×
سیاسی
شناسه خبر : 206584
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/12 ساعت 17:18
عارف: قرارداد تجارت آزاد حضور ایران در صادرات را تثبیت می‌کند

عارف: قرارداد تجارت آزاد حضور ایران در صادرات را تثبیت می‌کند

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه به‌زودی قرارداد تجارت آزاد نهایی می‌شود، گفت: این قرارداد، شرایط مناسبی را فراهم می‌کند تا بتوانیم به صورت جدی‌تر به حوزه صادرات بپردازیم و در زمینه تجارت خارجی وضعیت بهتری داشته باشیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: جلسه «شورای عالی صادرات غیرنفتی»، امروز در حالی برگزار شد که سه سال و یازده ماه از آخرین برگزاری جلسه آن گذشته است، در این جلسه محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور با بیان آنکه توسعه صادرات غیرنفتی کشور برای دولت چهاردهم اهمیتی بسیار حیاتی دارد تأکید کرد: از توان استانداران استان‌های مرزی برای صادرات به همسایگان استفاده شود.

وی در این جلسه که صبح امروز (چهارشنبه) با حضور وزرا و مقامات ارشد سازمان‌های فعال در حوزه صادرات برگزار شد، محمدرضا عارف با اشاره به اهمیت حیاتی موضوع صادرات غیرنفتی برای دولت چهاردهم گفت: با توجه به برقراری روابط رسمی با سازوکارهای بین‌المللی و منطقه‌ای، اکنون وقت آن است که جهش صادرات را به صورت واقعی دنبال کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: ما در شانگهای و بریکس و پیمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای مهمی حضور فعال داریم که از این مسیر، ارتباطات خوبی ایجاد شده است که باعث شده حتی کشورهایی که پیش از آن علاقه‌ای به توسعه روابط نداشتند، حالا خودشان برای ارتباط علاقه‌مند هستند و باید از این شرایط به خوبی برای افزایش صادرات استفاده کنیم.

عارف با بیان اینکه به‌زودی «قرارداد تجارت آزاد» نهایی می‌شود، گفت: این قرارداد، شرایط مناسبی را فراهم می‌کند تا بتوانیم به صورت جدی‌تر به حوزه صادرات بپردازیم و در زمینه تجارت خارجی وضعیت بهتری نسبت به گذشته داشته باشیم.

در این جلسه همچنین هفت مصوبه پیشنهادی برای جهش صادرات مورد بحث و بررسی قرار گرفته و اعضای حاضر، پیشنهادهای خود درباره این مصوبه و راهکارهای توسعه صادرات در زیرمجموعه خود را بیان کردند.

در ادامه این جلسه، معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه نکات بسیار خوبی در مصوبات پیشنهادی برای جهش صادرات ارائه شده است، گفت: با تعیین تکلیف این مصوبات پیشنهادی، باید هر چه زودتر وارد بخش عملیاتی شده و در واقعیت افزایش صادرات را شاهد باشیم.

عارف در ادامه سخنان خود با اشاره به لزوم ورود جدی به حوزه «صدور خدمات فنی و مهندسی» گفت: «صدور خدمات فنی و مهندسی» از عرصه‌های مهم صادراتی کشورماست که مهندسان و متخصصان ایرانی سابقه بسیار خوبی هم در این زمینه دارند و باید این زمینه را جدی گرفته و به سمت ارتقاء و رشد آن برویم.

وی همچنین در ادامه سخنان خود، احیاء مشوق‌های صادراتی به گونه‌ای که برای صادرکنندگان جذاب باشد را مورد تاکید قرار داد و گفت: در مورد اعطای این مشوق‌ها، باید از تجربه‌های گذشته استفاده کنیم و ببینیم که چه موانعی وجود داشت که این مشوق‌ها با مشکل مواجه شد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین تعیین هدف‌های صادراتی را از دیگر نکات مهم برای افزایش صادرات برشمرد و گفت: «هرچه زودتر باید مشخص کنیم هدف‌های صادراتی‌ و بازارهای هدف‌مان برای آینده کجاست، آیا به دنبال افزایش صادرات در منطقه هستیم یا آنکه بازارهای هدف‌مان را از آسیا تا آفریقا می‌خواهیم توسعه داده و گسترش بدهیم؟

عارف در ادامه گفت: برای رشد صادرات نیاز داریم تا از ظرفیت استانداری‌ها استفاده کنیم، ما به حدی صادرات به همسایگان برایمان مهم بود که در هنگام انتخاب استانداران استان‌های مرزی از آنها خواستیم که با جدیت وارد حوزه توسعه روابط مرزی در قالب بازارچه‌های مرزی و یا قرارداد‌های اقتصادی با همسایگان شوند.

وی در ادامه گفت: باید به دنبال تقویت و گسترش رایزنان بازرگانی در کشورهای هدف صادراتی باشیم و با همکاری آنها جهش صادراتی‌ که به دنبال آن هستیم محقق کنیم  و البته در این مسیر باید از همکاری و مساعدت بخش خصوصی نهایت استفاده صورت گرفته و بخش خصوصی فعال شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
نورنما | نماد قدرت امپراطوری روم
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
درخشش ایرانی‌ها در جام فجر؛ قهرمانی دو وزنه‌بردار در روز نخست رقابت‌ها
تاکید ایران و ترکیه بر افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور همسایه
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
X
آگهی تبلیغاتی