×
بین الملل
شناسه خبر : 207087
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/16 ساعت 10:16

عبدالباری عطوان*

6 دلیل احتمال فروپاشی آتش‌بس لبنان با تل‌آویو

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب احتمال فروپاشی آتش بس در لبنان را به 6 دلیل به مراتب بیشتر از تمدید آن دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش رای الیوم، عطوان نوشت: سئوالی که این روزها در میان محافل لبنانی مطرح می شود، سرنوشت آتش بسی است که از ۲۷ نوامبر گذشته(۷ آذر) اجرایی شده و پس از ۶۰ روز به پایان می رسد و اینکه آیا تمدید خواهد شد یا فرو خواهد پاشید و جنگ میان مقاومت اسلامی حزب الله و رژیم اشغالگر از سرگرفته خواهد شد؟ به طور حتم اسرائیل که از این آتش بس سود می برد، به سرعت به متحد آمریکایی و «عاموس هوکشتاین» فرستاده این کشور روی آورده است.

عطوان افزود: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل پس از اینکه موشک های حزب الله به اتاق خوابش در منطقه «قیساریا» رسید و صدها هزار اسرائیلی به اروپا و آمریکا فرار کردند، متوجه شد که اسرائیل نمی تواند در چند جبهه بجنگد و با حجم عظیمی از موشکهای فراصوتی از یمن، بالستیک از جنوب لبنان و پهپادهای پیشرفته از عراق مقابله کند و از این رو خیلی سریع آتش بس را پذیرفت.

به نوشته این تحلیلگر، احتمال فروپاشی آتش بس در لبنان به مراتب بیشتر از تمدید آن به چند دلیل است:

اول، پایبند نبودن رژیم اشغالگر به آتش بس و تداوم حملات به مواضع حزب الله و سکوهای موشکی آن. موارد نقض آتش بس به بیش از ۳۸۳ مورد تاکنون رسیده و بهانه نیز، کندی استقرار ارتش لبنان و برآورده نشدن خواسته های اسرائیل در نابودی برخی پایگاههای نظامی حزب الله است.

دوم، ممانعت از بازگشت آوارگان لبنانی به روستاهای مرزی که به تازگی از سوی تل آویو اشغال شدند و از بین بردن منازل باقیمانده در این مناطق و کشتن حدود ۴۰ شهروند و زخمی کردن ۵۰ نفر از افرادی که به دنبال بازگشت به منازل خود بودند.

سوم، مطلع کردن متحدان رژیم اسرائیل یعنی آمریکا، فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی مبنی بر قصد این رژیم برای عقب نشینی نکردن از اراضی اشغالی در جنوب لبنان به بهانه پایبند نبودن حزب الله به شروط و بازیابی صفوف آن و تسلیح نیروهایش با موشک و پهپادهای جدید.

چهارم، بیانیه اخیر حزب الله لبنان که حدود سه روز قبل منتشر شد و در آن «محمود القماطی» نایب رئیس شورای عالی سیاسی حزب الله گفت که منتظر روز شصت و یکم باشید که هر تحول جدیدی ممکن است، رخ دهد. وی از خواسته مردمی برای واکنش به نقض فزاینده آتش بس از سوی تل آویو خبر داده است.

پنجم، سیطره عناصر وابسته به نظامیان آمریکایی بر فرودگاه بیروت و اقدام آنها در بازرسی مسافران لبنانی و ایرانی به بهانه ارسال پول برای حزب الله، به ویژه که کذب بودن این ادعاهای مطرح شده از سوی رسانه های سعودی و آمریکایی به شکل عامدانه، مشخص شد.

ششم، بدبینی که در محافل سیاسی و پارلمانی لبنان درباره انتخاب رئیس جمهور جدید در روز پنجشنبه هفته جاری به علت شکست توافق آتش بس و همسویی آمریکا و فرانسه و انگلیس با نقض آتش بس از سوی اسرائیل وجود دارد.

عطوان در ادامه به عدم تمایل رژیم صهیونیستی برای خروج از نوار مرزی به عمق ۱۰ کیلومتر در جنوب لبنان و ایجاد کمربند امنیتی جدید و حائل برای حمایت از شهرک های صهیونیست نشین در الجلیل به منظور بازگردانیدن شهرک نشینان و نیز حمایت مستقیم آمریکا رئیس کمیته نظارت بین المللی از این رژیم اشاره کرد.

وی نوشت: اسرائیل از هیچ سرزمین عربی بیرون نرفته، مگر اینکه با زور آن را بیرون کرده اند و صحرای سینا فقط استثناست. مقاومت اسلامی لبنان به طور حتم برای نبرد با اسرائیل بازمی‌گردد.

