×
بین الملل
شناسه خبر : 207087
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/16 ساعت 10:16
6 دلیل احتمال فروپاشی آتش‌بس لبنان با تل‌آویو

عبدالباری عطوان*

6 دلیل احتمال فروپاشی آتش‌بس لبنان با تل‌آویو

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب احتمال فروپاشی آتش بس در لبنان را به 6 دلیل به مراتب بیشتر از تمدید آن دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش رای الیوم، عطوان نوشت: سئوالی که این روزها در میان محافل لبنانی مطرح می شود، سرنوشت آتش بسی است که از ۲۷ نوامبر گذشته(۷ آذر) اجرایی شده و پس از ۶۰ روز به پایان می رسد و اینکه آیا تمدید خواهد شد یا فرو خواهد پاشید و جنگ میان مقاومت اسلامی حزب الله و رژیم اشغالگر از سرگرفته خواهد شد؟ به طور حتم اسرائیل که از این آتش بس سود می برد، به سرعت به متحد آمریکایی و «عاموس هوکشتاین» فرستاده این کشور روی آورده است.

عطوان افزود: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل پس از اینکه موشک های حزب الله به اتاق خوابش در منطقه «قیساریا» رسید و صدها هزار اسرائیلی به اروپا و آمریکا فرار کردند، متوجه شد که اسرائیل نمی تواند در چند جبهه بجنگد و با حجم عظیمی از موشکهای فراصوتی از یمن، بالستیک از جنوب لبنان و پهپادهای پیشرفته از عراق مقابله کند و از این رو خیلی سریع آتش بس را پذیرفت.

به نوشته این تحلیلگر، احتمال فروپاشی آتش بس در لبنان به مراتب بیشتر از تمدید آن به چند دلیل است:

اول، پایبند نبودن رژیم اشغالگر به آتش بس و تداوم حملات به مواضع حزب الله و سکوهای موشکی آن. موارد نقض آتش بس به بیش از ۳۸۳ مورد تاکنون رسیده و بهانه نیز، کندی استقرار ارتش لبنان و برآورده نشدن خواسته های اسرائیل در نابودی برخی پایگاههای نظامی حزب الله است.

دوم، ممانعت از بازگشت آوارگان لبنانی به روستاهای مرزی که به تازگی از سوی تل آویو اشغال شدند و از بین بردن منازل باقیمانده در این مناطق و کشتن حدود ۴۰ شهروند و زخمی کردن ۵۰ نفر از افرادی که به دنبال بازگشت به منازل خود بودند.

سوم، مطلع کردن متحدان رژیم اسرائیل یعنی آمریکا، فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی مبنی بر قصد این رژیم برای عقب نشینی نکردن از اراضی اشغالی در جنوب لبنان به بهانه پایبند نبودن حزب الله به شروط و بازیابی صفوف آن و تسلیح نیروهایش با موشک و پهپادهای جدید.

چهارم، بیانیه اخیر حزب الله لبنان که حدود سه روز قبل منتشر شد و در آن «محمود القماطی» نایب رئیس شورای عالی سیاسی حزب الله گفت که منتظر روز شصت و یکم باشید که هر تحول جدیدی ممکن است، رخ دهد. وی از خواسته مردمی برای واکنش به نقض فزاینده آتش بس از سوی تل آویو خبر داده است.

پنجم، سیطره عناصر وابسته به نظامیان آمریکایی بر فرودگاه بیروت و اقدام آنها در بازرسی مسافران لبنانی و ایرانی به بهانه ارسال پول برای حزب الله، به ویژه که کذب بودن این ادعاهای مطرح شده از سوی رسانه های سعودی و آمریکایی به شکل عامدانه، مشخص شد.

ششم، بدبینی که در محافل سیاسی و پارلمانی لبنان درباره انتخاب رئیس جمهور جدید در روز پنجشنبه هفته جاری به علت شکست توافق آتش بس و همسویی آمریکا و فرانسه و انگلیس با نقض آتش بس از سوی اسرائیل وجود دارد.

عطوان در ادامه به عدم تمایل رژیم صهیونیستی برای خروج از نوار مرزی به عمق ۱۰ کیلومتر در جنوب لبنان و ایجاد کمربند امنیتی جدید و حائل برای حمایت از شهرک های صهیونیست نشین در الجلیل به منظور بازگردانیدن شهرک نشینان و نیز حمایت مستقیم آمریکا رئیس کمیته نظارت بین المللی از این رژیم اشاره کرد.

وی نوشت: اسرائیل از هیچ سرزمین عربی بیرون نرفته، مگر اینکه با زور آن را بیرون کرده اند و صحرای سینا فقط استثناست. مقاومت اسلامی لبنان به طور حتم برای نبرد با اسرائیل بازمی‌گردد.

به گزارش  ایرنا ، سردبیر رای الیوم اضافه کرد: مقاومت لبنان فقط حامی مقاومت غزه و کرانه باختری نیست، بلکه جنبش آزادی بخش اراضی لبنانی است و برای بار سوم پیروز خواهد شد، همانطور که در نبرد اول در سال ۲۰۰۰ پیروز شد و کمربند امنیتی را آزاد کرد و در نبرد دوم در سال ۲۰۰۶ ارتش اسرائیل را شکست داد و همانطور که اسرائیل از غزه در سال ۲۰۰۵ گریخت.


نظرات

آخرین اخبار
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید