×
بین الملل
شناسه خبر : 207087
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/16 ساعت 10:16
6 دلیل احتمال فروپاشی آتش‌بس لبنان با تل‌آویو

عبدالباری عطوان*

6 دلیل احتمال فروپاشی آتش‌بس لبنان با تل‌آویو

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب احتمال فروپاشی آتش بس در لبنان را به 6 دلیل به مراتب بیشتر از تمدید آن دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش رای الیوم، عطوان نوشت: سئوالی که این روزها در میان محافل لبنانی مطرح می شود، سرنوشت آتش بسی است که از ۲۷ نوامبر گذشته(۷ آذر) اجرایی شده و پس از ۶۰ روز به پایان می رسد و اینکه آیا تمدید خواهد شد یا فرو خواهد پاشید و جنگ میان مقاومت اسلامی حزب الله و رژیم اشغالگر از سرگرفته خواهد شد؟ به طور حتم اسرائیل که از این آتش بس سود می برد، به سرعت به متحد آمریکایی و «عاموس هوکشتاین» فرستاده این کشور روی آورده است.

عطوان افزود: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل پس از اینکه موشک های حزب الله به اتاق خوابش در منطقه «قیساریا» رسید و صدها هزار اسرائیلی به اروپا و آمریکا فرار کردند، متوجه شد که اسرائیل نمی تواند در چند جبهه بجنگد و با حجم عظیمی از موشکهای فراصوتی از یمن، بالستیک از جنوب لبنان و پهپادهای پیشرفته از عراق مقابله کند و از این رو خیلی سریع آتش بس را پذیرفت.

به نوشته این تحلیلگر، احتمال فروپاشی آتش بس در لبنان به مراتب بیشتر از تمدید آن به چند دلیل است:

اول، پایبند نبودن رژیم اشغالگر به آتش بس و تداوم حملات به مواضع حزب الله و سکوهای موشکی آن. موارد نقض آتش بس به بیش از ۳۸۳ مورد تاکنون رسیده و بهانه نیز، کندی استقرار ارتش لبنان و برآورده نشدن خواسته های اسرائیل در نابودی برخی پایگاههای نظامی حزب الله است.

دوم، ممانعت از بازگشت آوارگان لبنانی به روستاهای مرزی که به تازگی از سوی تل آویو اشغال شدند و از بین بردن منازل باقیمانده در این مناطق و کشتن حدود ۴۰ شهروند و زخمی کردن ۵۰ نفر از افرادی که به دنبال بازگشت به منازل خود بودند.

سوم، مطلع کردن متحدان رژیم اسرائیل یعنی آمریکا، فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی مبنی بر قصد این رژیم برای عقب نشینی نکردن از اراضی اشغالی در جنوب لبنان به بهانه پایبند نبودن حزب الله به شروط و بازیابی صفوف آن و تسلیح نیروهایش با موشک و پهپادهای جدید.

چهارم، بیانیه اخیر حزب الله لبنان که حدود سه روز قبل منتشر شد و در آن «محمود القماطی» نایب رئیس شورای عالی سیاسی حزب الله گفت که منتظر روز شصت و یکم باشید که هر تحول جدیدی ممکن است، رخ دهد. وی از خواسته مردمی برای واکنش به نقض فزاینده آتش بس از سوی تل آویو خبر داده است.

پنجم، سیطره عناصر وابسته به نظامیان آمریکایی بر فرودگاه بیروت و اقدام آنها در بازرسی مسافران لبنانی و ایرانی به بهانه ارسال پول برای حزب الله، به ویژه که کذب بودن این ادعاهای مطرح شده از سوی رسانه های سعودی و آمریکایی به شکل عامدانه، مشخص شد.

ششم، بدبینی که در محافل سیاسی و پارلمانی لبنان درباره انتخاب رئیس جمهور جدید در روز پنجشنبه هفته جاری به علت شکست توافق آتش بس و همسویی آمریکا و فرانسه و انگلیس با نقض آتش بس از سوی اسرائیل وجود دارد.

عطوان در ادامه به عدم تمایل رژیم صهیونیستی برای خروج از نوار مرزی به عمق ۱۰ کیلومتر در جنوب لبنان و ایجاد کمربند امنیتی جدید و حائل برای حمایت از شهرک های صهیونیست نشین در الجلیل به منظور بازگردانیدن شهرک نشینان و نیز حمایت مستقیم آمریکا رئیس کمیته نظارت بین المللی از این رژیم اشاره کرد.

وی نوشت: اسرائیل از هیچ سرزمین عربی بیرون نرفته، مگر اینکه با زور آن را بیرون کرده اند و صحرای سینا فقط استثناست. مقاومت اسلامی لبنان به طور حتم برای نبرد با اسرائیل بازمی‌گردد.

به گزارش  ایرنا ، سردبیر رای الیوم اضافه کرد: مقاومت لبنان فقط حامی مقاومت غزه و کرانه باختری نیست، بلکه جنبش آزادی بخش اراضی لبنانی است و برای بار سوم پیروز خواهد شد، همانطور که در نبرد اول در سال ۲۰۰۰ پیروز شد و کمربند امنیتی را آزاد کرد و در نبرد دوم در سال ۲۰۰۶ ارتش اسرائیل را شکست داد و همانطور که اسرائیل از غزه در سال ۲۰۰۵ گریخت.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
X
آگهی تبلیغاتی