به گزارش  ایرنا ، سردبیر رای الیوم اضافه کرد: مقاومت لبنان فقط حامی مقاومت غزه و کرانه باختری نیست، بلکه جنبش آزادی بخش اراضی لبنانی است و برای بار سوم پیروز خواهد شد، همانطور که در نبرد اول در سال ۲۰۰۰ پیروز شد و کمربند امنیتی را آزاد کرد و در نبرد دوم در سال ۲۰۰۶ ارتش اسرائیل را شکست داد و همانطور که اسرائیل از غزه در سال ۲۰۰۵ گریخت.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ اعلام کرد؛ واشنگتن آماده اعمال مرحله دوم تحریم ‌ها علیه روسیه
250 هزار نفر از مجازین کنکور 1404 انتخاب رشته کردند
چک 500 هزار ریالی جدید ایران رسماً وارد بازار شد
مسکو در قلب کی‌یف وحشت آفرید
تقویت خط حمله تیم فوتبال المپیاکوس با ورود طارمی
صعود ایران در میراث ناملموس جهانی با ثبت 26 اثر/ ایران در رده چهارم ایستاد
دستگیری جوان 26 ساله/ مردی که برای کشتن انسان‌ها قیمت گذاشته بود
موافقت نامه گسترده ایران با چین نیازمند مراقبت دایمی در حین اجرا است+فیلم
توافق بر سر نصب 5000 دوربین ثبت تخلف در سراسر کشور
یارانه نقدی در آستانه اصلاح؛ وزیر رفاه جزئیات اعتراض‌ها را اعلام کرد
ITC مهاجم سرشناس صادر شد؛ رونمایی بزرگ استقلال تا آخر هفته
آلودگی هوا در تهران؛ تنفس برای گروه‌های حساس خطرناک شد
اعتصاب کارکنان، مترو لندن فلج شد
بالاترین نرخ سوددهی طلای جهانی رقم خورد
5 سد خشک شد/وضعیت نامطلوب سدها ادامه دارد
پزشکیان: ما با هیچ کشور اسلامی دشمنی نداریم/به وحدت امت اسلامی پای‌بندیم
تصمیم تازه اوپک‌پلاس؛ افزایش تولید نفت از اکتبر آغاز می‌شود
پزشکیان: مرزهای جغرافیایی هرگز توان جدایی دو ملت برادر ایران و عراق را ندارد
قالیباف: اجرای قانون شفافیت را پیگیری می‌کنیم
مادورو دستور استقرار 25 هزار نیرو را صادر کرد
تقابل دوباره ایران و ازبکستان در فینال کافا
حماس: آماده مذاکره فوری هستیم، به شرط تأمین منافع ملت فلسطین
هشدار ملی در بریتانیا؛ آژیر خطر تلفن‌های همراه همزمان به صدا درآمد
دوفوریتی | یک اقرار رسمی برای مصرف بالای الکل در ایران
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد؛ سربازان محیطبان می‌شوند
قدرت‌نمایی اسپانیا و بلژیک با برتری پرگل مقابل رقبای خود
امروز پیش فروش سکه در مرکز مبادله برگزار می‌شود
فردا؛ آخرین مهلت انتخاب رشته کنکوری‌ها/اعلام نتایج نهایی در نیمه مهر
صهیونیست‌ها اعتراف کردند؛ ضربه سخت یمنی‌ها به اسرائیل با حمله به فرودگاه رامون
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 17 شهریور
شب ناآرام استانبول در میان تظاهرات ضد دولتی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 17 شهریور1404 + وضعیت استان‌ها
مصرف بی رویه داروهای «کورتون» در ایران
رسوایی یک مقام سابق تل‌آویو در آلمان
80 درصد کاربران از VPN استفاده می‌کنند
کشور در خطر سالخوردگی جمعیت قرار دارد
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟
کدام اشغال؟ کدام صلح؟
ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد
نایب قهرمانی ووشو ایران با 10 مدال رنگارنگ
واریز مرحله دوم وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری
ماهواره‌های ظفر، پایا، کوثر و سلیمانی تا پایان سال پرتاب می‌شوند
900 نفر از حامیان فلسطین در لندن بازداشت شدند
لاپید: نتانیاهو به جای مذاکره، تخریب برج‌های غزه را انتخاب کرده است
رشد چشمگیر قیمت لوازم‌التحریر و افزایش هزینه‌های زندگی در آمریکا
اسپانیا (6) - ترکیه (0) / صدرنشینی با جشنواره ای از گل + جدول گروه E
ترامپ طرحی برای میانجی‌گری بین حماس و رژیم صهیونیستی ارائه کرد
پزشکیان: توصیه‌های رهبری نصب العین مسئولان است
نجات بیماران در آتش‌سوزی بیمارستان لقمان حکیم
نورنما | درس عبرتی که قوی مادر به مرغ دریایی مزاحم داد
X
آگهی تبلیغاتی