×
سیاسی
شناسه خبر : 206763
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/10/13 ساعت 22:04

کمال‌الدین پیرمؤذن*

پزشکیان، جلیلی و FATF

هنر دولت‌ها در عصر کنونی پل زدن بین ملت‌هاست. FATF پیش نیاز این ارتباطات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی محسوب می‌شود تا هر کشوری بتواند در مشورت و ارتباط بین‌المللی روند توسعه خود را ادامه دهد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  قبول دوباره بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام که از سوی دولت در دستور کار قرار گرفته است باعث امیدواری است. البته ناگفته نماند که پیش از این رئیس‌جمهور در این زمینه با رهبری انقلاب مشورت‌هایی انجام دادند تا در نهایت این اجازه به دکتر پزشکیان داده شد تا برای بهبود وضعیت اقتصادی و بین‌المللی بار دیگر این مهم را به‌جریان بیندازند. اطمینان داشته باشید که وقتی دولت موضوع تصویب FATF را در دستور کار قرار داده‌ است، به‌نتیجه خواهند رساند.

دولت چهاردهم می‌کوشد با تمام حاشیه‌ها و ناترازی‌ها که از دولت‌های گذشته به ارث برده است، چرخ محرک ایران که همانا سیاست‌خارجه است را به حرکت در بیاورد. این می‌تواند شروعی برای رفع تحریم‌ها باشد. حضور در لیست سیاه بین‌المللی عرصه را برای توسعه ایران تنگ کرده است ولی در نهایت تعجب همچنان می‌بینیم که دارودسته جلیلی‌ها تلاش دارند این وضعیت ادامه داشته باشد.

 پیش از این هم در دولت روحانی تلاش داشتند تا لوایح مورد نظر تصویب شود ولی همین تندروها اجازه ندادند. حالا اما آنچه مهم است همکاری نزدیک دولت و رهبری انقلاب و سایر نهادها است. باتوجه به وقایع خاورمیانه‌، غزه، حضور ترامپ در واشنگتن‌دی‌سی و... آینده را باید پرچالش پیش‌بینی کنیم.

توجه داشته باشید که در داخل هر روز وضعیت معیشتی شهروندان بحرانی‌تر می‌شود و این نشان می‌دهد که دولت با همکاری سایر نهادها در جهت رفع تحریم‌ها و باز شدن فضای بین‌المللی باید بکوشند. اگر تندروها مخالف FATF نبودند ما هرگز در این وضعیت حضور نداشتیم. همه امورات و مسائل و حاشیه‌های داخلی و خارجی ضرورت خروج ایران از لیست سیاه را نشان می‌‌دهد.

مجمع تشخیص که دل حل مشکلات دارد باید با نگاه تخصصی این چالش را بررسی کند تا موانع برداشته بشود. اگر جلیلی رئیس‌جمهور می‌شد کشور باتوجه به جریان خالص‌گرایی که از او حمایت می‌کرد وارد بحران‌های غیرقابل برگشتی می‌شدیم. اگر جلیلی وارد پاستور می‌شد نه‌تنها خبری از FATF نبود بلکه احتمالا اکنون درگیری بین ایران و رژیم صهیونیستی به اوج خود رسیده بود. آنانی که پیش از انتخابات می‌خواستند بدانند که فرق بین پزشکیان و جلیلی در چیست اکنون بدانند که تفاوت چه چیزی می‌تواند باشد؛ درگیری یا آرامش.

تندروها همواره شیپور جنگ می‌زنند ولی حال از پاستور دود صلح بلند شده است. تندروهای خالص‌ساز نه‌تنها خواستار بن‌بست در سیاست خارجه هستند و می‌خواهند دور ایران را دیوار بکشند بلکه در داخل کشور هم دل در جداسازی و دوقطبی دارند. شاید وضعیت گرانی‌ها و مشکلات معیشتی زندگی و سفره مردم را کوچک‌تر کرده ولی در این موقعیت از تاریخ باید از همیشه بیشتر حامی دولت باشیم تا با کنار زدن موانع تحریم‌ها را از مقابل ملت بردارد.

