×
سیاسی
شناسه خبر : 206768
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/10/13 ساعت 22:32
از نامزد گلوله‌ها تا چسبیده‌ها به صندلی

محمد زعیم‌زاده*

از نامزد گلوله‌ها تا چسبیده‌ها به صندلی

دو روز است یک نماینده‌ مجلس به شکلی که در رسانه‌ها به خوبی دیده شود و لایک بگیرد، پیگیر علت تعویق اجرای مصوبه‌ حجاب و عفاف شده. ولی آیا آن نماینده واقعاً از دلایل تعویق اجرای مصوبه حجاب خبر ندارد؟

نورنیوز-گروه سیاسی:  دو روز است یک نماینده‌ مجلس به شکلی که در رسانه‌ها به خوبی دیده شود و لایک بگیرد، پیگیر علت تعویق اجرای مصوبه‌ حجاب و عفاف شده. رئیس مجلس هم یک بار تلاش کرد، توضیح دهد همانجایی که زمان اولیه‌ اجرای مصوبه را تعیین کرده بود، حالا بنا به ملاحظاتی تصمیم گرفته است مدتی این موضوع را عقب بیندازد. توضیحی که می‌تواند آن نماینده را قانع نکند. اما یک سؤال مهم اینجا مطرح می‌شود؛ آیا آن نماینده واقعاً از دلایل تعویق اجرای مصوبه حجاب خبر ندارد؟ 

زمانی که این مطلب منتشر می‌شود، حدود 20 روز از به تعویق افتادن اجرای مصوبه می‌گذرد و چند روزی می‌شود که بسیاری از اهالی سیاست، فرهنگ و رسانه از ماجرا خبر دارند، اما آیا آن نماینده‌ مجلس که کباده‌ سیاست هم می‌کشد و مراد سیاسی‌اش هم عضو بالاترین شورای امنیتی کشور است، از این ماجرا خبر ندارد؟ آیا شما باور می‌کنید؟ 
اما چرا چنین موضوعی برای مصرف رسانه‌ای مطرح می‌شود؟ ماجرا کمی جدی‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. جامعه هدف این کار رسانه‌ای کجاست؟ تشخیص این موضوع کار خیلی سختی نیست. به خاستگاه سیاسی این فرد برگردیم. او در انتخاباتی نماینده‌ مجلس شده که یکی از کمترین مشارکت‌های تاریخ انتخابات در جمهوری اسلامی ایران را داشته است. یک هسته‌ وفادار و همیشگی که محترمند؛ اما همه‌ مردم نیستند، آمده و به تیپ‌هایی مثل او رأی داده و باقی هم با صندوق قهر کرده‌اند. 
او چگونه در قدرت می‌ماند و می‌تواند هر روز برای صندلی‌های سبز بهارستان سخنرانی کند؟ وقتی دو اتفاق بیفتد؛ اولاً مشارکت همچنان پایین بماند و امید سیاسی خلق نشود، ثانیاً دغدغه‌های هسته‌ سخت و بدنه‌ وفادار را در همین حد نگه دارد تا مطالبه‌ دیگری نکنند. با نیامدن آن‌ها و آمدن این‌ها، این چرخه ادامه پیدا می‌کند. مثلاً اگر در شهری مثل تهران مشارکت حتی به حدود 40 درصد یا کمتر از آن هم برسد این فرد دیگر نمی‌تواند رنگ سبز بهارستان را به چشم ببیند، پس باید وضعیت کنونی فریز شود تا این تیپ‌ها بتوانند در قدرت باقی بمانند. حالا این وسط چه بلایی سر ایران و انقلاب اسلامی و ایده‌ مردم‌سالاری دینی امام و رهبری می‌آید، به ایشان و دوستانشان ربطی ندارد. 
شاید خواننده‌ مطلب گزاره‌ بالا را حاوی نوعی پیش‌داوری و نیت‌خوانی بداند، اما راه ابطال این گزاره خیلی سخت نیست. به عملکرد این فرد و این جریان در یک سالی که در مجلس هستند و سه سالی که در مجلس خواهند بود، نگاه کنید. اگر در نطق‌ها، کنش‌ها، رأی دادن‌ها و رأی ندادن‌ها چیزی جز این دو هدف را تشخیص دادید، می‌توانید ادعای نگارنده را دارای سوءقضاوت و پیش‌داوری بدانید. نکته‌ قابل تأمل اینجاست که این فرد طوری از به تعویق افتادن مصوبه و کم‌رنگ شدن نقش مجلس، خود را ناراحت نشان می‌دهد و خواهان تعطیلی مجلس می‌شود که اگر کسی سابقه‌ نظری این جریان را نداند، فکر می‌کند با تئوریسین‌های دموکراسی طرف است. 
خطر این جریان در کجاست؟ این‌ها برای ماندن در قدرت عاشق ساخت دوقطبی‌های سطحی سیاسی هستند. دوقطبی‌هایی که در آن موضوعات اصلی کشور به محاق می‌رود و فراموش می‌شود. با جریانی طرفیم که پیچیدگی‌ها و حساسیت‌های امنیتی، نظامی و سیاسی موجود را به‌هیچ‌وجه درک نمی‌کند، سلبی‌زی و دوقطبی‌زی هستند و عموماً هیچ ایده‌ ایجابی ندارند. اگر هم ایده‌ ایجابی دارند؛ سطحی، ساده‌سازانه و غیرواقعی در حد تولید شغل با یک میلیون تومان یا صادرات 11 میلیارد دلار خیار و گوجه به روسیه است. جریانی که اگر استمرار پیدا کند و تقویت شود، بهترین هدیه در شرایط فعلی برای نتانیاهو است. 
و برای بدنه‌ انقلابی چه درس‌آموز که این اظهارات و این کنش‌ها در آستانه سالروز شهادت جهان‌مردی اتفاق می‌افتد که نقطه‌ مقابل تفکر ماندن در قدرت به هر قیمتی بود، سالروز او که وقتی در اوج محبوبیت بود در پاسخ به درخواست نامزدی در انتخابات گفت، من نامزد گلوله‌ها هستم. در سالروز مردی که نماد فهم پیچیده از سیاست و امنیت و جامعه بود. سالروز پرکشیدن او که استاد تبدیل تهدید به فرصت بود. سالروز او که مصداق تمام‌عیار کارآمدی بود. سالروز او که ایران را برای همه ایرانیان می‌خواست. سالروز او که مصداق وفاق واقعی بود. سالروز او که آن‌قدر خوب بود که این جریان او را تحمل نمی‌کرد و او را دستبوس ابوموسی اشعری می‌خواند. 

* سردبیر فرهیختگان


فرهیختگان
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: ایران به دنبال توافق با آمریکا است
تحولات خاورمیانه؛ موضوع دیدار و رایزنی بن سلمان با مقامات ارشد آمریکایی
درگذشت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز حین تمرین
کرملین: لاریجانی با پوتین دیدار کرد
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم
طرح اسامی جدید به جای نوری المالکی صحت ندارد
خروش پاکستان برای همبستگی با ایران
فروش بیش از 28 هزار بلیت جشنواره فیلم فجر
بازداشت 85 عامل اصلی میدانی و تخریب‌گر اموال مردم زنجان
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است