد
نرخ سرویس مدارس؛ مصوبه ای که روی کاغذ است
انقلابی در پزشکی؛ تزریق بدون درد با ریزربات‌ها
ذوب‌آهن اصفهان در بحران تاریخی
رانت یا ارز تک‌نرخی؟
کتاب‌های درسی به مدارس رسید/ سامانه ثبت‌سفارش همچنان باز است
قتل به‌خاطر عکس‌های عروسی
هوای تهران باز هم نارنجی شد؛ تداوم شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس
تاکید 1500 هنرمند عرضه سینما بر پایان نسل کشی در غزه
دیدار دو تیم فوتبال ایران - امارات امروز ساعت 21
کره‌جنوبی پیش‌نویس قطعنامه‌ لغو تحریم‌های ایران را نهایی کرد
قیمت جهانی طلا امروز 18 شهریور؛ طلای جهانی دوباره صعودی شد
اگر استراتژی ترامپ مقابل روسیه تغییر نکند، اروپا پلن بی‌ می‌خواهد
سیاست‌نامه | شورای دفاع، نهادی هوشمند برای مقابله با تهدید
پیشرفت جدید کره‌شمالی؛ آزمایش موتور سوخت جامد موشک‌های قاره‌پیما
سخنگوی سازمان ملل انتقال نشست مجمع عمومی از نیویورک به ژنو را رد کرد
روشنفکر شورشی یا شورش علیه روشنفکری؟
امروز آخرین مهلت انتخاب رشته کنکور 1404/نیمه اول مهرماه اعلام نتایج نهایی
پایتخت‌های ایران و پاکستان با پرواز مستقیم متصل شدند
ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال؛ رانندگان سفر را مدیریت کنند
واکنش تهران به ادعاهای مطرح شده در نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب
یکی از کشتی های ناوگان صمود در سواحل تونس هدف حمله پهپادی قرار گرفت
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه‌شنبه 18 شهریور
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 18 شهریور1404 + وضعیت استان‌ها
راه درمان پارکینسون چیست؟
X
آگهی تبلیغاتی