×
سیاسی
شناسه خبر : 206763
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/10/13 ساعت 22:04
پزشکیان، جلیلی و FATF

کمال‌الدین پیرمؤذن*

پزشکیان، جلیلی و FATF

هنر دولت‌ها در عصر کنونی پل زدن بین ملت‌هاست. FATF پیش نیاز این ارتباطات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی محسوب می‌شود تا هر کشوری بتواند در مشورت و ارتباط بین‌المللی روند توسعه خود را ادامه دهد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  قبول دوباره بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام که از سوی دولت در دستور کار قرار گرفته است باعث امیدواری است. البته ناگفته نماند که پیش از این رئیس‌جمهور در این زمینه با رهبری انقلاب مشورت‌هایی انجام دادند تا در نهایت این اجازه به دکتر پزشکیان داده شد تا برای بهبود وضعیت اقتصادی و بین‌المللی بار دیگر این مهم را به‌جریان بیندازند. اطمینان داشته باشید که وقتی دولت موضوع تصویب FATF را در دستور کار قرار داده‌ است، به‌نتیجه خواهند رساند.

دولت چهاردهم می‌کوشد با تمام حاشیه‌ها و ناترازی‌ها که از دولت‌های گذشته به ارث برده است، چرخ محرک ایران که همانا سیاست‌خارجه است را به حرکت در بیاورد. این می‌تواند شروعی برای رفع تحریم‌ها باشد. حضور در لیست سیاه بین‌المللی عرصه را برای توسعه ایران تنگ کرده است ولی در نهایت تعجب همچنان می‌بینیم که دارودسته جلیلی‌ها تلاش دارند این وضعیت ادامه داشته باشد.

 پیش از این هم در دولت روحانی تلاش داشتند تا لوایح مورد نظر تصویب شود ولی همین تندروها اجازه ندادند. حالا اما آنچه مهم است همکاری نزدیک دولت و رهبری انقلاب و سایر نهادها است. باتوجه به وقایع خاورمیانه‌، غزه، حضور ترامپ در واشنگتن‌دی‌سی و... آینده را باید پرچالش پیش‌بینی کنیم.

توجه داشته باشید که در داخل هر روز وضعیت معیشتی شهروندان بحرانی‌تر می‌شود و این نشان می‌دهد که دولت با همکاری سایر نهادها در جهت رفع تحریم‌ها و باز شدن فضای بین‌المللی باید بکوشند. اگر تندروها مخالف FATF نبودند ما هرگز در این وضعیت حضور نداشتیم. همه امورات و مسائل و حاشیه‌های داخلی و خارجی ضرورت خروج ایران از لیست سیاه را نشان می‌‌دهد.

مجمع تشخیص که دل حل مشکلات دارد باید با نگاه تخصصی این چالش را بررسی کند تا موانع برداشته بشود. اگر جلیلی رئیس‌جمهور می‌شد کشور باتوجه به جریان خالص‌گرایی که از او حمایت می‌کرد وارد بحران‌های غیرقابل برگشتی می‌شدیم. اگر جلیلی وارد پاستور می‌شد نه‌تنها خبری از FATF نبود بلکه احتمالا اکنون درگیری بین ایران و رژیم صهیونیستی به اوج خود رسیده بود. آنانی که پیش از انتخابات می‌خواستند بدانند که فرق بین پزشکیان و جلیلی در چیست اکنون بدانند که تفاوت چه چیزی می‌تواند باشد؛ درگیری یا آرامش.

تندروها همواره شیپور جنگ می‌زنند ولی حال از پاستور دود صلح بلند شده است. تندروهای خالص‌ساز نه‌تنها خواستار بن‌بست در سیاست خارجه هستند و می‌خواهند دور ایران را دیوار بکشند بلکه در داخل کشور هم دل در جداسازی و دوقطبی دارند. شاید وضعیت گرانی‌ها و مشکلات معیشتی زندگی و سفره مردم را کوچک‌تر کرده ولی در این موقعیت از تاریخ باید از همیشه بیشتر حامی دولت باشیم تا با کنار زدن موانع تحریم‌ها را از مقابل ملت بردارد.

*تحلیلگر سیاسی


آرمان ملی
نظرات

آخرین اخبار
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات هسته‌ای
پرونده تجاوز سازمان‌یافته کودکان زیر سایه تاج‌وتخت انگلیس
تمرین مشترک ایران و روسیه برای آزادسازی کشتی ربوده‌شده
آبفا هشدار داد: مدیریت مصرف در خانه‌تکانی اسفند حیاتی است
روسیه و چین هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده‌اند
فشارخون‌تان را روزی دو بار اندازه بگیرید
رایزنی شهباز شریف در واشنگتن درباره ایران
جزئیات حج 1405 اعلام شد ؛ مدت سفر کوتاه‌تر می شود
روسیه بر حل سیاسی اوضاع پیرامون ایران تأکید کرد
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز