×
سیاسی
شناسه خبر : 206620
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/12 ساعت 20:20
پزشکیان: خیانت یعنی افراد بی‌تجربه را بر سر کار بیاوریم

پزشکیان: خیانت یعنی افراد بی‌تجربه را بر سر کار بیاوریم

رئیس جمهور گفت: به تعبیر امیرالمومنین (ع) خیانتی بالاتر از این نیست که کسانی را بر سر کار بیاوریم که شایستگی و تجربه کافی برای آن کار را ندارند، اتفاقی که متاسفانه در کشور ما اتفاق می‌افتد.

نورنیوز-گروه سیاسی: «مسعود پزشکیان» در همایش کارگزاران گزینش کشور که امروز چهارشنبه ۱۲ دیماه ۱۴۰۳ در محل سالن همایش‌های صداوسیما برگزار شد، با اشاره به پخش بخش هایی از سخنان سردار شهید دلها، حاح قاسم سلیمانی، با گرامیداشت یاد و خاطره سردار مقاومت،گفت: سخنان سردار سلیمانی تلنگری به همه ما بود که با مردم چگونه باید رفتار کنیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: واقعیت ها و مشکلاتی که امروز در بخش های مختلف جامعه با آن مواجه هستیم بخاطر رفتار اشتباه خود ما است و اگر رفتار ما درست بود و عملکرد ما براساس تقوی و عدالت و انصاف بود، با این وضعیت مواجه نبودیم.

پزشکیان افزود: رهبر معظم انقلاب همواره تاکید دارند که ما باید در مدیریت، اعمال و رفتار خود الهام بخش باشیم اما امروز با آنچه باید باشیم خیلی فاصله داریم.

رئیس جمهور تصریح کرد: دین اسلام برای این آمده است که عدالت و انصاف را در بین مردم جاری و ساری کند، اگر درست آموزش می دادیم و با عدالت و انصاف رفتار می کردیم، دنبال این نبودیم که کف خیابان با مردم برخورد کنیم.

وی افزود: اگر در سیستم اداری امروز با مشکلات متعدد مواجه هستیم بخاطر این است که در انتخاب های خود درست رفتار و عمل نکرده ایم. وظیفه همه ما این است که خدمتگزار مردم باشیم، به ما اجازه نداده اند و انتخاب نکرده اند که فقط اینجا صحبت کنیم، باید مشکلات مردم را حل کنیم.

پرئیس جمهور با بیان اینکه باید ابزاری داشته باشیم که فرد متقی‌تر را تشخیص دهیم، افزود: از کتاب قرآن و احادیث اینگونه برمی‌آید که متقی کسی است که حرکت بدون خطا انجام می‌دهد. شهید مطهری می‌گوید متقی در زمین گل آلود و کثیف باید طوری حرکت کند که لکه‌ای از آن کثیفی به لباس و تنش نرسد.

وی با نقل بیانی از امیرالمومنین (ع)، خاطرنشان کرد: کسی که خطا می‌کند سوار بر اسبی وحشی است که افسار اسب در دستش نیست و به سمت آتش می‌رود اما تقوا همچون اسب رامی است که افسار در دست سوار است و به هدف خود می‌رسد. برتقوا هلاکت معنا ندارد، اگر جامعه تشنه است، اگر جامعه مشکل دارد و با مسائلی روبرو هستیم، باید اختلافات و مشکلات را حل کنیم و توبه کنیم.

پزشکیان تصریح کرد: بسیاری از واقعیت‌ها ومشکلاتی که در مدیریت، مدرسه، بازار و .. داریم مقصر ما هستیم، اگر درست عمل می‌کردیم اینگونه نبود. اگر براساس نگاه (امیرالمومنین) حرکت می‌کردیم امکان نداشت به این مشکلات برسیم.

رئیس جمهور با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) که می‌فرمایند «امانت را باید به اهل آن بسپارید»، گفت: سردار سلیمانی گفت که مرا رد کرده بودند، من را هم رد کرده بودند و اگر پادرمیانی رهبر انقلاب نبود من هم تایید نمی شدم.

پزشکیان ادامه داد: برای غلبه برمشکلات و بحران ها و اداره درست کشور باید دنبال کسانی بگردیم که می‌توانند مشکلات اقتصادی، علمی و اجتماعی را حل کنند.

وی به بیان خطبه‌ای از حضرت علی (ع) اشاره کرد و افزود: خیانتی بالاتر از این نیست که به خاطر ارتباط و دوستی افرادی را بر سر کار بیاورید که تجربه ندارند. مگر می‌شود کسی که تجربه ندارد مدیرکل یا رئیس اداره شود؟ اما متاسفانه در جامعه ما این موضوع اتفاق افتاده است.

رئیس جمهور یادآور شد: شاهد بوده ایم که طرف هیچ تجربه‌ای ندارد اما ناگهان مدیرکل سازمانی می‌شود چون حزب اللهی است، آیا حزب اللهی باید بدون تجربه و امتحان بالا بیاید؟ می‌شود مسئولیت را به کسی سپرد که تجربه و علم لازم آنرا ندارد؟ آیا خیانتی بالاتر از این وجود دارد.

وی تاکید کرد: مشکلاتی که داریم از این است که کارها را به کسانی می‌سپاریم که تجربه و علم کافی ندارند وگرنه امکان ندارد ایرانی داشته باشیم که از همسایگان عقب‌تر باشد در حالی که رهبر انقلاب میگوید باید در علم، نوآوری، مدیریت و اقتصاد الهام بخش باشیم.

پزشکیان ادامه داد: آنچه باید بشویم در رفتار است در زبان بگوییم کافی نیست. مردم وقتی رفتار، علم، مهارت، عمل و درستی را ببینید باور می‌کنند اما اگر غیر از این باشد هرگز باور نمی‌کنند.

رئیس جمهور با اشاره به بخش‌هایی از کتاب «حق و باطل از دیدگاه قرآن» نوشته شهید بهشتی، گفت: امتی را نشناسید، رفتارشان را ببینید اگر منصفانه و مهربانانه است و منصف هستند، آن اسلام است. در مقابل عده‌ای که از اخلاق پیاده هستند، انصاف ندارند، هر اسمی روی آن بگذارید اسلام نیست. اسلام یعنی رحمت، انصاف، حق و عدالت. دین اسلام و مذهب آمده است که حق و عدالت را در جامعه پیاده‌سازی کند.

وی افزود: کسی که کرامت بیشتر دارد متقی‌تر است، متقی‌تر نه آن سوالاتی که ما در گزینش ها می‌پرسیم. متقی‌تر یعنی در کاری که می‌کند بی نقص‌تر و اثرگذار تر است. اگر اینها را داشتیم و عمل میکردیم امروز به دنبال این نبودیم که در کف خیابان با افراد برخورد کنیم.

پزشکیان با تاکید بر اینکه کار را باید به کاردان سپرد و براساس عملکرد افراد آنها را قضاوت کنیم، گفت: روز قیامت اجازه نمی‌دهند حرف بزنیم بلکه می‌گویند عملکردت چه بود؟ خداوند پاداش کار خیر را حتی اگر به اندازه ذره‌ای باشد، خواهد داد. خداوند از من مدیر هیچ بهانه‌ای را نخواهد پذیرفت وقتی در بی عدالتی و بی انصافی هستم. بار سنگینی بر دوش ما مسلمانان و مدعیان حق و عدالت است که در جامعه حق و عدالت و انصاف را پیاده کنیم. این چیزی است که باید به دنبال آن باشیم نه اینکه قوم و خویش و دسته و حزب جناح خود را حاکم کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه باید کمک کنیم افرادی که متقی‌تر هستند انتخاب شوند، گفت: باید کار را به کاردان بسپاریم و کمک کنیم که بهترین‌ها و متقی‌ترها را انتخاب کنیم. باید جور دیگر نگاه و عمل کنیم. ایران برای همه ایرانیان است، ایران ما سرزمینی از قومیت‌ها، لهجه‌ها و زبان‌هاست و ما می‌توانیم براساس عدالت و انصاف در کنار هم زندگی کنیم.

پزشکیان افزود: می‌توانیم با عزت و سربلندی و الهام بخشی در منطقه خاورمیانه زندگی کنیم که به عنوان مسلمان و ولایت فقیه باید کاری کنیم که الگو شویم. الگو شدن با گفتن نیست، با دعوا کردن نیست بلکه با رحمت و انصاف و گذشت است.

