×
سیاسی
شناسه خبر : 206584
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/12 ساعت 17:18
عارف: قرارداد تجارت آزاد حضور ایران در صادرات را تثبیت می‌کند

عارف: قرارداد تجارت آزاد حضور ایران در صادرات را تثبیت می‌کند

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه به‌زودی قرارداد تجارت آزاد نهایی می‌شود، گفت: این قرارداد، شرایط مناسبی را فراهم می‌کند تا بتوانیم به صورت جدی‌تر به حوزه صادرات بپردازیم و در زمینه تجارت خارجی وضعیت بهتری داشته باشیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: جلسه «شورای عالی صادرات غیرنفتی»، امروز در حالی برگزار شد که سه سال و یازده ماه از آخرین برگزاری جلسه آن گذشته است، در این جلسه محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور با بیان آنکه توسعه صادرات غیرنفتی کشور برای دولت چهاردهم اهمیتی بسیار حیاتی دارد تأکید کرد: از توان استانداران استان‌های مرزی برای صادرات به همسایگان استفاده شود.

وی در این جلسه که صبح امروز (چهارشنبه) با حضور وزرا و مقامات ارشد سازمان‌های فعال در حوزه صادرات برگزار شد، محمدرضا عارف با اشاره به اهمیت حیاتی موضوع صادرات غیرنفتی برای دولت چهاردهم گفت: با توجه به برقراری روابط رسمی با سازوکارهای بین‌المللی و منطقه‌ای، اکنون وقت آن است که جهش صادرات را به صورت واقعی دنبال کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: ما در شانگهای و بریکس و پیمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای مهمی حضور فعال داریم که از این مسیر، ارتباطات خوبی ایجاد شده است که باعث شده حتی کشورهایی که پیش از آن علاقه‌ای به توسعه روابط نداشتند، حالا خودشان برای ارتباط علاقه‌مند هستند و باید از این شرایط به خوبی برای افزایش صادرات استفاده کنیم.

عارف با بیان اینکه به‌زودی «قرارداد تجارت آزاد» نهایی می‌شود، گفت: این قرارداد، شرایط مناسبی را فراهم می‌کند تا بتوانیم به صورت جدی‌تر به حوزه صادرات بپردازیم و در زمینه تجارت خارجی وضعیت بهتری نسبت به گذشته داشته باشیم.

در این جلسه همچنین هفت مصوبه پیشنهادی برای جهش صادرات مورد بحث و بررسی قرار گرفته و اعضای حاضر، پیشنهادهای خود درباره این مصوبه و راهکارهای توسعه صادرات در زیرمجموعه خود را بیان کردند.

در ادامه این جلسه، معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه نکات بسیار خوبی در مصوبات پیشنهادی برای جهش صادرات ارائه شده است، گفت: با تعیین تکلیف این مصوبات پیشنهادی، باید هر چه زودتر وارد بخش عملیاتی شده و در واقعیت افزایش صادرات را شاهد باشیم.

عارف در ادامه سخنان خود با اشاره به لزوم ورود جدی به حوزه «صدور خدمات فنی و مهندسی» گفت: «صدور خدمات فنی و مهندسی» از عرصه‌های مهم صادراتی کشورماست که مهندسان و متخصصان ایرانی سابقه بسیار خوبی هم در این زمینه دارند و باید این زمینه را جدی گرفته و به سمت ارتقاء و رشد آن برویم.

وی همچنین در ادامه سخنان خود، احیاء مشوق‌های صادراتی به گونه‌ای که برای صادرکنندگان جذاب باشد را مورد تاکید قرار داد و گفت: در مورد اعطای این مشوق‌ها، باید از تجربه‌های گذشته استفاده کنیم و ببینیم که چه موانعی وجود داشت که این مشوق‌ها با مشکل مواجه شد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین تعیین هدف‌های صادراتی را از دیگر نکات مهم برای افزایش صادرات برشمرد و گفت: «هرچه زودتر باید مشخص کنیم هدف‌های صادراتی‌ و بازارهای هدف‌مان برای آینده کجاست، آیا به دنبال افزایش صادرات در منطقه هستیم یا آنکه بازارهای هدف‌مان را از آسیا تا آفریقا می‌خواهیم توسعه داده و گسترش بدهیم؟

عارف در ادامه گفت: برای رشد صادرات نیاز داریم تا از ظرفیت استانداری‌ها استفاده کنیم، ما به حدی صادرات به همسایگان برایمان مهم بود که در هنگام انتخاب استانداران استان‌های مرزی از آنها خواستیم که با جدیت وارد حوزه توسعه روابط مرزی در قالب بازارچه‌های مرزی و یا قرارداد‌های اقتصادی با همسایگان شوند.

وی در ادامه گفت: باید به دنبال تقویت و گسترش رایزنان بازرگانی در کشورهای هدف صادراتی باشیم و با همکاری آنها جهش صادراتی‌ که به دنبال آن هستیم محقق کنیم  و البته در این مسیر باید از همکاری و مساعدت بخش خصوصی نهایت استفاده صورت گرفته و بخش خصوصی فعال شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آتش‌بس بین واشنگتن و تهران «شرم‌آورترین شکست استراتژیک» آمریکا است
دیدار رئیس جمهور عراق با المالکی درباره معرفی نامزد نخست‌وزیری
ناراحتی هگست از تماس مستقیم وزیر نیروی دریایی با ترامپ
راهکارهای کاهش تحلیل رفتن عضلات در سنین بالا
زیاده خواهی های وزارت دارایی رژیم صهیونیستی
اعتراض مکزیک به فعالیت مخفیانه دو مامور سیا
دریانوردی در تنگه هرمز باید آزاد شود
آتش‌سوزی در ناوشکن آمریکایی «زوموالت»؛ 3 ملوان زخمی شدند
اعتراض ایران درباره سوء استفاده آمریکا از خاک و آسمان 5 کشور
درخواست دوباره آلمان از ایران برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد
گزارش رسانه‌های آمریکایی از اختلاف آماری پنتاگون در تلفات جنگ با ایران
ایروانی: آمریکا و اسرائیل مسئول حملات به زیرساخت‌های فضایی ایران‌اند
عطسه‌های بهاری؛ آلرژی فصلی یا سرماخوردگی؟
حمله ضدانقلاب به تجمع حامیان ایران در لندن
سنای آمریکا برای پنجمین بار تلاش دموکرات ها را ناکام گذاشت
مخالفت عربستان با پروژه رژیم صهیونیستی برای مسیر جایگزین تنگه هرمز
وزیر نیروی دریایی آمریکا از دولت ترامپ استعفا داد
ادعای ترامپ درباره مذاکرات با ایران؛ هیچ جدول زمانی مشخصی وجود ندارد
آیت‌الله جوادی آملی: حضور مردم در صحنه جلوه‌ای از آیات الهی است
پیروزی بارسلونا در شبی تلخ برای یامال و پرتنش برای هواداران
دو سرباز نیروی هوایی اسرائیل به جاسوسی برای ایران متهم شدند
بایرن در فینال جام حذفی؛ شاگردان کمپانی در مسیر سه‌گانه
بازگشت مقتدرانه سیتی؛ گواردیولا صدر جدول را از آرسنال گرفت
توقف 10 دقیقه‌ای بازی بارسلونا برای نجات جان یک هوادار
شهادت خبرنگار روزنامه «الاخبار» لبنان در حمله هوایی به جنوب این کشور
رئیس فدراسیون فوتبال: هنوز درباره سهمیه‌های AFC تصمیمی نگرفته‌ایم
آمریکا از شهروندانش خواست لبنان را ترک کنند
پنجمین تلاش سنای آمریکا برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ
چهار دیدار تدارکاتی تیم ملی در اردو‌ی ترکیه قطعی شد
فاصله‌گیری برخی متحدان اروپایی از واشنگتن در پرونده ایران
تیم محمد بنا قهرمان اروپا شد
احتمال افزایش 15 تا 20 درصدی نرخ بلیت هواپیما در آمریکا
چه میزان شغل در معرض خطر ورشکستگی‌ قرار دارد؟
حزب الله 4 پهپاد شناسایی رژیم اسرائیل را منهدم کرد
هت‌تریک کومان و جشن پنج‌گله النصر؛ صعود مقتدرانه به فینال آسیا
برد دراماتیک الچه مقابل اتلتیکومادرید
مهدی فرید چگونه جذب شد و چه اطلاعاتی منتقل کرد؟
لیلاز پاسخ می دهد؛ آیا ایران با محاصره دریایی متضرر می شود؟
معاون دفتر پزشکیان: اینترنت طبقاتی یا پرو با نظرات رئیس‌جمهور در تضاد است
تاکید عراقچی بر ضرورت اتخاذ موضع قاطع کشورها در محکومیت تجاوز به ایران
صدها شهرک‌نشین به مسجد الاقصی یورش بردند
دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری از تنگه مالاکا برنامه جدید اندونزی
سرمربی چلسی برکنار شد
رژیم اسرائیل به دنبال ایجاد شهرک صهیونیست‌نشین در جنوب سوریه
چند بشکه نفت ایران از خلیج فارس خارج شد؟
هشدار امنیتی در کاخ سفید اعلام شد
آیا موضوع هسته‌ای جزو راهبردهای تیم مذاکره‌کننده ایرانی بود؟
سومالی: عبور کشتی‌های اسرائیلی از باب المندب ممنوع است
سی‌بی‌اس گزارش داد: توان نظامی ایران بیش از چیزی است که ترامپ می‌گوید
پزشکیان: بدعهدی، محاصره و تهدید مانع اصلی مذاکره واقعی است‌