×
سیاسی
شناسه خبر : 206809
تاریخ انتشار : جمعه 1403/10/14 ساعت 13:10
خاتمی: رسالت حکومت دینی گسترش عدالت است

خاتمی: رسالت حکومت دینی گسترش عدالت است

خطیب نماز جمعه تهران گفت: رسالت حکومت دینی، اجرای بستر گسترش فرهنگ عدالت است. اگر چیزی در جامعه فرهنگ شد اجرایی می‌شود.

نورنیوز- گروه سیاسی: آیت‌الله سید احمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه ۱۴ دی‌ماه ۱۴۰۳ که در در مصلای امام خمینی(ره)، برگزار شد،درباره سالگرد شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، گفت: اولین تحلیل‌ دو کلمه است. نخست شهادت و دومی حاج قاسم، آقا فرمودند خون این شهدا هدر نمی‌رود.

وی با بیان اینکه در قرآن کریم آمده است کسی که در راه خدا بجنگد و شهید شود در هر حال برنده است، افزود: اگر این شهدا نبودند از خدا بی‌خبران عتبه‌ای برای ما باقی نمی‌گذاشتند. خانواده شهدا باید سرشان را بالا بگیرند.

امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: حاج قاسم مخلص بود و عشق به خدا در سراسر جانش موج می‌زد، خداوند پاداش او را در همین دنیا داد. افرادی زیادی از خارج کشور به مزار حاج قاسم می‌روند.

آیت الله خاتمی تصریح کرد: در سال‌های اخیر دشمنان کم و بیش در یاس و ناامید مردم می‌دمیدند و ناکام هم بودند، اما در ماه‌های اخیر احساس می‌کنم که برخی ناامیدی را پمپاژ می‌کنند. آنها می‌خواهند به مردم ایران بگویند که شما باختید و آمریکا و اسرائیل و ترکیه چنین کردند.

 راه اساسی گسترش فرهنگ عدالت عمل مسئولان است

وی همچنین در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران، اظهار کرد: امام باقر(ع) که دیروز ولادت ایشان بود فرمودند شیعه ما نیست، مگر کسی که در همه عرصه‌ها برای خدا حریم نگه دارد.

وی افزود: قبلا گفتیم حکومت دینی باید زیرساخت‌های اجرای دین را فراهم کند. پذیرفته نیست از مسئولی که به او بگوییم شما حکم خدا را اجرا کن و او بگوید زیرساخت آن فراهم نیست شما حاکم شدید که زیرساخت‌ها را فراهم کنید.

خطیب نماز جمعه تهران درباره وظیفه حکومت دینی درخصوص گسترش فرهنگ عدالت، بیان کرد: مطلب اول اجرای عدالت است. رسالت حکومت دینی، اجرای بستر گسترش فرهنگ عدالت است. اگر چیزی در جامعه فرهنگ شد اجرایی می‌شود. عزاداری سیدالشهدا برای ما فرهنگ بوده، هست و خواهد بود. مانند همین وضعیت را در ارتباط با فرهنگ عدالت داریم.

آیت‌الله خاتمی گفت: عدالت اقتصادی، سیاسی، آموزشی و عدالت در واگذاری پست‌ها و مناصب همه از مصادیق عدالت اجتماعی است.

وی درباره چگونگی گسترش فرهنگ عدالت گفت: از راه‌های اساسی گسترش فرهنگ عدالت عمل مسئولان است. اگر مسئولان خود عدالت‌محور شدند این گام بلند برای گسترش فرهنگ عدالت خواهد بود.

دو پایه مکتب حاج قاسم، اخلاص و پایبندی به عهد و پیمان بود

حجت‌الاسلام میراحمدرضا حاجتی امام جمعه موقت اهواز نیز پیش از خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره ویژگی حاج‌قاسم، گفت:‌ از ویژگی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی این است که ما وقتی شخصیت او را بررسی می‌کنیم با یک مکتب مواجه می‌شویم.

وی افزود: در بررسی شخصیت وی موضوعی که توجه ما را جلب می‌کند، شخص سلیمانی نیست بلکه شخصیت سلیمانی است که با مکتب اسلام و با آموزه‌های دینی، مذهبی گره خورده بود.

امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه قاسم سلیمانی و مکتب او یک مدرسه است، اظهار کرد: کسی که به حاج قاسم اقتدا می‌کند، در واقع با این مکتب اتصال پیدا کرده است.

حاجتی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند که اگر از من سوال کنند که در دو جمله ویژگی‌های مکتب قاسم سلیمانی را بیان کنید، دست روی دو نکته می‌گذارم که به اعتقاد من بهتر است جوانان در ذهن خود بسپارید. یک: اخلاص و دو: پابندی به عهد و پیمان بود.

وی افزود: قاسم سلیمانی اهل اخلاص بود، دنبال دیده شدن نبود؛ کارهای بزرگی می‌کرد که هنوز بر من و شما پنهان است. او برای خدا کار می‌کرد و بر عهدی که با خدای خود، با امام راحل و امام حاضر بسته بود باقی ماند.

امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه حاج‌قاسم اخلاص داشت و در مقابل افراد معمولی متواضع بود، اظهار کرد: شهید قاسم سلیمانی از قبل از انقلاب اسلامی با امام بود، در جنگ تحمیلی با امام(ره) بود. شهید حاج قاسم با امام حاضر هم بود و هیچگاه نه تنها اظهار پشیمانی نکرد، بلکه بر عهد و پیمان خود تاکید و اظهار عشق می‌کرد، از این‌رو باید به مکتب سلیمانی اقتدا کرد.

حاجتی گفت: خداوند به قاسم سلیمانی بصیرت بی‌نظیر داد و او با این بصیرت زمانه خود را شناخت، جغرافیا را خوب تحلیل کرد. دشمن خود را هم خوب شناخت و کارهای دشمن را به خوبی تحلیل می‌کرد.


نظرات

آخرین اخبار
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت
باند سارقان حرفه‌ای منازل در تهران منهدم شد
اعلام ساعت فعالیت کتابخانه ملی
نخست وزیر پاکستان از دیدارش با عراقچی چه گفت؟
جفری ساکس: تشدید جنگ، اقتصاد جهانی را نابود می کند