×
سیاسی
شناسه خبر : 206764
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/10/13 ساعت 22:11
تندروها؛ بدون درد منافع ملی

غلامرضا ظریفیان*

تندروها؛ بدون درد منافع ملی

کسانی که اهل توزیع عادلانه قدرت یعنی مشارکت عمومی هستند و معتقدند که عدالت واقعی در این است که همه انسان‌ها حق دارند در تعیین سرنوشت خود شرکت کنند طبیعتا با کسانی که اهل استبداد و خودکامگی هستند نمی‌توانند وفاق داشته باشند.

نورنیوز-گروه سیاسی: کسانی که اهل توزیع عادلانه قدرت یعنی مشارکت عمومی هستند و معتقدند که عدالت واقعی در این است که همه انسان‌ها حق دارند در تعیین سرنوشت خود شرکت کنند طبیعتا با کسانی که اهل استبداد و خودکامگی هستند نمی‌توانند وفاق داشته باشند.

 اما به هر حال هم تجربه تاریخی جامعه ایرانی، با نگاه اسلامی و شیعی و هم تجارب ذی‌قیمت بشری به خصوص در این چند دهه اخیر نشان داده که به هر حال حقوق اساسی انسان‌ها در هرحال بسیار محترم است و باید از آن پاسداری شود.

هر کجا که در جهان امروز می‌بینیم که توسعه رخ داده علم و جامعه رشد کرده و در مناسبات داخلی و بین‌المللی توانسته سری از سرها در بیاورد و شاخص شود یکی از تکیه‌گاه‌های مهمش همبستگی اجتماعی بوده است. لذا به میزانی که وفاق و همبستگی اجتماعی ایجاد شود بر اساس آن چند مساله بنیادین در هر جامعه شکل می‌گیرد.

 از یک سو وقتی سلامت روانی جامعه و سلامت جسمی جامعه که شاخص‌های توسعه مثل شاخص رفاه عمومی، شاخص مشارکت اجتماعی، شاخص امید اجتماعی و شاخص اعتماد عمومی به شدت رشد کرده توانسته سرمایه بزرگی را ایجاد کند که هم در داخل جامعه توانسته از منابع خودش حداکثر استفاده را بکند و هم آن جامعه را با توجه به مزیت‌های نسبی و جغرافیایی در نظام بین‌الملل نقش‌آفرین کند.

ما ایرانی‌ها به دلایل عدیده‌ای هم به دلایل تاریخی و هم به دلیل اینکه این جامعه متکثر و متنوع بوده از نظر زبان، نژاد و قومیت در طول تاریخ آموختیم که چگونه بتوانیم با یکدیگر بر اساس شاخص‌های مهم کنار هم قرار بگیریم. بنابراین عموما ما در ایران هیچ وقت با شکاف‌های قومیتی روبه‌رو نبودیم و این موضوع در واقع عامل مهم رفاه و همبستگی ما در بستر تاریخ شده است.

 متاسفانه هم قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب با جریان اندک اما پر صدا و خودشیفته و بد فهم نسبت به مسائل ملی و دینی روبه‌رو هستیم که اساساً موجودیت خود را در اختلاف افکنی، دوگانه‌های ستبر و ایجاد شکاف‌های عمدتا کاذب ولی تند قرار می‌دهد و هر وقت فرصت پیدا کرده با یک دستاورد بزرگ را تبدیل به دوگانگی و شکاف جدی در حوزه سیاست و اجتماع کرده است.

متاسفانه بعد از پایان جنگ ما می‌بینیم جریانی که در برابر آن ارزش‌های بنیادی جامعه ما قرار دارد و عمدتا در اقلیت است، تلاش می‌کند که نگذارد جامعه در مسیر توسعه عدالت‌محور قرار گیرد و به همین دلیل در دولت‌هایی که عمدتا هم تکیه‌گاه اکثریت مردم را داشته‌اند، تلاش کرده که ایجاد شکاف و بحران کند.

این تلاش را به‌طور مشخص در دوره هشت ساله آقای خاتمی، در دوره آقای روحانی و الان به‌خصوص در دوره آقای پزشکیان با همه مشکلاتی که کشور دارد، می‌بینیم. دیدیم چگونه جامعه کنار هم قرار گرفت تا بتواند بر بحران‌های خود فائق آید. همچنان می‌بینیم یک جریان اقلیت با دست زدن به هر وسیله‌ای، بی‌آنکه توجهی به بایدها و نبایدهای معین دینی داشته باشد، ممکن است رنگ ایرانیت داشته باشد، ولی قطعا درد منافع ملی ندارد، با استفاده از رسانه‌هایی که در اختیار دارد، با ایجاد شکاف در جامعه تلاش می‌کند که امر مهم همبستگی اجتماعی و وفاق را با خدشه و مشکل روبه‌رو کند. این جریان حداقلی توجه ندارد که بدون اتکا به این همبستگی اجتماعی و وفاق نمی‌توان بر مشکلات اساسی فائق آمد.

* فعال سیاسی اصلاح‌طلب


آرمان ملی
نظرات

آخرین اخبار
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه