×
بین الملل
شناسه خبر : 207087
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/16 ساعت 10:16
6 دلیل احتمال فروپاشی آتش‌بس لبنان با تل‌آویو

عبدالباری عطوان*

6 دلیل احتمال فروپاشی آتش‌بس لبنان با تل‌آویو

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب احتمال فروپاشی آتش بس در لبنان را به 6 دلیل به مراتب بیشتر از تمدید آن دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش رای الیوم، عطوان نوشت: سئوالی که این روزها در میان محافل لبنانی مطرح می شود، سرنوشت آتش بسی است که از ۲۷ نوامبر گذشته(۷ آذر) اجرایی شده و پس از ۶۰ روز به پایان می رسد و اینکه آیا تمدید خواهد شد یا فرو خواهد پاشید و جنگ میان مقاومت اسلامی حزب الله و رژیم اشغالگر از سرگرفته خواهد شد؟ به طور حتم اسرائیل که از این آتش بس سود می برد، به سرعت به متحد آمریکایی و «عاموس هوکشتاین» فرستاده این کشور روی آورده است.

عطوان افزود: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل پس از اینکه موشک های حزب الله به اتاق خوابش در منطقه «قیساریا» رسید و صدها هزار اسرائیلی به اروپا و آمریکا فرار کردند، متوجه شد که اسرائیل نمی تواند در چند جبهه بجنگد و با حجم عظیمی از موشکهای فراصوتی از یمن، بالستیک از جنوب لبنان و پهپادهای پیشرفته از عراق مقابله کند و از این رو خیلی سریع آتش بس را پذیرفت.

به نوشته این تحلیلگر، احتمال فروپاشی آتش بس در لبنان به مراتب بیشتر از تمدید آن به چند دلیل است:

اول، پایبند نبودن رژیم اشغالگر به آتش بس و تداوم حملات به مواضع حزب الله و سکوهای موشکی آن. موارد نقض آتش بس به بیش از ۳۸۳ مورد تاکنون رسیده و بهانه نیز، کندی استقرار ارتش لبنان و برآورده نشدن خواسته های اسرائیل در نابودی برخی پایگاههای نظامی حزب الله است.

دوم، ممانعت از بازگشت آوارگان لبنانی به روستاهای مرزی که به تازگی از سوی تل آویو اشغال شدند و از بین بردن منازل باقیمانده در این مناطق و کشتن حدود ۴۰ شهروند و زخمی کردن ۵۰ نفر از افرادی که به دنبال بازگشت به منازل خود بودند.

سوم، مطلع کردن متحدان رژیم اسرائیل یعنی آمریکا، فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی مبنی بر قصد این رژیم برای عقب نشینی نکردن از اراضی اشغالی در جنوب لبنان به بهانه پایبند نبودن حزب الله به شروط و بازیابی صفوف آن و تسلیح نیروهایش با موشک و پهپادهای جدید.

چهارم، بیانیه اخیر حزب الله لبنان که حدود سه روز قبل منتشر شد و در آن «محمود القماطی» نایب رئیس شورای عالی سیاسی حزب الله گفت که منتظر روز شصت و یکم باشید که هر تحول جدیدی ممکن است، رخ دهد. وی از خواسته مردمی برای واکنش به نقض فزاینده آتش بس از سوی تل آویو خبر داده است.

پنجم، سیطره عناصر وابسته به نظامیان آمریکایی بر فرودگاه بیروت و اقدام آنها در بازرسی مسافران لبنانی و ایرانی به بهانه ارسال پول برای حزب الله، به ویژه که کذب بودن این ادعاهای مطرح شده از سوی رسانه های سعودی و آمریکایی به شکل عامدانه، مشخص شد.

ششم، بدبینی که در محافل سیاسی و پارلمانی لبنان درباره انتخاب رئیس جمهور جدید در روز پنجشنبه هفته جاری به علت شکست توافق آتش بس و همسویی آمریکا و فرانسه و انگلیس با نقض آتش بس از سوی اسرائیل وجود دارد.

عطوان در ادامه به عدم تمایل رژیم صهیونیستی برای خروج از نوار مرزی به عمق ۱۰ کیلومتر در جنوب لبنان و ایجاد کمربند امنیتی جدید و حائل برای حمایت از شهرک های صهیونیست نشین در الجلیل به منظور بازگردانیدن شهرک نشینان و نیز حمایت مستقیم آمریکا رئیس کمیته نظارت بین المللی از این رژیم اشاره کرد.

وی نوشت: اسرائیل از هیچ سرزمین عربی بیرون نرفته، مگر اینکه با زور آن را بیرون کرده اند و صحرای سینا فقط استثناست. مقاومت اسلامی لبنان به طور حتم برای نبرد با اسرائیل بازمی‌گردد.

به گزارش  ایرنا ، سردبیر رای الیوم اضافه کرد: مقاومت لبنان فقط حامی مقاومت غزه و کرانه باختری نیست، بلکه جنبش آزادی بخش اراضی لبنانی است و برای بار سوم پیروز خواهد شد، همانطور که در نبرد اول در سال ۲۰۰۰ پیروز شد و کمربند امنیتی را آزاد کرد و در نبرد دوم در سال ۲۰۰۶ ارتش اسرائیل را شکست داد و همانطور که اسرائیل از غزه در سال ۲۰۰۵ گریخت.


نظرات

آخرین اخبار
موج 92 عملیات وعده صادق 4 /سیستم‌های راداری و تجهیزات شناوری دشمن هدف قرار گرفت
عصبانیت ترامپ از عملکرد وزیران کار و بازرگانی خود
مشاور و دستیار رهبری به پویش جانفدا پیوست
بازداشت 28 تروریست تکفیری در جنوب شرق ایران
تلاش شخصیت‌های اپوزیسیون رژیم صهیونیستی برای ممانعت از مداخله ترامپ در انتخابات این رژیم
آموزش‌های غیرحضوری تمامی دانش‌آموزان تا 31 فروردین
فرمانده نزاجا: سربازان شما را به ماقبل حجر می‌فرستیم
رئیس انستیتو پاستور: باوجود آسیب‌های جدی، تولید متوقف نشده است
انفجار در حیفا به دنبال حمله موشکی ایران
انهدام یک موشک کروز پیشرفته پنهان کار سرجنگی 1000 پوندی در آسمان زنجان
زلزله بی‌سابقه در پنتاگون؛ پشت پرده اخراجهای زنجیره ای ژنرالهای 4 ستاره
شاخص‌های ارزیابی عملکرد مدیران دستگاه‌ها در ایام جنگ ابلاغ شد
اخلال در زنجیره تامین آلومینیوم آمریکا با حمله ایران تایید شد
هشدار ایران به آمریکا درباره زیرساخت‌ها
در 24 ساعت گذشته کدام مناطق غیرنظامی هدف حملات دشمن قرار گرفت؟
مرحله جدید توزیع کالابرگ از فردا آغاز می‌شود
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا از خانواده کارکنان نیروهای مسلح تقدیر کرد
واشنگتن در حال اخراج ژانرال‌های آمریکایی
مدودف: کارزار آمریکا علیه ایران اختلافات عمیق درون ناتو را تشدید کرده است
اعلام تقویم آزمون‌های سال جدید
انتشار تصاویر هواپیمای منهدم شده آمریکا در عربستان
مشاور پیشین پنتاگون: آمریکا برای عملیات زمینی در ایران آماده نیست
آمریکا تحویل 400 موشک تاماهاوک به ژاپن را به تأخیر انداخت
شورای امنیت رای‌گیری درباره تنگه هرمز را به تاخیر انداخت
واکنش دبیرکل سازمان جهانی بهداشت به حمله به «انستیتو پاستور»
اختلال یا قطع خدمات وب آمازون در بحرین پس از حمله ایران
تفیض اختیار ساعت کاری کارمندان به رؤسای دستگاه‌ها و استانداران
افزایش قیمت نفت؛ بازار پر نوسان طلای سیاه
به هر کمک‌ نظامی آینده آمریکا به اسرائیل رای منفی خواهم داد
آخرین وضعیت پل بی یک البرز؛ عملیات بازسازی به زودی آغاز می شود
جاده چالوس یکطرفه شد
حمله به پل شهری مصداق بارز جنایت جنگی است
دشمن در تعرض دانشگاه ها سعی دارد مسیر پیشرفت علمی کشور را مختل کند
رئیس جمهوری برخاسته از عصر پیش از حجر
وضعیت آب و هوا امروز 14 فروردین 1405 +وضعیت استانها
کیفیت هوای پایتخت «قابل قبول» شد
منطق عصر حجر؛ بازتولید نازیسم در قرن بیست‌ویکم
کمک بازار سرمایه برای بازسازی فولاد مبارکه و فولاد خوزستان
معامله‌گری با جنگ؛ نقشه تازه ترامپ برای باج گیری
رونالدو آماده بازگشت؛ شمارش معکوس برای گل هزارم
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 14 فروردین 1405
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 14 فرودین1405 +جدول
ترامپ وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا را برکنار کرد
ریابکوف از تلاش آمریکا برای تغییر نظام کشورها انتقاد کرد
انهدام دومین جنگنده فوق پیشرفته F35 آمریکا در آسمان ایران
اعمال کارمزد 3.5 درصدی آمازون برای جبران افزایش هزینه سوخت
واکنش عراقچی به گزافه گویی ترامپ
آتش‌سوزی عمدی در کارخانه پهپادسازی همکار با اسرائیل در چک
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تنگه هرمز به تعویق افتاد
وال استریت ژورنال: کنترل تنگه هرمز پیروز جنگ را مشخص می‌کند