*تحلیلگر سیاسی


آرمان ملی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزئیات سه‌مرحله‌ای اجرای سکوهای دیجیتال در ایران
کاخ سفید: تحریم‌های ثانویه علیه روسیه پایان هفته اجرایی می‌شود
شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز
معافیت مالیاتی طلا در بورس
دو وزیر غنا در سانحه سقوط بالگرد جان باختند
ایران اتهام ارسال موشک به روسیه برای جنگ اوکراین را رد کرد
تیراندازی مرگبار در پایگاه فورت استوارت ارتش آمریکا
نوسان محدود سکه و طلا در روز کم‌رمق بازار؛ کاهش معاملات به‌دلیل تعطیلی
دربی امیدها؛ تساوی بدون گل در درفشی‌فر
عراقچی: پیام‌هایی از طرف مقابل به ما رسیده است
ترامپ تعرفه واردات از هند را دو برابر کرد/هند واکنش نشان داد
پوتین امتیاز مهمی به ترامپ نمی‌دهد
وزیر خارجه آلمان: جنگ هسته‌ای نباید تکرار شود/ دیپلماسی راه‌حل ایران است
گشت‌زنی هواپیمای شناسایی آمریکایی در مناطق حساس هسته‌ای روسیه
هدیه بسته اینترنت 200 گیگی خبرنگاران شنبه فعال می‌شود
واکنش حزب الله به تصمیم دولت لبنان درباره سلاح‌های نظامی
قیمت برنج 210 تا 220 هزار تومان کاهش یافت
عکس های منتخب جهان ، 6 آگوست 2025
تعلیق یک شرکت هواپیمایی به دلیل گران‌فروشی بلیت اربعین
سرعت گرفتن پروژه تامین آب با ورود رئیس جمهور به موضوع خشکسالی
پزشکیان: نگذاریم مردم زیر چرخ فشارهای اقتصادی خرد شوند
رایزنی وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی
اسپانیا خرید جنگنده‌های آمریکایی اف-35 را متوقف کرد
جشنواره فیلم ونیز هک و اطلاعات شرکت کنندگان لو رفت
موشک‌های ایران به کدام اهداف حساس اسرائیل اصابت کردند؟
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 15 مرداد 1404
کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در سیستان و بلوچستان+تصاویر
دروازه‌بان سابق رئال مادرید، استقلالی شد
دستگیری 37 هزار متهم اقتصادی و کشف میلیون‌ها قلم کالای احتکارشده توسط فراجا
از بمباران اتمی تا نسل‌کشی مدرن؛ سکوتی که خطر می‌آفریند
شهادت 232 و بازداشت 195 خبرنگار از ابتدای جنگ غزه
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان
ایران به عضویت کمیته ارزیابی شهرهای تالابی جهان درآمد
ایران می‌تواند آسیب بزرگی به اسرائیل وارد کند
احمدیان نماینده ویژه پزشکیان شد
بیانیه سپاه پاسداران درباره واکنش قاطع به تهدیدات امنیتی
یوسف پزشکیان به سعید جلیلی پاسخ داد؛ مشاور قالیباف انتقاد کرد + عکس
روسیه: دیدار سه‌ ساعته پوتین و فرستاده ترامپ سازنده بود + فیلم
پایان هفته دوم مرداد با افت شاخص 34 هزار واحد بورس تهران
سناریوی مشترک واشنگتن و لندن؛ جوسازی هسته‌ای برای فشار بر ایران و روسیه
تمدید مهلت بخشودگی 100 درصدی جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث تا فردا
تاکنون یک میلیون و 700 هزار نفر برای راهپیمایی اربعین از مرزهای کشور خارج شده‌اند
در غزه، غذا اینگونه با مرگ معامله می‌شود + فیلم
تیم جدید طارمی برای فصل بعد لو رفت
گلایه قطعه‌سازان از وزیر صمت: هر دو خودروساز را به یک چشم ببینید! + فیلم
نوراینفو | شورای دفاع چه خواهد کرد؟
از رینگ بوکس تا کاخ ریاست‌جمهوری؛ کارول ناوروتسکی رئیس‌جمهور لهستان شد
ساعت بازی تراکتور و استقلال در دیدار هفته اول لیگ برتر
وام ازدواج و خرد با یک ضامن؛ دستور فرزین به مدیران بانک‌ها برای نظارت دقیق
جسد مردی گمشده بعد از 28 سال در منطقه‌ای کوهستانی پیدا شد
X
آگهی تبلیغاتی