وی تصریح کرد: باید در رفتار خود نشان دهیم، گفتار ما را کسی متوجه نمی‌شود. در هر زبان و دین و مذهب، در هر قومیت و جنسیتی که باشند رفتار من را متوجه خواهند شد.

رئیس جمهور در پایان ابراز امیدواری کرد که مسئولان گزینش طوری فعالیت کنند که امانت به امانتدار، افرادی دلسوزتر، داناتر، عالم‌تر، با اخلاق‌تر و آگاه‌تر برسد.

انتخاب شایستگان

معاون اجرایی رییس‌ جمهوری و رییس اداره گزینش کشور طی سخنانی در ابتدای این همایش با بیان نقل قولی از امام خمینی (ره)، گفت: حضرت امام در سال ۱۳۶۱ با اشاره به مشکلات گزینش بیاناتی فرموند که به تصویب قانون گزینش و تصویب هیات‌های جدید منجر شد.

ایشان تاکید کردند که بسیاری از سوالات اسلامی کتابچه‌ها از مسائل غیرمبتلابه است که فضلا و علما نیز از پاسخ آن عاجز هستند. این نحوه سوالات معیار در گزینش در افراد نیست و ندانستن آن عیبی ندارد. حضرت امام فرمودند که تجسس در اعمال شخصی در گروه‌های غیرمفسدین مطلقا ممنوع است.

وی افزود: رهبر انقلاب نیز فرمودند بهبود معیارها و روزآمدی منابع گزینش انسانی به منظور جذب نیروی انسانی توانمند و متعهد و شایسته و پرهیز از تنگ نظری و نگرش سلیقه‌ای و غیرحرفه‌ای باید صورت گیرد.

سرپرست نهاد ریاست خاطر نشان کرد: رئیس جمهور هم در ابلاغیه خود تاکید کردند که سیاست کلی رهبر انقلاب را اجرایی کنیم.

وی با بیان اینکه گزینش باید بر مبنای انتخاب شایستگان باشد، تصریح کرد: برخی سوالاتی که از گزینش شوندگان پرسیده می‌شود منطقی نیست.

محمدجعفر قائم پناه افزود: گزینش باید بر مبنای انتخاب شایستگان باشد یعنی تحقق شایسته سالاری با معیارهای عادلانه، قانونی و شفاف، با هدف بالابردن نظام مدیریت اجرایی و کارشناسی کارشناسانه کشور و ارتقای تعهد به دین اخلاق و انقلاب در نیروی انسانی و با هدف بهبود و ارتقای سطح کارآمدی در دستگاه‌ها.

وی تحقق این امر در عمل را کاری دشوار خواند و تاکید کرد: معیار گزینش باید توام با حق و عدالت و به دور از حب و بغض شخصی باشد.

اجرای تبصره 2 ماده 72 قانون نظام صنفی به مدت یکسال تمدید شد

اجرای تبصره 2 ماده 72 قانون نظام صنفی و همچنین تخلفات مرتبط با امور پزشکی و مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی از سوی شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به مدت یکسال تمدید شد.

شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا بعد از ظهر امروز چهارشنبه به ریاست مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور و با حضور سران قوای مقننه و قضائیه و دیگر اعضا تشکیل شد.

در این جلسه موضوع رسیدگی به تخلفات موضوع تبصره 2 ماده 72 قانون نظام صنفی (گرانفروشی، کم‌فروشی، عرضه خارج از شبکه، تقلب در کسب، احتکار، عدم درج قیمت، اخفا و امتناع از عرضه، عدم رعایت ضوابط قیمت‌گذاری و عدم اعلام موجودی کالا) و همچنین تخلفات مرتبط با امور پزشکی، مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی مندرج در قانون تعزیرات حکومتی به مدت یکسال تمدید شد.

همچنین به درخواست سازمان انرژی اتمی، مانده تعهدات مصوبه مورخ 12 تیر 1402 شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به مدت یکسال تمدید شد. این مانده تعهدات بنا به نظر سازمان برنامه و بودجه کشور تخصیص می‌یابد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است