×
اجتماعی
شناسه خبر : 206951
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/15 ساعت 12:46

افزایش 20 درصدی شیوع آنفلوآنزای در کشور

نسبت شیوع آنفلوآنزا در هفته پایانی آذر حدود 22 درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی بیشتر گزارش شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: گزارش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد بیماری آنفلوآنزا در صدر عفونت‌های تنفسی قرار دارد و شیوع آن ۲۰ درصد افزایش یافته است.

 اطلاعات سیستم رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور حاکی از آن است که میزان بیماری‌های تنفسی از اوایل آذر امسال افزایش یافته است؛ به طوری که نسبت شیوع آنفلوآنزا در هفته پایانی آذر حدود ۲۲ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی بیشتر گزارش شده است و سهم این بیماری از بیماری‌های تنفسی در هفته اول دی نیز نسبت به هفته پایانی آذر افزایش یافته است.

رصدهای ۲ ماه اخیر نیز نشان می‌دهد که شیوع آنفلوآنزا با افزایش تدریجی به ۲۰ درصد در بین همه عفونت‌های تنفسی رسیده و نشان‌دهنده افزایش قابل توجه این بیماری است.

آنفلوآنزا یک بیماری عفونی و ویروسی با علائم خفیف تا شدید است و اغلب شامل تب، آبریزش بینی، گلودرد، درد عضلانی، سردرد، سرفه و خستگی است. این علائم یک تا چهار روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس شروع می‌شود و حدود دو تا هشت روز طول می‌کشد همچنین ممکن است اسهال و استفراغ به خصوص در کودکان رخ دهد.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش تر با اعلام افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور، نسبت به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به‌ ویژه در افراد پرخطر تاکید کرد.

قباد مرادی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، از شیوع بالای آنفلوآنزای فصلی خبر داد و اجتناب از حضور در امکان شلوغ و استفاده از ماسک را خواستار شد.

مرادی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، اظهار داشت: یافته‌ها نشان می‌دهد که در هفته آخر آذر، بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوآنزا بوده و نوع غالب آنفلوآنزا نیز از نوع A و زیرگونه H۱N۱ است که همان آنفلوآنزای فصلی است.

در همین رابطه حمید عمادی متخصص بیماری‌های عفونی نیز با هشدار به اینکه آنفلوآنزا عامل اصلی بسیاری از مراجعات به مراکز درمانی است، گفت: کودکان سالانه ۶ تا ۱۲ بار به عفونت‌های تنفسی مبتلا می‌شوند اما در دوران کرونا این روند متوقف شد و در سال‌های اخیر، بسیاری از این عفونت‌ها به یکباره ظاهر شده‌اند.

وی با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا، توصیه کرد افراد پرخطر از جمله سالمندان، بیماران خاص و زنان باردار نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

افراد پرخطر واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند

متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اکنون در پیک دوم آنفلوآنزا در دی‌ماه هستیم و افراد پرخطر باید واکسن آنفلوآنزا را از داروخانه‌ها تهیه کرده و تزریق کنند تا از شدت علائم و عوارض این بیماری در امان باشند.

شهناز سالی اظهارداشت: ویروس آنفلوآنزا سال‌هاست جامعه انسانی را درگیر کرده و به دلیل تغییرات سالانه در آنتی‌ژن‌های آن، هر سال چهره‌ای متفاوت به خود می‌گیرد. ابتلای یک‌بار به این بیماری یا حتی تزریق واکسن در هر سال، ایمنی کامل برای سال بعد ایجاد نمی‌کند.

وی با بیان اینکه آنتی‌ژن‌های H۱N۱، H۳N۲ و آنفلوآنزای B از رایج‌ترین انواع این ویروس در سال‌های گذشته بوده‌اند، افزود: در بیشتر مناطق، نوع ویکتوریا شایع بوده و نوع یاماگاتا نیز در طی سال‌های گذشته آنچنان گزارش نشده است؛به همین دلیل واکسن‌های سه‌گانه یا چهارگانه در دسترس است و باید به افراد خاص این واکسن تزریق شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: افراد بالای ۶۵ سال، بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص مانند نارسایی‌های کبدی، کلیوی، ریوی و قلبی، افراد تحت درمان شیمی‌درمانی، بیماران دیالیزی، کسانی که پیوند عضو انجام داده‌اند، زنان باردار و افرادی که چاقی شدید با نمایه توده بدنی بالای ۴۰ دارند، باید هر سال واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.

وی تاکید کرد که واکسیناسیون در این گروه‌ها، علائم بیماری را کاهش می‌دهد و عوارض جدی یا مرگ‌ومیر ناشی از آنفلوآنزا را به حداقل می‌رساند.

متخصص بیماری‌های عفونی اظهار داشت: بهترین زمان برای تزریق واکسن، پیش از آنکه ویروس به‌طور گسترده شیوع پیدا کند؛ از اواخر شهریور تا اواسط مهر است و البته افرادی که در این بازه زمانی نتوانسته‌اند واکسینه شوند، می‌توانند در انتهای آذر یا انتهای بهمن‌ واکسن را تزریق کنند.

سالی گفت: از زمان تزریق واکسن تا ایجاد ایمنی در بدن حدود ۲ هفته زمان می‌برد؛ بنابراین اگر فردی در مهر موفق به دریافت واکسن نشده است، می‌تواند اواخر آذر یا اوایل بهمن‌ واکسن را تزریق کند تا در برابر موج های بعدی شیوع بیماری در زمستان محافظت شود.

اثربخشی واکسن آنفلوآنزا حدود ۶۵ درصد است

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اثربخشی واکسن آنفلوآنزا حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد است و اگرچه نمی‌تواند کاملاً از ابتلا جلوگیری کند اما شدت علائم و عوارض بیماری را کاهش می‌دهد.

سالی هشدار داد که واکسن آنفلوآنزا تنها برای پیشگیری از این بیماری مؤثر است و نمی‌تواند در برابر سایر بیماری‌های تنفسی ایمنی ایجاد کند.

به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت: علاوه بر افراد پرخطر، آحاد جامعه نیز اهمیت تزریق واکسن را باید جدی بگیرند تا ضمن کاهش شیوع بیماری، از فشار بر نظام سلامت جلوگیری شود. مردم باید بدانند که هنوز هم واکسن وارداتی و ایرانی در داروخانه‌ها موجود است و تزریق واکسن فرصت مناسبی برای پیشگیری از آنفلوآنزا محسوب می‌شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
X
آگهی تبلیغاتی