×
سیاسی
شناسه خبر : 206764
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/10/13 ساعت 22:11
تندروها؛ بدون درد منافع ملی

غلامرضا ظریفیان*

تندروها؛ بدون درد منافع ملی

کسانی که اهل توزیع عادلانه قدرت یعنی مشارکت عمومی هستند و معتقدند که عدالت واقعی در این است که همه انسان‌ها حق دارند در تعیین سرنوشت خود شرکت کنند طبیعتا با کسانی که اهل استبداد و خودکامگی هستند نمی‌توانند وفاق داشته باشند.

نورنیوز-گروه سیاسی: کسانی که اهل توزیع عادلانه قدرت یعنی مشارکت عمومی هستند و معتقدند که عدالت واقعی در این است که همه انسان‌ها حق دارند در تعیین سرنوشت خود شرکت کنند طبیعتا با کسانی که اهل استبداد و خودکامگی هستند نمی‌توانند وفاق داشته باشند.

 اما به هر حال هم تجربه تاریخی جامعه ایرانی، با نگاه اسلامی و شیعی و هم تجارب ذی‌قیمت بشری به خصوص در این چند دهه اخیر نشان داده که به هر حال حقوق اساسی انسان‌ها در هرحال بسیار محترم است و باید از آن پاسداری شود.

هر کجا که در جهان امروز می‌بینیم که توسعه رخ داده علم و جامعه رشد کرده و در مناسبات داخلی و بین‌المللی توانسته سری از سرها در بیاورد و شاخص شود یکی از تکیه‌گاه‌های مهمش همبستگی اجتماعی بوده است. لذا به میزانی که وفاق و همبستگی اجتماعی ایجاد شود بر اساس آن چند مساله بنیادین در هر جامعه شکل می‌گیرد.

 از یک سو وقتی سلامت روانی جامعه و سلامت جسمی جامعه که شاخص‌های توسعه مثل شاخص رفاه عمومی، شاخص مشارکت اجتماعی، شاخص امید اجتماعی و شاخص اعتماد عمومی به شدت رشد کرده توانسته سرمایه بزرگی را ایجاد کند که هم در داخل جامعه توانسته از منابع خودش حداکثر استفاده را بکند و هم آن جامعه را با توجه به مزیت‌های نسبی و جغرافیایی در نظام بین‌الملل نقش‌آفرین کند.

ما ایرانی‌ها به دلایل عدیده‌ای هم به دلایل تاریخی و هم به دلیل اینکه این جامعه متکثر و متنوع بوده از نظر زبان، نژاد و قومیت در طول تاریخ آموختیم که چگونه بتوانیم با یکدیگر بر اساس شاخص‌های مهم کنار هم قرار بگیریم. بنابراین عموما ما در ایران هیچ وقت با شکاف‌های قومیتی روبه‌رو نبودیم و این موضوع در واقع عامل مهم رفاه و همبستگی ما در بستر تاریخ شده است.

 متاسفانه هم قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب با جریان اندک اما پر صدا و خودشیفته و بد فهم نسبت به مسائل ملی و دینی روبه‌رو هستیم که اساساً موجودیت خود را در اختلاف افکنی، دوگانه‌های ستبر و ایجاد شکاف‌های عمدتا کاذب ولی تند قرار می‌دهد و هر وقت فرصت پیدا کرده با یک دستاورد بزرگ را تبدیل به دوگانگی و شکاف جدی در حوزه سیاست و اجتماع کرده است.

متاسفانه بعد از پایان جنگ ما می‌بینیم جریانی که در برابر آن ارزش‌های بنیادی جامعه ما قرار دارد و عمدتا در اقلیت است، تلاش می‌کند که نگذارد جامعه در مسیر توسعه عدالت‌محور قرار گیرد و به همین دلیل در دولت‌هایی که عمدتا هم تکیه‌گاه اکثریت مردم را داشته‌اند، تلاش کرده که ایجاد شکاف و بحران کند.

این تلاش را به‌طور مشخص در دوره هشت ساله آقای خاتمی، در دوره آقای روحانی و الان به‌خصوص در دوره آقای پزشکیان با همه مشکلاتی که کشور دارد، می‌بینیم. دیدیم چگونه جامعه کنار هم قرار گرفت تا بتواند بر بحران‌های خود فائق آید. همچنان می‌بینیم یک جریان اقلیت با دست زدن به هر وسیله‌ای، بی‌آنکه توجهی به بایدها و نبایدهای معین دینی داشته باشد، ممکن است رنگ ایرانیت داشته باشد، ولی قطعا درد منافع ملی ندارد، با استفاده از رسانه‌هایی که در اختیار دارد، با ایجاد شکاف در جامعه تلاش می‌کند که امر مهم همبستگی اجتماعی و وفاق را با خدشه و مشکل روبه‌رو کند. این جریان حداقلی توجه ندارد که بدون اتکا به این همبستگی اجتماعی و وفاق نمی‌توان بر مشکلات اساسی فائق آمد.

* فعال سیاسی اصلاح‌طلب


آرمان ملی
نظرات

آخرین اخبار
شورای صلح غزه محور رایزنی روبیو و بن زاید
در کشور چند بازیکن بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد؟
ضرب الاجل ترامپ؛ وقتی تهدید 15روزه بوی خطای محاسباتی می‌دهد
نیویورک تایمز: ترامپ درباره جنگ با ایران به کسی توضیح نمی‌دهد
بازار خودرو در هفته پیش‌رو افزایشی خواهد بود یا کاهشی؟
تهدید علی کریمی به سوزاندن قرآن
زمان برگزاری جلسه تعیین دستمزد 1405 اعلام شد
قیمت طلای جهانی امروز 1 اسفند 1404
وقتی قدرت به ابزار معامله تنزل می‌یابد
پرسپولیس – خیبر؛ آخرین فرصت اوسمار برای بازگشت به کورس قهرمانی
شهباز شریف: تنها راه صلح پایدار در غزه تشکیل کشور مستقل است
تشخیص هوش مصنوعی در پزشکی چقدر واقعی است؟
کسری تجاری آمریکا به 901 میلیارد دلار رسید
احتمال همکاری نفتی میان ایران و آمریکا
صدور ویزای کشتی‌گیران ایرانی برای حضور در مسابقات رنکینگ آلبانی
آغاز به کار نمایشگاه قرآن از امروز
جدول اوقات شرعی به افق تهران در ماه رمضان
مذاکرات هسته‌ای؛ محور رایزنی معاون وزیرخارجه ایران با سفرای چین و روسیه
نظر رئیس پیشین پلیس راهور در خصوص گواهینامه موتورسیکلت بانوان؛ قابل اجراست
میوه و تره بار هم مشمول اقلام کالابرگ شد
تهران و قاهره به‌سوی برقراری روابط گسترده؛ احتمال تبادل سفیر بین دو کشور
آبِ طلایی؛ پروژه‌ای برای بودجه‌های بی‌پایان؟
مخلوط این شوینده‌ها خطر مرگ را به‌دنبال دارد
روبیو به اراضی اشغال سفر می‌کند
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان در مرز پاوه
نگاهی به برنامه‌های افطار تلویزیون
روایت گروسی از آنچه در مذاکرات میان ایران و آمریکا اتفاق افتاد
آنچلوتی خطاب به برزیلی‌ها: 4 سال دیگر می‌مانم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون جمعه 1 اسفند+ جدول پخش
افزایش نگرانی درخصوص تنگه هرمز قیمت نفت را بالا برد
اعلام برنامه زمان‌بندی بازی‌های دوستانه حریف ایران در جام جهانی
پاسخ ایران در واکنش به تهدیدات آمریکا: در صورت تجاوز قاطعانه پاسخ خواهیم
در زمان روزه‌داری می‌توان خون اهدا کرد؟
وقوع حادثه درمحور شاهین‌شهر/ یک 405 واژگون شد
دیدار ولیعهد عربستان با سناتور آمریکایی پیرامون تحولات منطقه
افزایش 40 درصدی حضور دانش آموزان در المپیادها
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 1 اسفند ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی؛ چالوس یک‌طرفه می‌شود
پایتخت‌نشینان در بهمن ماه چند روز هوای قابل قبول تنفس کردند؟
واردات روغن افزایش یافت
در صورت عدم توافق با ایران اتفاقات بسیار بدی برای آنها خواهد افتاد
ساپینتو ماندنی شد
دانمارک مدعی شد: یک کشتی با پرچم ایران را توقیف کردیم
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند